nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ya onboard ses kartlari ciktigindan beridir ayri standalone bi ses karti almadim. Simdi bugun bi kulaklik aldim, fakat son ses acik olmasina ragmen makinede ortanin ustu bi ses yuksekligi var, ses kaliteside cok super degil. Kulakligi 5+1 e bagladim(5+1 makineye bagli degil) orada hem daha yuksek cikis aldim, hemde kalitede bariz bi fark olustu. Heralde ses karti kalitesiz diyorum, sizce ondan midir? Ondansa fiyat/performans acisindan hangi ses kartini onerirsiniz? Sadece kulaklik ile kullanicam oyle digital cikisi 5+1 destegi olmasina gerek yok illa, ama kalitesi onemli. Var mi kullandiginiz birsey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 herhangi bi ses karti ciddi manada farkettirir bahsettigin problemleri, ama ikinci el temiz bi audigy xs gayet tatminkar ses verir, onun disinda ben asus xonar dx e bayiliyorum. bu arada dipses ve kaliteye test ettigim tum makinelerde hdd nin inanilmaz bi etkisi var, donus hizlari ve cektikleri gucten olsa gerek cok gurultu yapiyorlar. ozellikle 2 ustu hdd olan zayif psu lu sistemler. onboard lar daha dramatik etkileniyor hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 hmm hdd olayi ilgincmis.. ikinci el bisi dusunmuyor ses karti icin, bi cizirti gelir kirk yilin basi paranoyaya baglarim, aldigima pisman olurum :) asus xonar dx e bktimda 130-140 dolar, biraz overkill degil mi bi muzik dinlemek icin kulakliktan? Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio daha uygun gibi gozukuyo, bu nasil sence? var mi bi bilgin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Eğer tek istediğin ses kalitesiyse kulaklıkta, sıradan bir kullanıcının alabileceği en kaliteli kart bu: http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php (bunu söyledikten sonra şimdi senin için Kharon'un söylediği Asus kartlara da bir bakacağım) Bilgisaylar için çıkan, ses prodüksiyonu ile ilgili olmayan kartlardan hiç birşey anlamadığımı söylemeliyim, ama o kartlar genelde oyunlar ve bilimum normal kullanıcı softwareleri göz önüne alınarak yapılıyor ve bir kaçı dışında bence hiç birinin yeterli ses kalitesi yok. Bu önerdiğim kartta da bu oyun şeyleri falan var ama kaliteleri hakkında hiç bir fikrim yok. Kullanman gereken kart bu. Piyasadaki en iyi Digital-to-analog converter'lardan birini kullanıyor. 100.000 dolarlık Pro Tools gibi sistemlerinin kullandığı ile aynı kalitede - ki bazıları aynısını kullanıyor. (Onların o kadar pahalı olmasının nedenlerinden sadece biri içlerinde DAC'tan öte inanılmaz bir işlemci gücü olması gerçek zamanlı ses efektleri için) DAC sesi 0'lar ve 1'lerden sese çeviren şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 xonar dx 120 lira civari bile gidiyordu, baya baya ucuz oldugu icin soyledim islemcisine gore. baktigin xonar d2 olmasin? birde fiyatlar bu durumdaysa auzen i bende oneririm, soyledigin fiyat araliginda yazmamistim auzen i genelde cok pahali oluyorlar diye. edit: x-fi lar bence cok ama cok sentetik ses veriyor, ozellikle amac ilk safhada oyun degilse bence uzak durulmasi gereken kartlar. auzen de ayni okun suyu aslinda kullandiklari islemciler bazinda ama yinede daha basarili olduklarini soyleyebilirim, birtek pahali oyun kartlarinda xram farklari var yanilmioyrsam. ama yinede elbette piyasadaki ob ses kartlarinin %90 indan iyi olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Xtreme Audio asla abi. Normalde X-Fi E-MU'nun alt modellerinde kullandığı chipset ve DAC'ları kullanır. Xtreme Audi'de chipset aynı ama DAC farklı ve fazlasıyla yetersiz. Ama bunu kendi yeterli tanımıma göre yorumluyorum tabii. Ama 200 dolar'a çok deme (benim önerdiğim kart) bir kere alırsın 10 yıl kullanırsın, ekran kartı değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Auzen'in chipsetinin piyasanın en kaliteli giriş seviyesi profosyonel chipsetlerden biri olduğunu söyleyebilirim, denedim ben de aynı chipseti kullanan kartlardan daha önce. O konuda bir dertin olmasın (mam chipseti hiç oyun ya da 5.1 gibi birşey için kullanmadım). Asus'sa baktım şimdi, chipsetini ilk kez duydum, sanırım pro olarak kullanılmıyor, yorum yapamayacağım. Onun dışında DAC'lara gelirsek Xonar'ın D2'si DX2'sinden kesinlikle daha iyi ama Auzen kadar iyi değil, teknik olarak daha iyi görünüyor ama Mercedes'de 200 yapıyor, Fiat 220 yapıyor, Fiat daha iyi gibi olur bu. edit: ucuz bir Sound Blaster alacağım diyorsan X-Fi Titanium al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bir de ses kartından daha pahalıya gelecek kulaklıklar almadığın sürece bu DAC'lardan, chipsetlerden tam performans yararlanamazsın, aklında olsun, niye değişiklik yok, kandırdın beni deme, bir Sennheiser HD al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Abi Auzen X-FI™ Prelude 275 AUD (300 ytl ye falan geliyo) ne yaptiniz? Ne film, ne oyun, ne de baska birsey kullanicam flac/mp3 dinleme haricinde. Bence cok fazla. 80 USD ye kadar olurda gerisi cok mantikli degil benim acimdan. (130-140 AUD idi ama 150 ytl falan ediyo iste, tekrar baktim dxmis.) D2 zaten 225 AUD 250 ytl falan oluyo. Film falan izlesem cok cekici duruyorda, ben daha dusuk bisi bakiyorum DX olursa sinir olur benim icin fiyat acisindan.. Bu fiyat araligina gore en iyisi bu mu? edit: Kulaklik ses kartindan daha pahali 240 dolara aldim iste, o yuzden 50 dolarlik performans veriyo diye almak istiyorum. Ama bi muzik dinlicem diye 500 dolarlik sistem kurmanin anlami yokj.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Evet. DX en iyisi öyleyse. DX de iyi bir kart zaten, tüm X-Fi'lerin kat kat ötesinde, çok kaliteli performans verir, ben yeteriz diyebilirim ama beni referans almak doğru olmayabilir, Pro Tools sistem kurmuş adamım vaktinde tatmin olamadığım için kayıt ve çalma kalitsinde, efect kalitesinde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 bence 2 kati fiyatli cogu karta bile daha iyi, bizzat kendi dinleme testlerime ve cogu insanin dusuncelerine gore konusursak. birde bahsettigim kart d2 veya d2x degil , dx. budget modeli cok cok iyi is cikartiyor. hatta su denli iddiali konusabilirim, fiat merc kiyaslamasindan ziyade beamer merc kiyaslamasi daha uygun olur. newegg fiyati 75 dolardi dx in. o civardadir simdilerdede. 130-140 kadar olmamasi lzm. birde d1 var, oda dx speclerinde ama pcix yerine pci bi kart, eger anakartta yeriniz yoksa pciex icin ( ki cogu tek slotlu kartta ekran karti fani buyukse problem olur) secenek d1. dx gucunu slot yerine fdd power dan aldigi icin dipses gibi etkenleri hayli indirdigi icin kardesi d1 e gore daha basarilidir muhtemelen, slot herzaman gurultu yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 ya kusura bakmayın konuyu dağıtıcam ama ben dün bilgisayarı vista dan xp ye çevirttim.toshiba laptop um var.vista iken ses çok güzel geliyordu ama xp yaptırınca ses çok kötü çıkmaya başladı,müzik dinlerken felan ses sanki ses kaydıymış gibi geliyor.sorun neden olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 DX'e daha yakından baktım, iki farklı DAC kullanmışlar. Front'taki benim için idare eder, ama center, rear, side kötü. (kötü derken X-Fi'den daha iyi). Stereo dinleyeceğim dediğin için sana ideal kart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 cado said: ya kusura bakmayın konuyu dağıtıcam ama ben dün bilgisayarı vista dan xp ye çevirttim.toshiba laptop um var.vista iken ses çok güzel geliyordu ama xp yaptırınca ses çok kötü çıkmaya başladı,müzik dinlerken felan ses sanki ses kaydıymış gibi geliyor.sorun neden olabilir? Sürücü, kartının tam markasını ve chipsetini söyle, yardım alırsın. Nasıl öğreneceğini bilmiyorsan o konuda da yardım alırsın. Bu arada Nedanko, yeni bir sistem kurarsam ben de Xonar D2X almayı planlıyorum şu an itibariyle sistem içi kart olarak. Kayır gibi şeyler external kartlarla oluyor zaten. Neden dersen tüm bu kartlar arasında sadece Asus kartlarının ALSA desteği var. DX için 2.6.26.4 gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 http://www.mavibilgisayar.com/ud/2534 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Tesekkurler bu arada verdiginiz bilgiler icin.. newegg fiyati o da US fiyati o, gonderimide icine katicaksin bi de, birde dedigim gibi 130-140 AUD fiyati , 140 AUD 100 USD falan ediyor zaten.. DAC MAC moduna girmek istemiyorum teknik ayrintilara, girersem 2000 dolarlik kartta gonlum kalir :P o bunun DAC i iyi , sunda X-FI 600 basiyo :) Ne kadar az bilirsem o kadar yaptigim alisveristen memnun kalirim.. Bu arada PCI express slotum doluymus, ekran karti var orada. DX yalan mi oluyor bu durumda? D1 mi almaliyim bu durumda? D2 ler cok pahali imkan yok elimi surmem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 D1 teknik olarak aynı gibi görünüyor, al gönü rahatlığıya. Sonra da beni ALSA performansları hakkında bilgilendirirsen bir liveCD ile falan mutlu olurum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 evet d1 en guzel secim bu durumda, tabi dx e guvenerek soyluyorum, almadan once belki bir iki review bakmak mantikli olabilir. diger kartta olmayan bi problemi , handikapi vardir falan. tedbirden can yanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 evet zamaninizi aldim check etmeden pardon ama d1 satan yer yok burada, ebay de dahi yok. :( Bu arada d2 ye baktimda 20 dolar daha kadar pahali Asus Xonar Essence STX 124dB SNR 7.1 var, muzik dinlemek icin gelistirilmis o acidan d2x den daha iyi diyolar Headphone Amplifier i bile varmis ustunde. Bunu neden onermediniz, pahali diye mi yoksa bi baska bisiyi mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 birinci elden kullanici yorumumu da ekleyeyim; dx i 3 aydir kullaniyorum x-fi lardan nefret edip almistim, aldigimdan beridir bilgisayarda muzik dinler oldum ,renklendirmeden parlatmadan normalde oldugundan cok yumusak ama kararli bi performans veriyor. kayit icin bu ozelliklerinden dolayi onermezdim ama cok ciddi standalone daclara dinleme preformansinda kafa tutar uygun ve hafif bi bilgisayar ustunde, tabi islemcisine kadar farkettiriyor sesi. biraz voltaj versem ramlere ses keskinlesiyor falan cok ilginc davranislari var o acidan. Simdilik kaliteli kayitlarla hi-fileri cok ozletmiyor. asio a gelirsek performansi olarak ciddi ciddi cok iyi is cikartiyor. alsada da o derece basarili olacagindan kuskum yok. ama driverlar ne derece basarilidir onu bilemiyorum tabii. oyun performansina gelirsek guzel ayarlarla cok rahat bi sesi var, ozelliklede headset ile dolby virtual surround falan efektleriyle cok basarili surround emule ediyor. eax emule edecegi soylenen 3dgx(veya boyle bisey) yapisi direk ses islemcisinde hesaplanmamasina ragmen islemciye bindirdigi yuk cok makul, aman x-fi islemcim yok =[[[ demeye gerek birakmiyor ama performans olarak oldukca bug li, ut motorlu oyunlarda eax i adam gibi calistirmayi beceremedim hic. cogu populer oyun icin asus spesifik hotfix ler cikartiyor her cikan patch icin mass effect ve bioshock gibi oyunlar icin mesela guzelcene calisiyor ama eax emule etmesine guvenerek almamali. bunun disinda eax desteksiz oyunlarda cok cok iyi bir surround performansi var. ...yorum derken mini review oldu ne cok soyleyecegim varmis. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Benim haberim bile yoktu ondan. Xonar'ı şimdi duydum ben. Güzel görünüyor ama gördüğüm kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 essence stx niye yazmadim? birincisi dx uzerine muazzam bi performans saglamiyor, onboard ses kartindan terfi edecek ve ucuz bi kart isteyen biri icin fazla pahali performansina gore. ikincisi daha cok yeni , cikali daha 1 ay bile olmadi saniyorum, review okuma firsati bulmadim hic xonarlari yakindan takip etmeme ragmen. (creative nefretimi tekrar yazmak istiyorum bu noktada) birde buda pci express. =] yerim yok ztn dedikten sonra bahsini acmadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Creative Sound Blaster ve X-Fi nefteri de abi. E-MU'alt markaları ile piyasanın en iyi orta seviye profosyonel ses ekipmanlarını satıyorlar. O E-MU 0404 USB en iyi karttır gelmiş geçmiş sınıfında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 nedanko said: Bu arada PCI express slotum doluymus, ekran karti var orada. DX yalan mi oluyor bu durumda? bu arada burda bi yanlis anlasilma olmus olabilir, pciex slotlarindan 16x olanda ekran kartin vardir da pciex x1 ler de olmasi lzm onun altinda pci lar baslamdan once, sogutucunun altinda mi kaliyor? en azindan 2 tane pcie1x olmasi lzm ekran kartinin altinda. belki dx alabilirsin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 hmm haklisin galiba simdi mainboard un ozelliklerine baktimda webden soyle yaziyo.. 1. 1 PCI Express X16 slot 2. 3 PCI Express X1 slots 3. 3 PCI slots x16 ekran karti galiba ama bende 7 slot yok, o 1 slotun haricinde 3 slot daha var. normal bildigin PCI slotu tipinde. acaba hem PCI devicelari hemde pice express devicelari takilabiliniyor o slotlara anlamina mi geliyor? PCI express le hic alakam olmadi bilmiyorum o yuzden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar