Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

italya mı fransa mı (güzel sanatlar)

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

şimdi bu iki ülkede okuyan okumayı düşünen yada bilgisi olan arkadaşlar

güzel sanatlar alanında hangisini tercih etmek daha mantıklı sizce

benim araştırmalarımda ibre italya yı gösteriyo amma

ne dersiniz bi de özel olarak bilgisi olan yada okullar hakkında fikri olanda paylaşırsa sevinirim?

akademi eğitimi mi yoksa daha çok sanat ve tasarım alanında mı şeklinde daha derin bi ayrıma girmedim ama gelecek cevapalra göre girebilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet destekli , bence su ana kadar gezdigim ulkeler arasınad en yasanmazı Italya sonra da Ispanya , düzen sıfır , insanların davranışları , şehrin kalitesi ıvır zıvır hersey kuzey Avrupa oranlarına göre çok kötü durumda . Bi Almanya , Hollanda , Avusturya İsveç nere , Italya mitalya nere , tamamen ayrı dunya , en klas diye geçinen şehirlerinden Milan bile bence 5 para etmez ... Fransa da süper diyemem ama Italya dan iyidir . Ben huzurlu huzurlu yaşıyamadım valla İtalya ' da . Gidin tatile gorun bi gezin , turla falan değil ama , o zaman gerçek yuzler gorunmuyo

edit : Yazdıklarımdan anlaşılacagı uzere , egitimine dair bi yorum yapmadım , belki de okullar ( gidecegin konuyla ilgili tabi ) über ' dir , rakibi yoktur , onu bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

ya sanat ve tasarım için italya önemli
şimdi rönesans ve akademi nin kökeni de orda ki benim yakın olduğum bi olay
bi yandan güncel tasarım falan alanında da benim bildiğim italya hala önde
işte insan faktörü falan dediğim gibi duyumlarım hep fransızlardan tiksintiyle söz edildiğini italyanların sıcak bulunduğu üzerine

direk okul için gönül floransa ister fakat olmadı bolonya falanda bakacağım ama spesifik olarak bi okul karar vermiş değilim henüz daha çok bilgi toplamalıyım

bu arada buna göre eğer italya da karar kılarsam sonbahar sezonunda italyan kültür merkezinde italyanca kurslarına başlayacaım
Sosyal ağlarda paylaş

benim kuzenim pisa da sinema televizyon okuyor gayet ememnun oradaki hayatından eğitiminden vs

fransa daha sosyal bilimlere yönelik gidilmesi tercihdir ama sanat denildiğinde itlaya tek geçmek lazım

sadece akademik değil tasarım konusunda da çopk iyiler seramik ve cam sanatlarında zaten en yakın rakipleri ispanya

adam akıllı canavar gibi bir eğitim istiyorsan itlaya derim zaten mimar sinanın bile italyadaki bir kaç okulla ortak anlaşması var (tabii mimar sinan bence iyi bir kriter)

forza italya!
Sosyal ağlarda paylaş

italyanlar çok ameleler. hakkaten türk havası var adamlarda. daha doğrusu akdeniz havası var. ispanyollar ad öyle. kıllı herifler, tiki kızlar, bağırarak konuşmalar falan.
fransızlar çok içten pazarlıklı. sürekli bi sinsili peşindeler. her fırsatta milliyetçilik sokuşturma çabaları var. iskandinavlar aşırı individualist. ama iyi insanlar sonuçta.
avusturyalılar ise alman kürdü. ezik hepsi. almanlar asil millet. adamlarda asalet, gurur, ulan kafamı bozmayın dağıtırım avrupayı havası var. Soğuk ve milliyetçiler tabi. Doğu avrupa ülkelerinden olanlar hep fakir, hep gariban. insan acıyor. yeni yeni tanıyorlar herşeyi, heyecanlılar ama pek gösteremiyolar heyecanlarını. yunanlılar bildiğin biz lan. tıpatıp. en kralları amerikalılar. adamlar büyük devletten geliyorlar belli yani. US ve Kanada insanı güzel insan. Konuyu dağıttım. İtalyaya git.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
italyanlar çok ameleler. hakkaten türk havası var adamlarda. daha doğrusu akdeniz havası var. ispanyollar ad öyle. kıllı herifler, tiki kızlar, bağırarak konuşmalar falan.
fransızlar çok içten pazarlıklı. sürekli bi sinsili peşindeler. her fırsatta milliyetçilik sokuşturma çabaları var. iskandinavlar aşırı individualist. ama iyi insanlar sonuçta.
avusturyalılar ise alman kürdü. ezik hepsi. almanlar asil millet. adamlarda asalet, gurur, ulan kafamı bozmayın dağıtırım avrupayı havası var. Soğuk ve milliyetçiler tabi. Doğu avrupa ülkelerinden olanlar hep fakir, hep gariban. insan acıyor. yeni yeni tanıyorlar herşeyi, heyecanlılar ama pek gösteremiyolar heyecanlarını. yunanlılar bildiğin biz lan. tıpatıp. en kralları amerikalılar. adamlar büyük devletten geliyorlar belli yani. US ve Kanada insanı güzel insan. Konuyu dağıttım. İtalyaya git.

ahanda aggro çekti AHAHAHAHA
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...