Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kendini beğenmişlik

barbu

Öne çıkan mesajlar

sevgili patiler.

yahu inanılmaz bir kendini beğenmişlik var bende. e haliyle bazı sorunlara sebep oluyor bu. kendini beğenmişlik derken her anlamda. yani "o kız ne öle ya, çirkin, aptal" veya zeka olarak kendini beğenmişlik de girebilir.

bir insan hoşlandığı kıza laf sokar mı hiç. yani hafiften komedi için yapılır da ben işi ayarlıyamıyorum, kendini beğenmişliğim yüzünden sıçıyorum filan...

sadece kız ilişkilerinde de değil. genel anlamda milleti pek umursamam, benim gibi değilse hor görürüm vs...

sinir olmaya başladım bu huyuma, aslında bayadır sinir oluyorum. değişicem ama nasıl bilemiyorum.

bi ara bilerek laf yiyim, ezsinler, belki az iner götüm diye takılıyım dedim ama bana söylenen lafları hiç ciddiye almadığım için etkisi olmuyor.

kısacası mutevazilik çok az ben de, bunu nasıl arttırıcaz.

illa ki benim gibi patiler mevcuttur.

yeni konu yeni mesajlara yelken açalım istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

olay sadece kız-erkek ilişkilerinde değil. yani her anlamda. ders, arkadaşlar vs.

arkadaş ortamından dışlanma vs de değil tam olarak. insanları kırdığımı farkettim artık. bunun nedeni olarak da kendimi aşırı derecede beğenmiş olmamı sebep gösteriyorum.

bilemiyorum belki de yanlışımdır ama sanmıyorum

edit: lol. mesela illa ki ben haklıyımdır bana göre. aşırı bariz değilse zıttı
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kompleks yatıyordur altında bence. Yani mutlaka beğenmediğin yönlerin, ya da yaşamının bir yerlerinde bir ezilmişliğin fln. olabilir (bilinçli olarak farkında olmadığın şeylerdir büyük olasılıkla). Bu kendinle ilgili olumsuzlukları bir şekilde (ve halletmeden, kabullenici ve düzeltme yoluna gidici olmadan) bastırıp, kendinde olduğunu düşündüğün olumlu yönleri, diğerlerini (olumsuz yaşantı ve kişilik özellikleri) kompanse etmek amaçlı, abartı bir şekilde üste çıkarıyor olabilirsin.

Kendini sevmek, beğenmek iyi bir şey. Ama bunu abartıp, ilişkide bulunduğun insanları ezme, aşağılamaya çalışma noktasına getirmek, altta yatan, çözülememiş nedenler sonucunda oluşmuş komplekslerin hem belirtisi, hem de sonucu bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

ya eziyim ben bu adamları, diye bir arayıs icinde değilim. dogaclama cıkıyor o anda. yani bir bakıma düşünmüyorum bu ne kadar alınır buna filan gibi.

zaten bu yüzden bu huyumdan memnum değilim.

ayrıca belki de dediğin olabilir. ama hatırlamıyorum öyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

cok benzeri var bende de,
mesela bi arkadas grubunda bisi konusulurken arkadaslardan biri bi konuda yanlıs bisey dediginde, veya biseyi beceremediginde kırıcı sekilde asagılıyosun dimi

misal mangal yakılıcak, adam komurleri getirdi, alt ızgarayı koymadan direk mangalın icine bosalttı, "hay ak gerizekalımısın abi" diye girişiyodum ben eskiden, ben de farkettim ki cok gereksiz ve yıpratıcı bisey insanlar icin. evet belki kısa zaman zarfında sana dokunmuyo olabilir ama uzun zamanda cevrende insan kalmamaya baslayabilir.
bende de benim bildigim en dogrudur, herkes icin en iyi olanı ben bilirim var. en basitinden sevgiliyle erik mi yiyorum. son 2 taneyi bana bırakmıs, yok yok ye sen onları ye ye, sen ye ye sen onu az yedin sen ye ye diye dayatıyorum kesinlikle, kızın migdesi mi eksimis, aslinda tuzsuz sevmezmiymis hic dusunmeden.
veya biri bi fikir beyan edince elimde olmadan cok cok buyuk ihtimalle muhalif oluyorum o fikre. belki ben de diyebilirdim o fikri ve mantıklı oldugunu dusunurdum. ama baskasindan duydummu direk refleks olarak karsi cikasim geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kendigini begenmislik baska bir sey, insanlari asagilamak baska bir sey. Bende de kendimi begenmislik var ve gayet memnunum bundan. Tabi ki eksiklerim var biliyorum, ortada (genellikle) mukemmelim diye dolasmiyorum ama kendimi begeniyorum. Bunun icin tek cozum mutevazi rp si yapmak =)

Insanlar laf sokuyor umursamiyorum diyorsan, bu o insanara deger vermedigindendir. Deger verdigin bir insanin da dediklerini sallamiyorsan o zaman sorun var demektir bence.

Mesela gidip obez bir insanla dalga gecmem ama her gün cukulata, waffle, fast food yiyen sonra off cok siskoyum yarin rejime basliyorum diyen kızla cok net dalga gecerim =)
Sosyal ağlarda paylaş

sen kendini begenmis degil, ukalasin. KEndini begenmis olmak, benim gibi olmaktir ve bu da cok zor cunku muhtesemligin mutlak adresi, kusursuzun sozluk tanimiyim. Kendini begenen adam bu huyunu degistirmek istemez, sen istiyorsun, demekki kendini tam anlamiyla begenmiyorsun, ukalasin).

Su ana kadar sivrilik yapinca karsindakiler fazla tepki vermemis, bir sekilde arkadasliklar yurumus o yuzden sen de bu hale gelmissin. Gercekten COK IYI olan adamlarla takilirsan eger (mesela alinin verdigi ornekteki isimler gibi), iste o zaman istedigin tepkileri alamyinca ukalalik yavas yavas erir.

Ama bence harika bir insansan, ve buna inaniyorsan degistirme. Bak bana... Mukemmelim ve baska arayislara girmemekteyim.

B)-
Sosyal ağlarda paylaş

Teddy said:
Abi kendigini begenmislik baska bir sey, insanlari asagilamak baska bir sey. Bende de kendimi begenmislik var ve gayet memnunum bundan. Tabi ki eksiklerim var biliyorum, ortada (genellikle) mukemmelim diye dolasmiyorum ama kendimi begeniyorum. Bunun icin tek cozum mutevazi rp si yapmak =)

Insanlar laf sokuyor umursamiyorum diyorsan, bu o insanara deger vermedigindendir. Deger verdigin bir insanin da dediklerini sallamiyorsan o zaman sorun var demektir bence.

Mesela gidip obez bir insanla dalga gecmem ama her gün cukulata, waffle, fast food yiyen sonra off cok siskoyum yarin rejime basliyorum diyen kızla cok net dalga gecerim =)

bu dediklerinle alakası yok dedigimin. ölesiyle herkes dalga gecer. dalga gecmek de deil tam dedigim.

milleti yetersiz vs goruyorum. tabiki saygı duygudum , helal lan dedigim tipler var. onlar ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...