Snefru Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Vatan millet sakaryadan ziyade askere gitmedim bilmiyorum fakat adam gibi eğitim vereceklerse her anlamda sırf askeri değil cahil cühela adamları da dayak yoluyla değil adam gibi eğitime tabi tutacaklarsa sırf bir halt olamamış adamların egolarını tatmin edeceksek uzun dönem olmasının hiçbir gereği yok onun dışında adam gibi eğitim vereceklerse onaylanması gereken bir hareket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bugün hiçbir mesleği olmayıp askerde "vasıf" kazanıp meslek edinen insanlar var. Tabi bu adamlar genelde üniversite mezunu olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 bu yaz gidiyim ben askere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: Bugün hiçbir mesleği olmayıp askerde "vasıf" kazanıp meslek edinen insanlar var. Tabi bu adamlar genelde üniversite mezunu olmuyor. Meslek edinmeleri çok güzel birşey fakat üniversite mezunu olan adamda dört dörtlük bir adam değil bana göre herkes eşit olarak 8 ay yapsın.Ama askerde 5 para etmicek adamların egolarını çekiyorsun o sistemi bir şekilde engellemek gerek gerçi ben meslek lisesi mezunuyum bana fark etmez biz askerliği 3 yıl yaptık ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 vur dedik öldürmüşler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor! Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede? evet 5 cephede savaş verdiğimiz için 500k asker ile %65'ini karşılayabiliyormuşuz. en az bir milyon lazım henüz çin'i geçemedik asker sayısında. dağdaki çapulcu takımına 500k asker yetmiyor muymuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 nasıl asker yetmiyor ya? hele şimdi millet "iş yok bari askerliği aradan çıkarıyım" diye hücum ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Snefru said: Ama askerde 5 para etmicek adamların egolarını çekiyorsun o sistemi bir şekilde engellemek gerek orda mantık aramak hata zaten. öyle veya böyle olması gereken bu. Kimileri için "maalesef" olsa da başka yolu yok. Sam said: evet 5 cephede savaş verdiğimiz için 500k asker ile %65'ini karşılayabiliyormuşuz. en az bir milyon lazım henüz çin'i geçemedik asker sayısında. dağdaki çapulcu takımına 500k asker yetmiyor muymuş? Öff asker sayısının fazla olması illa savaşta gerekmez. Senin sayının fazla olması ihtiyacı bile bir caydırıcılık, güç, saygınlık getirir sana. İlla "5 cephede savaşması lazım" gibi bir şart yok. Dağdaki çapulcu takımına 2 milyon asker yığ baştaki hükümet ırağa girmediği sürece anca sınırdan bakar 2 milyon asker. Siyasi sebep bu askeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 devlete güvenmiyorum, polise olan güvenimide sağolsun yıktılar, şimdi asker zorluyor ve bunu başarıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Zamanında Doğuda operasyon yapmış olanlar "tam adamları kıstırdık bir komutla işlerini bitirecez ama direk telefon geliyor geri dönün" şeklinde gibi çok serzenişte bulunuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 o halde komşularımızın asker sayılarına bak, sonra bizimkine bak. iran dışında hepsini katlıyoruz, iran'ı da katlamayalım yani adamlar tek başlarına dünyanın en büyük gücüyle aşık atıyor petrol parasıyla. onlarla yarışmaya kalkarsak batarız direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 iyi de biz nerdeye tüm komşumuzla sorun yaşamışız bir sürü komşumuz var ama adamlarda öyle değil. Ayrıca yunanistan sırf caydırıcı olsun diye silah sayısı artırıyor aynı şekilde. O yüzden sayıların fazla olması sadece savaşta olan bişey değil. Evet genelkurmay başkanının dediği gibi asker sayısı yetmiyo şu an. Daha önce de dedim başka başlıkta bugüne kadar siyasi sebepler yüzünden PKK'yla hiçbi zaman bi savaş olmadı. Sadece üstten gelen emirlerle kısıtlanmış limitli operasyonlar oldu. Ayrıca mesela Çin niye büyük güç, süper teknolojisi mi var? hayır. Adamlarda sayı var. Bu yüzden herkes çekiniyor yoksa süper uçakları tankları var diye değil. Sayı önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Askerlik konularından anlamıyorum fakat karşıda sonuçta düzenli bir ordu yok bu durumda da bize gerilla savaşı taktikleri gerekmiyormu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bildiğim kadarıyla uzun yıllardır operasyonlardan askerimiz gerilla savaşı konusunda büyük deneyim kazandı. Hatta bikaç ay önce o bölgedeki üniformada gerilla savaşına uyarlanmış değişiklikler falan yapıldı diye hatırlıyorum. Düzenli orduyla savaşır gibi savaşmıyorlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 said: Yurt dışındakiler için dövizli askerlik devam ederken yihuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 gavur bi hatun bulup evlenip gitmek lazım hazır yaz da geldi turistlerden birisini kafalayıp halledek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 aquila said: said: Yurt dışındakiler için dövizli askerlik devam ederken yihuuu herkese eşit davranıyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: iyi de biz nerdeye tüm komşumuzla sorun yaşamışız bir sürü komşumuz var ama adamlarda öyle değil. Ayrıca yunanistan sırf caydırıcı olsun diye silah sayısı artırıyor aynı şekilde. O yüzden sayıların fazla olması sadece savaşta olan bişey değil. Evet genelkurmay başkanının dediği gibi asker sayısı yetmiyo şu an. Daha önce de dedim başka başlıkta bugüne kadar siyasi sebepler yüzünden PKK'yla hiçbi zaman bi savaş olmadı. Sadece üstten gelen emirlerle kısıtlanmış limitli operasyonlar oldu. Ayrıca mesela Çin niye büyük güç, süper teknolojisi mi var? hayır. Adamlarda sayı var. Bu yüzden herkes çekiniyor yoksa süper uçakları tankları var diye değil. Sayı önemli.o mantıkla araplar çoktan yok etmşti israili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Arapların böyle bi isteği amacı yok ki bir bile değiller. Yarısını amerika satın almış yarısı hergün öldürülen kesim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 nası yok o kadar savaş oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 İsrail'de de teknoloji var. israil boş ülke değil. Sayı önemli diyorum, tek kriter demiyorum teknoloji de önemli. Ama filistinlilerde de zaten ezici bir sayı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: Ayrıca mesela Çin niye büyük güç, süper teknolojisi mi var? hayır. Adamlarda sayı var. Bu yüzden herkes çekiniyor yoksa süper uçakları tankları var diye değil. Sayı önemli. çin'le mi yarışacağız? ciddi misin? nato'nun en büyük ordularından birine sahibiz halihazırda zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Çinle yarışıcaz mı dedim. Sayı önemli dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sayı önemli değil. Human Wave Doktrini bırakılalı çok oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sayı olmadan teknoloji seni süper güç yapmaz. Teknoloji olmadan sayı seni çin gibi süper güç yapabilir. Ama bizde ikisi de olmalı. Ayrıca "halihazırda natonun en büyük ordusu" demek yanlış. O büyüklük belirlenirken natodaki ordu büyüklükleri bi kriter değil. Ülkenin komşuları ya da konumu bir kriter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar