Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bebek/anı fotoğrafı makinesi karar aşaması yardımı lazım.


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Uzun bir ad tamlaması oldu ama başlığa bakıp anlaşılsın istedim meramım.

Öncelikle biraz mahçup geliyorum buraya çünkü daha önce pek de uğramışlığım yoktur. Fotoğraf sanatı denen sanatla ilgili de ileri geri konuşmuşluğum vardır orada burada. Kırışık derili ihtiyar ve gariban çocuk görmekten bıktığım için olsa gerek...

Şimdi ise düştüm fotoğraftan anlayanların kucağına. Bir makine almam lazım çünkü yakında bebeğimiz olacak.

tereddütlerimi maddeleyeyim:

1- Ne kadar para ayırmalıyım?

iki farklı öneri var, teknoloji sürekli değişiyor al dandik bir makine 1-2 sene sonra değiştir.
Bir de kamera olayı var. Fotoğraf makinesi yetmez bir de kamera almalısın diyorlar. Her dijital makine film de çekmiyor mu? Farklı mı?

2- Küçük makine mantıklı geliyor ama öte yandan kocamanlara da özeniyorum.

Benim asıl ama ANI yakalamak ve ANI fotoğrafı çekmek. Bir yandan diyorum hanımın çantasında dursun küçük olsun hafif olsun ama sonra diyorum ki cep telefonum da fena foto çekmiyo. Adam gibi fotoğraf çekmek istiyorum. Burada çok kafam karıştı. Yeni anne baba olan bir arkadaşımız( farkettim bozuk cümle) çok iyi bi canon almış ama ağır olduğu için özel günler hariç ellerine almamışlar. Napsak napsak????

3- Fotoğraf konusunda çok güvendiğim iki arkadaş bana İSRARLA model söylüyor. Gözümü kapatıp vardır bildikleri deyip onlardan birini mi alsam?

Bunlarda birisi fotoğraf kursları veriyor ve evimde çerçeveli bir siyah beyaz istanbul fotoğrafı salonumu süslüyor. Düşünmeden Samsung NV-40 almamı öneriyor. Hem amatör hem de pro çekim yapabilirsin lensi de bişey bişey (unuttum ama adı olduğuna göre iyi bişeydir) lens dedi.

Diğer arkadaşım ise forum kurdu, sürekli makineleri takip eden birisi. O da, cannon a-2000 al ve hiç düşünme. Cant kapaklı BMW almış olursun, çelik cantlı tofaşla ayni fiyata dedi.

napsam napsam napsam...


eski bir pati olarak her önerinizi dikkate alacağıma emin olabilirsiniz.

şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samsung foto mak. iyi değil bence
canon un normal fiyatlıları sana anı yakalatır
aaa pille çaıştıkları için uyugun fiyatları
a540 560 lı bişeyler vardı yenileri çıkmıştır

şimdi bebek ufak fazla megapixel kaplamaz orta karar bişey al
foto çekmekle fazla uğraşıp akıp geçen anı kaybetme
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dediğin gibi sanat yapıcam duvarımı çektiğim resimle kaplatıcam gibi fantezilerin yoksa, gidip bi makina alırsın en küçüğünden gömlek cebinde taşırsın, hiç bi anı da kaçırmazsın. Canon A500 serisi büyük kalıyor dediğin amaca göre. Sony T serisi tavsiye ederim alabilirsen.
Ama tabii ben kalite isterim boynuma çantasını asarım dersen nikon d80 & canon 450d falan bak derim. bunlar bayağı bi büyük aletler, hanımın çantasına sığmayabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle doğacak bebeğiniz için düşünüyorsanız ; -bu arada Allah analı babalı büyütsün-

Bebeklerin gözleri flash'a karşı hassas oluyor, o nedenle flash kullanmamalısınız. Flash kullanılmadığında ışığın yeterli olmadığı ortamlarda enstanteneyi düşürebildiğiniz kadar düşürüp, diyaframı açıp, son olarak ISO'yu arttırmanız gerekecek.

Bu noktada kompakt makinalarda yüksek ISO değerlerinde GREN denilen istenmeyen noktacıklar oluşuyor. Aslında direk sensor boyutu ile ters orantılı birşey. Sensor büyüdükçe yüksek ISO değerlerinde GREN azalıyor. Sensor küçüldülçe gren artıyor.

Olaya bu açıdan bakınca sizin kompakt makina değil, SLR makina almanız daha iyi olur.

SLR makinalarda da 1. önceliğimiz ISO olacağından; d80 gibi CCD sensorlu bir makina değilde, CMOS sensorlu bir makina almanızda fayda var. Çünkü CCD sensorlerin Gren'i çekilmez derece çirkin oluyor.

Ne önerirsin derseniz ;
1. olarak Nikon D700
2. Ucuz alternatifi olarak 2. el Canon 5D
3. olarak Nikon D90
4. olarak da Canon 500d-450d-400d öneririm.

Lens olarak ;

Nikonlar için ;

35mm f2
50mm 1.8
85mm 1.4 veya 1.8

Canon içinde, aynı lenslerin canon eşdeğeri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ek olarak eğer hareketli görüntü ve fotoğraf yakalamak istiyorsunuz ama slr makinayı çıkarmaya vaktiniz yoksa ya da yanınızda slr taşımadığınız bir ana denk gelirse diye sanyo ve samsungun el akdar video-fotoğraf çeken mnakianları var fiyaltarı çok pahlı olamamsı lazım tavsiye ederim

ya da fotoğraf-video çekim kalitesi çok iyi olan bir cep telefonu da işinize yarar maksat anı yakalamak (vaay reklam kokan cümleler bunlar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

naaptın abi d700 falan 6bin liralık alet söylemişsin.

giriş düzeyinin az üstü dslr alacaksan videoya'da çekeyim diyorsan

nikon d90'a kayabilirsin ki video olayı da var. bence o bile ilerde fotoğrafçılıkla uğraşıcam demiyorsan gereksiz bir yatırım zira 2500lira+ bir makine.

o fiyata bir handycam + küçük bir canon / nikon fotoğraf makinalarından alabilirsin.

çocugunu çekerken flaş kullanma, gündüzleri pencereye yakın yerlerde doğal ışığın altında güzel şeyler çekebilirsin.

geceleri de flaşla çekmek yerine en ışıklı odayı seç orda çek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah dalga mı geçiyorsunuz. video çekerken kaliteli olsun diye adama nikon d90 mı aldıracaksınız yapmayın. profesyonel düşünmüyor gördüğüm kadarıyla, ucuz kompakt taşınabilir bi makina her türlü işini görür diye düşünüyorum. artan parayı bankaya koyar o makina yetmemeye başladığında gider nikon d serisi alır bi tane. ama yazık yani verilen paraya, abartmamak lazım canon 5d nedir.

sonuç olarak sony t serisi, canon ixus serisi, nikon coolpix serisi gayet yeterli olacak makinalar sizin için bence.

video çekme olayına gelince. eğer uzun videolar çekmeyi planlıyorsanız bir kamera almanız uygun olabilir. ama 3-5 dakikalık videolar için almaya değmiyor kesinlikle. bende canon a serisi bi foto makinası var, bir de sony dvd handycam. handycam'i nişan düğün doğum günü vb. tarzı uzun çekimler dışında hiç kullanmıyorum, kısa çekimlerde hep canon un video çekme fonksiyonunu kullanıyorum yeterli oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımlarınıza çok teşekkür ederim. Yukarıda ismi geçen tüm makineleri inceledim, bana diğer tavsiyeler de oldu şimdi en çok düşündüğüm makine NV-40 samsung Ama bakmaya devam ediyorum. Bir de dediğiniz gibi küçük bir handycam alıcam. henüz ona konsantre olamadım.

Önerilerinizi, tavsiyelerinizi hergün mutlaka takip edeceğim, şimdiden teşekkürler. Not: o kocaman makineler korkuttu beni. kurs falan almam gerek sanırım onlarla düzgün çekim yapabilmem için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle tebrikler.
Kamera eninde sonunda alacaksın o yüzden bence doğum anını ve gününü de çekip ileride izlemek için hiç kasmadan baştan kamera almak mantıklı birşey.
Kameraların çektiği fotograflar ne yazık ki normal fotograf makinelerinin çektikleri kadar henüz başarılı değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selam, fotolardan çok videolar daha öncemli bence, direk hard diskli bi kamera alın bence. hd olanların arasında bile 1000 lira civarı fiyata olanlar var.


ilerde bebeğin fotolarından çok agucuk bugucuk hareketlerini izlemek çok çok daha keyif vericektir kesinlikle.


bu tarz bi makineyle video çekmekten keyif almazsın, zate çekceğin videolarda çok kısıtlı olcuaktır vs..


ha bide kamerada hdd olayı çok önemli, gidip dvdli,kasetli bişey alırsan kullanmaya kıyamazsın sadece özel günlerde falan çıkar o makine, ama hdd kamera günün her anı elinde olur . dvdli veya kasetli bieşy alcaksan hiç alma daha iyi derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...