Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ubuntu'ya geçtim çok mutluyum.

uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

fizban said:
ubuntu icin internet download manager tadında, rapidden download yapabilecek program bilir misiniz ?

Direkt wget ya da aria2 kullanabilirsin.

aria wget'in multi thread olani.

said:

sudo aptitude install aria2

said:

aria2c --http-user=kullanici --http-passwd=sifre -i linklerin_oldugu_dosya.txt -j simultane_indirme_sayisi

j'yi cok yuksek vermemenizi tavsiye ediyorum. 7 verdigimde 10-12 mb/sn ile download yapabiliyorum ben. Hattinizda sorun yoksa tam hiz indirebilmeniz gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kolay.

Config.wtf dosyasını bul WTF diye bir klasörde olacak. Wine folder'ının adresi: ~/.wine (evet, gizli klasör, adres çubuğuna yaz bunu nautilus, dolphin, PCManFM, ne dosya yöneticisi kullanıyorsan artıkın) Buradan bir bilgi sana, Linux'de başı ".(nokta işte)" ile başlayan her dosya ve klasör gizli olur.

Şu satırı ekle:

SET gxApi "opengl"

Şu saturları kendine göre ayarla:

SET gxColorBits "24" (bunu ya 24 ya 16 yap. 32 yok)
SET gxResolution "1440x900"

Eğer sesler kötü çalışıyorsa şunu ekle (önce bir nak, hemen ekleme):

SET SoundOutputSystem "1"
SET SoundBufferSize "100"

Sonra çalıştır ile (Alt+F2) regedit'i çalıştır. Windowstan alıştığınız eski, çirkin regedit bu. regedit yaz açılır o.

Şu yeri bul orada: HKEY_CURRENT_USERSoftwareWine

Wine klasör sembolüne say tıkla ve şu yolu izle: New-> Key sonrada yeni keyin adını şuna değiştir: OpenGL

Yeni OpenGL keyine sağ tıkla ve New-> String Value 'yu şeç. Yeni String Value'yu (adı New Value #1 olsa gerek) DisabledExtensions olarak adlandır yeniden.

DisabledExtensions'a çift tıkla ve value yerine şunu yaz: GL_ARB_vertex_buffer_object

Regedit'i kapat. Otomatik save edecek.

Eğer hala kalabalık yerleye falan girdiğinde lag olursu o yukardaki value'yu şöyle yap: GL_ARB_vertex_buffer_object2

Eğer hala sorun yaşarsan şansına küs, ekran kartın wine ile çalışıyor WoW üzerinde demektir öyleyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:
selam,

9.0.4 e migrate eden oldumu hiç, feedback alsak azıcık.

Migrate etmek değil de iki hafta önce ilk defa linuxu 9.04 ile denedim. Şuan herşey stabil çalışıyor. Ekran kartı adam gibi yüklenmediğinden gnome kasıyodu xfceye geçtim. Sonra xfce beni deli etti en basitinden drag and drop özelliğinin olmamasından. Sonra zaten herşeyi halledince gnome a geri geldim işler tıkırında. Belli başlı ayarlar ile performans bayağı ileri seviyeye geldi. Yeni sürümde intel ve ati kartlar biraz nanay olmuş ama laptopta intel pcye ati kartı şuan adam gibi tanıttım gibi. Ama ati için kesinlikle iyileştirmeler gelicektir. 8.10u bilmediğim için karşılaştıramıyorum ama ext3 olarak yüklenne sistemi ext4 e çevirdim gözle görülür hızlanma oldu mesela bu 9un özelliği mi bilmiyorum. Birtek wireless ı çalıştırmak öldürdü, sonra modülde script hatası olduğunu farkedip notepadde (neyse işte linuxunki) iki ayarla düzelttim. 8.10u bilmem ama 9un kullanımı fena değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ati'nin şu an çalışmaması AMD'nin yeni çıkan X Server'e uyumlu olmaması. Geçenlerde X Server'a büyük bir upgrade geldi. Ama yeni çıkan fglrx destekliyor. Tek sorun Ubuntu'nun onu deteklememesi, Arch gibi bleeding edge dağıtımlarda sorun yok.

Gerçi X1000 ve üzeri kartlarda açık kaynak RadeonHD (Novell ve AMD beraber geliştirde) sürücü çok yüksek bir performans gösteriyor ve fglrx'den kesinlikle daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim ofis komple ubuntu kullanıyor, laptop lar eski nx7010 ATI ekran kartlı.Ben upgrade etmedim daha.

Eger 9.0.4 upgrade edecekseniz veya ettiyseniz ATI ekran karti olan
notebooklarda /etc/X11/xorg.conf da Device Section bolumune
Option "MigrationHeuristic" "greedy" ekleyince sürünmeyi bırakıyor ATI.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ben de kde4'ten nefret ettim. bir kaç ay kullandım. sistem kaynaklarını emiyor. sadece digicam'e yazık oldu. yenisi müthiş. gerisi şekil. hız + stabilite diyorsanız. Pardus 2008.2 çok iyi bir sürüm. güncellemeleri de 80 mb bile tutmuyor. ubuntu'yu da vaktiyle denedim, kastı sistemi hiç gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...