Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Asıl siz daha kaynak olmayan bir haberden sonra "yapmıştır bir şey" ya da "dayak atan da yiyen taraf da haksız" gibi yorumlar yapabiliyorsunuz? Burda var olan haber sadece bir kürtün silahlı saldırıya uğradığı haberi. Bunun devamı yoksa nasıl bir psikoloji altında böyle bir yorum yapabiliyorsunuz, beklentiniz ne yani bu kürtten?
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 İyi oku bence, haksızmı demişiz, onada haklılık payı vermemek gerekmi demişiz..
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Ahahahah Böjeek senin annen-baban her ay senin yerine sigorta paranı ödüyordur da, bari bilgi sahibi olmadan fikir üretme kardeşim. Hastane ayrım yapmaz diyorsun; Ölmek üzeresin diyelim, git bakalım bir hastaneye sigortan ya da paran olmadan seni ameliyata sokuyorlar mı? (Al kalınla yazdım ben de) Şimdi sana görev. Git sigortasız insanların sayısını bul, sonra ameliyat ücretlerini bul, ondan sonra da kaç kişi önlenebilir hastalıktan ölmüş onu bul. Konuyu faşist saldırıdan hastanelerdeki Türk-Kürt Zengin-Fakir ilişkisine getirdiniz yalnız bravo.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 firatram said: Saldırıyı elbette kınıyorum, ama bir tarafı haklı çıkarmamız gerekmez. Dayak yiyende, atanda haksız. O zaman ben bunu yanlış anlamışım, yanlış anladıysam kusura bakma ama haberde kürtün dayak yemesinden başka bir bilgi yokken nasıl dayak yiyen haksız oluyor?
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 firatram said: İyi oku bence, haksızmı demişiz, onada haklılık payı vermemek gerekmi demişiz..
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 cogitoz said: Konuyu faşist saldırıdan hastanelerdeki Türk-Kürt Zengin-Fakir ilişkisine getirdiniz yalnız bravo. şizofrenmisin evladım, sen getirdin ya demin... sana bravo.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Ardeth said: firatram said: Saldırıyı elbette kınıyorum, ama bir tarafı haklı çıkarmamız gerekmez. Dayak yiyende, atanda haksız. O zaman ben bunu yanlış anlamışım, yanlış anladıysam kusura bakma ama haberde kürtün dayak yemesinden başka bir bilgi yokken nasıl dayak yiyen haksız oluyor? haber değeri yok valla bence. hala bir kaynak göremedim ben. hadi haber diyelim, yine de yarım abi. bir de yapmıştır birşey dememi eleştiriyorsan yarım yamalak okumuşsun topici. son olarak da her hıyarım var diyen adama tuzlukla koşup beslemeyin.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ShadowFury said: cogitoz said: Konuyu faşist saldırıdan hastanelerdeki Türk-Kürt Zengin-Fakir ilişkisine getirdiniz yalnız bravo. şizofrenmisin evladım, sen getirdin ya demin... sana bravo. ahaha
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Shadowfury Okusana adamın yazdıklarını. Hastaneye gitse Kürt-Türk doktor ayrım mı yapacak ona diyen kim? Ben de diyorum ayrım öyle yapılmıyor böyle yapılıyor hastaneyle ne alakası var? Sen otistik misin?
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 cogitoz said: Ahahahah Böjeek senin annen-baban her ay senin yerine sigorta paranı ödüyordur da, bari bilgi sahibi olmadan fikir üretme kardeşim. Hastane ayrım yapmaz diyorsun; Ölmek üzeresin diyelim, git bakalım bir hastaneye sigortan ya da paran olmadan seni ameliyata sokuyorlar mı? (Al kalınla yazdım ben de) Şimdi sana görev. Git sigortasız insanların sayısını bul, sonra ameliyat ücretlerini bul, ondan sonra da kaç kişi önlenebilir hastalıktan ölmüş onu bul. Konuyu faşist saldırıdan hastanelerdeki Türk-Kürt Zengin-Fakir ilişkisine getirdiniz yalnız bravo. Bu yukarıda sayılanları sadece kürtlere karşımı yapıyorlar, yapıyorlarsada ?
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 cogitoz said: Ahahahah Böjeek senin annen-baban her ay senin yerine sigorta paranı ödüyordur da, bari bilgi sahibi olmadan fikir üretme kardeşim. aha ahah annem babam niye ödesin ya. T.c. hakkım olduğu gibi sigortalı bi işte calışıyorum bende.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Ya okumadığınız nereden belli. Ben Kürtlere karşı mı yapılıyor dedim firatram çip mi yerleştirdiler kafanıza. Adam diyor "Kürtler - Türkler hastanede eşittir" ben de diyorum ki hastane niye türk kürt ayırsın zengin fakir ayırır. Sonra adam diyor yok öyle bişey o uzun dönem hastalıklar için, ben de diyorum ki git bakayım sen ölmek üzere acile ameliyata alıyorlar mı seni...
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 sdfsdf. adam kişisel saldırılara başladığına göre topici fail oldu.
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Saçma bir konu oldu bence, enine boyuna tartışmak isteyen arkadaşlar için "etnik sorun nedir" diye bir başlık kurulabilir, ve tartışabiliriz diye düşünüyorum ben.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 alırlar ameliyata merak etme. sen hiç duymadın galiba haberlerde sigortası olmayan muhtaç insanlara yeşil kart diye birşey cıkarttıklarını ?
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Böjeek said: cogitoz said: Ahahahah Böjeek senin annen-baban her ay senin yerine sigorta paranı ödüyordur da, bari bilgi sahibi olmadan fikir üretme kardeşim. aha ahah annem babam niye ödesin ya. T.c. hakkım olduğu gibi sigortalı bi işte calışıyorum bende. Bak bir şey bulamadı diğerlerine, aldı cevabını şimdi ilk paragraf üzerinden "konunun özünü kaçırma safsatası" yapıyor. Sen bana söyle bakalım şimdi acile giden her insanı alıyorlarmıymış içeri
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 yok nasıl bi gazla yazıyosan görmemişim bunu diğer sayfada.
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Kendini kendini haklı çıkarma psikolojisi..
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Masquerade said: sdfsdf. adam kişisel saldırılara başladığına göre topici fail oldu. İNANILMAZSIN. Balonumdan tut, fake olmam, post kasmamı kim bıraktı. Ben sadece olayı anlattıktan ve tartışmaya başladıktan sonra kim kişisel saldırılara başladı. Hala kim konuşuyor şizofren misin, manyak mısın diye. Hala kalkıp "her hıyarım var diyene tuzlukla koşmayın" diyerek konudan kim uzaklaşıyor.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ya senin yanında normal şartlarda olmak istemezdim. ne çene varmış kardeşim ya
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Bu ülkede şiddete uğramak , bıçaklanmak , dayak yemek için herhangibir etnik kimliğe ilintili olmaya gerek yok aslında. Her ne bildirisi dağıtıyorlarsa adamaların hoşuna gitmeyecek ; onu sen yada ben de dağıtsam aynı durumla karşı karşıya gelmemiz mümkün. Ama okadar ezilmiş , aşağilanmiş insanlar moduna sokmaya çalışan insanlar var ki, adami gerçekten ezik olduklarına inandırıcaklar sonunda. Saldırıyı da çok kınıyorum. Kın.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 firatram said: Kendini kendini haklı çıkarma psikolojisi.. Sizin yaptığınız nedir Osman? Tabii ki kendi kendimi haklı çıkarma psikolojisi, tabii ki inandığım şeyi söyleme psikolojisi. Biraz da tırmanacak olayları önleme psikolojisi. Psikolojisi bozuk olan ben miyim sen misin, gel bunu psikanalistlerin psikologların önünde tartışalım.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Haberin kaynağının yanlış olabilme potansiyeli üzerinden tartışma olmaz. Haberin kaynağı yanlışsa, haberi vereni ayrıca eleştirirsin. Ama ortada sadece dayak yiyen bir kürtün haberi üzerinden senaryolar üretip onu potansiyel suçlu durumuna düşürmek nasıl bir psikolojidir. Siz senaryo yazacaksanız ben de yazarım o zaman, o bu ülkeye hiç bir faydası olmayan milliyetçiler, sırf kürtçe konuştuğu için bile o saldırıyı düzenlemiş olabilir. Olamaz mı? Senaryolar üzerinden ne kadar tartışabiliriz bunu? Böyle bir konuya otomatikman bir senaryo yazmak, kusura bakmayın ama konuya bakış açınız hakkında fikir yaratıyor. Konunun neresini eksik okumuşum, "kimse durup dururken parmak kesmiyor" lafının üstüne "kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir" diyorsun ama o milliyetçilerinin gözü dönmüş insanlar olmadığını nerden biliyorsun? Bu ülkede çıplak tablo yaptı diye dinciler tarafından saldırıya uğrayan insanlar var, ideolojilerin fanatikliğe dönüştüğü noktada neyin altında mantıklı bir sebep arıyorsun ki? Dediğim gibi adam terörist sempatizanı olabileceği gibi sadece okulda arkadaşlarıyla kürtçe konuşan biri de olabilir. Bu ihtimaller arasından "kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir" fikrine nasıl varabiliyorsunuz. Fark ettiyseniz ben kürtün kişiliği ya da başka bir özelliği hakkında herhangi bir yorum yapmadım. Sadece olayın korkunçluğunu eleştiriyor. Ama bazı insanlar direk onun suçlu olabilme ihtimali üzerinden yorumlar yapmaya başlamış. Burda kim elinde tuzlukla koşup bazı bu ülke üzerindeki kamplaşma dalgalarını besliyor iyi düşünmek lazım. Ilımlı dincilik kılıfından sonra bir de ılımlı faşistlik çıkacak anlaşılan.
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 ya cogitoz resmen "offf ya nedir bu kürtlerin çektiği" dememizi istiyorsun. Tek kürtlermi çekiyor kardeşim bu ülkede. Bırak bu klavye demokratlığında, çık dışarı biraz gez toz bak tek kürtlermi perişan.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Valla hiç açıklama yapmadan alıntılar üzerinden gideceksek firatram said: firatram said: İyi oku bence, haksızmı demişiz, onada haklılık payı vermemek gerekmi demişiz.. said: Dayak yiyende, atanda haksız. Hayır burda yanlış anladığım bir şey varsa anlat gocunmam. Üstelik bu cümle "hep kürtlere karşı yapılmış saldırılar gündeme geliyor, ulusalcılara karşı yapılan saldırılar gündeme gelmiyor" gibi bir cümleden sonra gelince başka bir anlam çıkarmam zorlaşıyor kusura bakma. Dediğim gibi, eğer kürtü haberde gözüktüğünden daha haklı göstermeye çalışmak istesem "kürtçe konuştuğu için saldırmıştır hayvanlar" derdim öyle bir şey demedim. Ama siz direk masum olma ihtimalinin düşük olması üzerinden yorum yapmaya başlamışsınız.
Öne çıkan mesajlar