Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu neyin yemini?(İmam Hatip şenliğindeki ibda-c işareti...)

Quivalen-soth

Öne çıkan mesajlar

bilakis hak hukuk adalet kavramlarının güçlenmesi lazım. despotluğun değil. kim ne yaparsa ona uygun bi şekilde cezalandırılmasını gerektirir adalet. insanları potansiyel suçlu olarak değil bilakis potansiyel masum olarak görür... ve kimseyi kayırmaz. adalet budur.[signature][hline] WARNING! In the considerations of safety, you should NEVER let a male dolphin attempt anal sex with you!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 29 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Darbe kimseye birşey kazandırmaz unutmayın. Eskiden yapılmış darbe sebebleri şu an hala yok mu? Var. Demekki darbe çözüm değil.

Absolut doğru söylüyo darbe kimseye bişey kazandırmaz. Ama darbeden darbeye fark var. 80 darbesi / 60 darbesi mesela baya farklı gibi duruo. Yaşımdan dolayı 2 sini de yaşamadım bildğim okuduğum kadarı ile konuşuyorm. 27 Mayıs 60 darbesinin yıl dönümydü gazeteler flm onla ilgiliydi köşe yazıları wardı hep . 60 darbesinden hemen sonra çekilmiş bi fotoya bakıyorum ' Gençlik başlattı Ordu bitirdi' yazıyo o dönemki darbe/hatta bazı kesimlere ve bana göre devrim halk tabanlıydı. 80 öyle değil mesela. 60 ta meclis çoğunluğunu sağlıyan Demokrat Parti her şeyi yapmaya başlamıştı. Halk ın buna tepkisi darbeyi getirmişti. Şu anki meclis tablosu gibiydi yani. ( Siyasi çoğunluk anayasa değiştirmeye gidecek kadar büyük ) . Ama yine okudğum kadarı ile 60 darbesinin belirtileri yıllar öncesinden başlamış. Bi kaç yıldır zaten millet sokaklara dökülüyomuş. Ortalıkta kaos varmış. Darbeden sonra ki 60 anayasası ise Türk tarihinin en modern ana yasası olduğu söyleniyor. ( halka geniş özgürlükler fln)
Yani darbe öyle küt diye olmuyo. Olursa da her zaman (-) leri oluyo özelikle dış ilişkiler ve ekonomik/istikrar bakımından.

Ayrıca ordu darbe yapsa sonuna kadar yönetimde kalmıcak ya. Çekip gidicek yine yönetim sivil olucak. Demek ki sorun bizde oy verenlerde. Sorun derken her şey bize bağlı demek istedim.

Çok konuştum esas konu olan İmam hatiplerle de ilgisi olmadı ama konu darbeye geldiği için oldu :P

İmam Hatiplere gelince benim fikrime göre kapatılması zor radikal kararlar alabilen bi hükümet lazım. Ama kapamak yerine böyle mezunlarını başka yüxekokullara girmesini nerdeyse imkansız kılan sınav sistemi getirmek daha mantıklı gibime geliyo. Önü az çok kesilmiş olur sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 29 Mayıs 2004 17:02 tarihinde demiş ki:
...insanları potansiyel suçlu olarak değil bilakis potansiyel masum olarak görür... ve kimseyi kayırmaz. adalet budur.

kısa bir araştırma yapsam, menemen'den başlayıp, sivasa doğru bi geçsem, komünist muhabbetlerini bile kenara koysam. konuşabilecek insanlığım kalmasından şüphe ederim.[signature][hline]KEDIDIR KEDI !
Sosyal ağlarda paylaş

aha şimdi kanald habere çıktı o işaret ibda c işaretiymiş hemde İstiklal Marşımız da yapmış adiler. nasıl snirlendim görünce[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 29 Mayıs 2004 17:17 tarihinde demiş ki:
bas ve isaret parmagin kaldirilmasi ibda-c isareti degildirki? dinimizin isaretidir hatta ve hatta kelimeyi sadet getirirkende bu sekilde selamlamak lazim.

Namaz kilarken genelde secdede otururken soylenen dualarda isaret ve basparmagini kaldirirsin.

Bunun ibda - c ile falan alakasi yok herkes kafasina gore sembol sallio oraya buraya.

arabistanda yasamisiz 15 sene izin verinde bilelim biraz ;P

azmo boşa konuşuyorsun ya :) Dinleyen kim var ki?
Orada bir-iki kişi bir şey yapar,getirirler tüm toplumu suçlarlar vs vs...
Benim İ.Hatip mezunu arkadaşım var.Çokda yakından tanıdığım bir arkadaşım.Öyle yobaz felanda değil...Rock dinler-pop dinler,kimseye "illa yapacan lan" diye diretmez din konusunda... vs vs..

Tabii asalım canım...Komple asalım şefersizleri..Nasılsa hepsi idba-c ci,hepsi bölücü,hepsi tü kaka...

Nefret ediyorum böyle tartışmalardan..Politika sux 1.Dini içine karıştırılan tartışmalar sux 2.

said:
horacegoesskiing, 29 Mayıs 2004 13:19 tarihinde demiş ki:
kilit alsak bu konuya.
[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 29 Mayıs 2004 15:43 tarihinde demiş ki:
Birkaç kişinin hareketini hepsine maal etmek yanlış olur. O kişileri orda oturtan hocalarını gözaltına almak lazım.

absolut haklı bikaç orzbu çocuuuuuuunun yğtığı şeyleri herkese mal etemk yannış[signature][hline]FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
Nüfus: 26.000.000
Başkent:Kadıköy
Rakım:6

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...