Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 Mayıs 2009 Gülünün Solduğu Akşam...

tinu

Öne çıkan mesajlar

O dönemin diğer siyasi aktörleri gibi Deniz Gezmiş de sütten çıkmış ak kaşık değildir.Fakat diğerlerinin yanında melek kalır.Ona verilen idam cezası ülkemizin kara lekelerinden biridir,resmen katledilmiştir.Tek bir insan öldürmemiştir;bugün Cumhuriyet gazetesinde çıktı,'kimseye kıyamadım,tek bir askere kurşun sıkmış değilim' demiş.Fikirlerine ve eylem tarzına sempati beslemem,fakat 'kimseye kıyamadım' sözü onu benim gözümde iyi bir insan yapıyor.
Çatır çatır polis,asker,sivil öldüren örgütlerin heyecanlı sempatizanları da Deniz Gezmiş'i kendi iğrenç siyasetlerine bulaştırmasınlar.Derin devletteki adamların referansıyla plazaya adam sokup,sipariş üzerine işadamı öldürmekle olmuyor bu işler.
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç cidden, devletin idamları vakti zamanında bol keseden dağıttığı yönünde bir tespit yaptık, "üç sizden üç bizden" olarak yorumlandı. anlaşılan bu 'devrimci' görüş belli konularda ortak fikre varmayı hazmedemiyor.

adam kaçırma, banka soygunculuğu vs bunlar hafif suçlar değildir, adamın en azından bir 10-15 yıl filan yatması lazımdı. belki aklını başına devşirir, fikrini silah zoruyla insanlara empoze etmeye çalışmak yerine derdi neyse medeni yollarla anlatmaya çalışırdı.

kaba kuvvete başvuranın sözünün değeri varsa bile kaybolur, bunu iyi özümsemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılanların çoğunu okumadım söylendiyse affola ama önemsiz bir detay olarak; (yanlış biliyorsam yine affola) idam cezasını mahkemeler veriyor. Mahkeme idam cezasını verdikten sonra onaylamak ya da onaylamamak diye bir şey yok, yalnızca idam yeri, zamanı gibi şeyler kararlaştırılıyor.

Bu gereksiz teknik izah tabi... Yargılamaya siyaset karışmıştır mutlaka, o yüzden malum kişiler mahkeme kararını uyguluyorlar diyerek savunmamın da anlamsız olacağı görüşündeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendercik said:
Yazılanların çoğunu okumadım söylendiyse affola ama önemsiz bir detay olarak; (yanlış biliyorsam yine affola) idam cezasını mahkemeler veriyor. Mahkeme idam cezasını verdikten sonra onaylamak ya da onaylamamak diye bir şey yok, yalnızca idam yeri, zamanı gibi şeyler kararlaştırılıyor.

yok idamda meclis onayı da lazım. lazımdı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:
İdam edilmeleri yanlıştı.
Da, neden bu adamları sanki hepsi birer sevgi kelebeğiymiş gibi anlatıyorsunuz ? Odtü de dama çıkıp keleşle sağa sola ateş etmek, Ankara İş Bankasını soymak, askere polise ateş etmek, vs.

Hüseyin İnan;
"...14 Ekim 1969'da, THKO'nun bu nüvesini oluşturan grup ile birlikte Suriye üzerinden Ürdün'e, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün askeri kanadı olan El Fetih'in gerilla eğitim kamplarına gitti. Burada aldıkları eğitimin ardından bir süre İsrail'e karşı yapılan kimi eylem ve karakol baskınlarında görev aldı."

Ha birde unutmadan, bu adamların devrimcilik ve milliyetçilik anlayışlarını Atatürk'e bağlayıp prim yapmak isteyenler;

"... Yaşasın Marksizm-Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Kahrolsun Emperyalizm!"

Yok ööle bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...