Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parti Kapatmalara Engel...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
iyide iptal eden anayasa askeri rejim tarafından yapılmış bir anayasa o anayasayı tez gibi doğru var sayan ne? askerin yaptığı anayasayı dogru kabul edip sivillerin çıkartmak istediklerinin engellenmesi hiç mantıklı gelmiyor bana
Mesaj tarihi:
ne anlatmak istedin pek anlayamadım noktalama işareti eksikliğinden falan fakat halihazırda yürürlükte olan anayasayı gargamel ve şirinler dahi yapmış olsa çıkacak olan her kanun kelsen piramidine göre anayasaya riayet etmek zorundadır.
Mesaj tarihi:
anayasa mahkemesinin amacı, meclisten çıkan kanunların anayasa ile uygunluğuna karar vermektir.

amaçlarından birisi diye birşey yok yani, tek bir amacı vardır.

bu noktada da, anayasanın ne kadar yorum açık olup olmadığı önem taşır. yasa yapmaya yetkili meclis ile daha önce anayasayı çıkarmış meclisin uyumu esastır kısaca.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:
ne anlatmak istedin pek anlayamadım noktalama işareti eksikliğinden falan fakat halihazırda yürürlükte olan anayasayı gargamel ve şirinler dahi yapmış olsa çıkacak olan her kanun kelsen piramidine göre anayasaya riayet etmek zorundadır.

demek istiyorumki;
askeri rejimle yapılmış bir anayasa yüzünden siviller yeni bir yasa yapamıyor.Burada mantıksızlık var.Meclis sivil bir oluşum iken askerlerin yapmış olduğu anayasa ' hukukdaki tüm doğruların bileşeni ' gibi görmek saçma.Var olan anayasa kaç defa kanunlara (askeri rejimin kanunlarına) aykırı diye yasa iptal ediyor.Belkide sivillerin yapcağı anayasada kanuna aykırı olmucaktı o çıkartılmak istenen kanun maddeleri.
Mesaj tarihi:
anayasayı halk kabul etti. yanılmıyorsam %92 ile.

anayasanın temel ilkelerinden biri kuvvetler ayrılığıdır. bu durumda anayasa mahkemesinin amacı bunu korumaktır. ama merak ediyorum anayasa mahkemesi bunu ne zaman ihlal etmiş.
Mesaj tarihi:
Pentagram, senin mantığınla her meclisin kendi Anayasasını yapıp ona göre hareket etmesi lazımdı.

Anayasa bir kere en başta hukukun envrensel ilkelerine ve artık imzaladığımız uluslararası sözleşmelere uyumludur. Kaldı ki Anayasa yoktan var olan bir şey değil; önceki Anayasalara, ülkenin sosyolojik, siyasi ve ekonomik durumuna göre şekilleniyor.

En son da söylemek istediğim 82 Anayasası ile şu anki Anayasa arasında ciddi fark var. Anayasa değişmiyor diye bir şey yok.
Mesaj tarihi:
ama usta bugun bi yasa çıkartmak için anayasa mahkemesinin onayını almak gerek böle bi noktaya geldi.chp nin her otu boku anayasa mahkemesine götürmesi yüzünden meclisin hakları hipotek altına alınmış gibi oluyor.benim dediğim her meclis kendi anayasasını yapsın değil.benim dediğim eğer var olan anayasayı siviller yapsaydı bunu deme hakkım yoktu.ama asker menşeli bir anayasa yırtsan parçalasan bukadar sivilleştirilmiş bi anayasa olur.isviçrelilerin anayasasında hayvan kesiminden bile bahsedio. saçma ama sivil anayasa budur sivillerin hayatına atıf yapabilmesidir ( evet hukukcu deglim düz mantıkla çözüme gitmeye çalısıyorum)
Mesaj tarihi:
Böyle bir yetkinin meclise verilmesi saçmalığın daniskası olur. Onun yerine şu "odak" kelimesini kaldırıp daha somut ispat dayanakları arayan bir madde haline getirseler hayırlı bir iş yapmış olurlar. Ama tabii iktidar partisi ya, çoğulculuğu iyice ezip geçecek.
Mesaj tarihi:
adalet referandumla verilemez kimseye. adaleti bu işin uzmanları vermek zorunda. ne meclis ne başka bi kurum. bağımsız mahkemelerden başkası bu işe karışmamalı.

yoksa linç kültürü yerleşir.
Mesaj tarihi:
yo niye linç kültürü olsunki.bizi yönetcek hükümeti seçebilme kapasitesi olan bir halk bir partinin kaderini belirleyebilir.mesela ak parti meselesinde referandum yapılsaydı %70 e varan bi kapatılmasın kararı DTP dede %70 e varan kapatilsin kararı cıkar.insanımız gayet bilinçli artık. bkz 2002 2007 ve 2009 seçim grafiği.
Mesaj tarihi:
ben bilinç kısmına takıldım asfdfs

halkımızın bilinci pentagram seviyesindeyse vay halimize,
işler korktuğumdan daha da kötü demektir.

o diil de poser/newdonis'in banlandıktan sonra geri dönmesi gecikti, siz de farkettiniz mi?
Mesaj tarihi:
biraz off topic olacak ama hem pentagram nickini seçip hem akp'li nasıl oldun?

şaka bir yana..

şöyle bir durum var. ister elitist de ister jakoben de fakat Jean Jacques Rousseau'nun bir sözü vardır. Demokrasi tanrıların rejimidir der ve doğrudur. Ülkenin kaderini seçime ve halka bırakabilirsin fakat bu halkın yapacağı seçimlerin her zaman doğru olacağı anlamına gelmez. Aynı halk ikinci dünya savaşından önce nazi almanyasını başlatacak olan hitler'i de seçmiştir. dolayısıyla bazı sistemlerin, özellikle hukukun, halktan da bağımsız, objektif bir sistem olarak işlemesi gerekir. Modern hukukta ,halkın dahi olsa, keyfiliğe yer yoktur.

Anlayabilmen için somutlaştırmak adına şöyle bir örnek vereyim. Parti kapatma hakkı örneğin halk referandumuna verilseydi, akp için laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak sebebiyle kapatmaya yönelik referandum yapılsaydı ve kapanmasaydı, ardından aynı süreç saadet partisi için devam edip "nasıl olsa kapatılmadı akp saadetten ne olur" diyen aynı seçmen kitle umursamasa ve saadet partisi kapatılsaydı, bunun hesabını hoca efendiye nasıl verirdin?
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
ben bilinç kısmına takıldım asfdfs

halkımızın bilinci pentagram seviyesindeyse vay halimize,
işler korktuğumdan daha da kötü demektir.

o diil de poser/newdonis'in banlandıktan sonra geri dönmesi gecikti, siz de farkettiniz mi?

bugune kadar zaten senin bilincindekiler sayesinde uzaya çıktık dimi.
  • Yeni Oluştur...