Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

fizban said:
elaidi said:
fizban said:
çıktığı falan yok.
bu yasanın şu an hazırlığı bile yok tsk içinde, 2014 ten önce çıkmayacak.

not: çıkarsa sırf siz sıçmadınız.

kaynak var mı fiz
kaynak bi tanıdık diyelim. herkesin böyle tanıdıkları vardır ya, benim de var bi tane =P

peki o tanıdığın TSK'yı tanıdığı kadar TSK'da onu tanıyor mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Başka topiclerde militarizm yalakalığı yapanlar, ya da militarizm yalakalığı yapmakta olan düşüncelere oy verenler burada of ağlayacağım falan demişler, ne diyeyim komiksiniz valla.

Yapın l.n askerlik, gidin Irak'a, Afganistan'a girin Amerikayla, tuvalet temizleyin, sonra komutanım demediniz diye dayak yiyin bir güzel. Sonra da savaş karşıtı cephede değil de sizi dövüştüren para babalarının partilerine oy verin. Hadi bir iki üç marş.

edit: Of len demişim Fizban beni banlar mı acaba. Çok korkuyorum ya geçen lan dedim diye Estel_Analiyen mesajımı editlemişti. Neyse sansürleyeyim bari.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban'ın dediği gibi olabilir; çünkü benim bildiğim rahat 5-6 senedir söyleniyor kısa dönem kalkacak, herkes 12 ay yapacak diye. dikkat edin bu haberler genelde bedelli söylentileri çıktığı zamanlar geliyor.

millet bedelliyi duyunca ipe un seriyor tabii, genelkurmay da bunun önüne geçmeye çalışıyor gibi bir durum sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

5 ay askerlik gerçekten gereksiz bir askerlik türü. Çünkü ne giden askerlik yaptım diyor ne geldiği yerde bir işe yarıyorlar. Benim karakoluma gelen kısa dönemler 120 gün sayarak geliyorlar geldiklerinde en az 1 hafta nöbete çıkarmıyorum. En az 2 hafta usta askerin yanında yetişsin diye bekliyorum. Zaten 1 aylarını tamamlıyorlar. Son bir ayları zaten bitti bitecek diyerek geçiriyorlar hele son 1 haftada nöbetten de düşüyorlar. Ortada yaptıkları en fazla 3 ay askerlik oda onlara verdiğimiz ne kamuflajı ne botu palaskayı karşılamıyor.

Ama 12 ayda uzun bir süre bence 9 ayda sabitlenmeliydi. Asteğmenlik kaldırılıp Üni. mezunu herkes çvş olarak alınmalı.

Bedelli askerliğe ise son derece karşıyım. Vatana hizmetin vatana olan borcun bedeli nafakası olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

-Nae said:
Herkes çalışarak ödiyim derse bu sınırları kim koruyacak? Km'lerce sınır kaç bin askerle korunuyor hiç düşündünüz mü 7/24 nöbet tutuluyor hudutlarda. Sen gelmezsen o gelmezse kim koruyacak?

"Ben vicdani redciyim" diyen adamı zorla sınıra koyarsan, saldırı anında o adamdan orayı korumasını bekleyebilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında "bazıları" da vicdani redciyim deseydi bizim şuan bir ülkemiz bile olmazdı.

Sadece isteyenler askere gitsin dersek bırakın sınırları korumayı daha askerlik şubelerinde işlemlerinizi yaptıracağınız askeri bile bulamazsınız.

Şunu unutmayın. Nasıl ki sadece isteyenlerin sınırı korunmuyor herkesin sınırı korunuyorsa bu askerliğide sadece isteyenler değil herkes yapmalıdır.

Ayrıca saldırı anında ülkesini korumayip kaçacak insanlar mı var aramızda?
Sosyal ağlarda paylaş

-Nae said:
Bedelli askerliğe ise son derece karşıyım. Vatana hizmetin vatana olan borcun bedeli nafakası olmaz.

Birileri karar alıyor, bunların yanında savaşacağız, bunlara karşı savaşacağız diye asker de kayıtsız şartsız uyuyor bu mu vatana hizmet. Zaten Korede de vatan borcu için savaştı Türkler yoksa SSBC-ABD sidik savaşına alet olmadılar, Afganistan'da aynı şekilde, Irak'a da az kalsın vatan borcu için gireceklerdi. İncirlik Üssü falan hep vatan borcu için açıldı. Andre Gide ne diyor, "Vatan uğruna savaşanlar aslında ne uğruna savaştıklarını bilseler dünya bambaşka bir yer olurdu" Einstein ne diyor, "İnsanların kendileri savaşa gitmeyi reddetmediği sürece hiçbir şey savaşı durduramaz." Ben de altına imzamı atıyorum. Milli Güvenlik dersleriyle falan iyi uyutmuşlar sizi ama artık yeter yahu. Yakında Amerika Türkiyeye giriyoruz dese Türk ordusu Amerika'nın yanında yer alacak. He bu da oldu bakınız Şili Salvodor Allende olayı. Türkiye'de de oldu bir "our boys did it" vakası ama neyse hani.
Sosyal ağlarda paylaş

Özür dilerim ama ben askerliği milli güvenlik derslerinde öğrenmedim.

Askerlik demek oraya buraya saldırmak demek diildir. Vatan savunması diye kutsal bir görev edinmişiz biz.
Eğer vatanımızı savunmaya değer bulmuyorsanız o sizin tasarrufunuzdur. Ama atam vatan topraklarını kimlere emanet ettiğini görebilse şuan kemikleri sızlardı eminim.

Vatana hizmet sadece askerlik yapmakla olmayacağı gibi sadece ekonomiye katkı yapmaklada olmaz.

Keşke imkanım olsada burda hudut bekleyen askerlerimin bir kere hudut tekmilini sizlere dinletebilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
birisi ben vatana borcumu başka türlü ödeyeyim diyor
diğeri herkes böyle yaparsa kim asker olacak diyor

Ya insanın vatana niye borcu olsun arkadaş. Zaten yüzde 20 işsizsin. Köylüsün toprağın yok, işçisin eşşek gibi çalışıyorsun, öğrencisin harcını borcunu ödüyorsun, kimin kime borcu var. Vatana borcu olanlar bu vatanın insanlarını ve kaynaklarını kullanıp refah edenlerdir, ağalardır, patronlardır, menderesin özalın tayyibin zenginleridir. Onlar gitsin askere.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...