Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Üniversitesi'nde Kürt öğrenciye linç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
amacın ne?
niye savunuyosun o adamları.
ya ülkede o kadar tartışılcak şey var. daha haberin detaylarını bilmeden neden kaynaklandığını bilmeden konuşuyosun burda.

belki senin savunduğun gibi bişey cıkmıcak.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
Böjeek said:
cogi iyi post kastın ha.

ya gelmeyin bu oyunlara. adam gelir gelmez gündeme gelmek post kasmak için yaptığı bi oyun :d yemeyin arkadaşlar

Bunlar gomünüst oyunlarııı, yemeyin arkadaşlaar, allahım cihaaat.

Şurada sadece bir faşist SALDIRIYI kınamaya çalışıyorum, ne post kasmacılığımı bıraktın ne gündeme gelmek istediğimi bıraktın. O bildiri dağıtıyorsa bu saldıranlar da adam olsun düşünsün bildiri yazsınlar, onlar da dağıtsınlar. Ben bunu savunuyorum bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

Zaten düşünemeyince, değerlendiremeyince hemen söyleyene saldır. Yok niye bu nickle girdin neden bu konuyu seçtin. Yahu otur düşünsene.

merak etme cok düşündüm. düşündüğüm içinde nedense bugüne kadar hiç böyle bi konuyla gelmedim patiye.
konu saçma olduğu konula ilgili mesaj atma gereği bile duymadım farkındaysan.
Mesaj tarihi:
Usta ofansif mesaj atıyorsam ne olayım. Konuyu açtım direk başladı önyargılar, "o da bişey yapmıştır"lar. Ben de bunlara karşı fikir ürettim okursan göreceksin.

Neyi savunduğumu bu topicte anlatamam bu topici sadece bu saldırıyı kınamak için açtım konudan neden sapıyoruz karetsin ya.
Mesaj tarihi:
İbretlik bir topic olmuş: Konuyu açan fake diyenler, provokatör diyenler Kürt'lüğü neden vurgulanmış diyenler, ama ulusalcılara da yapılıyor diyenler, beyaz Türk'lere hiçbir şey yapılmıyor diyenler, iyi olmuş diyenler, hak etmiştir diyenler...

Yazan arkadaş konu ile ilgili link vermiş, ama farzedin ki konuyu açan da, konu da fake... Üstteki yorumlar esas ilginç olan, fake midir, değil midir, çok geri planda kalıyor. cogitoz un dediği gibi, paticikte bile bu tür yorumlar yapılıyorsa, daha cahil kesimlerdeki bakış açısını aklıma bile getirmek istemiyorum.

Spidee said:
Gözünüzü kan bürümüş sizin. Başlık gerçek olsun, uydurma olsun farketmez. Parmakları kesilmiş ve göğsünden bıçaklanmış bir insanın (Kürt diye altı çizilse bile) bu muameleye maruz kalması. "Şöyle yapmıştır", "Böyle yaptıysa normal, haketmiş", "Peki ya aynı muameleye maruz kalan Türkler?" [Bu da cevap verdiğini sanmış, Türklerin bu muameleye maruz kalmış olması (Bunun da gerçekliği önemli değil, var böyle bir şey diyelim) başka bir insana yapılan şeyi nasıl legalize ediyor?)]

İnsanların akıllarında şiddetin, katlin nasıl, hangi şartlarda legal, anlaşılabilir, mantıklı olarak onaylandığını merak ediyorum gerçekten. Ahmet (Kürt), Mehmet'i (Türk) dövmüş; Cemil (Türk), Hasan'ı (Kürt) dövünce üstüne "E Ahmet de böyle yapmıştı" oldu, Tamam o zaman Hasan haketmiş, hayvan Hasan. Ahmet'i ve Cemil'i suçlamak, bu ayrılıkçılığın bu heriflerden kaynaklandığını görmek yerine Ahmet bize saldırdı, biz de onlara saldırırız diye yaklaşmak... gerçekten de çok korkutucu bir yerde yaşıyoruz.

Spidee said:
Haberin gerçekliğinden ziyade insanların konu hakkındaki fikirleri daha önemli bence. Böyle bir şey gerçekten olmuş olsa da insanları bunları yazsa bir şey değişecek miydi, gene aynı şeyleri yazmayacaklar mıydı? Haber yalan olabilir, üzerinde tartışılan şey gayet gerçek.
Mesaj tarihi:
benim anlam veremedigim bu olaya karşı tepki vermeyen normal karşılayan insanlar acaba aile sevgisi almadan mı büyümüşler? yani bir insandan ne kadar nefret edersen et başına bi iş gelse,sakatlansa falan üzülürsün hani gıcık kapsanda bi geçmiş olsununu esirgemezsin benim çevrem hep böyle pek kin gütmeyiz.

kaldı ki burada çok ekstrem bi durum var, ortada bir insan var parmaklar kesilmiş-göğsünden bıçaklanmış 'elbet bir şey yapmıştır' demek için birinin insanlıktan çıkmış olması gerekli.bu işin sağı solu yok cinnet cinayet lan bu!!
Mesaj tarihi:
Ya kimse o saldırıyı desteklemiyor zaten burada 1-2 kişi hariç.

Ama bu başlıkların, bu haberlerin kendisi birer faşizm aslında. Hani sözde bu haberi okuyan bir kişi için "bak kürtlere Türkler napıyorlar" anlatılmaya çalışılıyor. Peki neden öğrenci denilmiyorda kürt deniliyor. Bu ülkede sokakta "aa bu kürt lan" falanmı diyorlar kürtlere ? Kürt-Türk ayrımını yapanda PKK ve onun 12 yaşındaki çocuğun beynini yıkama aracı olan "mağduriyet psikolojisi" kanımca...

Yani bu olaya bir şey demiyorum ben şahsen, kınıyorum bu olayı. Ama buradan bir kar çıkarmaya çalışan propaganda başlıklarıda kınıyorum. Ayrıca daha ne olduğu belli olmayan bir haber.

Birde bu konunun herhangi bir kürt forumunda açıldığını düşünün.
O zaman mesajları okuyunda görün, faşizm nasıl başka bir faşizm doğurabiliyor.
Mesaj tarihi:
Her türlü şiddeti, işkenceyi terörü (bireysel, grup halinde, ya da devlet eliyle yapılanı) kınıyorum diyemedikten sonra, kendinizin, yakınlarınızın, ya da savunduğunuz görüştekilerin başına geldiğinde ağzınızı açmamanız gerekir.

cogitozun üyelik durumu neden ön plana çekilmeye çalışılıyor? Neden şiddete uğramış bir insanın paticikte konu edilmesi kimilerini bu kadar rahatsız ediyor? Örneğin bildiri dağıtan herhangi bir gence yapılsaydı bu saldırı, gene de konuyu açan üyenin fake olup olmadığı mı tartışılacaktı? Önemli olan bir bireyin gözü dönmüş magandalarca saldırıya uğraması değil mi? Böyle bir olaydan rahatsızlık duymamak ve kınamamak için ne gibi insani mazeretlerimiz olabilir?
Mesaj tarihi:
konu cinayet o cocuğun başına gelenler değil benim gözümde kürt veya başka bişey olması da önemli değil. insan insandır bi zarar görse vahşete sessiz kalmam.. çokta üzülürüm+gerçekse eğer üzüldümde.

ama arkadaşın konuyu acmasındaki amaç cok farklı.
''kürt'' adı başlığında neden acılıyo?
ayırımı bizmi yapıyoruz şimdi.
ögrenci desin insan desin adam desin cocuk desin.
neden kürt?
kürt veya türk. bugün o okulda bi ögrencinin başına en az mardindeki olay kadar kötü tüyleri ürpeten bi olay gelmiş..

ama buradaki amaç cok farklı.
cocuğun başına gelenden cok bu kavram bu bölücülüğü ortaya koymuştur bu arkadaş. hemde fake üyeliğiyle..
Mesaj tarihi:

Yine geldik mağduriyet psikolojisine...

Ya laz kökenli,çerkez kökenli,ermeni,kürt,türk kökenli 5 insan bombalı saldırıda ölse 5 kişi öldü diye yazılması var, 4 kişi ve 1 kürt öldü diye yazılması var.

Ya faşizm diyorsunuz, kötü diyorsunuz kabulde geleceğin faşistlerini böyle başlıklarla, haberlerle yetiştiriyorsunuz.

Bir örnek

Mesaj tarihi:
Bu topicteki bazı msglar uzun süredir paticikte gördüğüm en kendini bilmez, insanları anlamaz, saygı sevgiden bihaber kişilerden atılmış gibi. Kimseye kişisel olarak yargıda bulunmuyorum fakat hepimiz insanız şurda. Öyle davranırsak daha mutlu olacağımızı sanıyorum.

Öğrencinin yaptığı harekete gelince, Eğerki kanunsuz bir iş yapıyorsa bu polisin işidir. 5-6 tane insanlık dışı cahilin değil. Türk polisinin etnik köken ayırmadan işini yapıp zanlıları yakalayacağını düşünüyorum. Böyle olayların tekrarlanmamasını diliyorum.
Mesaj tarihi:
Kardeşim Kürt-Türk ne farkeder neticede kalkıpta bildiri dağıtmasından sebeple kim bu insanı kesip biçebilir? Bu ülkenin polisi var askeri var savcısı var eğer o vatandaş bir suç işlediyse gider ilgili makama şikayette bulunursun. Bu yapılan hayvanlıktır vahşettir başka bir şey değil.
Mesaj tarihi:
Böjeek said:
konu cinayet o cocuğun başına gelenler değil benim gözümde kürt veya başka bişey olması da önemli değil. insan insandır bi zarar görse vahşete sessiz kalmam.. çokta üzülürüm+gerçekse eğer üzüldümde.

ama arkadaşın konuyu acmasındaki amaç cok farklı.
''kürt'' adı başlığında neden acılıyo?
ayırımı bizmi yapıyoruz şimdi.
ögrenci desin insan desin adam desin cocuk desin.
neden kürt?
kürt veya türk. bugün o okulda bi ögrencinin başına en az mardindeki olay kadar kötü tüyleri ürpeten bi olay gelmiş..

ama buradaki amaç cok farklı.
cocuğun başına gelenden cok bu kavram bu bölücülüğü ortaya koymuştur bu arkadaş. hemde fake üyeliğiyle..

Yugoslavya'yı, Sovyetler'i hangi düşünce böldü? Irak'ı kim bölmek istiyor? Anti-faşizm mi böldü bu ülkeleri, KÜRDE KÜRT demek mi bölecek bu ülkeyi.

Yeter artık faşizmi nasıl meşru kılarsınız, burada ne DTP'den, ne PKK'dan bahsediliyor. Saldırıya uğramış bir çocuk söz konusu. O zaman ben de gideyim tüm MHP'li üniversitelilerin parmaklarını kırayım oldu mu?
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
valla yapılan hayvanlık, ama o adamın da bir hayvanlık yapmış olması muhtemel diyorum. anlamamakta niye diretiyorsun ki?

İnsaf yahu insaf ikisini aynı kefeye koydun öyle mi? Hayvanlığa hayvanlık demek. Bu kadar mı yüzeysel bakılır. Bu olay herhangi bir öğrenciye gıcık olan 5-6 kişinin bir kampüse girip ona satır ve bıçakla saldırabilmesinden çok farklı değil. Bu olay Türkiyenin bu hale geldiğini gösteriyor sen hala olayın bildirisinde takılıyorsun insaf.

Hiç mi ders almadınız ulan zamanındaki sağ ve sol facialarından? Ne fikri savunuyorsa savunsun bir şekilde sonuçta hayatının en verimli çağında saçma sağan ideaolojilere alet ediliyor insanlar, bırakalım öldürülsünler mi? Bırakalım beyni yıkananlar öldürülsün, yıkandıkça öldürülürler zaten. Biz de mal gibi ülkece başkalarının kuklası olmaktan kurtulamayız böylece. Biz den 20 sene sonrakiler anlatırlar Kürt milliyetçileri hede hödöler desteklemiş, Türk milliyetçileri hede hödöler desteklemiş diye kendi kamplaşmalarını fark etmeden yuvarlanıp giderken. Az ders alın be.
Mesaj tarihi:
Buradaki konuya tepkilerden de görüleceği üzere bu saldırıda çocuğun Kürt oluşunun olası payı yadsınamaz. Özellikle sıradan insanlar arasında tüm Kürt'lerin pkk ile özdeşleştirildiği, çok tehlikeli bir ayrımcılığa doğru bir gidişat olduğu çok açık.
Mesaj tarihi:
özel mesaj atmayı da kes bana. burdan söyle söyliceğini.

bana göre o başlık kesinlikle yanlıştır.
kürt türk ne fark eder ki?
kendini bilmez 4 5 gerizekalının yaptığı olayı desteklicek halimiz yok.
hastanede ayırım mı yapıyolar?

türk bi doktor aaa bu kürt bunu sonraya bırakın önceliği şurdaki türkemi verelim der sence?

veya böyle bi vahşet şuan haberlerde gösterilse en az %90 insan acıyarak üzülerek bakar. ne kadar pkk karşıtı bi halkta olsak aaa kürt cok iyi olmuş oh vurun gebertin diyen fazla olmaz genel olarak.

burda türk tü veya kürtü önemi yok.
okuldayken onun kimliği öğrencidir.
öğrenci diye bahsedilir.
siyasi kimliği ve kişiliği neden ön plana gelsin
Mesaj tarihi:
firatram said:
Nasılda işi bağladın dakikada aquatik. Evet buradaki tüm cevaplar zaten anti-kürt'çü mesajlardı. Evet burada ters cevaplar verenlerin hepsi faşist.

said:
Saldırıyı elbette kınıyorum, ama bir tarafı haklı çıkarmamız gerekmez. Dayak yiyende, atanda haksız.

Pardon da saldırıyı kınıyorum diyip, arkasından iki taraf da haksız sözüyle niteliksel olarak iki olayı aynı kefeye koyuyorsun, bir de bıçaklı, satırlı silahlı bir saldırıyı "dayak" adı altına sokuyorsun. Bunun neresinden tutacaksın?

Bir insan birine küfür etse, diğeri de onun parmaklarını kesse göğsüne bıçak saplasa ikisi de haksız mı dersin yahu. Burdakiler anti-kürtçü değilse bile sırf direk anti-kürtçüler çok tepki göreceği değildir en fazla. Bazı ılımlı dincilerin, fanatik dinin çok tepki göreceğini bildiği için o tarzdan vaz geçmesinden farklı değil. Sadece günümüz koşullarına modifiye edilmiş ılımlı antikürtçülük.
Mesaj tarihi:
Evet ama bu ülkede herkes devleti için bir şey yaptığını sanıyor gerçekte hiç bir ... yapmıyorken. Her devleti için bir şey yaptığını sananı sokağa salarsak yıkılır bu devlet.
Mesaj tarihi:
Birkac kendini bilmezin yaptiği davranışı bütün türklere mal etmemek lazım, türk eşit değildir faşist , ırkçı. Ayrıca bütün türkler kürtlere ayrımcılık yapmiyor , her milletin iyisi kötüsü var.

Tanıdık geldi mi ?
Mesaj tarihi:
Böjeek said:
özel mesaj atmayı da kes bana. burdan söyle söyliceğini.

bana göre o başlık kesinlikle yanlıştır.
kürt türk ne fark eder ki?
kendini bilmez 4 5 gerizekalının yaptığı olayı desteklicek halimiz yok.
hastanede ayırım mı yapıyolar?

türk bi doktor aaa bu kürt bunu sonraya bırakın önceliği şurdaki türkemi verelim der sence?

veya böyle bi vahşet şuan haberlerde gösterilse en az %90 insan acıyarak üzülerek bakar. ne kadar pkk karşıtı bi halkta olsak aaa kürt cok iyi olmuş oh vurun gebertin diyen fazla olmaz genel olarak.

burda türk tü veya kürtü önemi yok.
okuldayken onun kimliği öğrencidir.
öğrenci diye bahsedilir.
siyasi kimliği ve kişiliği neden ön plana gelsin

Ah özür dilerim "bölücü olmadığımdan emin olabilirsin" özel mesajımı buraya yazmadığım için. Buraya yazalım her şeyi insanlar görsün egomuz şahlansın değil mi can?

Hala anlamamakta diretiyorsun. Çocuğun Kürt olması bu önyargıların ve vahşetin oluşmasını sağlayan unsurdur. Kürtlük bugün PKK ile özdeşleştiriliyor, Kürtlere katliam gibi açıklamalar yapılıyor bazı densizler tarafından. Ayrıca bak bildiri dağıtan çocuk ne söylerse söylesin bu olay yaşanmamalıydı. Şimdi diyeceksin "ben bu olayı savunmuyorum". E bu olayı kınayan bir başlıkta yaptığın propagandaları görmüyor musun? Şimdi diyeceksin ki "ama siz aslında bölücülük bölmek PKK falan filan" Ancak bu yorumların da de son derece önyargılı ve yanlış. Atılan mesajları incelersen kimsenin bölünmek gibi bir derdi olmadığını göreceksin.

Hastane niye Kürt Türk diye ayrımcılık yapacak, zengin fakir diye ayrımcılık yapar hastane. Kürt sorunu büyük ölçekte ekonomik bir sorundur aslında. Ekşisözlükte "ölümcül hastalığın tedavisinin pahalı olması" başlığına gir orada güzel bir dille anlatmışlar bu durumu. Neyse bu örneğini de çocukça buluyorum ama cevap verme gereği hissettim yine de.
Mesaj tarihi:
said:
Pardon da saldırıyı kınıyorum diyip, arkasından iki taraf da haksız sözüyle niteliksel olarak iki olayı aynı kefeye koyuyorsun, bir de bıçaklı, satırlı silahlı bir saldırıyı "dayak" adı altına sokuyorsun.

Kusura bakma ama bu kadar boş, karşı tarafın tezini çürütmeye dayalı, anlamsız bir parafraf okumadım ömrü hayatımda. Evet halen saldırıyı kınıyorum, ama diğer tarafada bir haklılık payı vermemek lazım diye düşünüyorum. Bunuda önceki mesajlarımda belirttim. Şimdi ben paradoks yapmadığım halde, neden bana paradoks yapmışsın gibi atıfta bulundun ?

said:
Bir insan birine küfür etse, diğeri de onun parmaklarını kesse göğsüne bıçak saplasa ikisi de haksız mı dersin yahu. Burdakiler anti-kürtçü değilse bile sırf direk anti-kürtçüler çok tepki göreceği değildir en fazla. Bazı ılımlı dincilerin, fanatik dinin çok tepki göreceğini bildiği için o tarzdan vaz geçmesinden farklı değil. Sadece günümüz koşullarına modifiye edilmiş ılımlı antikürtçülük.

Anlamıyorum abi, siz mahkemelermisiniz, hakimlermisiniz. Daha kaynak olmayan bir haberi nasıl anti-kürtçülük zeminine oturtursunuz. Yuh diyorum başka bir şey demiyorum. Ya o bıçaklanan adam kışkırtmışsa adamları, olamazmı ? Yoksa her kürt insanı çok masum ve tertemizmi ( kirlide demiyorum sonra laf atmak için kullanma mümkünse ).
Mesaj tarihi:
@cogitoz

başlıkta yaptığın propagandaları görmüyor musun?

propaganda yapan ben miyim sen misin acaba?

Şimdi diyeceksin ki "ama siz aslında bölücülük bölmek PKK falan filan" Ancak bu yorumların da de son derece önyargılı ve yanlış.

+ben böle bişey demedimde..

Hastane niye Kürt Türk diye ayrımcılık yapacak, zengin fakir diye ayrımcılık yapar hastane. Kürt sorunu büyük ölçekte ekonomik bir sorundur aslında. Ekşisözlükte "ölümcül hastalığın tedavisinin pahalı olması" başlığına gir orada güzel bir dille anlatmışlar bu durumu. Neyse bu örneğini de çocukça buluyorum ama cevap verme gereği hissettim yine
de.

bi devlet hastanesinde acil yaralı biri geldiğinde kimse ayırım yapmaz..
o senin dediğin para meselesi uzun vadeli hastalıklar içindir.
tedavi sürecini hangi şartlarda geçirdiğinden bahsetmedim ben farkındaysan da.
Mesaj tarihi:
firatram said:
Nasılda işi bağladın dakikada aquatik. Evet buradaki tüm cevaplar zaten anti-kürt'çü mesajlardı. Evet burada ters cevaplar verenlerin hepsi faşist.

Tüm cevaplar demedim. Türkiye ve dünya ve insanlığa olan umutları pekiştiren çok sağduyulu, olup-bitenin farkında olunulduğunu gösteren bir sürü akılcı ve insani cevap var.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...