Burax Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Herkese ii geceler, yaklaşık 4 hafta sonra [Finallerimiz bittiğinde] evimize kedi almayı düşünüyoruz. Böyle cins olmaması yönünde anlaştık temiz bir aile kedisi yavrusu alacağız inş inş inş. Yazın evde olacağımız için yavruya iyi bakabileceğimizi düşünüyoruz. Ancak benim bistürü bistürü sorularım var buraya yazsam, daha sonra bu topağa girecek olanlar da faydalansa fln olur heralde??? Öncelikle tek kedi düşünüyoruz, bizim için dişi erkek farketmez, oyuncu olsun hoplasın zıplasın rahat etsin önemli olan budur. ancak eylülden sonra okulda olacağımız için kedicik evde tek sıkılır mı? 2 kedi alsak çok yük getirir mi bize? Ya da şimdilik buna baksan 4 ay sonra fln ikinci kedi alsak, kavga ederler mi? Bir de ev arkadaşımın 1 ay fln şehir dışında olma ihtimali var ben kesin olarak eylüle kadar istanbuldayım, böyle kedi beni sever onu sevmez mi:F arkadaşım kedi yavruyken yanında olmazsa fln kedi gıcıklık yapar mı (: ? İnternette okuduğum kadarıyla, wc sinin mama kaplarıyla olabildiğince uzakta olması gerekiyormuş, biz kediye şimdilik salonu ayırdık kocaman salon, eylülden sonra ev soğuk olursa 3.odayı kediye verebiliriz [3+1 ev var da ayıptır söylemesi (:] wc kabı nasıl olmalı, normal böle nasıl anlatayım 40cmX50cmX10cm fln iş görür mü? çok mu büyük çok mu küçük çok mu yüksek? bissürü fiyat aralığında wc kabı var ucuzlarından alsak sorun olur mu? neye dikkat etmek lazımdır??? wc kabı demişken kumu nasıl olmalıdır? topaklanan çok sıvı emenler güzelmiş kalın kum ince kum diye bişi gördüm pet shoplarda hangisi iidir? sonracığıma mama kaplarının bir olayı var mı yoksa ikea'daki 2 3 4TL likler iş görür mü? + böyle katı mamanın yanında az az ciğer olsun, tavuk olsun, balık olsun pişmiş! et de vermeyi düşünüyoruz sorun olur mu? yavrudan mı alıştırmak lazımdır yoksa yavruyken vermemek mi lazımdır??? Alacağımız kedi yaklaşık 1.5 aylık olacak, yani annesinden süt emiyormuş bu aralar fln sütten kesilince almak lazımmış, o aralar alacağız. Bu kedi kardeş başka nelere ihtiyaç duyar?? wc eğitimini almış olur fln dediler [almamışlarsa da öğrendim, poposuna nemli pamuk ile anne öpüyor edası vercem (:] ne bileyim top alacağız oynasın kerata sonra sonra haftada bir tüylerini fırçalasak noproblemo diye okudum. [iranda çok sorun olii diye vazcaydık, normal sokak kedilerinde tekirlerde fln o kadar sorun olmuyormuş sanırım tüy olaylarında neye dikkat etmek lazım ki???] Şey bir de tırmalama olayı çok önemli, beni tırmalasın böyle üzerimi parçalasın fln sorun değil de arkadaşın mobilyaları var bistürü, onların üzerine ne örtsek yeterli olur? ayrıca tırmalama denilen şeyden alacağız ancak alışır mı alışmaz mı sever mi sevmez mi?, biz evde yokken mobilyaları öper mi bilemiyoruz :/ ne yapmak gerekir? Yatağı için, ikea'daki hasır kedi yatağını düşünüyoruz üzerine de 2 3 tane polar battaniye, yani 2 3 tane battaniyeyi sırf kediye ayırcaz işte birini yatağının önüne koyarız 1 tanesini yumşak olsun diye yatağına örteriz fln da 1.5 aylık kediyi de sıcak su torbası koyup üzerine battaniye fln koymak gerekir mi? yoksa üşümez mi minikkenki kadar? ev normal olarak sıcak ancak akşamları az soğuk olabilii, :/ sonra balkon kapısını azcık aralık bıraksak sorun olur mu gün içerisinde ya da camı aşsak düşer mi? [böle fransız mı diyorlar zemine kadar uzanıyor pencere pvc şeysi yavru daha yav düşer mi ? düşmez mi ? korkarım ki ben ama hava da alsın diye açmak lazımdır] Böyle yemek su olaylarını tam olarak bilemiyorum ne zamana kadar sürekli yemek vercez 3 aylık mı sınır? 3 aylık olduktan sonra mı günde 100gram fln mama vercez? 1.5 aylık kedi geldiğinde, evde ne yapmamak gerekir, ne yapmak gerekir? Neye çok dikkat edelim, ne çok çok çok önemli? Hii bir de mutfağa girmesini istemiyoruz, onu nasıl önleyebiliriz kapıyı kapatcaz her zaman da işte bilemiyore, ben akşamları fln salonun kapısını kapatmayı düşünmüyorum bir terslik olduğunda gelip miavlıyormuş anlayalım diye kapıyı kapatırsak derdini anlatamaz diye düşünüyorum ancak mutfak bizim için kırmızı çizgi. evde şu anda 3 kişiyiz mutfağa da çok sık girip çıkıyoruz kedicik arada mutfağa girmek isterse [ki ben olsam isterim] ne yapmak lazım? bir de mesela, odama gelsin istiyorum, böyle dolaşsın masayı fln dağıtsınn kitaplığı indirsin ancak yatağa pek bulaşmasın istiyorum ne yapmam lazım? ille de çıkar mı o yatağa ne yaparsam yapayım? Şu anda aplam da evde onun odasına girmesin istiyoruz böyle kocaman ev, salon var koridor var oralarda dolaşsa sadece, yine de girmek ister mi odalara fln (: [ben olsam isterim ki] bir de salonda yerler parke işte uyusun uzansın ne bileyim ille de yatağında yatcak değil ya hayvan, yerlere bişi sermek gerekir mi? Yaklaşık 1aydır kedi çalışıyorum forumlarda, aklınıza gelen herşeyi yazarsanız sevinirim atladığım şeyler olabilir +şunu şunu kesin al fln da derseniz + link fiyat fln söylerseniz, alışveriş yaptığınız petshopların sitelerini fln gönderirseniz dua ederim. mama olayına giremedim whiskas düşünmüyoruz, içinde bağımlılık yaratan bişi var diye duydum korktum, tek mamaya alışmasın diye arada değiştirsek küçükken alıştırsak da triplere girmese fln? mümkün mü? ya da kediye verirken karıştırsak mamaları aradan seçer mi kerata? off çok uzun oldu sanırım, bunalanlardan özür diliyorum, cevap verenlere teşekkür ediyorum, sorularım oldukça bu topaktan soracağım. ii geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kem0 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 alıcaksan van kedisi al kılın tüyün pisliğine deysin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Biz de kedi aldığımızda 40-45 günlük falandı, polar şeylerden hiç hazzetmedi bizim kedicik. IKEA'dan minik bi sepet aldık, içine yastık koyup, üstüne polar battaniye koymuştuk, battaniyede hiç uyumadı. Çıkardık, yastığın üstünde uyumaya başladı hep. İsterseniz yastığın altına sıcak su torbası koyabilirsiniz, ya da kalorifer yanına koyabilirsiniz. Veterinerimiz sıcak su torbası tavsiye etmişti bize. Ciğer tavuk vermeyin bence, kuru mamaya da yavaş yavaş alıştırın. Biz bir hafta yaş mama verdik (konserve, pet cliniclerde falan var a/d almıştık biz), sonra kuru-yaş karıştırıp verdik bi süre, ondan sonra da kuruya geçtik tamamen. Kuru mama alacaksanız, Baby olanlardan alın, kitten için erken olabilir. Bizim miyucan başta biraz afalladı kittenda ama alıştı. Baby tavsiye ediyor veterinerimiz de yalnız. Sürekli yemek diye bişey yok bu arada. Biz max 4 kere veriyoruz ve ölçüsü var onunda. Veterineriniz yardımcı olabilir, kilosuna göre kedinizin. Ama su sürekli dursun ve de hergün yenileyin suyunu. Mama kabı ve su kabı çok farketmez. Mama konusunda, Whiskas'a hayır diyor tüm veterinerler, almayın bence. Ama mamasını da sık sık değiştirmeyin şu sıralar. Daha çok çok küçük. Kuru mama için Royal Canin Baby ya da Hill's Natures Best Kitten tavsiye edebilirim ben, veterinerinize danışın yine de. Aşılarını kaçırmayın, aldığınız gibi bi veterinere götürün, uygunsa ilk anti-paraziterini yapar. Aşı karnesini alırsınız ve bilgilendirir zaten sizi de. Yalnız kalınca küsüyorlar bilgine. Çok taze bi bilgi oldu benim için, bir süre trip atıyor bildiğin kedi haberiniz olsun. Ayrıca çok yiyo yalnız olunca, kilo aldı bizimki :) Kum alırken kristal kum alın, koku yapmaz biz memnunuz. Kum kabı standart bişey alın gitsin, çok çok önemli değil. Ama kumunu her zaman ulaşabileceği yerde tutun. Yerine alışsın. Bizim kedimiz yerini beğenmemişti. Tuvalette kumunun olduğu yere gitmiyor hep başka bi yere gidiyordu. Kumu oraya koyduk çözüldü sorun :) Bir de bizim korktuğumuz aklıma gelen, aldığınız gibi kuma koyun önce evde, ama yine de ilk gün çıkmayabilir tuvalete. Korkmayın, ikinci gün de gitmezse veteriner yolları gözükür. Tüylerini bir kaç ay fırçalamanıza gerek yok, dökmüyor. 2-3 aylıkken anne tüylerini dökmeye başlıyor diye biliyorum. Tırmalama konusunda, tırnaklarını aldırmayın sakın, ama kesebilirsiniz. çok tırmalayamaz. Mobilyalara gelince, kalın bişeyler serebilirsiniz, tiftikler en fazla. Tırnaklarını keserseniz zaten çok sorun olmaz. Isırırsa sizi sert bir sesle hayır diye bağırın ona. Müsamaha göstermeyin ısırmasına, şimdi zarar veremez, dişleri gelişmemiş ama büyüyünce sorun olur. Öğreniyorlar hayırı. Miyu hayır deyince ısırmıyor artık o/ Camdan düşmez ama kontrol edin. Düşerse hoş olmaz, çünkü henüz bilmiyor olabilir 4 ayak üstüne düşmeyi. Yükseklikten çok korkuyorlar küçükken. Bizimki 2 aylığı geçti, tut kaldır yukarı bakar korku dolu gözlerle etrafa. Mutfağa girmesini istemiyorsanız, kapıyı kapalı tutmaktan başka çare yok. Alıştırabilirsiniz ama daha çok küçük merak edecektir mutlaka. Girmek isterse sokmayın. Kedi bu meraklı, kapı açık olduğu sürece her odaya girer. Miyavlaması daha henüz çok zayıf olacaktır, duymayabilirsiniz :) Yatak için daha küçük ama 1-2 ay içerisinde o yataktan uzak tutabileceğini sanmıyorum :) Yerlere bişey sermeye gerek yok, o kendisine uygun bi yeri bulur, yatağını öğrensin orada uyumayı severse zaten hep uyumak için oraya gidecektir. Yakınınızda iyi bir veterinere her zaman erişiminiz olsun. Aşıları, sorularınız konusunda yardımcı olur. Gerektiğinde de aramaktan çekinmeyin. Veteriner konusu önemli bence. Ben de yeni kedi sahibi sayılırım, yeni bilgiler hepsi. Yine yardımcı olabileceğim bişey olursa seve seve yardım ederim. Kedinizle mutlu hayatlar dileyeyim şimdiden :) Yazıdaki Miyu kedimiz olmaktadır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ben olsam erkek kedi tercih ederdim, dişi kedinin kısırlaştırılması erkeğe göre çok daha zor (kedi açısından), ayrıca gene 2 erkek kedi edinirdim (ki 2 erkek -tekir- kedim var =)), çünkü 4 duvar arasında zaman zaman yalnız kalacak bir canlıdan söz ediyoruz. Rahatlıkla bebekle çocuk arası bir insan gibi düşünebilirsin kedileri... Onların da kaygı-korkuları var, birbirleriyle oyun oynamak, kavga etmekten müthiş keyif alıyorlar, sahibinin onlarla ilgilenmesi, oyun oynaması çok hoşlarına gidiyor (büyüseler bile), yalnız kalmaktan hiç mi hiç hoşlanmıyorlar. Biz de baştan mutfağa, yatak odalarına girmelerini istemiyorduk (Ağustosta 3 yaşında olacaklar bu arada), ama şimdi her yerde dolaşıyorlar, baştaki düşüncelerimizin tersine özgürlük alanlarını olabildiğince genişletmek istiyoruz. Kapalı kapıları ve dolapların ardını son derece merak ediyorlar, girip keşifler yapmak çok eğlenceli geliyor onlara (aynı çocuk gibi işte), engellemiyoruz fazla. Zaten hiç bir zaman öyle büyük zararlar vermiyorlar, diyelim, açık kalmış bir çekmecenin içindeki çorapları fln. boşaltıyorlar, sonrasında toplayıp yerine koyuveriyorsun işte. Küçük bibloydu, ev eşyasıydı, kırıp zarar vermemek için çok çaba harcıyorlar, ama arada ufak tefek yanlışlıkları olmuyor değil. Ama yapmasını istemediğin şeyler için bence kızmadan, ama biraz sertçe, ''hayır'' demek, ya da ''çıkçıkçık'' gibi sesler çıkarmak yeterli oluyor, (ama pişmanım ...Şimdi bir şarkıya eşlik amaçlı çıçıçıkçık sesi çıkardığımda bile korkup kaçıyorlar, canım yav, kıyamam, yapmıyorum artık,ehe..) çok akıllı hayvanlar ve çok çabuk korkuyorlar, o nedenle olabildiğince yumuşak davranmakta yarar var. Bir de herhangi bir mekan engellenecekse, hiç olmazsa bir süre sizin nezaretiniz altında o mekanı tanımasına izin vermeniz çok iyi olur, çünkü gerçekten çok merak ediyorlar. Tüy olayı kaçınılmaz, biz koltukları üzerine kışın polar, yazın 10-15 liraya şal olarak satılan örtülerden örtüyoruz. Bizimkiler taratmadı hiç kendilerini, büyüdükçe tüy dökmeleri azaldı bir de... Tırmalamaları için aldığımız hedeye de ilgi göstermediler. Koltuk, halı fln tırmalıyorlar, koltuklara bir şey olmuyor, halıların tüyleri baştan bütün eve dağılıyordu, şimdi fazla tüy kalmadı halılarda, tırmalasalar bile her taraftan halı tüyü toplamıyoruz artık, ama halılar da öyle aman aman zarar görmedi, gözle çok farkedilmiyor tüylerinin azaldığı :D. Ara ara vet.e gttiğimizde tırnaklarını kestiriyoruz, biz beceremiyoruz (şart değil). Bebek kedi annesinden ilk ayrıldığında çok etkileniyor, o nedenle üzerine yattığı minderin, poların altına çalışırken tıkırtısı duyulan bir saat, hatta bir de küçük sıcak su torbası konulursa, bir nebze de olsa anne sıcaklığı ve anne kalp atışlarının yerini tutabiliyor ve kedicik daha huzurlu oluyor. Kum kabı, şimdi ölçü olarak tam bilemiyorum ama en küçük boyun bir büyüğü olursa iyi olur, çünkü kumu çok eşeledikleri için kumlar etrafa dağılabiliyor. Silikonlu kum öneririm, yavru kedi olduğu için 1 paketi, 1 ay dayanabilir, 1 yaşından sora 2 haftada bir değiştirmeniz iyi olur. (1 paket 10 lira civarında) Kedilere hazır mama verilecekse market maması değil veteriner maması vermek daha sağlıklı. Yanısıra arada ev yemekleri verilmesi iyi olur. Biz her zaman (gece-gündüz) tabaklarında az miktarda mama tutuyor, bittikçe yeniliyoruz, kiloları gayet normal. Yukarıda erkek kedinin kısırlaştırılması daha kolay oluyor demiştim, fakat kısırlaştırılmış erkek kedi böbrek rahatsızlıklarına eğilimli olabiliyor, bu nedenle protein ağırlıklı mamalara dikkat etmek gerekiyor. Eğer erkek kedi edinirseniz, beslenmesi konusunda bildiklerimi yazarım. Aşılarını oldukları sürece tüy olayından korkmayın, yutsanız bile, aşılı kedinin tüyü insanda kist yapmıyor. Ben rahatlıkla yatağıma alıyorum. Bir de kediler çok temiz hayvanlar, ayrıca kediden insana geçen bir hastalık yok.(Kuduz dışında tabi). Kediyi edindikten sonra aşılar konusunda görüşlerimi yazabilirim. Yavru kedilerde kapı-pencere olayına dikkat etmek lazım. Ama 1 yaşından sonre, daha akıllanıyor, kendilerini kolay kolay tehlikeye atmıyorlar. Giriş katın üstünde bizim ev, kapı-pencereleri açık tutuyoruz. Bir iş gelmedi başlarına, umarım gelmez. Kedi(ler)yi? bir edin, kedi oyunları konusunda da deneyimlerimi aktarırım ;). Bir de spoiler' e almayı beceremedim ama (nasıl alınıyor yav?), kedi edinmeden önce başka bir topicte belirttiğim şu alttaki maddeleri gözden geçirirseniz iyi olur. ''Kedi edinmeden önce çok çok iyi düşünün derim. Kediyi çok rahatlıkla 1-2 yaşında küçük bir çocuk gibi düşünebilirsiniz. - Aynı ilgi ve sevgiyi bekliyor kediler, onlarla oynadığınız, sevdiğiniz zaman mutlu oluyorlar, yapmadığınızda da mutsuz. Vakit ayırmanız gerekiyor yani. - Oyuncak gibi görüp, sadece sevip oynamak amaçlı hareket etmemek lazım, bakımları zannedildiği kadar kolay değil. (Ama doğru dürüst sevgi ve bakım vermezseniz de yaşayıp giderler zavallıcıklar) - Bütün evin ve tüm giysilerinizin devamlı tüy içinde kalmasını göze almanız gerek. - Özgürlüğünüz büyük ölçüde kısıtlanacak, şehir dışına çıkış olaylarında her zaman sorun yaşayacaksınız. - Evin kapı penceresini açık tutma olayı büyük sorun haline gelecek. (1-2 ay önce bir tanıdığın siyam kedisi 5.kat penceresinden düşüp betona çakıldı, bir de kardeşi vardı, duydum ki o da yakınlarda aynı biçimde can vermiş.) - Masraf az değil (mama, kum, aşı-kısırlaştırma) - Kısırlaştırma olayına karar verme sürecinde bildiğin acı çekeceksin.(Zor bir karar) - Dişi kedinin kısırlaştırılma işlemi erkeğe göre çok daha zor. Erkek kedi (hepsi değil) kısırlaştırılmadan önce evin çeşitli yerlerine ve çeşitli objelere iğrenç kokulu ve geçmesi çok güç olan çiş kıvamında sıvı püskürtüyor. - Devamlı bir sorumluluk hali içnde olmanız gerekiyor. (Mama var mı? Bu mama uygun mu? Su değişti mi? Kum kirlendi mi? Bugün kedime yeterince ilgi gösterdim mi?) - Evde tek bir kedi olması, bir de bütün gün yoksanız kedi açısından hiç hoş değil bence. Sizi uzun süre (birkaç saat mesela) sonra gördüklerinde ki sevinç ve heyecanları inanılmaz olabiliyor,bazen sevindiklerini çok belli etmiyorlar, ama gene de anlıyorsunuz evde birileri varken daha mutlu olduklarını. - Evinizde iyi bakılan, sevilen ama özgür olmayan bir canlıyı devamlı görmek sizi üzüyor. - Tırnaklarını törpülemek amaçlı halı ve mobilyanızı mahvedebiliyorlar. Bizimkiler pet shop tan aldığımız kütük görünümlü hasır davanın yüzüne bile bakmadılar, evdeki Isparta halıları kele dönmüş durumda ve halıların tüylerini evin her tarafında görmeniz mümkün. - Yolculuktan nefret ediyorlar, çok korkuyorlar ve yolculuk sırasında gerçekten perişan oluyorlar (yarım saatte bile.) - Tüm bu sorumluluğu en az 11-12 sene (20 ye kadar çıkbilir iyi bakılırsa) taşımaya hazır olmak. Kedi bakmak gerçekten zor, yukarıdakileri göze alamıyorsanız asla kedi almayın. Sonrasında pek çok kişi kedisini dışarı atabiliyor, zorlukların üstesinden gelemeyip. Ben normal sokak kedisinden çok bu dışarı atılanlar için acaip üzülüyorum. Benim 2erkek kedim var, kardeşler (cins değiller), 2 yaşlarını biraz geçmiş durumdalar, yazdığım sıkıntıların hepsini yaşadım ve yaşıyorum ve kedi (ya da köpek) edinmeden önce çok ama çok düşünün diyorum tekrar.'' Şunu da ekleyeyim, yukarıda düşüp öldüklerini yazdığım siyam kedileri, bebektiler. Pencere pervazında dururlarken rüzgar nedeniyle pencerenin kapısı çarpmış hayvancıklara, aynı biçimde düşmüş ikisi de =(. Bizimkilerden biri de daha biz edinmeden, 5-6 aylık civarında eski evindeki 1. kat penceresinden düşmüş ya da atlamış, bir şey olmamış neyse ki... Edit: Kediye fazla miktarda el oyunu, şakası yaparsanız, ileride size kendisini hiç elletmeyebiliyor. Normalde kedi, sahibini ya da bir başkasını tırmalamıyor. Oyun fln. sırasında yanlışlıkla, çok ender, hafif bir tırmalama oabilir. Isırma olayını da özellikle bebek kediler, oyun olsun diye acıtmadan yapabiliyor. Sınırı aşarsa engellemek gerek tabi. Sevgi, ilgi, kişilik haklarına =) saygı gösterilen kediden minimum zarar bekleyebilirsiniz, yani olabildiğince zararsızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Şimcük dank eden bir nokta vardır, gecenin bu saati dank etmiştir. Özellikle kedi bakan, bakmış olanlar yaklaşık aylık masraflarını yazabilirse çok seviniriz şu anda evde 3 kişiyiz, masraflar 3e bölünüyor ancak 1 ay içinde fln evde 2 kişi kalacağız, ve masraflar da 2ye bölünecek aylık 1 kediciğin masrafı ne kadar olur? [5-6 haftalıkken almayı düşünüyoruz] ilk ay ne kadar olur? + kedi 3aylık olduktan sonra ne kadar olur masrafımız her bişi dahil toplam ya da ne bileyim ayrı ayrı yazarsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 up Burax said: aylık 1 kediciğin masrafı ne kadar olur? [5-6 haftalıkken almayı düşünüyoruz] ilk ay ne kadar olur? + kedi 3aylık olduktan sonra ne kadar olur masrafımız her bişi dahil toplam ya da ne bileyim ayrı ayrı yazarsanız sevinirim. up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Mama - 40-45, (40 günden fazla gider) Kum - 10, (1 aylık, 5-6 haftalıkken alırsanız 2 ay da gider) Kum kabı - 15 falan zaten 1 kere alınıcak bu. Aşı - ?? (Asıl gider burası, aşı takvimine göre değişir, veterinerinize göre de. Biz karma aşıları için 35'er verdik tuzlada. 2 karma aşı oldu şu anda henüz, bi kez de antiparaziter aşı oldu ona 70 verdik ama cihangirde :) 2 hafta sonra da lösemi aşısı olucak. sonra onun tekrarı falan. kedimiz bizim 3 aylık yalnız şu anda. ) Öyle çok çok masraflı değil kedi bakmak. Onun dışında artık kendisine ne alırsanız, oyuncak, tüy tarağı, yatak, minder, sepet, tırnak makası, ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Balkon kapısı veya cam neyi açık bırakacaksanız ona bir çözüm bulun bence. Bir sineklik falan takılabilir. Kendimi bildim bileli bütün kedilerim balkonun demirlikliklerine çıkıp yan komşulara gittiler. Bir kedimi bu şekilde kaybettim (13. katta oturuyorum). Evet bazı kediler yükseklikten gerçekten korkuyor o zaman bir sorun yaşamazsınız ama yine de belli olmaz kuş görür yakalamak ister düşer aşağıya cuk diye. Kıyamams. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 ilk 3-4 ay içinde toplam 5 aşı(leukemia,kuduz gibi), 2 tane iç parazit 1 tanede dış parazit aşısı olucak.(parazit aşıları kedinin ortamına göre degisiyo). normal aşıları ben 35 e yaptırmıştım, parazit aşılarınıda 20 ye yaptırıyorum. kum işinide sana tavsiyem normal kum alma.ya silica kum al yada, yeni bi kum cıktı sıkıştırılmış çam talaşı. silica kumlardan hem daha saglıklı hem daha ekonomik. silica kumların dandiklerinde toz oluyo. o toz, silicat hastalıgına neden olabiliyormuş. bende eskiden silica kullanıyodum simdi bu çam talaşı olan kumu kullanıyorum oldukcada memnunum. Bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 valla bizim evde 5 tane sokak kedisi var. bi tanesi bile aşılı falan değil. hiçbi problem olmadı şimdiye kadar olucagınıda sanmıyorum. o kadar pimpirikli olmaya falan gerek yok. heryerimde yara bere içinde ağzımdan köpük falanda çıkarmadım yani :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 aşılar senin için değil zaten onlar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 kediye aşı çok saçma. tamam saçma değil de durumunuz varsa yani zengin bir insansanız aşılatın tabiki yapmayın demiyorum. fakat şu ana kadar hiç bir kedime aşı yaptırmadım, hiç bir kedime de birşey olmadı. çok tesadüfi hastalıklar dışında kedilerin başına birşey gelmiyor yani eviniz falan temizse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Ortalama 10kg kedi kumu. (Bir ay götürür sizi.) - 10TL Bulabilirsen VanCat'i öneririm. Silikon litter dan hicbir farki yok. Cok rahat yaparsin temizligini ve diger kum cesitlerine oranla acayip az koku yapio. Bütün aşılarını yaptırırsan ayda ortalama 30TL felan yapar sanırım. Kuduzuydu, iç parazitiydi, karmasiydi vs. Kuduz yılda bir, iç parazit üç aya bir, digeri de yilda bir yanlis hatirlamiyorsam. Biz dedolar sürekli evde olmasina ragmen bütün asilarini yaptirioruz. Aman bir hamam böcügü yalar, fare bisiysi yer, bulur balkondan vs. diye. Kutulari cok seviolar, hafif derin ve biraz genis bi sepet isini görür. İcine koy yastik, bez ne istersen. Bir de az yüksek bir yere koyarsan bunu cok sevinir maymun. Fazla tutmaz bu yav. Basit bi karton kutuyu bile renkli bi kagitla kapliyip icine yumusak bisiler koyabilirsin. Kum icin de genis ve derince bir kap al. Standart satilanlar biraz kucuk oluo. Kedo büyüyünce sigmaz olur icine, kumlari sacar, dert olur sana. Bunu da petshop tan felan almana gerek yok. Git bi layloncuya cesit cesit ucuza negzel kaplar var. Halt etmis petshop malzemeleri. Yemek konusuna gelince ev yemegi yer negzel kediler. Bütün artiklari yalar yutarlar. Rende havuc bile yerdi cagnim kedo nambir van benim. Ama her zaman yemek yapamiosaniz, kuru mama almak zorunda kalacaksiniz. Bir iki hatfa kuru mama yiyen kedi bir daha ev yemegi yemio :((( Ev yemegine döndürmek de cok zor oluyor. Gerci sindirim ve kaka kontrolu acisindan daha iyi mama ama bana cok yararliymis gibi gelmio bu mamalar. Yag, nisasta, un, bagimlilik yapici bisinin karisimiymis gibi gelio ama caresi yok, cok seviolar. Her seye ragmen rahatligini takdir ediyorum mamanin, dök yesinler. Her mama verisinde de kodla bisiye. Cifte telli sikidim sikidim oynayarak verioz biz. Aniden durduk yere ayaga kalkip sikidimlamaya baslayinca iki dedo etrafimizda dönüp miyavlamaya baslio acayip komik oluo, gülmekten ölüo arklarimiz. Tabi yemek icin yaptiklarini bilmiolar :D Mamalar pahali degil. Ayda tas catlasa 7TL bise yer hiyar. Tabi en lüküs mamalari da almayiver. Iceriklerini oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2009 canlı bakıyorsunuz sonuçta, varsa imkanınız aşılarını düzenli yaptırın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 aşılar komple yüz küsür tutar heralde aşağı yukarı. kedi kumu 3-5 milyon bişi ucuz mamada öyle çok pahalı birşey değil çok masraflı değil ya kedi bi tek benimki çok meraklı sürekli bi hışırtı bi torba yeni bişi görse direk illa görecek içinde ne var birde sürekli masalara atlayıp bişileri yere atıp onlarla oynuyor o kadar oyuncak aldım hiç umursamadı :D ikinci kedi nasıl seçilmeli alınacaksa? aynı yaşlarda mı olmalı aynı türde mi olmalı nedir yani kavga etmesinler sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kimlandracula Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Mumu said: kediye aşı çok saçma. tamam saçma değil de durumunuz varsa yani zengin bir insansanız aşılatın tabiki yapmayın demiyorum. fakat şu ana kadar hiç bir kedime aşı yaptırmadım, hiç bir kedime de birşey olmadı. çok tesadüfi hastalıklar dışında kedilerin başına birşey gelmiyor yani eviniz falan temizse. kist aşısı kendi sağlığın için gerekli fakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Veee Burax'ın kedisi olur. Sağolsun Estekin Bey çok yardımcı oldu, bütün mama ve vet masraflarını üstlendi ayrıca bissürü bissürü süprüz hediye getirmiş ve getirmeye devam edecekmiş (: Bugün kedi ile birlikte evimize kadar geldiler, işte kedi salona fln alıştı gerekli bilgileri verdi veeee ben bu gece kedimle yalnız kalıyorum (: 3aylık kısa tüylü siyah beyaz sokak kedisi, acayip oyuncu yerinde durmuyor deli gibi terledim yoruldum, o yorulmak bilmiyor (: dayanamadım ışığı kapadım uyusun agacan Şimcik koca salon kedinin, mama ve su kabı, wcsine çok uzakta, böle 2 3 kere wc kabına soktuk kediyi eşeledi fln baktı, ancak yapmadı akşam yalnız kaldığında yapar değil mi? salonda bissürü koltuk var onların arkasına fln yaparsa böyle aylar sonra farkederiz (: umarım wc sini kullanır. Yarın fotoğraflarımızı eklicem, futbolcu olacak benim oğlum, paso top sürüyor [Pinpon topu] ebelemece ve saklambaç da oynuyoruz (: şimdilik tek korkum balkondan düşme ihtimali, camları açmıyorum kedi düşmesin diye, ev accuk sıcak ama katlanacaz artık bir süre [kışa kadar fln :P] aklınıza geldikçe bişiler yazın plz [vet-aşılar sorun değil artıgın zaten şimdiye kadarki aşıları yapılmış bundan sonrakiler de yapılcak inş] Estekin: Kediyi getiren kişinin başka bir forumdaki nicki, kendinden izin almadığım için ismini yazmıyorum (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Benim Çirkin Yaman'ım; eve dün geldiği için az az korkuyor, yeni yeni alışıyor. http://img199.imageshack.us/img199/3640/yaman1.jpg http://img229.imageshack.us/img229/1279/yaman2.jpg http://img35.imageshack.us/img35/2614/yaman3.jpg http://img200.imageshack.us/my.php?image=yaman4.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 hayırlı olsun :) zamanla alışır tabiki. bide kapı ve pencerelere dikkat et mutlaka. benim ilk kedim 7 aylıkken kendini pencereden atmıştı,6.kattan dustu ve içkanamadan ölmustu.( her zmn 4 ayak ustune dusemiyebiliyolar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 enem, hayırlı olsun mu denir ne denir artık bilemedim. güle güle bakının birbirinize :p kumunu kontrol edin, yarında yapmazsa direk veterinere gidin, ama yapar heralde. tebrikler tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 hii yazmayı unutmuşum yaptı yaptı, 2 korkumdan biri wc sorunuydu maşallah sorun çıkarmadı, temizledim bugün böle girdi çıktı arada eşeledi fln mutlu gibim kerata ya tam bir kerata tırmalama olayını da öğrettik (: [Diğer korkum] matı tırmanıyor mıhmıh bir de afferin bekliyor her seferinde valla salon cennet gibim 12kişilik koltuk var toplam, bir alışsa koltukları tırmalamaya kimse durduramaz (: pencere konusunda salonun tüm pencereleri kapalı :( gün içerisinde sıcak oluyor ben de ara ara gidip açıyorum başında duruyorum pencereden uzakta tutuyorum sonra kapatıyorum. inş yakın zamanda sineklik yaptıracağız. yardımlarınız için sağolun, elimden geldiğince foto eklicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Çoookkk tatlı bir kedişmiş, birlikte iyi vakit geçirmenizi diliyorum. Çok korkak oluyor kediler, ani hareketten, biraz yüksek sesten hemen ürküyorlar. Korkutmamaya çalış, ailesinden de yeni ayrılmış, kimbilir ne biçim bir karmaşa yaşıyordur şimdi. Kediler, köpekler gibi duygularını belli edemiyorlar, ama inan onların da sevinçleri, kaygıları, korkuları, mutlulukları var. Birlikte yaşadıkça göreceksin :) İlk sayfada bir sürü şey yazmıştım ama şunu tekrar copy-paste ediyorum: ''Bebek kedi annesinden ilk ayrıldığında çok etkileniyor, o nedenle üzerine yattığı minderin, poların altına çalışırken tıkırtısı duyulan bir saat, hatta bir de küçük sıcak su torbası konulursa, bir nebze de olsa anne sıcaklığı ve anne kalp atışlarının yerini tutabiliyor ve kedicik daha huzurlu oluyor.'' Ha bir de olabildiğince yalnız bırakmaman(ız)da yarar var. Kaç aylık (ya da günlük) bu arada? İkinize tekrar mutlu birliktelikler diliyorum. (kedinin -ikiniz aynı yatakta iken- sana sokulup, mutlu, huzurlu bir biçimde pırlayarak uyuması çok hoş oluyor, öneririm =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Estekin beyden aldım ben, onlar yolda bulmuşlar bulduklarında max 10günlüktü diyor, gözlerini fln açamıyorlarmış şu anda yaklaşık 3aylık (: çok oyuncu yav ben yoruluyorum o yorulmuyor, negzel yatak fln yapmıştım ama beğendiği yerde uyuyor tam olarak da bilemiyorum nerde uyuyor ama bissürü koltuk var onların birinin üzerindedir muhtemelen. Evet her sesten korkuyor, heralde bugünlerde eve alışmaya çalışıyordur. Seslere fln. Yavaş yavaş alışır diye bekliyorum. Bir de elimi gördü mü dayanamıyor atlıyor (: ıssırmaya çalışıyor yazık dişleri de yok [yok derken kısa] böle ıssıramıyor da (: oyun yapii aklınca. ancak suyunu mamasını hatta wc sini temizlerken bile atlıyor elime çılgınları oynuyor bu aralar (: bugün böle kumu temizlerken elimi tutmaya çalıştı ama bildiğin engel olmak için gibi acep wc sini temizlerken dikkat etmem gereken önemli bişi var da onu mu bilmiyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 http://img248.imageshack.us/i/yaman5.jpg/ http://img248.imageshack.us/i/yaman6.jpg/ öle işte koridorda gezdik biraz etrafı kokluyor takılıyoruz (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genitalic Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 ahah süpermis kedi. Elini isirmasina fazla izin vermesen iyi olur, kiz biraz. Alisirsa ilerde de yapmaya devam eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar