Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Porsche ve Volkswagen birleşti(miş)

Redogski

Öne çıkan mesajlar

Spor araba üreticisi Porsche, Volkswagen'in yüzde 51 hissesini devralıyor.

said:

Volkswagen ve Porsche yöneticileri, iki şirketin birleşmesi konusunda anlaşma sağladı.

Avusturya'nın Salzburg kentinde gerçekleşen görüşmelerin ardından yapılan ortak açıklamada, iki şirketin bir birleşme planı üzerinde anlaştığı belirtildi.

Plan, Volkswagen ve Porsche'nin bünyesinde bulunan 10 markayı dört hafta içinde tek bir çatı altında toplamayı içeriyor.

Birleşme Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisini bir aile şirketine dönüştürecek.

Volkswagen'in hissedarları ve yetkili kurullarınca onaylanması gereken anlaşmaya göre Porsche, Volkswagen'in yüzde 51 hissesi için yaklaşık 23 milyar Euro verecek.

ben şaşırdım açıkçası. sebebinide anlayamadım..
Sosyal ağlarda paylaş

porsche yillardir almaya calisiyor

bayag ugrastilar, hatta eyalet kanuna gore kimse vw de hissesi olsa bile %25 ten fazla soz sahibi olamaz diyordu. AB de dava actilar o kanunu kaldirdilar falan.

benim bildigim porsche hissesini %70 e kadar cikarticak vw de en son araplardan para ariyorlardi.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse simdi detayli okudum

bu vw yi ve porscheyi bir cati altina getirmek istiyorlarmis, olayin ozude bu assagi saksonya eyaletinin vw de %25 hissesi var ve bu hisse ota boka veto hakki veriyor bu yuzden porsche istediklerini yapamiyor.

neyse hepsini bir sirket haline getirip saksoncularada soz hakki verip adam akilli organize bir sirket kurmak istiyorlarmis

bu son olay buymus
Sosyal ağlarda paylaş

Lower Saxony eyaletinin hisseleri yüzde 20.1 olmakla beraber Porsche firması yüzde 31 ile yönetici koltuğunda zaten. Nitekim Genel kurula %20 den yukarısı girebildiğinden ve VW ana merkezi Wolfsburg da olduğundan dolayı ana problem işçi sendikaları gibi gözüküyor(Üretim merkezi değişmesin, işçi gücü başka bir yere taşınmasın istiyorlar.). Lower Saxony eyaleti de buradaki üretimi durdurmak istemez.
Genel Kurul toplantısı zor geçeceğe benziyor.
Türkiyedeki örnekleri için bkz.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...