eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 var mı giren sınava? ben giriyorum da merak ettim bilmeyenler için 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş sınavı sistem de değişti o yüzden bi açayım dedim konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ne şekilde değişmiş? bildiğin bişey varsa yaz bakalım. ki değişmemiş zaten birşey. aynı şekilde. 160 soru 80 türkçe 80 matematik 160 dakika. sistem bu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 nası değişti sistem eskisinden farkı ne ? başvurulkar ne zamana kadar bide son başvuru tarihi felan girerim belki aksdhgsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 :) öyle bi değişim değil tercih sayısı 8 den 18 e çıktı tercihler artık başvuru sırasında değil oss gibi puanlar açıklandıktan sonra yapılacak bi de kontenjanlarda artış var baya sınava gircek misin sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 11 - 20 mayıs başvurular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 oha değişiklikler çok iyi olmuş ha valla bi denenir bu sene jadsa yeni tur yeni şans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 hangi bölüme deneyeceksiniz girenler ya da girmeyi düşünenler kermit? nereden mezunsun ya da mezun olacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 benim seneye sınav. kontenjanların artacağını duymuştum da, hocalar öyle bişey olmaz falan diyolardı. bilemiyorum artık. halihazırda 3-5 olan kontenjanların 10-15 seviyesine çekileceğini falan söylüyorlardı çünkü. öyle bişey olursa direk istanbuldayım 2 sene sonra ben. kontenjan artışı şu şekildeymiş yalnız bu seneden itibaren geçerli mi bilemiyorum : okulların öss ile aldığı kontenjanın yüzde 10unu alacaklarmış artık dgs ile. yani bu hesaplamayla yılda 6 bin kişi dgs ile yerleşirken artık 17-18bin kişi yerleşecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ya ben adalet son sınıftayım hukuk için gircem malum kontenjanlar artış 76 devlet 94 özel olmuş yarısı kadardı nerdeyse diğer bölümleri bilmiyorum ama dicle 15 selçuk 20 ye çıkmış aslında o yüzden hafiften kıl oldum arta arta oralar arttı diye ama istanbul 3 ten 5 e çıktı dokuz eylül aynı şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mumu said: okulların öss ile aldığı kontenjanın yüzde 10unu alacaklarmış artık dgs ile. yani bu hesaplamayla yılda 6 bin kişi dgs ile yerleşirken artık 17-18bin kişi yerleşecek. o geyik söyle kanunda öyle yazıyor da öyle olmuyor bi türlü öyle olsa istanbul, ankara falan 40 kişilik kontenjan açmak durumunda kalır... bu sene yok ama o durum klavuz yayınlandı kontenjanlar falan ama sınav sonucu gelene kadar değişirse bilemem sonuçta tercihler o zaman olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ist üni radyo tv 2 kişi alırken bu sene 4 almaya başlamış. öyle ekstrem artışlar yok yani kısacası. klavuza nerden bakarım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 öyle tabi ama yine de hiç yoktan iyidir edit: klavuz için buraya tablo 1 kontenjanları gösteriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 ÖSYM resmen saçmalamış. Zamdan önce indirim yapmak gibi bişey bu. 18 tercih ve sınavdan sonra tercih hakkı verildi insanlara iyi hoş ama bu sefer kontejyanlar müthiş düşmüş. Kuzenimim marmara için kasıyordu 8 den 1 düşmüş kontejyan Marmara üni de zaten hepsi 1 olmuş. Kocaeli 10 dan 4 e düşmüş Eskişehir 10dan 4 e düşmüş çok kötü çok. Kontejyanların arttırılması istenirken daha da düşürüldü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 bölümden bölüme değişiyor galiba kontenjan durumu hukukta artmış baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Marmara İlahiyat kontejyanı 20 yok böyle birşey şaka gibi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Kontejyan olayı doğru mudur aslı var mıdır varsa nasıl 4 ayak üstüne düştüm belli değil ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 sinad said: Marmara İlahiyat kontejyanı 20 yok böyle birşey şaka gibi ya yuh be göstere göstere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 kontenjan abi o kontejyan diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 sınava 11 gün kaldı, giriş kağıtları postalandı, ne durumdasınız dgsciler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 ben gecen sene hic calismadan mat 71 turkce 50 falam yapmıstım,başkent bilg müh. 1 puanla kactı,oss ile kaliteli ozel ünileri kazanmaktansa dgs ile aynı bolüme girmek cok kolay,tabi devlet ünilerini kazanmak icin dgs den full e yakın artı okuldan cok saglam puan gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 devlet okullarına girmek için öyle bişey yok. atıyorum radyo tv yayıncılığından istanbuldaki sinema tv okullarına girmek için 70 türkçe 45 matematik yapsanız okuldan da 65 üzeri puan geliyorsa ki bu 65 ortalama bir öğrencinin puanı, gireceğiniz okulu seçersiniz o kadar söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 o dediğin tamamına yakınını çözme gerekliliği hukukta falan oluyor 75 mat 72 tr falan yapmak gerek en az hukuk için :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 yarın diiilmi DGS ya.. hadi giriceklere başarılar diliorum.. Allah zihin açıklıı versin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 saol :) ben de girenlere başarılar diliyorum rakibim olmadığınız sürece iyi geçiniriz problem yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 girdim çıktım, öncelikle şunu belirteyim, sınavdan önceki gün ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum halbuki heyecan falan yoktu ancak yinede yarım saat falan uyuyabildim. hatta önceki gün erken kalktımki son gün rahat uyuyabileyim, hiçbi cacığa yaramadı erken kalkmış olmam bu da bana tecrübe oldu bundan sonra eğer gireceğim bi sınav olacaksa erken kalkmak yerine olabildiğince geç kalkıcam. sonra zaten son gün uyuyamayacağım için en azından biraz daha dinlenik olurum. herhangi bi hazırlık yapmadım sınava, sözel bölümün hepsini yaptım ancak sıra sayısala geldi biraz çuvalladım. toplamda 30 40 soru yapabildim sanırsam. burda da yaşadığım bi pişmanlığı dile getirmek istiyorum, klasik sorunlardan biri olan "bir soruya takılma" sendromu yaşadım. 4-5 soru üzerinde dakikalarımı harcadım sonuç elde edemedim. sınavın bitimine 10 dakika kala uyandım ve dedimki "la dur şu ilerdeki sorulara bakayım bi" bir de ne göreyim. cem yılmaz'ın tabiriyle "aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır" tipi sorular mevcut. hemen hızlıca 10 dakikaya sığdırabildiğim kadarını sığdırdım. ama halbuki o uyuz sorulara dakikalarımı harcayıp sonuç elde edemeyeceğime basit sorulara geçip fazladan 10 20 soru daha yapardım. neyse sağlık olsun bakcaz görcez. umarım istanbul içinde biyer tuttururum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar