GEd Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 İmdat!! Sorun şu OPNET kullanıyorum labda ama evdeki pcyede kurmak istiyorum, kodları compile edebilmesi lazım yaptıklarımın çalışması için. Aşağıdaki tutoya göre Visual Studio 2005 de kurulu http://www.alivenotdead.com/wychina_007/Installing-OPNET-14-0-profile-209016.html environment variablen Variable 1: Path Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8Common7IDE; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCBIN; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8Common7Tools; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8Common7Toolsbin; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCPlatformSDKbin; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0bin; C:WINNTMicrosoft.NETFrameworkv2.0.50727; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCVCPackages; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0Bin; C:WINNTMicrosoft.NETFrameworkv2.0.50727; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCbin; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8Common7IDE; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCvcpackages; Variable 2 : INCLUDE Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCATLMFCINCLUDE; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCINCLUDE; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCPlatformSDKinclude; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0include; Variable 3: LIB Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCATLMFCLIB; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCLIB; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCPlatformSDKlib; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0lib; Variable 4: LIBPATH Value: C:WINNTMicrosoft.NETFrameworkv2.0.50727; C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCATLMFCLIB; Variable 5: NetSamplePath Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0; Variable 6: DevEnvDir Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8Common7IDE; Variable 7: FrameworkDir Value: C:WINNTMicrosoft.NETFramework; Variable 8: FrameworkSDKDir Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8SDKv2.0; Variable 9: FrameworkVersion Value: v2.0.50727; variable 10: VCBUILD_DEFAULT_CFG value: Debug^|Win32; Variable 11: VCBUILD_DEFAULT_OPTIONS Value: /useenv; Variable 12: VCINSTALLDIR Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VC; Variable 13: VSINSTALLDIR Value: C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8; * To ensure that the .NET product is installed correctly, open a Command Prompt and type "cl" to invoke the compiler. Then type "link" to invoke the linker/binder. Confirm that each of these commands returns the correct information for the .NET installation. Şurda bir tutorial var,buna göre envirioment variableleri yaptım, sağla tıkladım ekledim tek tek hepsini system altına sonra kesin çalıştığını bildiğim kodu compile ettiğimde gelen hata şuydu Hep string.h fatal error C1083: Cannot open include file: 'string.h': No such file or directory Sonra kurcalıyım dedim resimde gösterdiğim yere User variable for cagr kısmınada ekledim aynısı bu seferde bu hata gelmeye başladı sadece c:program filesopnet14.0.asysincludevos.h(104) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'windef.h': No such file or directory Yardımcı olan olursa süper sevinicem Birde kodun içinde windef yok şu var sadece #include /* OPNET system definitions */ #include /* Header Block */ /* include file */ #include /* Address assignment definitions. */ #include "oms_auto_addr_support.h" /* Topology analysis-related definitions. */ #include "oms_tan.h" /* Process registry-related definitions. */ #include "oms_pr.h" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 1 den 100 e kadar toplayın diyince herkes yazar bişi sorduk kimse şu mudur bu mudur demiyor^^ Nettede çok aradım bulamadım,el atana bişiler ısmarlıcam artık Amaç : Opnetin compile etmesini sağlamak. Üstte tutorialda var ama programlama experti olmadığım için hata mesajının içinden çıkamadım,googleda epey dolandım ama bulamadım,detaylı bilgi lazımsa daha sorarsanız söylerim yazarım,neyi çalıştırmak istersem istiyim bu hata geliyor,opnetin visual ile bağlantısında bir sorun var yani veya PATH lerde. Sorun şu birde programlama uzmanı olmadığım için sorunla ilgili googledan ulaştığım şeyleride tam anlıyamıyorum açıkcası,bir tane tamamen bire bir aynı hataya sahip birini gördüm bir yabancı forumda,onda da cevap yoktu net.PATH leri düzenle falan diyor ama ben pathleri tutorialdaki gibi düzenledim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Opneti mi derlemeye çalışıyosun anlamadım? Opnet kodları açık bi program değil ki? Neyi deriyosun anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Opnet adında bir program kullanıyorum,opnet ile bazı şeyleri dizayn edebiliyorsun ve en alt katmanda(3 katmanlı bir dizayn programı) C/C++ ile opnetin kendi çekirdek fonksiyonları ile bazı şeyleri programlamak gerekiyor bu nedenle verdiğim tutorial linki içerisinde belirtildiği şekilde >>> OPNET kur ,VİSUAL STUDİO kur , sonra envirionment variable ayarla diye bir ayarı var Bütün bunları yapmama rağmen hala bir hata alıyorum Googledan bulduğum şu konuda(ordaki program versiyon 11 tek fark) tam olarak benim sorunum ve gerekli bilgiler verilmiş, anlatılmış ama bir cevap alınmamış konuya. http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=395851 Olmayan ing. gramerim ile orda da sordum ama cevap gelmedi haliyle çok eski olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 çok büyük ihtimalle visual studio kurulumun yanlış, C development libraryleri kurulmamış gibi geldi bana.. opnetten çok daha önce bir hata vermiş "string.h" yok diyor, ANSI C librarysi kendisi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 visual Microsoft Visual Studio 2005 Version 8.0.50727.42 (RTM.050727-4200) Microsoft .NET Framework Version 2.0.50727 Installed Edition: Professional Microsoft Visual Basic 2005 Microsoft Visual Basic 2005 Microsoft Visual C# 2005 Microsoft Visual C# 2005 Microsoft Visual C++ 2005 Microsoft Visual C++ 2005 Microsoft Visual J# 2005 Microsoft Visual J# 2005 Microsoft Visual Web Developer 2005 Microsoft Visual Web Developer 2005 Crystal Reports Crystal Reports for Visual Studio 2005 Security Update for Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU (KB925674) This Security Update is for Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU. n If you later install a more recent service pack, this Security Update will be uninstalled automatically. n For more information, visit http://support.microsoft.com/kb/925674 Security Update for Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU (KB937060) This Security Update is for Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU. If you later install a more recent service pack, this Security Update will be uninstalled automatically. For more information, visit http://support.microsoft.com/kb/937060 Bunlar yüklü olanlar diye gösteriyor Visualden bakınca, şöyle k , sistemden şu variableleri sadece resimde görülen yere girdiğimde (alttaki) String.h hatası geliyordu,sonra birde system variables cagr altına girdim hepsini o zaman bahsettiğim hata gelmeye başladı,string.h hatası kayboldu. Programlamadan çok anlamadığım için (expert değilim yani) googledan bulduğum sonuçlardan pek bişi anlamıyorum. Kendi pcimde çalıştırabilirsem acayip işime yarayacak,zamandan tasarruf edicem. Not: String.h hatası yine opnet içerisinde çıkıyordu bu arada. Opnette kod yazdığınızda derleyebiliyor kendisi,kodlar ama sadece c++ olmuyor, opnetin kendi kernel fonksiyonları ile birlikte oluyor ve opnetin bunu derleyebilmesi gerekiyor ,zaman bulunca resim ve kod örneğide ekleyeceğim hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Ne kadar sağlıklı oldu bilmiyorum ama şunu yaptım C:Program FilesOPNET14.0.Asysinclude içine bütün C:Program FilesMicrosoft Visual Studio 8VCinclude bulunan dosyaları koydum , compile ediyor ama ne kadar sağlıklı doğru oldu bilmiyorum test etme şansım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 compile oluyorsa sorun çıkarmayacaktır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Sorun çıkmaz umarım ama labda mesela hazır kurulu pcde C:Program FilesOPNET14.0.Asysinclude içinde bu dosyalar yoklar ona rağmen opnet sorun çıkartmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 başka konu açmak istemedim. derdimi buradan anlatayım. çarşamba günü C sınavım var. konular arraylerden başlıyor, pointerlar, struct, function lar var bir de (böyle bir konu var herhalde son derslere girmedim). tüm konular dahil yani. önceki konuları iyi kötü biliyorum. durumum çok da kötü değil yani. şimdi bana 4-5 günde çalışmam için hangi kitabı önerirsiniz? okuldan kütüphaneden alacağım. baya bir çeşit var. böyle detaylı anlatan bir kitap arıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 deitel and deitel , how to program Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Bir sorum var çıkamadım işin içinden yine. Debug ediyorum kodları, opnetin kendi debuggeri yerine MSVC ye attach ediyorum prozessi ordan takip ediyorum, tek tek kodlarda ilerlemek istiyorum çünkü, Opnet altındaki debuggerda tam olarak mümkün değil bu , ancak break verdiğimde source kodu her zaman göstermiyor There is no source code available for the current location veya No symbols are loaded for any call stack frame. The source code cannot be displayed. benzerinde hatalar veriyor bazı yerlerinde. Bunla ilgili çözüme bakıyorum şöyle bir şey yazıyor. opnet said: Using MSVC When using MSVC with ODB (Opnetin kendi debuggerı) , observe the following guidelines. To view your model source code in MSVC, compile custom model code with the /Zi /Od options in the comp_flags_devel preference. Avoid using ODB commands within events (for example, at an MSVC breakpoint). Although this will generally work, the simulation could crash if incomplete actions exist. For general information on using MSVC, refer to the Microsoft Visual C++ documentation. En azından bana bu /Zi /Od nedir onu anlatıcak varsa belki daha bir anlamam kolaylaşır. Opnet altında ayarlara bakıyorum mesela Compilation Flags for Development Code /Z7 /Od diyor , Z7 nedir? Zi mi eklemem lazım buraya yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar