Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Vatan millet sakaryadan ziyade askere gitmedim bilmiyorum fakat adam gibi eğitim vereceklerse her anlamda sırf askeri değil cahil cühela adamları da dayak yoluyla değil adam gibi eğitime tabi tutacaklarsa sırf bir halt olamamış adamların egolarını tatmin edeceksek uzun dönem olmasının hiçbir gereği yok onun dışında adam gibi eğitim vereceklerse onaylanması gereken bir hareket.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Bugün hiçbir mesleği olmayıp askerde "vasıf" kazanıp meslek edinen insanlar var.

Tabi bu adamlar genelde üniversite mezunu olmuyor.

Meslek edinmeleri çok güzel birşey fakat üniversite mezunu olan adamda dört dörtlük bir adam değil bana göre herkes eşit olarak 8 ay yapsın.Ama askerde 5 para etmicek adamların egolarını çekiyorsun o sistemi bir şekilde engellemek gerek gerçi ben meslek lisesi mezunuyum bana fark etmez biz askerliği 3 yıl yaptık ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor!

Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede?

evet 5 cephede savaş verdiğimiz için 500k asker ile %65'ini karşılayabiliyormuşuz. en az bir milyon lazım henüz çin'i geçemedik asker sayısında.

dağdaki çapulcu takımına 500k asker yetmiyor muymuş?
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Ama askerde 5 para etmicek adamların egolarını çekiyorsun o sistemi bir şekilde engellemek gerek

orda mantık aramak hata zaten. öyle veya böyle olması gereken bu. Kimileri için "maalesef" olsa da başka yolu yok.

Sam said:

evet 5 cephede savaş verdiğimiz için 500k asker ile %65'ini karşılayabiliyormuşuz. en az bir milyon lazım henüz çin'i geçemedik asker sayısında.

dağdaki çapulcu takımına 500k asker yetmiyor muymuş?

Öff asker sayısının fazla olması illa savaşta gerekmez. Senin sayının fazla olması ihtiyacı bile bir caydırıcılık, güç, saygınlık getirir sana. İlla "5 cephede savaşması lazım" gibi bir şart yok.

Dağdaki çapulcu takımına 2 milyon asker yığ baştaki hükümet ırağa girmediği sürece anca sınırdan bakar 2 milyon asker. Siyasi sebep bu askeri değil.
Sosyal ağlarda paylaş

o halde komşularımızın asker sayılarına bak, sonra bizimkine bak. iran dışında hepsini katlıyoruz, iran'ı da katlamayalım yani adamlar tek başlarına dünyanın en büyük gücüyle aşık atıyor petrol parasıyla. onlarla yarışmaya kalkarsak batarız direkt.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de biz nerdeye tüm komşumuzla sorun yaşamışız bir sürü komşumuz var ama adamlarda öyle değil. Ayrıca yunanistan sırf caydırıcı olsun diye silah sayısı artırıyor aynı şekilde. O yüzden sayıların fazla olması sadece savaşta olan bişey değil. Evet genelkurmay başkanının dediği gibi asker sayısı yetmiyo şu an.

Daha önce de dedim başka başlıkta bugüne kadar siyasi sebepler yüzünden PKK'yla hiçbi zaman bi savaş olmadı. Sadece üstten gelen emirlerle kısıtlanmış limitli operasyonlar oldu.

Ayrıca mesela Çin niye büyük güç, süper teknolojisi mi var? hayır. Adamlarda sayı var. Bu yüzden herkes çekiniyor yoksa süper uçakları tankları var diye değil. Sayı önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla uzun yıllardır operasyonlardan askerimiz gerilla savaşı konusunda büyük deneyim kazandı. Hatta bikaç ay önce o bölgedeki üniformada gerilla savaşına uyarlanmış değişiklikler falan yapıldı diye hatırlıyorum. Düzenli orduyla savaşır gibi savaşmıyorlar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
iyi de biz nerdeye tüm komşumuzla sorun yaşamışız bir sürü komşumuz var ama adamlarda öyle değil. Ayrıca yunanistan sırf caydırıcı olsun diye silah sayısı artırıyor aynı şekilde. O yüzden sayıların fazla olması sadece savaşta olan bişey değil. Evet genelkurmay başkanının dediği gibi asker sayısı yetmiyo şu an.

Daha önce de dedim başka başlıkta bugüne kadar siyasi sebepler yüzünden PKK'yla hiçbi zaman bi savaş olmadı. Sadece üstten gelen emirlerle kısıtlanmış limitli operasyonlar oldu.

Ayrıca mesela Çin niye büyük güç, süper teknolojisi mi var? hayır. Adamlarda sayı var. Bu yüzden herkes çekiniyor yoksa süper uçakları tankları var diye değil. Sayı önemli.
o mantıkla araplar çoktan yok etmşti israili.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

çin'le mi yarışacağız? ciddi misin? nato'nun en büyük ordularından birine sahibiz halihazırda zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sayı olmadan teknoloji seni süper güç yapmaz.

Teknoloji olmadan sayı seni çin gibi süper güç yapabilir.

Ama bizde ikisi de olmalı.

Ayrıca "halihazırda natonun en büyük ordusu" demek yanlış. O büyüklük belirlenirken natodaki ordu büyüklükleri bi kriter değil. Ülkenin komşuları ya da konumu bir kriter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...