Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 arkadaşlar ekonomi 1.sınıf'ım.bu yaz bi dil okuluna gidicem İngiltere'de veya Malta'da. TOEFL veya IELTS kursuna gidicem. İngiltereye gidicem gibi gözüküyo bu arada onuda söliim. olayım şudur,2.senemi bitirdiğim yaz bi sertifika programına gitmek istiyorum İngiltere veya Amerikada.Forumda araştırdım bu tarz bi konu var ama pek yardımcı olduğunu söyleyemicem. TOEFL mı IELTS mı ? IELTS Ingiltere,TOEFL Amerika için mantıklı diyolar ama şunu merak ediyorum,Amerika için IELTS'ım varsa kabul etmiyo mu beni kesinlikle veya tam tersi İngiltere için TOEFL'ım varsa ? bu konuyla ilgili pek acil yardımınıza ihtiyacım var,saygılar arz ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 toefla gir hem kolay hem amerikada ingiletede toefli sifir sorunla kabul ediyo eiltsyi bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ikisi arasinda fark yok artik, zorluklari denklendi. ikisi de neredeyse her yerde gecer. fakat ben de oyumu toefl'dan yana kullanirdim (ki oyle de yaptim =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ne maksatla TOEFL ısrarla ? neden soruyorum,bu yaz gideceğim İngiltere'deki dil okulunda TOEFL yokmuş IELTS eğitimi varmış,ama TOEFL ve IELTS arasında çok spesifik,çok açık farklar varsa oraya gitmicem.eğer kayda değer bi fark yoksa oraya gidicem arkadaşımla gittiğim için ona da bağlıyım biraz,ondan bu sorularım.o bu yaz gideceğim yere gitmek istiyo ki o pratik dersi alcak(konuşma),ben IELTS alcam. dediğim gibi gözle görülür(okulların kabul etmesi,zorluk-kolaylık vb) bi fark varsa ikisi arasında işin rengi değişir ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Kaç almak istediğine bağlı biraz aslında, IELTS çok hassas bir sınav 9 üzerinden not alıyorsun ve speaking/writing bolumu buçuklu sayı olamıyor. Yuksek puanlar hedefliyorsan kursu bitirince, TOEFL daha iyi olur. Zorluk farkları olduğunu sanmıyorum, sadece speaking bölümleri farklı oluyor TOEFL'da bilgisayara konuşurken IELTS'de mülakat var teke tek. Bir de writing bölümünün ilk kısmı farklı biraz, TOELF'da duyduğunu ve okuduğunu yorumluyorsun, IELTS'de ise bir tablo/grafik gibi bir şeyi yorumluyorsun. IELTS dünyanın her yerinde geçerli artık bu arada, o konuda sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 abi anladığım kadarıyla IELTS bana daha çok hitap ediyor,şu saydıkların doğrultusunda. geçerlilik aklıma takılan tek şey,yarın Amerikaya bi üniversteye 3 aylık sertifika programına katılmak istiyorum dediğimde,bana "ben IELTS'i takmam TOEFL'cıyız biz" derse ayvayı yediğimin resmidir.Zira sertifika için hangi ülkeyi seçeceğim belli değil. eğer geçerlilikle ilgili sıkıntımız yoksa IELTS daha rahat gibi geldi gözüme.. + yüksek notlarda da gözüm yok,hiç te istemem, geçiyim kafi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 benim toefl dememin nedeni amerikada bazi okullarda yabanci dil kisminda sadece toefl yazmasi ama yane ielts olmaz diye bisi yok bide toefl konusudna biraz gotum kalkik calismadan 108 aldigim icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 abi bu eyalet üniversiteleri falan illede TOEFL illede TOEFL yapıyolar mı ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Ya gir TOEFL'a işte geçerlilik problemi olmaz hiçbir şekilde. Zaten aynılar nerdeyse. Ben de TOEFL ile geldim İngiltere'ye IELTS diye tutturmuyorlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 anlatmak istediğim şey,elimdeki koşullarla IELTS eğitimine gidebiliyo olmam.çok abartı bi farkları yoksa,IELTS'ten vazgeçemem koşullar neticesinde. onu soruyorum ya işte .. : ) yoksa TOEFL veya IELTS diye bi problemim yok,eğitimini geçerliliklerine göre alcam. çok abartı fark yoksa,sıkıntımda yok .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 evet var mıdır daha bilgi sahibi arkaaşlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Geçerlilik olarak IELTS'in dünyanın her yerinde geçerli olduğunu bizzat British Council görevlilerinden duydum, ancak yine de başvurmayı düşündüğün okullara sor için rahat etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2009 amerikada okullara başvururken birçoğunda ielts geçerli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 ben IELTS vs TOEFL ı çok araştırdım ve kesin bi karara varamadım ama temel aldığım sonuç amerika'da TOEFL'ı adamdan saydıklarıydı.neticesinde bunun için maltaya TOEFL eğitimine gitmeye karar verdim hakkımızda hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 fizban said: amerikada okullara başvururken birçoğunda ielts geçerli değil. ielts gecerli degil demek hatali olur. hicbiri sitesinde "IELTS ile gelin" demez, TOEFL isterler, fakat IELTS ile gidersen de kapidan cevirmezler. Valeron said: ben IELTS vs TOEFL ı çok araştırdım ve kesin bi karara varamadım ama temel aldığım sonuç amerika'da TOEFL'ı adamdan saydıklarıydı.neticesinde bunun için maltaya TOEFL eğitimine gitmeye karar verdim hakkımızda hayırlısı bu da biraz hatali olmus. malta biraz ingiliz somurgesidir. ingiliz temelli ulkeye amerikan sinav sistemini ogrenmek icin gitmis olacaksin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 en azından Türkiye'de TOEFL veya IELTS öğrenmekten daha iyi bence : hem tatil,hem eğitim amaçlı gidiyorum kısmetse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mum_Chamber said: fizban said: amerikada okullara başvururken birçoğunda ielts geçerli değil. ielts gecerli degil demek hatali olur. hicbiri sitesinde "IELTS ile gelin" demez, TOEFL isterler, fakat IELTS ile gidersen de kapidan cevirmezler.yok yok, IELTS gecerli degildir cümlesini gördüm zamanında basvurduğum okullardna birinde. arar bulurum izini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 BASTIR TOEFL ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Valeron said: arkadaşlar ekonomi 1.sınıf'ım.bu yaz bi dil okuluna gidicem İngiltere'de veya Malta'da. TOEFL veya IELTS kursuna gidicem. İngiltereye gidicem gibi gözüküyo bu arada onuda söliim. olayım şudur,2.senemi bitirdiğim yaz bi sertifika programına gitmek istiyorum İngiltere veya Amerikada.Forumda araştırdım bu tarz bi konu var ama pek yardımcı olduğunu söyleyemicem. TOEFL mı IELTS mı ? IELTS Ingiltere,TOEFL Amerika için mantıklı diyolar ama şunu merak ediyorum,Amerika için IELTS'ım varsa kabul etmiyo mu beni kesinlikle veya tam tersi İngiltere için TOEFL'ım varsa ? bu konuyla ilgili pek acil yardımınıza ihtiyacım var,saygılar arz ettim selam, ben de ekonomi 1.sınıf'ım ve bu yaz için bakıyorum bişeyler sen bahsettiğin bu şeylerden birine gittin mi acaba? İngiltere'de dil okulu deyince katrilyonlarca şey çıkıyor biliyosun dolayısıyla başım döndü ve direkt gidip gelmiş birinin edeceği 1-2 cümle gezeceğim 30 tane siteden daha değerli sayılır. Ne kadara mal olacağı da önemli. Onunla ilgili de bilgi verirsen müthiş olur. Bi de şu amerikada gitmeyi istediğin sertifika programı nedir mezun olunca rakip olmayalım diye kuruntun yoksa onu da paylaşır mısın :D çok teşekkürler şimdiden edit: yav ben bunu özel mesaj atacaktım aslen ama olsun sakladığımız bişey yok konu güncellensin nolcak sanki cık cık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 ingilizcen ne seviyede bilmiyorum.. Şimdi toefl ile ilgili şöyle bir durum var eğer Advance seviyesinde ingilizce bilmiyorsan seni toefl kursuna almıyorlar İngiltere'de gidip İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim, IELTS yada TOEFL kursları spesifik sınav kursları yani sana ingilizce öğretmektense sınav taktikleri verip puanını arttırma uğraşında bu kurslar.. Zaten ingilizcen iyi olduktan sonra ha Toefl ha IELTS bi farkı yok ikisini de alırsın sonuçta konular aynı İngilizce Bir de IELTS kursu olduğuna emin misin İngiltere'de? Orada da sınavla giriyorsun kurun belirleniyor, kurdan devam edip IELTS sınavına girecek seviyeye ulaşman gerekiyor diye biliyorum Bir de 1. sınıfta TOEFL yada IELTS sertifikası alman işine yarayacak mı? Sertifikaların 2 sene geçerliliği var, daha sonrasında ciddi başvurularda geçerliliğini kaybediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 öyledir muhakkak valla ingilizcem işte iyi gibi 85'le hazırlık atladım burdaki amerikan kültüre bi bakınayım dedim 15 kurun 12incisine(son 3 kur advance idi) aldılar ama baydı sonra bıraktım erasmus dil muafiyetinden baya iyi bekliyorum :p yani gidecek olursam orda bana sınav yapmaları daha iyi yeterli değilsem böylece yeterli olcak hale gelebilirim kısa sürede toefl ya da ielts'i de dönünce alırım acelesi yok zaten neticede ingilizce biliyorum ama tam hissetmek istiyorum kendimi şöyle ingilizce bir sunum yapacağım vakit doğaçlama bir şekilde altını üstüne getirebileyim konunun. pratik ihtiyacım çok var bunun için de dediğin gibi ingiltere süper olur bu arada aileme 3k tl'den fazla masraf çıkartmak istemiyorum acaba halledebilir miyim ki 1500€'ya falan8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 İngiltere'de bulabileceğin en ucuz kurs 4 haftalık 500 pound 1.150 TL civarında snırım kalma masrafları fln ne kadar tutar yeter mi yetmez mi bu konuda pek bilgim yok açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 IELTS - İngiltere TOEFL - Amerika için daha çok. İngilterede dil kursuna gelebilirsin fakat Londrayı düşünme gerçekten çok pahalı bir yer ve de bir çok türk var. İngilizce öğrenme açısından zor olabilir. Gramer ile ilgili bir sorunun kalmadığı zaman Advanced öğrencisi oluyorsun. Bu seviye de de rahatça çalışabilir ve kitap okuyabilirsin 2 aylık bir çalışma ile de ielts den 6.0 ve üzeri alınabilinir. Bende 1 ay içinde londrada ielts alıcam kendimi denemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Toefl writing speaking sonucu 1 ayda geliyor mu postayla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 normalde gelmesi lazım diye hatırlıyorum ama bizim posta teskilatımıza guven olmuyor. goturup baska yere bırakabiliyor postacılar. ya da bekliyor postanede uzun sure. edit: internetten çıktı alamıyomusun? vardı öle bişiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar