Sylian Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Tamam işte o %90 sayısı neden sürekli artıyor bunları doğru düzgün analiz edip çözümlemek lazım, ama takdir edersin ki Türkiyede hiç bir şekilde bu yöne doğru bir adım yok. Llama said: ahhh saddam bunların kökünü kazıcaktıda işte biz kapıları açtık bide utanmadan üstüne çocuk başına 2 kilo süt verdik sonrada devlet bize bakmadı dediler poff poff Mesela bunu okuyan kürt hangi tarafa doğru kayacak tahmin edin? Türkiyeye mi yoksa pkk'ya mı yakınlaşacak.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bana göre daha önce de dediğim gibi o %90 ın artmasının sebebi hak arama değil. O işin dışardan görünen yasal kılıfı, bahanesi yani. Asıl amaç hak aramak kimlik aramak değil asıl amaç bana göre bölücülük, bahseidlen kimlik arayışları amaç değil araç. Amaç ayrı devlet. O destek veren kitle de cahil ya da eksik. O yüzden sömürülüyor. Asıl amaç kimlik falan diye kandırılıyor. Horizon said: Tarihini geçmişini bilki hatalarını birdaha yapma. Yani bukadar basit. Burada bahsedilen de o 007 , ama herzaman, hergün şu forumda bile o aynı hatalar dillendiriliyor yapılması isteği ile. Tabii ki öyle. Ama benim dediğim de artı bir bakış açısı. Ben de diyorum ki bugün o kadar ileri bi boyuttayız ki bunlar da düzeltmez o durumu. Al kanal açıldı ne oldu terör daha da azdı. Çözüm olmuyor yani. Çünkü bir kez yoldan çıkmış belli gruplar. Islah olmaz özgürlüklerle geçmiştekileri düzeltmekle. Bugünün tablosunda teoriniz çalışmıyor yani.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ztn olay orda.cahillik,fakirlik,işsizlik hiç bi imkana sahip olamamak,bunlar kürtler için geçerli olan birşey değil.bu ülkenin genel olarak üzülüncek bi yanıdır doğudaki yetersizlik sadece kürtler içinmi yani.orda yaşayan türkler krallar gibimi yaşıolar.eğer birşeyler yapılacaksa türk bayragı açıp türk kürt ingiliz fransız hep beraber yürüsünler yaşadıkları ülke için.dağa çıkıp birilerini öldürüp sonunda ölmek çözümmü. yoksa doğudaki şartları herkez gayet iyi bilio yani.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 milliyet said: . DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında meydana gelen mayın patlaması sonucunda şehit olan 9 asker için mesaj yayınladı. Türk’ün mesajı şöyle: "Öncelikle olaydan derin üzüntü duyuyor, daha hayatlarının baharında iken yaşamlarını yitiren gencecik kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. İnsan hayatını hedef alan hiçbir şiddet eylemini bu güne kadar tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz. Partimiz, ülkenin sorunlarının diyalog yöntemi ile barışçıl bir şekilde çözülmesi için elinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edecektir. Bu ülkenin sorunlarının bedeli gençlerimize ve çocuklarımıza ödetilmemelidir. Her zamankinden daha fazla demokratik siyaseti öne çıkarma ve siyasete fırsat tanıma sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Bu sorumluluk bütün siyasilerin ortak sorumluluğudur. Artık hiçbir vatandaşımızın çatışmalarda yaşamını yitirmediği, barış içinde bir Türkiye özlemi ile bir kez daha bu acı olaydan duyduğumuz üzüntüyü ifade ederken bu ölümlerin artık son olmasını diliyoruz." polise taş atan ve saldıran grupları yönlendiren partici neler diyor heh
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 e nolucak 007? kürt kökenli herkeze basalım damgayı, alalım toplama kapına tertemiz olsun? ne dersin.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cüce çözüm basit. Kürtlerin hakkını arayacak parti olacaksa masaya oturacaksa önce PKK'nın kıçına tekmeyi basacak bağı olmayacak. PKK terör örgütüdür diyecek! Sonra zaten herkes masaya oturur. DTP bunu yapmayarak kürtleri arkadan bıçaklıyor dağda ölmelerini teşvik ediyor dolaylı yoldan. Adam hala terörist saldırıya terör demiyor ısrarla ve hala şerefsizce ordumuzla yasadışı terör örgütünü bir tutuyor. "Kimse ölmesin" edebiyatının özü bu.
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 dufrasne said: Bak bunlar hep devletin uydurduğu yalan baskı işte. Bir başlıkta daha söylemiştim. Hakkari'de 2005'te 1 tane endüstri kuruluşu varmış, o da 10 kişilik bir un fabrikası. Şimdi de en fazla 5'dir. Sanayileşmenin açıkara en az olduğu bölge orası. Ayrıca tarım ve hayvancılığı da geliştirmek için hiçbir devlet politikası uygulanmıyor. (Neden çünkü daha fazla kar etmek isteyen Neo-liberalizm önce tarım-hayvancılığı bitirir ve gıda terörü uygular bunu da oku biraz.) Sağlık demişsin al sana Doğu'daki doktorun açıklaması: http://www.vantabip.org.tr/yazi_yorumla.php?yazi_no=31 Eğitim demişsin doğudaki eğitim eşitsizliğinin (kız erkek) sebebi bile eğitimsizlik değil mi? (kısır döngü) Doğuda kaç şehirde üniversite var, kaç köyde okul var? Yani bak her şey bu noktada başlıyor, oradaki insanların eksikliklerini bilmeden reddediyorsun ve mazlumu suçluyorsun. tamam iyi diyosunda, içinde olduğumuz araba tepeden aşağı gidiyor son hızla. frene basmaya yardım etmek yerine, "vay devlet bize bakmıyor, ondan biz gaza basacaz" diye bağırmanın anlamı veya faydası varmı gelinen noktada?? o yüzden diyorum, ya herkes cesur olacak ve bişileri göze alıp frene basmaya yardım edecek. ya da işler iyice boka saracak gibi gözüküyor. ps: farklı yöresel, tarihsel olaylar yaşadığımız ve farklı düşüncelere sahip olduğumuz için nekadar kassam da, tam sağlıklı empati kuramam sizlen. ilk mesajdaki aşırılığım, sabah siteyi açıp çok fazla şehit sayısını duyunca bi anlık öfkeyle oluşmuştur, yoksa konuyla alakasız bir kürt vatandaşı tahrik etmek, incitmek için değil.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Çözümü bir tek şöyle parti çıkacak öyle düzelecek olursa vay halimize.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cidden anlamıyorsun yazılanları pes! Ben tek tip parti mi olsun diyorum. Pes.
raw power Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Şemdinli'de bir şehit daha vermişiz taciz ateşi sonrası;NTV'de yazdı...
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ne kadar da barışçılmış bu DTP, melek gibi adeta.
scorch Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 hepsinin ............................................................................................ boşlukları doldurunuz. size demokraside , hakta , hukukta haramdır.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Cidden anlamıyorsun yazılanları pes! Ben tek tip parti mi olsun diyorum. Pes. Sen anlamamışsın , ben orda dediğin gibi birşey demedim. Çözümü kürtlerin hakkını arayacak şöyle bir parti çıkacak şeklinde tekile indirmişsin. Bu yüzden vay halimize. Tek çözüm buysa , kötü.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Horizon said: Sen anlamamışsın , ben orda dediğin gibi birşey demedim. Çözümü kürtlerin hakkını arayacak şöyle bir parti çıkacak şeklinde tekile indirmişsin. Bak hala yanlış anladığını kabul etmiyorsun ısrarla. Bak ben partinin olacağı hali tekile indirmeyi bırak parti özelliği bile söylemiyorum. Diyorum ki milyon tane farklı parti olsun umrumda bile değil, ama çözüm yolu için en önemli koşul bu diyorum. Tek çözüm koşulu var demek tek parti şöyle yapsın demek değil. Ben koşuldan bahsediyorum partiden değil! Ayrıca partiler şöyle yapsın da demiyorum. Eğer çözüm isteyen olursa böyle yapmalıdır diyorum.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 scorch said: hepsinin ............................................................................................ boşlukları doldurunuz. size demokraside , hakta , hukukta haramdır. öyle deme scorch.sora bu lafları tüm kürtlere söylediğmizi idda ediyolar parantez içinde (terorist yaz)
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cuce said: geçmişi red etmekte, geleceği tahmin etmeni, cözüm üretmeni sağlamıyor. Konuda sayısız kez, kürtlere küfredilmi, kürtler terrörist yerine koyulmuş. Unutmayın, sizin şu ülkedeki hakkınız yeriniz değeriniz, herhangi bir kürt vatandaştan farklı değil. Türkiye türklerinde değil, türkiyedeki herkez türkde değil, türkün türkten başka dostu yok hiç değil. Neye kızıcağınızı öğrenin artık. Evet herhangi bir kürtten farklı değil. Biz o yüzden ülkede yaşayan kürtlere bomba atmıyoruz, intihar eylemi gerçekleştirmiyoruz, yollarına mayın döşemiyoruz! Türkiye kimin peki hacı? Türk kimliğinin ülkesi değilse kimin bu ülke? Ülkenin adı Birleşik ortadoğu ülkeleri filanda bizim mi haberimiz yok? Saçmalığın dik alasını yapıyorsun. Neyi savunduğunu bir öğren önce.
scorch Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 horazonla tartışılmaz insanın sinirni bozmaya ota boka muhalefet eden biri işte he de geç gitsin çay koysun içi ısınır. @red : zaten insan olan o lafı üstüne alınmıyor anca işte o mantaliteye AMA ONNARINDA CANI VAR!!!11 şeklinde savunanlar atlıyor.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cuce said: Türkiye türklerinde değil, türkiyedeki herkez türkde değil, türkün türkten başka dostu yok hiç değil. Türkiye Türk milletinin. Ama sadece Türk ırkının değil evet. Türkiye Türklerin. Burdaki Türk ifadesinin millet adı olduğunu da ilkokulda öğretiyorlar. Saçmalamamak lazım.
Kem0 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cuce said: e nolucak 007? kürt kökenli herkeze basalım damgayı, alalım toplama kapına tertemiz olsun? ne dersin. geç kalınmış bir eylem derim.
Krusty Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 hiç bir ülke herhangi bir kimliğe ait olmamalı. aksi durumda saçma olurdu. türkiye türklerindir gibisinden takılan insanlar, türkiye müslüman bir ülke denildiğinde de gocunmasınlar o zaman. çünkü forumda bu insanlardan epey var.
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Cuce said: Türkiye türklerinde değil, türkiyedeki herkez türkde değil, türkün türkten başka dostu yok hiç değil. Türkiye Türk milletinin. Ama sadece Türk ırkının değil evet. Türkiye Türklerin. Burdaki Türk ifadesinin millet adı olduğunu da ilkokulda öğretiyorlar. Saçmalamamak lazım. Yanlış öğretiyorlar, Eylemsizlikde öğretiyorlar hala. hemde lisede oda yanlış bak. Türkiye Türkiyelilerindir. Türk kelimesi türki ırkını tanımlamak icin kullnılır, Türkiyelileri değil. Kimse baskasının ırkını tanımlamak icin kullnılan bir kelimeyi kabullenmek zorunda değil bu kadar basit.
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 milliyet said: . DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında meydana gelen mayın patlaması sonucunda şehit olan 9 asker için mesaj yayınladı. Türk’ün mesajı şöyle: "Öncelikle olaydan derin üzüntü duyuyor, daha hayatlarının baharında iken yaşamlarını yitiren gencecik kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Bir de bas sagligi mi diliyorsunuz? allah belanizi versin. Teröristlere o kadar destek olun, yardim edin, yataklik yapin. sonra eöö basiniz sagolsun. oldu canim. müsadenizle.. dolayli yoldan küfrettim kendilerine.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Cuce said: Yanlış öğretiyorlar, Eylemsizlikde öğretiyorlar hala. hemde lisede oda yanlış bak. Türkiye Türkiyelilerindir. Türk kelimesi türki ırkını tanımlamak icin kullnılır, Türkiyelileri değil. Kimse baskasının ırkını tanımlamak icin kullnılan bir kelimeyi kabullenmek zorunda değil bu kadar basit. Türkiyeli diye bir kelime yok Türkçe'de. Çakma laf o. Biz ona Türk diyoruz. Türk kelimesinin bir sürü anlamı vardır. İlkokula falan da gerek yok. Araştırmak lazım. Valla o gerçeklere beynini kapatmış kabullenmek istemeyen "kimse" kim bilmiyorum ama o kişiler kabul etse de edemese de Türkiye vatandaşlarına Türk deniyor. Türk milletinin üyelerine de Türk deniyor. Türk ırkına da Türk deniyor. TÜRK 1 . Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse: "Ne mutlu Türk'üm diyene!"- Atatürk. 2 . Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, Türkçenin değişik lehçelerini konuşan soy ve bu soydan olan kimse: Bi tarafımızdan çakma etimoloji yazmamak lazım. Türkiyeli diye bi kelime yok kandırıyolar sizi. Siz de kanan cahillerden olmayın eğitimli adamsınız.
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Vay vaniLLe çok uyanıksın. Demek ki insanların söyledikleriyle yaptıkları uyuşmuyormuş değil mi? Peki bugün askeriye "biz vatanı koruyoruz" derken neyi kastediyor? 80 Darbesinde "biz ülkeyi anarşistlerden koruyoruz" derken neyi kastediyordu? Cia Ortadoğu şefi neden ülkesini arayıp "bizim çocuklar başardı" dedi darbeden sonra? Ülkenin emperyalizmi kabul edip Amerikanlaşmasında; yoksulluğun, gelir adaletsizliğinin, etnik ve mezhepsel ayrımcılığın çözülememesinde en büyük suçlulardan biri de bu ordudur. PKK ne kadar suçluysa ordu ve devlet de o kadar suçludur verilen şehitlerden. Devlet ekonomik ve sosyal politikalarında köklü bir değişiklik yapmadığı sürece bu olaylar yaşanmaya devam edecektir. Adamların dilediği başsağlığında bile bir artniyet aramak da bu çatışmayı daha çok körükleyecektir.
Öne çıkan mesajlar