Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valkyria Chronicles

Revangelis

Öne çıkan mesajlar

esas fiz beğenmese toplumun değer yargıları olarak toplanır onu yargılarız. :p

bu arada oyunu merak eden varsa evet psn store'da demosunu bulabilir, ilk skirmish bölümü filan var.

ayrıca viktor'un dediği bölüm tam çiftçinin rüyası, disgaea'lardaki cave of ordeals 4'ün vc sürümü olmuş. xp ve paraya sıkışmış hissedenlere %100 garanti tek turn'de a rank taktiği windmill plaza (her defasında 110k para ve 55k xp) için:

- alicia, largo ve rosie'yi alın. alicia'yı en sağa koyun.
- alicia'ya şu order'ları verin: anti-personel, (1cp) anti-tank, (2 cp) defense, (1cp) caution (2cp)
- alicia'yı sağ taraftan başlayarak yürütün, isterseniz yoldaki iki askeri vurabilirsiniz. iki cp'den sonra hedef bayrağa varacaksınız.
- alicia arkadan sniper ve at topunu vursun.
- occupy. profit!

ve evet yukarıda dediğiniz gibi order abanılmış scout rush'ı bariz working as intended almış adamlar kesin, windmill plaza'da ikinci turn'e geçer geçmez b rank'e düşürüyor oyun.

rank olayını sadece hız üzerine kurmak yerine kayıp, düşman eliminasyonu ve hız arasında dengeli bir şekilde dağıtabilselermiş çok daha iyi olurmuş. umarım ikincisi de böyle yapılmamıştır.

zaten 20 turn gibi bir sınır var ki jeanne d'arc da öyleydi, üstüne bir de rank'i sadece onun üzerine kurunca sınırlıyor iyice insanı. istediğim tipleri rahatça alıp kullanamıyorum ekibin asları kadar iş yapamayacaklar diye. edy hariç, vc2'de de kardeşi varmış neyse ki. :p

ama yine de çok keyif alıyorum oyundan, daha anime'in ilk duyurusunu gördüğümde tam benlik olduğunu düşünmüştüm. hakikaten öyleymiş. birazcık daha rafine edilse ciddi ciddi oynamaya kıyamam. (myth serisinde yaşamıştım bu durumu, böyle son bölümlerde "oynuyorum ama bitecek, bitince ne yapacağım" deyip durmuştum heh)
Sosyal ağlarda paylaş

jaeger sacini basini yoldurucak np ehuehu

caution ile anti personnel vermeye bile gerek yok, anti tank ile topu lak diye aliyorsun, el bombasi upgradelerin tam ise one shot da siperdeki iniyor

gg

daha alicia yi indirdikleri olmadi heuehu, zaten evasion proclarsa (MAKERUMONKA!) intercept de koymuyor pek

ben hatta arada o ortadaki tankida aliyordum, sonra usendim ona harcadigim zaman ile 1 extra skirmish daha atiyorum her 3 skirmish de heueheu

http://blackflowermusic.com/blog/wp-content/iwantyou.jpg

bide biran once ekim gelsin ya, alter in selveria cok guzel

http://img.photobucket.com/albums/v507/wcloudx/figure4/345345.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

evet caution'sız da yapılıyor MAKERU MONKA! proc ile :p ama cp tam denk geliyor ve hataya, şansa yer yok diye öyle yapmayı tercih ettim. tankla uğraşılmaz cidden heh

proclar güzel de onlara güvenemiyorum pek cp sıkıntım çok yoksa. hem bazen de üst üste geliyorlar, mesela edy anti-attack üstüne süper dimaj açınca çimde yatanları bile dövüyorum ehu

vc2 31 ağustos demişler, doğumgünüm 1 eylül. kendime hediye ederim artık. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik öyle. PS storedan belki ps3e indirilip oynanabilir hale gelir ilerde

http://img684.imageshack.us/img684/8376/1254972272039.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/8013/1254979321015.jpg
http://img691.imageshack.us/img691/9122/1254972502200.jpg

Bir de Ramona is mai waifu. Adam öldürdükten sonra YES! diyişi yokmu oy yerim onun dilini
Sosyal ağlarda paylaş

demin dlc'leri indirdim de, install ettim açıyorum bakıyorum, yok. yok, yok, yok. derken net'te bakınıyordum, dlc aynı bölgenin diski yoksa uyuşmuyormuş.

RAGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

wallet refund için çok kibarca talepte bulundum, kabul ederler umarım. edy detachment'ı oynayamayacak olmam yeterince kötü zaten. :X
Sosyal ağlarda paylaş

kabul etmediler ama bu sefer aba altından sopa gösterdim, "sadık müşterinizi kaçırmayın, maymunun gözü çoktan açık" dedim. hala kabul etmezlerse şu first amendment üzerinden sony, ms, nintendo, blizzard'a dava açan adamla görüşüp kamu davasına filan çeviricem. :p

yalnız scout rush ile ghirlandio bölümlerini öyle tokatladım ki, neredeyse pişman oldum. yavaş yavaş, herşeyi kullanarak oynaması kesinlikle çok daha keyifli alicia'yı son bayrağa yürütmekten. :/

hayır hidden char'ları açtım daha onları bile kullanamadım heh
Sosyal ağlarda paylaş

fizban güzel fiyata satıyor diyeyim almayı düşünene, ben de o fiyata aldım.
Viktor said:

jaeger sacini basini yoldurucak np ehuehu

ikinci denemede,

turn 1: audrey zırhını kırdı -> retreat order
turn 2: elysse patlattı, üstüne extra shot procladı ama hakem operation complete dedi vurdurmadı lol

en kolay bölümdü prologue bölümü hariç bana ehu, nerf %100'ümsü ult arm proc & demolition order (:P)

chapter final'e geçtim ve ps3'ün sahibi geldi, yarına kaldı.

dlc olayını neyse bir şekilde hallettim de selvaria bölümünü oynamadım henüz. edy detachment'a 1-2 bölüm daha ekleselermiş keşke. challenge'lar fena değil ama order filan olmadan hardcore ve daha wad oynanıyor, o güzel.

pc'ye de çıkarsınlar da ps3 almayı düşünmesem diyorum sadece. bundan sonrakileri de mümkünse. :p

bir de her defasında yazmayı unutuyorum, intro 10 numara. başlangıcı ve sonuna hastayım özellikle, the pacific'çiler çalmış kesin heh
Sosyal ağlarda paylaş

vaaay, çok güzel bitti ya. kaçırıyorsun güzelim oyunu fiz. :)

anime'de bazı şeyleri değiştirmişler hayli, iyi olan eklemeler var ama oyunda daha güzelmiş bitişi filan. çok daha anlamlı son sahneler.

yani gameplay kısmında işlenmesi gereken kısımlar var, (audrey & elysse ile jaeger ve marmota görevlerini bitirdim 2-3 turn'de, en son bölümde bunlara sadece rosie ekledim, tank filan kullanmayınca gelsin a rank'ler) vc2'de nasıl yapmışlar göreceğim çıkınca ama onları halletseler 10 numara seri olur. hikaye, atmosfer, anlatım filan hepsi dört dörtlük.

yalnız challenge görevleri bariz daha zor order filan kullanamayınca, selvaria görevine de başladım ama kaydedip bıraktım bugünlük.

ah vc2 bu ay çıksaydı. :/
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
doğumgünümde kendime en şahane bir hediye almış oldum, sega sağolsun. (:D
http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2010/242/961429_20100831_screen004.jpg
ilk iki tutorialımsı bölümü oynadım ve yatıyorum birazdan ama gayet güzele benziyor. gameplay ilkinden iyi olacak gibi. yalnız başrollerde avanak (naruto), zeri (sasuke) ve cosette (orihime) olması cidden tokat gibi geldi welkin, faldio ve alicia'dan sonra. napalım artık. :/

freshman cadet guide (battle potential, sınıf gereksinimleri ve edy detachment & sticker unlockable kodları)

eylül 28'den itibaren dlc satmaya başlayacaklarmış, pre-order ile gelenler de dahil. yukarıdaki pdf'teki kodları kesin girin, edy, homer, jann, susie, marina ve lynn'i ekliyor çünkü. kaçmaz. :)

ayrıca unlockable olarak valkyria chronicles (root/ps3 altına) savegame ile isara ve phantasy star portable 2 savegame (japonca savegame çalışıyor, gamespot forumunda koymuştu biri) ile de psp2'den emilia'yı (tam demosunu oynuyordum önceki gün) oynanabilir karakter olarak katabiliyorsunuz.

sega'nın amerikan blogunda tonla yarışma yapmışlar maalesef kaçırmışım, edy figürü filan vermişler ben sitelerinde çöp yazmıyor diye hayıflanırken. :( neyse belki şahane artbook'u kazanırım son gün çekilişinde. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

oynadim biraz ve segaya laflar hazirladim

valkryia chronicles i begenme nedenimiz oyunlarin birbirinin ayni odlugu su donemde basbaska bir tad olarak gelip bizi altust etmesiydi

sululugun olmadigi, ciddi yeri gelince gulumseten yeri gelince aglatan ve bittiginde ciddi anlamda o buruk mutlulugu tattirabilen bir oyundu

VC2 ye bakiyoruz, kliselerle dolu sagdan soldan esinlenilmis bir plot ile failsafe okul settingi

ana karakter naruto direk, "Askeri okulda abin hakkin rahmetine kavustu, classified info ama bu" diye gelen adama "BENIM ABIM IMBADIR, OLMEZ BENDE ASKER OLUP GERCEGI OGRENICEM!!111"

idiot plot direk, bumudur hayat motivasyonu
"MY HOBBIES ARE EATING AND DRINKINGGGG. YOROSHIKUUUU :D:D:D:D:D:D"

Welkin'den sonra bumudur yani?
unlu bir generalin oglu olarak hayat motivasyonu ogretmen olup cocuklara barisi ogretmek olan, icine cekildigi bir savasta komutan olup sorumlu oldugu insanalrinda kendisi gibi savasin ruzgariyla oraya suruklenmis kisiler olmasi ve o kadar aci olaya ragmen karakterinden taviz vermemesi ve suicide missionlardan korumak istediklerini koruyarak cikabilmesi idi VC1 i guzel yapan

http://nz.playstation.com/media/7Fhdhjnn/ValkyriaChronicles2Hero.JPG

bu allahin gerizekalisinin yanina bir adet sasuke vermisler gozluklu, darksen bide forced drama sokmasi rahat olsun diye, I AM MOAR SPECIAL diye dakak bir gol bir giriyor

bide klasik 2 erkekli gurubumuz oldu, bi kiz karakter verelim ama healer olsun bu diyip I WANT TO BE A DOCTOR diye gezen neseli sakar kizi engineer yapmalari. (enginar konusuna asagida gelicem) Kizim doktor olucaksan git medic ol, engineelik senin neyine? neden askeri okula geldin?

bunun yaninda introlardan daha butun okul kliselerini sonuna kadar kullandiklarini anliyorsunuz ki resme bakip bile steryo

http://www.fanboy.com/wp-content/uploads/2010/01/Valkyria-Chronicles-2-01.jpg

underdog class
carefree babacan ogretmen
okul muduru mahmut hoca
tek tabanca delinquent
ismi helmut olan yasli gozuken disiplinli cakma alman
elinde kamera gezen sacina pompon toka takmis embesil kiz
utangac kiz
ozguven yoksunu erkek
creepy stalker kiz
suslu citi piti kiz
ukala guzel kiz
BRO moduna giren kanka erkek
iri yari ama sakin babacan erkek
daha gormedim ama hemsirede %90 sorumsuz yetiskin kadindir
edie nelson tuttu diye ayni karaktere sahip kardesini export etmisler bide utanmadan

ha bide tabi olmassa olmaz uzun bakimli sacli, kibirli soylu ve kendini begenmis prestijli bir yerden gelen prenses karakterimizde var ve surekli ana karakteri ve sinifini hedef alicak hatta bu cheerleader kaptani cikarsa onada sasirmiycam artik (en elit sinifin kaptani gerci LOL)

bide ehrseyin en kotusu ilk oyunu yaparken bariz belliydi kadroda askeri konulardan anliyan birileri oldugu, bunda daha kafadan faillamislar

askeri okul
askeri okul nedir?
secme aldigi zeki ve parlak ogrencilere savas sanati ogretir subay yetistirir

burda bildigin kisla islevi goruyor okul, sahada savasicak er vazifesi gorucek elemanlar yetistirkmek icin askeri okul kurmus adamlar ehueehe, astsubay okullari o isi gorur astsubaylarda erleri yestistirir ama bunlari bilmeden savas oyunu yapinca bole oluyor iste

cakma amerikan sivil savasi ve ozgur kuzey, ircci guney geyigine girmiyorum bile

eee hep settingi elestirdin, yokmu aga combatla ilgili birkac sozun?

var tabiki
VC1 cok ozgun bir sisteme sahipti, orderlarin OP olmasi scoutlarida OP yapiyordu filan, gamebreaking etkileri vardida mevcut sistemin guzelligini polishliyiceklerine gidip baska oyunlara ozenme uckuruna dusmusler

sniper i base classliktan cikarmis, scoutun upgrade i yapmis filan hadi neyse o

ragnaid i engineera ozel yapip pesinden engineerlari ranged healer class yapmak ve sandbag yapma mine disarm etme gibi yeteneklerini alma terbiyesizligi

ve en muhimi tech olarak WW2 ye kayan bir settingde gidip Armored Soldier diye savas alanina kilic kalkan ekibi indirmek nedir arkadas?

ne gerzek bir unitedir bu, birde zoraki kullan diye mine disarm ile sandbag yapma seyi vermisler, 20.yy da gecen tactical action RPG de tank birimi ne ariyor arkadasim, ki settingde gercek tanklar varken gariban piyadeye araba kapisi gibi bir kalkan ile tirpan verip "KOS TAKIMINI BU KALKAN ILE MAKINELI TUFEKLERDEN KORUYCAN, ETRAFTA TANKLAR, ROKETLER, HAVAN VE KALLAVI AGIR PATLAYICI SILAH VAR AMA ASLANSIN KAPLANSIN, SANDBAG KOYARSIN" demek ne?

sandbag demiskende oyunun en cok elestiri alan cover sistemi aynen yerinde duruyor

SEGA
I am disappoint

gerci basindan umudum yoktu cokda yazik ettiler canim seriye

bi sonraki oyunuda artik hazir malzeme varken magical girl yaparlar, nanoha magical girl den SRW ye gitti tuttu o yola giderler, herkez valkurur olur beam spam kapisma yapariz filan havada
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim beklediğimden 10 kat daha iyi çıktı, naruto-ishida-orihime üçlüsü hariç diğer yazdıklarına katılamıyorum maalesef. :/

sınıftaki karakterler iyi, dahası ilk oyundaki gibi bütün ekip welkin-alicia-largo-rosie değil. geri kalanlar her ne kadar background yazılmış olsa da figürandan farksızdı. bunların başından tonla olay geçiyor ve onları seyrediyoruz devamlı, daha iyi oturuyor karakterler oynadıkça.

süslü çıtı pıtı kız dediğin marion herhalde lol, çooooooooooooooooooooook şaşırtacak. :p bayağı şaşırttı beni klişe görünenler hikayelerini yaptıkça.

biraz ilerleyince neden harp akademisi öğrencilerinin kullanıldığını anlatıyor, militia'yı iç savaşta kullanamıyorlar hukuken ve ordunun da başına ne geldi ilk oyundan biliyoruz heh. sadece lanseal öğrencileri savaşmıyor ama adam yokluğundan sürüyorlar ne varsa sahaya. ilk oyunda da militia'ya ordunun beceremeyeceği görevleri veriyorlardı o da büyük saçmalıktı çok derine inersek. :p

engineer'ın adını değiştirseler iyi olurdu evet, ama ilerleyen sınıflarda zaten ismi değişiyor medic filan oluyor. armor tech olayı görünürde biraz iğreti ve ww2 olayına aykırı duruyor ona lafım yok. ben en azından tabanca filan kullanır da swat entry team gibi olur diye ummuştum ama neyse, gameplay bakımından makul en azından.

ama oyunun esas parladığı alan gameplay. vc1'i daha 3 ay önce oynadım ve yarın tekrar ps3'lü mekana gideceğim ama vc2'yi oynadıktan sonra açıp oynayasım yok tekrardan cidden. gameplay kat kat daha iyi. alicia'ya order yığıp bayrağa koşturmaktan ibaret değil artık oyun. apc olayı muazzam iyi. sınıf seçenekleri şahane, cidden bambaşka durumlara özel sınıflar doğuyor machine gunner'dan tut fencer'a kadar ki en son lvl up'lara gelmedim henüz. retreat ve carry'nin 0cp olması ve anında reinforcement olayı stratejik derinliği katlıyor oyunda. ilk oyunda cp bonus versinler diye fix kadroyu koyup bir kere dokunmadığım görevlerin yerine çat çut birkaç kişiyi birden kullandığım görevler var. farklı alanlar kısıtlayıcı gibi görünse de işleyişte sadece en çok koşabilen scoutların değil, diğer sınıfların da oyuna dahil olabilmesini sağlıyor.

gameplay'e tek eleştirim order'ların fazla yüksek cp olması ve halen turn sayısına göre rank verilnesi. diğer her açıdan ilk oyundan çok ötede gameplay. hatta diyebilirim ki böyle giderse oynadığım en iyi psp oyunu olabilir, şimdiden yılın psp oyunu orası kesin, p3p kusura bakmasın heh.

ha bir de yazmayı unuttuğum 1-2 olay daha: sınıf atlama için kredi ve sertifika sistemi ve ar-ge için blueprint ve resource sistemi şahane olmuş. karakter portrelerinin olaylar esnasında oynaması, titremesi, birbiriyle etkileşimi filan psp için olabilecek en iyi çözüm olmuş, ne yaptıklarını anlayabiliyoruz. p3p'den sonra çağ atlamışım gibi geldi heh. şu yukarıdaki iki eleştirime ve kakaşi'nin takımına el atsalar daha da birşey istemem üstüne.

pardon en büyük şikayetimi unutmuşum bunlara dalmışken, us sürümünün sadece ingilizce dub'lı olması. :X illa cfw yaptırtacaklar insana ucuzcu herifler, koyun işte dual-layer umd'ye ya da psn store'a en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

okudum o militia olayinida hikayenin kilifi o ehueehu, askeri okulda gayette foot soldier yetsitiriyorlar

ha subay yetistirirsin zorunluluktan salarsin anlarizda burda bildigin BEN MEDICIM, BEN SHOCKTROOPER diye geziyor tipler

ilk oyunda olayin ozu zaten elit subaylarin militia yi ayakbagi olarak gormesi ve basaramiycaklari missionlara yollamasiydi, su fouzen operasyonunda filan goruyorduk cok net aradaki surtusmeleri, cogu zamanda milislik yapiyorduk zaten iyi yedirmislerdi onu

bunun yaninda vc1 in en buyuk eksisi squadi adam gibi kullanmamalari zatende kullanabilmek icin klislere kacmaya hic gerek yok, ilk oyundaki renkli karakterlerin hepsi sivil olduklari icin cok iyi gidiyorlardi zaten, askeri disiplin icinde curuk dis gibi siritmalari guzel olandi

burda ise abidik gubidik tipler ulkenin tek subay yetsitiren okuluna gidip savas oyunu oyniyorlar

ben olsam hadi ayni rebel hikayesini cok daha iyi oturturdum, illa abisini ariycaksa ve neseli gunler olucaksa tema ozel gonullu birligi yapar, kislaya koyarlar kilifini cok guzel uydururdum, en azindan ic savas ihtimalinde ordunun elini kolu baglanan bi anayasayla yasatmazdim gallia yi, darksen acilimi filan yapardim adsfdsds

ama yok persona 3-4 tuttu, illa okul temasini zorlamalari lazimki pastadan pay alsinlar, ki okulla bile cok daha iyi yedirebilirlermis

apc, buffer classlari filan gordumde bilmiyorum daha ilerlemedigimden bisi diyemiycem

ilk oyun gibi fix 8-10 unite deploy edip 6-8 arasi CP ile oyniycaksak bayar, combatta save de yok 20-30 turn surer heralde

undub cikmis, insin devam ederim
cosette ve avan in seslerini daha cekemiycem asdfasfd

japonca ses kadrosu guzel en azindan, cakma zabi ailesinin reisini gihren zabi nin seslendirmesini gectim jesus yamato ile saber var ya

http://farm5.static.flickr.com/4123/4911955400_445d6d0bec.jpg

kawasuminin o ipek sesine antogonistlik cok yakisiyor <3 <3 <3

hikari midorikowanin seside begeirim zaten, 4th hokageyi seslendiricek diyorlardi en son onada yakisir valla

zaten bi akira ishidayida alsalarmis boyband gurup tam olucakmis ehueheuehu, animesini yaparlarsa artik suzaku faldio ile maximillian lelouch modunda iyi tutar bu villianlar ehueheu
Sosyal ağlarda paylaş

suspension of disbelief her oyuna lazım, ilk oyundaki sorun beceremeyecekleri savaşlara yollayıp harcansınlardan ziyade direkt dangozluktu. koca gallia ordusunun defalarca bozguna uğramak dışında tek icraatı yok (selvaria dlc yüklüyoruz zaten görüyoruz en başından heh) bütün savaşta ve buna rağmen kazanıyorlar ki squad 7 tek başına kurtarıyor kıtanın yarısına karşı bütün cepheyi. clark kent gözlüklerini çıkarınca tanınmıyordu diye düşünüp çok kurcalamayınca en güzeli. :p

giriş seviyesi dediğin gibi ama işte her çarpışmadan sonra kredi ve sertifika alıp elit hede, elit hödö oluyorlar, mezun olunca lapacı er değil de uzman subay gibi filan olurlar muhtemelen çoğu. dediğin gibi minareye kılıf ona lafım yok, ama militia'yı tekrar tekrar vanguard olarak kullanan bir ülke işte basiretsizlik var naapsınlar. 432k nüfustan gaius marius açılımı bile yapsan kaç kişi çıkar zaten heh :p

avan tam dangoz, içigo'ya benzeseymiş keşke. onun yerine naruto'ya benziyor. o 3 ana karakteri düzgün yapsalardı hiç sırıtmazdı ama, kadronun geri kalanı iyi.

combatta save yok ama olmaması iyi de olmuş, perma-death yok hospitalization var 3 görev boyunca karakter katılamıyor. ai'ın insta-interception fire düzeldiğinden (artık silahlarını kaldırmaları nişan almaları gerekiyor bizim gibi) biraz rahatlamış oyun, isviçre peynirine dönüşmüyor max range'e girilir girilmez.

aynı anda bütün alanlarda 6, aynı alanda 4 karakter olabiliyor ve anında reinforcement ve üslerden 0cp retreat sayesinde bütün karakterleri kullanabiliyorsun. oynadıkça görürsün zaten ama ilkinden çoooooook daha iyi.

tank artık kullanılır hale gelmiş, edelweiss gibi cp'si için süs olarak tutmuyorum. apc'ye çevirdim, adamları yükleyip dalıyorum, "GO GO GO" diye iniyorlar dağıtıyorlar etrafı heh. light, medium, heavy tank, normal ya da utility apc gördüm şimdiye dek. acayip miktarda customization var tank için, öyle böyle değil.

esasen bu oyuna kendi başlığını açasım vardı çünkü lazım bariz, ist'te zaman bulursam yapacağım heh.

ha bir sadece avan cp bonus veriyor artık, o nedenle efektif olarak ilk oyundakinden fazla değişik karakter kullanılabiliyor. illa edelweiss-alicia-rosie-largo ve 4 figüran yerine avan-tank-4 favori karakter oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...