Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplama bilgisayar sorularım!

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar biliyorum biliyorum yukarıda konu var ancak ben sistemi topladım ve 2 seçeneğim var ve tam bir donanım özürlüsüyüm. Gittim bilgisayarcıya onun tavsiyelere göre toplattım bilgisayarı, ancak tabi araştırmadanda parayı çöpe atmak istemedim. Tavsiyeleriniz ve şu olmasında şu olsun dedikleriniz varsa çok şukela olur.

Seçeneklerim :

Windows 7 64bit ile 8GB ram olarak kullanmak.
RAM -> 2GB DDR2 1066MHz CL5 HYPERX KINGSTON (4 Adet)

XP olarak 4 GB ram kullanmak.
RAM -> 2GB DDR2 800MHz CL5 (5-5-5-15) HYPERX KINGSTON (2 Adet)

İşlemci -> INTEL C2QUAD Q9650 3.00GHz 1333MHz 12MB 64BIT 775p
Anakart -> ASUS P5Q DELUXE P45 DDR2 LAN+SATA2 16X
Ekran kartı -> ASUSTEK EN9800GT(256Bit) 1024MB DDR3 TV DVI 16X
HDD -> 250 Samsung 7200 SATA2 8MB
Kasa -> COOLER MASTER NVIDIA EDITION 690C-PFC SİYAH 460W
Monitör -> 22 SAMSUNG 2243BW LCD 5 MS GEN EKRAN SİYAH-DVI

Windows 7 için fiyatı : 1.516$
Xp için fiyatı: 1.413$

Bilgisayardaki genel amacım Aion oynamak ve single player çıkan oyunları oynayabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

adam sanki elindeki parcalari cikartmaya calismis gibi birsey olmus,

ben hala lga775 ustune ozellikle high end islemcilerle makine toplanmasina pek sicak bakmiyorum ama yinede ayni islemciyle benzer fiyatta bir bilgisayari ornek olarak gostereyim ki paranin nereye gittigini gor;
http://www.inventus.com.tr/hs/3018/detay.htm

gerci ne parcalarin ederini, ne kdv eklenip eklenmedigini yazmissin, daha kesin birsey yazmak mumkun olmuyor haliyle.
ama ben su anda bilgisayar topluyor olsam ne o islemciyi, ne o ekran kartini nede boyel makineye oyle hdd alirim.
Sosyal ağlarda paylaş

KDV Dahil fiyatı bu verdiğim fiyat ancak parçaların tek tek fiyatlarını söylemedi. Ha birde HDD'yi ben özellikle böyle istedim öünkü 1TB harici hdd alıcam tüm arşivimi onda saklamak istediğim için istedim 250GB hdd'yi onun sebebide birçok kişi yüksek hdd performans düşüşüne neden olur dediği içindi

edit: Şimdi invetusun sistemi benim gösterdiğim diğer sistemden daha performanslı olacağını sölüyosun dimi =)

Kafam karıştı be
Sosyal ağlarda paylaş

Yuksek harddisk kapasitesi performans dusususune neden olmaz, hdd de kullanilan plaka sayisi arttikca seek time lar uzayacagi icin ve bunun gibi bir cok etmen devreye girdigi icin performans dususu gerceklesir. toplamda 2 plakada 640gb ve 32mb cache ile performans canavari caviar black gibi ornekleri var ortamda(benim favorim).
kisaca 500 e kadar 32mb lik cache li seagate ve wd lere bakmak lzm. 10 dolar fark icin o kadar yavas diske gerek yok.

ikincisi wattage aci bir islemci ve 65nm lik ekran kartiyla 460w mediocre bi psu birinci senesini cikarmadan fail olur. ustelik bu sene 4 yasina basicak bi gpu kullaniyor, 9 serisi olmasi birsey degistirmez. ati de 4770, nvidia da gts250 cikmisken bu vga kartlarina ihtiyac yok oyun oynayacak biri icin.

sonuc olarak bence cogu yonden eski ile yeninin dengesiz bi karisimi olmus gibi.

kasa icin ayirabilecegin parayi yazarsan ve esas kullanim amacini yazarsan (sadece oyun oynicam , yuksek detay onemli veya calistirsa yeter vs) daha makul bi rig olusturmaya calisilabilir. bunun disinda ben inventus da ki hazir sistemleri gayet yerinde buluyorum. ornek verdigim bilgisayar mevcut 20-30 hazir sistemden sadece biriydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Toplam ayırabileceğim 3.000TL kadar bi bütçem var. Oyun oynarken oyunu hakkını vererek oynamak istiyorum. Yani tüm özelliklerini en net şekilde görebileceğim ve oyunun zevkine varabileceğim bir bilgisayar istiyorum. Bu konuda da ciddi bir yardıma ihtiyacım var =) Şimdiden çok çok tşk ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun istiyorsan High-End ekran kartı alacaksın. Bu durumda EN9800GT üstünde bir kart düşünmelisin. 9800'ler artık sıradan ekran kartları oldu. Orta seviye bile değiller artık.

Bence Radeon 4870 altındaki kartları bakma bile. Diğer parçalara ayıracağın paraya göre 4870 üstü bir kart da alabilirsin. 4870 bile en yeni oyunları tam detay oynamana yetmez muhtemelen. (Edit: Bütçeni 3000 dolar görmüşüm euh, bu durumda KHaRoN'un yukarda bahsettiği kartlara bakman iyi olur)

Onun dışında 8 GB ram hangi Windows'u kullanırsan kullan fantazi şu an için. 2 tane 2GB slot ram al. 2-3 yıl içinde ram lazım olursa 3. slota takıverirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Oyun istiyorsan High-End ekran kartı alacaksın. Bu durumda EN9800GT üstünde bir kart düşünmelisin. 9800'ler artık sıradan ekran kartları oldu. Orta seviye bile değiller artık.

Bence Radeon 4870 altındaki kartları bakma bile. Diğer parçalara ayıracağın paraya göre 4870 üstü bir kart da alabilirsin. 4870 bile en yeni oyunları tam detay oynamana yetmez muhtemelen. (Edit: Bütçeni 3000 dolar görmüşüm euh, bu durumda KHaRoN'un yukarda bahsettiği kartlara bakman iyi olur)

Onun dışında 8 GB ram hangi Windows'u kullanırsan kullan fantazi şu an için. 2 tane 2GB slot ram al. 2-3 yıl içinde ram lazım olursa 3. slota takıverirsin.

imkanları zorlayabilirsem yaparım bişeyler daha ya ama bana tam bi liste verebilcek misiniz onun üstünde tartışalım gidiyim aliyim. Dediğim gibi tamamen donanım özürlüsüyüm buraya konuyu açmasam o bilgisayarı alırdım şahsen :D
Sosyal ağlarda paylaş

Yıl başından beri donanım piyasasını yakından takip etmediğim için benim hazırlayacağım liste pek güncel olmaz. Listeyi çıkartırsan genel yorumlar yapabilirim ama.

elesso said:
bu arada açıldığından beri söylüyorum, yukardaki sticky topic saçmalık :)

Valla eskiden açılan tüm konuları orda topluyordum. Onun dışında benzer başlıkta konular açılmasını da yasaklamıştık. Ama fazla sıkı olduğunu düşünüp kaldırdık o yasağı.

Yine de o sticky bence yararlı bir konu. Sırf son sayfalara bakarak toplama bilgisayar için güncel fikirler alabiliyorsun. Öbür türlü aramaya inanacaksın, ama nasıl arayacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence 3000 TL gayet iyi bir bütçe... diyecektim de monitör de alınıyormuş :p

Şöyle bir şey olabilir, Kharon i7 seviyor gerçi ama;

Gigabyte EP45-UD3R (280 TL)
Intel C2Q Q9550 (525 TL)
*OCZ 2x2GB DDR2-1066 RAM (170 TL)
WD 1TB Caviar Black 32MB (200 TL)
**650-700W PSU (225 TL)
**Monitör (550 TL)
**Kasa (200 TL)
**Ekran kartı (?)

Fiyatlar Vatan'ın nakit indirimli fiyatları, alınan yere göre bakmak lazım tekrar. Fikir versin diye aldım oradan.

* RAM markası değişebilir, OCZ geldi önüme onu yazdım. Bir de genel kanı şöyle, DDR2 alırken 5-5-5-15 (yani CL5 yazanlar) 1066MHz almak yerine, 4-4-4-12 (CL4) 800MHz almak daha iyi performans sağlıyor. Piyasada kendinden CL4 olan satılıyor mu bilmiyorum ama, göremedim ben hiç stokta olan. Tabii 1066 alınıp elle de CL4 800MHz olarak ayarlamak mümkün.

** Modelini markasını falan keyfine göre seçeceğin ürünler, ortalama fiyatlar. PSU için OCZ Stealthxstream güzel diyorlar, ben de CoolerMaster kullanıyorum memnunum. Monitör için Samsung'un 22" olanları güzel ama en pahalısı da çok gerekli değil gibi. kasayı da PSU'suz ya da dandik PSU'lulardan al, yanına sağlam bir PSU al, şansa bırakma işi.

Bu şekilde 4GB RAM alırsan 2200, 8GB alırsan 2350 TL gibi oluyor fiyatlar. Bence 8GB çok da gerekli değil henüz, zaten 4GB de alsan 2 stick şeklinde alacağın için gerekirse ileride ilave edebilirsin.

Öyle olunca da ekran kartına 750-850 TL kadar kalıyor, gerekirse üstüne 50-100 ekleyip GTX285 alabilirsin o zaman da.
Sosyal ağlarda paylaş

Asus ENGTX295, 1200 TL civarı idi ben alırken. Vatan stoklarında zar zor bulmuştuk ama, şuan yok görünüyor.

Zotac GTX285 AMP! + monitör almak da mantıklı olabilir.

Bu arada şu yazdığım sistem yaklaşık 365W çıktı, herşey Watt değil ama, raillerdeki amperaj, voltaj dalgalanma koruması, parçanın kalitesi vs. de önemli. Yine de 700W çok fazla oldu sanırım, 550-650W alsan yeterli imiş, oradan da 50-60 TL ucuzlar heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Asus ENGTX295, 1200 TL civarı idi ben alırken. Vatan stoklarında zar zor bulmuştuk ama, şuan yok görünüyor.

Zotac GTX285 AMP! + monitör almak da mantıklı olabilir.

Bu arada şu yazdığım sistem yaklaşık 365W çıktı, herşey Watt değil ama, raillerdeki amperaj, voltaj dalgalanma koruması, parçanın kalitesi vs. de önemli. Yine de 700W çok fazla oldu sanırım, 550-650W alsan yeterli imiş, oradan da 50-60 TL ucuzlar heralde.

Peki baggio monitör olmadan bana bi full sistemi yazabilir misin çok rica etsem senden...
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Nerede oturuyorsun, tercih edeceğin mağaza var mı, yoksa Vatan'a göre mi yazıyım gene? Kasa tercihin ne? Neye karar verdin ekran kartı için, 285 mi 295 mi?

Antalyada oturuyorum sanırım vatandan alıcam çünkü sektör ve vatandan başka büyük bilgisayar mağazası yok. 295 'e karar verdim monitörü 1 ay sonra alıcam. Almışken tam alalım ya
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle çok tşk ederim Baggio ilgin ve alakan için, toplam kdv dahil +10 taksitli fiyatı 2960TL çıktı. Aslında 22" parasıda çıkar ya ne kadar olucak ki, max 350TL 'lik bi monitör eklesem 3310TL gibi bi fiyat çıkıyor.

Ekran kartı olayınada gelince Vatan'ı aradım şimdi sipariş verdiğimde 1 hafta içinde getirtebiliyorlarmış yurt dışından o problemde kalktı. O zaman ben bu sistemi alayım =)

Tekrar çok çok teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Bence 22" monitör alıp da 300-350 TL'lik almak yerine dediğin gibi bir ay bekle, 500-550'ye bir şey al. Panel kalitesi, gecime süresi, rengi, kontrastı vs. hepsi güzelleşir, sırf büyük olsun diye alma yani. Genelde monitör evladiyelik olup 2-3 kasada bir değişiyor zaten, almışken esas onu güzel almak lazım.

Hayırlı olsun madem :p
Sosyal ağlarda paylaş

baggio ile mirage deginmis diger noktalara, diger mesajlari okumadim da;

su kharon koray sever seyini cevaplayim; muhabbet bu kadar para verip high end makine alip hala alinan makinenin eski olmasi durumu. bu kadar veriliyorsa cok az daha harcayip %20 lere varan performans farki alinabiliyor. en basta ben karsiydim ddr3 ve nehalem sisirmesine ama artik fiyatlar daha makul durumlarda ddr3 lerde mantikli sinirlara kadar geriledi. yani bu derecede makine alip yatirimi geriye dogru yapmak pek mantikli degil. ya phenom2 ya corei simdilerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Bence 22" monitör alıp da 300-350 TL'lik almak yerine dediğin gibi bir ay bekle, 500-550'ye bir şey al. Panel kalitesi, gecime süresi, rengi, kontrastı vs. hepsi güzelleşir, sırf büyük olsun diye alma yani. Genelde monitör evladiyelik olup 2-3 kasada bir değişiyor zaten, almışken esas onu güzel almak lazım.

Hayırlı olsun madem :p

Doğru diyosun neyse bekleyelim 1 ay daha ölmeyiz ya =) Tşk ederim tekrardan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...