Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Precognitive rüyalar,tesadüfler

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Bazı arkadaşların hiç bilgisi yok,bildiklerimi aktarıyim en azından;

Geleceği görme rüyaları 3 başlıkta toplanır:

1-Simgesel:Ben rüyamda kuş gördüm,kuş=para demek.Benim dolarım o gün arttı,saçmalık.

2-Dejavu:Ben bu olayı,anı,zamanı yaşadım.Rüyamda görmüştüm!! Hayır görmedin güzelim,görmedin kuzum.İster kabul et ister kabul etme bu rüyan gerçek olmadı.

3-Precognitive:Benim takıldığım yer burasıydı.Bilimin buna açıklaması yok,bazı deneyleri var sadece.Burada sorun şu;sabah kalktığınızda birşeyler hatırlıyorsunuz,ve bu genelde 1-2gün,bazen 1 hafta içerisinde gerçekleşiyor.Yukarıda söylendiği gibi 4 senelik zaman diliminde gerçekleşmiş bir rüya kabul edilmez.
Şimdi olayımız nedir?
Kendi rüyamdan gidiyorum;

Xenocide said:

Absolut said:
Başka bir arkının firend listesinde vardır sen farketmeden bilinç altın algılamıştır o sebeble rüyana girmiştir. Ama arkadaşının seni ertesi sabah eklemesi tesadüf sadece veya eve müneccim uğramış olabilir :).

bende böyle düşünüyorum. sen farkında olmadan onu görmüşsündür. bilinç altına yerleştiği içinde rüyana girmiştir.

Sorun asıl burada.En başta yazdığım gibi bu adam eskiden facebookta değil,o gece üye oluyor.Ben 3-4 saat sonra bu adamı rüyamda görüyorum.

Arkadaşın beni eklemesi,bir olay değil.Benim rüyamda,beni eklemesiyle ilgili hiçbirşey yok.Tek olay;başkasınla konuşması,ve bunun içinde tek ön koşul,facebooka üye olması.

Bunu bilinçaltı yapabilir mi?Bilmiyorum,tek ihtimal verdiğim,ben ilkokuldayken bu çocuktan tırsardım,böyle bir ölüm rüyası için o seçilmiş olabilir.
Yada herşey sadece Jung abimizin deyimiyle,senkronize gelişti.

Yada bir şekilde hissettim geleceği.Rüyamda görürken,kafam ona "ölüm" gibi şeyler ekledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana bir gün rüyamda bir adam "Caddede Unimed'in yanında bir yere gideceksin" gibi bir şey söyledi. Ertesi gün mulgear6 ile buluştum. Caddebostan'da cadde üzerindeki starbucksta. Buluşma yeri o sabah belli oldu. O söyledi yeri. Ve gittim bir de baktım ki rüyamdaki adamın tarif ettiği yer.

Ha bu nedir? Tamamen tesadüftür. Unimed annemin eski iş yeri, o starbucks da zaman zaman gittiğim bir starbucks. Hatta psikyatrımın karşısında tam. Dolayısıyla orayla ilgili görsel hafızamın bu şekilde rüyama yansıması çok doğal. O gün orada buluşmamız ise mulgear6 adlı arkadaşımızın huysuzluğu :D
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

shapshal said:

Başında da yaşlımtrak bi amcam oturuyodu.

aksakallı?

ehuh yok ya, dede mertebesine erişmemiş ama "biz yıllarımızı iddaaya adadık" duruşu olan bi amcaydı :D

How I met your mother'ın bi bölümünde atlantic city miydi neydi, oraya gidiyolardı. Orda slot makinesini kullanan bi teyze vardı. Ordan çağrışmış olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
S_h_a_D_o_W said:

Bazı arkadaşların hiç bilgisi yok,bildiklerimi aktarıyim en azından;

Geleceği görme rüyaları 3 başlıkta toplanır:

1-Simgesel:Ben rüyamda kuş gördüm,kuş=para demek.Benim dolarım o gün arttı,saçmalık.

2-Dejavu:Ben bu olayı,anı,zamanı yaşadım.Rüyamda görmüştüm!! Hayır görmedin güzelim,görmedin kuzum.İster kabul et ister kabul etme bu rüyan gerçek olmadı.

3-Precognitive:Benim takıldığım yer burasıydı.Bilimin buna açıklaması yok,bazı deneyleri var sadece.Burada sorun şu;sabah kalktığınızda birşeyler hatırlıyorsunuz,ve bu genelde 1-2gün,bazen 1 hafta içerisinde gerçekleşiyor.Yukarıda söylendiği gibi 4 senelik zaman diliminde gerçekleşmiş bir rüya kabul edilmez.
Şimdi olayımız nedir?
Kendi rüyamdan gidiyorum;

Xenocide said:

Absolut said:
Başka bir arkının firend listesinde vardır sen farketmeden bilinç altın algılamıştır o sebeble rüyana girmiştir. Ama arkadaşının seni ertesi sabah eklemesi tesadüf sadece veya eve müneccim uğramış olabilir :).

bende böyle düşünüyorum. sen farkında olmadan onu görmüşsündür. bilinç altına yerleştiği içinde rüyana girmiştir.

Sorun asıl burada.En başta yazdığım gibi bu adam eskiden facebookta değil,o gece üye oluyor.Ben 3-4 saat sonra bu adamı rüyamda görüyorum.

Arkadaşın beni eklemesi,bir olay değil.Benim rüyamda,beni eklemesiyle ilgili hiçbirşey yok.Tek olay;başkasınla konuşması,ve bunun içinde tek ön koşul,facebooka üye olması.

Bunu bilinçaltı yapabilir mi?Bilmiyorum,tek ihtimal verdiğim,ben ilkokuldayken bu çocuktan tırsardım,böyle bir ölüm rüyası için o seçilmiş olabilir.
Yada herşey sadece Jung abimizin deyimiyle,senkronize gelişti.

Yada bir şekilde hissettim geleceği.Rüyamda görürken,kafam ona "ölüm" gibi şeyler ekledi.

rüya nedir peki? bilimsel açıklaması nedir? bende de dejavu olmaya başladı da ...
Sosyal ağlarda paylaş

Rüyaları anlamak için olasılık bilimini anlamak lazım.

Her gece 4 rüya görüyoruz,bunlardan 1'ini hatırlasak,hadi 2 günde 1 rüya hatırladık diyelim,haftada 3 rüya yapar.
7 milyar insan haftada 21 milyar rüya görüyor,ve bunların bazıları hayatta olucak şeylerle birebir örtüşüyor,ben burada bir sihir filan göremiyorum.

Ben hayatımda 30 rüya ya gördüm ya görmedim,ama 2 rüyam aynen gerçek çıktı.Öbür yandan annem her gün 1 hatta 2 rüya hatırlar, kadıncağızın binlerce rüyasının arasından 1 tanesi bile gerçek çıkmadı.Biri 1 kez sayısal loto oynar kazanır,diğeri 54353453 kez oynar kazanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün tam da denk geldi.

said:
Abdullah Efendi rüyasında yarı at yarı insan şeklindeki bir yaratığın dilini kopardığını gördü. 20 gündür sesi kesildi. İlaç tedavisi de işe yaramadı
İstanbul Eyüp'te rüyasında dilinin koparıldığını gören ve çok korkan genç adam artık konuşamıyor. İki odalı bir gecekonduda eşi Hatice ve 8 yaşındaki oğlu Raşit ile birlikte yaşayan 34 yaşındaki Abdullah Efendi'nin başına gelenler adeta bir kurgu film gibi. Yaklaşık 7 aydır işsiz olan Efendi, Eyüp'te yeni açılan bir pizzacıda iş buldu. Ancak hayatı, işe başlayacağı 11 Kasım'dan bir gece önce gördüğü rüya ile tam bir kâbusa dönüştü. Genç adam rüyasında; yarı at yarı insan şeklindeki kişilerin kendisini evden götürdüğünü ve dilini kopardıklarını gördü. Kâbusun etkisiyle yatağından fırlayarak uyanan Efendi, gerçekten konuşamadığını fark edince şoke oldu. Hastaneye başvurdu ancak doktorun kendisine verdiği antidepresan ilaç sessizliğini bozamadı.

'RUHSAL TEDAVİ GEREKİR'
Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Psikiyatrist Prof. Dr. Özcan Köknel, "Rüyalarımız çocukluğumuz ve günlük yaşantımızdaki korkulardan kaynaklanır. Bu tür konuşma bozukluklarını 'afoni' olarak adlandırıyoruz. Bu kişi söylenenleri anlıyor, ağzını kımıldatıyor, ancak sesi çıkmıyor. Psişik bir durumdur. Birçok nedene bağlı olabilir. İlaç tedavisinin ardından ruhsal tedavi gerekebilir" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

yahu bi de şey oluyor

bi film aklına geliyor aynı gece tv de göruyorsun
yada bi arkadaşın aklına geliyor ya arıyor ya eve geliyor sdf

bir haftadır bende de var bu alakasız olarak mesela şu kuyuya sıkışıp kalan 15 aylık kızlı bir film vardı ama filmin adını bırak film olup olmadığını bile hatırlayamadım 2 gün aklıma geldi bu film 3. gün gold max de '89 yapımı filmi oynadı ehe
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece rüyamda CIA'e girmiştim.
San Diego'ya gidiyordum 3 ay eğitim alıyordum, eğitmenim de Chuck'taki Sarah Walker ayarında taş mı taş bir hatun.

Senelik 250.000 dolar maaş alıyordum, böyle sokakta falan koşturmaları falan hatırlıyorum.

Uzun zamandır böyle canlı rüya görmemiştim, sevindirik oldum resmen. Sonra uyandım, saate baktım 1 saat kalmış kalkma saatime. Belki rüya kaldığı yerden devam eder diye tekrar uyuyayım dedim ama olmadı malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken 1 seneden fazla hep aynı rüyayı gördüm devamlı yüksek bi yerden düşüyordum farklı mekanlar ama hep düşüyordum işte. sonra bi merdivenden düşdüm sol gözümün sol tarafı tuhaf bir şekilde köşeli yapılmış bir beton tarafından kesildi gözüm çıkmadığı için çok şanslıydım ve hala izi var.bidaha hiç görmedim rüyayı ama gözüm iyileştikten sonra bakkala giderken bir bisiklet önüme fırladı ve çarptı dikiş atılan yerin altından gözümün kenarı tekrar yarıldı ve 2. dikiş atıldı onun da izi duruyor ve o kazadan da gözüm sağlam çıktığım için şanslıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu precognitive rüya dediğimizde aklıma seksenlerdeki geceler kaberesinde metin akpınarın erbakan taklidi gelirdi.mitinglerden başbakan nidaları yükseliyor o nidalar arşı alaya çıkıyor.arşı alada ebabil kuşları geliyor.v.s. diye giderdi.zeki metinde ne precognitive varmış çok geçmedi 94 de belediyelerde sonra genel secimlerde iktidar oldular.o gün bugündür iktidardalar.deve kuşu kabere kadar medyumluk yapabileni yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...