Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 işte katip bıyığı da hitler bıyığı oldu ya o hesap ahah. cidden ahmedinejad sakalı çok feci ama, bu bakanı da fizban'ın belirttiği nedenden çok feci eleştiresim geldi böyle ulusalcı damarımı kabarttı düşünün artık. yine de tutuyorum kendimi liberal görüş gereği. (:P) yalnız ahmedinejad'ın sakalından ziyade iki yakasını biraraya getirememesi esas büyük sorun. bu getiriyordur umarım.
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ahmedinejad usa ya postayı koyuyomu koyamıyomu siz ona bakın,ileri görüşlü dediğiniz adamlarda dizinin dibinden ayrılmıyor örnek:1980 ihtilali ve amerikan parmağı :D hadi bakim bi 10 sayfa daha uzatiim bu konuyu
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 muhabbeti daha fazla uzatmanın anlamı yok, dedim ya akpden hitler çıksa savunacaksınız yani o derece. görünen köy kılavuz istemez diyorum, adam çıksa ben dinciyim ulen dese şu tipinden daha açık ve net olamaz, gerçi siz ona da bi savunma yazarsınız ya neyse. zaten başımıza ne geliyorsa sakalı bıyığıyla siyaset yapannlardan değil bunun yanlışlığını dile getirenlerden geliyor, di mi
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 evet. o değil de bir istatistik çıkardım, kasketli başbakan iktidara gelince ülke hep büyük krize girmiş %100 oranla. kasketli başbakan seçmemek lazım demek ki.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 evet, birinde kıbrıs'a çıkarma yapıp soydaşlarımızı soykırımdan kurtarmıştı. bir diğerinde de dengesiz bi koalisyonu yönetmeye çalışıyordu. yani bana burada eceviti bile savundurdunuz ya helal olsun.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 bup buup! yanlış! krizler hep kasketli olduğu için çıktı. senin mantığını uygulayınca başka bir nedeni olması mümkün değil. evet lopeth, kasketli seçmemek lazım. bakın tayyip, bakın dünya krizi.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 hımm anladım kasket bi siyasi simge yani
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 evet ya hakkaten doğru söylüyosun dalgınlığa düştüm bi an
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 sir said: yahu acaba engin ardıç arada patiyi takip mi ediyo, tam da bu konuya uygun mis gibi bi yazı yazmış =) Engin Ardıç 03.05.09 said: Matruş medeniyet Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk milleti kurmadı. Türk milleti "adına hareket eden" askerler kurdular. Bazı sivil bürokratlar da onlara destek oldular. Askerler kurdukları ve "batılılaşma" hamlesini yürütenler onlar oldukları, cumhuriyetin "normlarını" onlar saptadıkları için de, cumhuriyette "asker erdemleri" geçerli standart oldu. Bunların arasında "emre itaat" olduğu gibi, "saç ve sakal tıraşı" da önemli bir yer tutar. Asker, ister nefer olsun ister mareşal, kısa saçlı ve sinekkaydı tıraşlı olmak zorundadır! Sakal ve bıyık yasaktır. Sivil de böyle olmak zorunda bırakılmış, bu ülkede "matruşluk" erdem sayılmıştır. Sakal, gericiliğin simgesi olmuştur. Oysa, örneğin Amerikan İç Savaşı'nda geçen filmlere bakarsanız, koskoca generallerin uzun saçlı ve kimilerinin göbeklerine kadar da sakallı olduklarını göreceksiniz!... Ünlü ve efsanevi süvari komutanı J.E.B. Stuart bugün ülkemize gelip herhangi bir orduevimizde çay içmeye kalksa, kapıdan sokulmazdı! Çünkü 1860'ların modası öyleydi... Demek ki bu tür her şey modaya bağlıdır. Asker moda tanımaz. Bizde asker modası "otuzlu yıllarda" dondurulmuştur. Tövbe, bir tek "palaskanın çapraz omuz askısı" kalkmıştır o zamandan beri. Ama 1959 yılının bir Türk subayıyla 2009 yılının bir Türk subayı arasında, üniforma ve saç sakal açısından belirgin bir fark yoktur. Fakat sivil modayı izler. İzlemek zorundadır, direnirse gülünç olur. Günümüzde yelken yaka ceket, fındık düğüm kravat ve geniş kenarlı fötr şapkayla gezene, yani 1946 modasına göre giyinmeye kalkana manyak derler. Günümüzde şapka giyilmiyor, çünkü modası yok, hepimiz karşı devrimci, gerici mi oluyoruz? Kel kafalılar da "en ilerici" mi sayılacaklar bu hesaba göre? Oysa günümüzde sinekkaydı tıraş değil, tam tersine "üç günlük pis sakal" modası var... Saçlarını gene günün modasına göre kısacık kestiren, ama incecik sakal bırakan gençlerimiz, ilerici midirler, gerici mi? 1963 yılında, ismi şimdi lazım değil, darbeci albay Talat Aydemir taraftarı bir kadın gazeteci vardı... Aydemir'e bağlanmasının en önemli nedeni neydi, biliyor musunuz? "Her gün tıraş oluyormuş, mis gibi limon kolonyası kokuyormuş, ayakkabıları da pırıl pırıl boyalı ve cilalıymış"... Bakın bu "gardrop Atatürkçülüğü", bu "şekilci yüzeysellik", bu "karikatür ilericiliği" bizi nerelere götürüyor: Hükümette bazı bakanlar değişti ya, yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sakallı... Geçen akşam Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir kokteyli varmış, orada yakaladıkları yeni bakana, bazı muhabirler, "sakalınızı kesmeyi düşünüyor musunuz" diye sormuşlar. Öyle ya, çağdaş adam sakalsız olur. Hele bir bakan... Örneğin bendeniz keçi sakallı olduğuma göre "yarı çağdaş" sayılırım, yarın sabah aklıma eser de kesersem tam çağdaşlığa geçiş yapacağım... Bakan bu soru üzerine gülmüş, "gündemde sakal yok, enerji var" demiş. Ben olsam, "çağdaşlık istiyorsanız, babasız çocuk doğuran bir kadın bakana ne buyurulur" diye bir karşı soru sorardım... Fransa'da var ya... Hani Türk "jakobenlerinin" sevgilisi, "muasır medeniyet seviyesinin" beşiği!... bu arada bu yazı kavramların ve olayların birbirine çarptırılarak her şeyi paramparça etmenin örneğidir bana göre. Gerçeklerle hiçbir ilgisi de yok. Osmanlının pis çağdışı sakalı asker yüzünden değil hele hele moda yüzünden hiç değil Atatürk'ün inkılapçılık ilkesi yüzünden kesildi ve millet çağdaş zihniyetin bir yansıması olarak şekillendirildi. Bunu yazan gidip ilkokul Atatürk ilkeleri dersi alsın. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'ni direk Türk Ordusu kurmadı öyle millete dayatma falan yapılmadı. Aksine milletin bizzat kendisi kurdu cumhuriyeti (ki ordu da uzaydan gelme değil milletin ta kendisi) Böyle basit ilkokul hatalarıyla nasıl yazarlık falan yapıyorlar anlamıyorum lol. İlkokul mezunu adam demez bunları. Horizon said: Merak etme dışarıda insanlara sakalına , bıyığına bakarak değerlendirmiyorlar. hiç öyle değil kusura bakma, gayet de önemli şekil. Adam yerine bile koymazlar çöpçü tiple gezersen. Takım elbise giymekle konum sahibi olmakla yetmez yani. Sonuçta orda herkes insan ve insan psikolojisi böyle çalışıyor. Ahmedinejat sakalıyla falan gezmek ayıp yani Türkiye gibi bir ülke için.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Orduda Saç Sakal Traşının sebebi çağdaşlık vs değildir. Ordu savaşta olduğunda saç sakal uzun olduğunda bittir-piredir vs bulaşıcı minik canlıların asker üzerinde çok büyük rahatsız edici etkilerindendir. İşin kökeni 1.Dünya savaşındaki doğu seferlerinde battaniyelerini bitlerle paylaşmak zorunda olan Türk askerine kadar gider. Sıcak suyun, sabunun banyonun bulunmadığı cephe ortamında en kısa ve kesin çözüm tüm saç sakalın kesilmesiydi, koruyucu sağlık hekimliği yani.
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Sakalına , bıyığına göre değerlendirmezler diyorum. Bana çöpçü tip , şekil şemalden bahsediyor adamlar :). Bunu derken , bakımsızlıktan bahsetmiyorum heralde. Sakalı bıyığı olup çok da bakımlı olabilirsin. Ne alakası var çöpçü gibi olmakla ? Önce sakaldan bıyıktan kişilik çıkardınız , şimdi o olmadı yurtdışında kötü bakarlar kısmına geldi. Ne tiplerle kimler hangi insanlarla görüşüp anlaşıyor dünyada. Adam senin gücüne , icraatine bakar başka birşeye değil. Adamın önüne yırtık donla , bakımsız çıkmaktan kimse bahsetmiyor. Bıyıklı , sakallı , bıyıksız , sakalsız , kapalı giymiş , açık giymiş vs. vs. geçtik o günleri. Geride kalanlarda olacak elbet. Olgun meyva derken çürük , pörsümüş meyvadan bahsetmiyoruz.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 İşte bakımsızlığın da keskin bir sınırı yok. Şunu yapınca bakımlı şını yapmayınca bakımsız diye net ayrımı yok yani. O yüzden sakallıysa istediği kadar bakımlı olsun ister istemez karşı taraf da insan olduğu için imajını bilinçaltında kötü yönde etkiler. Tabi bu siyasiler açısından geçerli.
Öne çıkan mesajlar