Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

8800 GT Freeze sorunsalı

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

Herhangi bir oyunda bir süre sonra oyun donuyor, alt tab veyahut ctrl alt del yapınca hemen oyun devam ediyor. Nedir derdi bulamadım, google ladım biraz registry ye birşeyler eklenip driver ın yanlış algıladığı sıcaklık uyarısını bypass etme gibi garip birşeyler yazılmış ama güvenemedim.

Nedir bunu çaresi?
Sosyal ağlarda paylaş

Driver su an ki latest nvidia official driver.

Setup ım bu şekilde.

rocessor: AMD Phenom(tm) 9950 Quad-Core Processor (2606 MHz)
Operating System: Windows Vista (TM) Ultimate, 64-bit (Service Pack 1)
DirectX version: 10.0
GPU processor: GeForce 8800 GT
Driver version: 182.50
Stream processors: 112
Core clock: 450 MHz
Shader clock: 1200 MHz
Memory clock: 700 MHz (1400 MHz data rate)
Memory interface: 256-bit
Total available graphics memory: 2303 MB
Dedicated video memory: 512 MB
System video memory: 0 MB
Shared system memory: 1791 MB
Video BIOS version: 62.92.16.00.04
IRQ: 18
Bus: PCI Express x16 Gen2
Sosyal ağlarda paylaş

abi sana şöle bişi diim bnedede 8800GT var palit'in ki,bi ara deli ses çıkartıyodu bozukmuydu neydiyse,o ses vurunca geçiodu kasaya.devam etti artık oyunlar falanda yavaş çalışmaya başladı,verdim garantiye yenisi geldi.daha sonra ses olayı bi süre sonunda tekrar başladı,bu seferde açtım iyice bi temizledim fanın içini kulak çöpüyle flaan,ses kesildi.

kasa'nın fanından geliyo zaten bi sağlam ses o vurunca geçiodu buna ilaveten bide o geliodu işte.

demem o ki bu 8800GT lerde markasını blmiormda bi bokluk var gibi hissediyorum ben hep
Sosyal ağlarda paylaş

bende 2 kere (ilk sefer bi kaç gün sürdü, ikinci rastladığımda 1 kere oldu) nvidia driver stopped working diyip ekranı donduruyordu(sağ alttaki vista uyarı baloncuğunda diyordu.) alt tab ya da görev yöneticisi açınca normale dönüyordu. bakındım biraz o vistanın bi çeşit recovery eylemi imiş. normalde fatal error vericek, mavi ekran verip kapanıcak falan, onu engelleyip işlemi durduruyormuş. sebebi ısınma vs olabiliyor onunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Fan ı cıkarıp temizledim, pinleri temizledim. Her türlü temizliği yaptım ama nafile aynı sorun devam ediyor.

Birşeyi farkettim, eskiden pc yi açtığımda il başta son gaz fan çalışır sonra normale dönerdi şimdi ise fan nın adam gibi hızlandığını hissetmiyorum. Nasıl tune edebilirim bunu? Ayrıca adam gibi custom driver onerisi varmıdır?

Isınma ile ilgili olarakda ctrl alt del yapınca toplamasına anlam veremiyorum, madem ısındı hemen nasıl çalışmaya devam ediyor.

Eski driver lara revert etmeye çalışıyorum şimdi, komple uninstall etmek safe mode vs. işlemleri lazım imiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha sorular sorulsun, problemde detay belirlensin falan diye uzaktan izliyordum açıkçası topiği :p Tahmin ettiğim gibi çıktı, fan hızlanmaması, Vista recovery falan.

VGA Bios diye bir olay var, onu güncelleme imkanın varsa ondan olabilir. Markasını söylersen ona göre bakayım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

MB-Ram arası sorunlardan unstable imiş evet de, bende de benzer şekilde fan hızının artmamasından dolayı overheat olma sorunu olmuştu o sorunu çözdükten sonra bile ve eski bilgisayarı satarken, onu da öyle halletmiştim. eVGA hem yeni BIOS hem de flash tool yayınlamış forumlarında bildiğin, gayet de basitti, öyle düzeltmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı Gigabyte NX88T512HP 8800 GT. Vga Bios aklıma gelmişti ve Gigabyte in kendi tool unu yukleyip kontrol etmiştim.

Bios version check yapıyor tool, F20 benim version. Latest bulabildiğim de yine F20.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/VGA/BIOS_Model.aspx?ProductID=2720#anchor_os

Bu link de official ları mevcut.

Bir önceki kartım 7800 GT ile herhangi bir sorunum yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Karti isinma sorunu var acikca ortada olan bi durum :) Belli bi isiya gelince kitliyor ekrani oyunlar sen windowsa donunce fan sogutmaya basliyo normaldede sogutuyor ancak oyunda yeteri kadar olmuyo bende 8800 GT AMP kullaniyorum ayni sorun bendede mevcut. Servise fln gondermeyi denemedim. Driverla ilgisi oluyomus bazi yerlerde oyle okudum ancak ben ne denediysem pek bi fayda etmedi acikcasi. RivaTuner kurup GPU sicakligina bakmani tavsiye ederim bence kartin isinmasindan kaynakli bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Driver i sildim olmadı, işletim sistemini sıfırdan kurdum yine herhangi bir oyunda ilk 5. dakika da gidiyor. Isınma peki ama çözümü nedir? Birden ortaya çıktı bu sorun bende, fiziksel kontrol leri yaptım kart ta fan nın devreye girdiğinide goruyorum. Kalkıp third party cooler almak istemiyorum zaten bendeki TYPE-B extra cooler var üstünde üretimden.

Driver silme işlemleri ile uğraşırken hayatımda başıma gelmeyen birşey oldu, mb bios update ederken fail etti boot etmedi alet. Saatlerce dual bios denen adamla uğraştım. Hayat enerjimi emdi bu lanet ekran kartı.

Sonunda delirdim, laptop aldım. Bir ara gidip adam gibi ATI alırım dekstop a, o zamana kadar dursun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...