Ra_d Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 bi anda aklıma düştü.sanki böle hatırlayamadığınız bi sanatçının ismini hatırlamaya çalışırsınızda hani kafanıza takılır ya öle işte. elipsin çevresi nası bulunuyodu hatırlayan varmı?[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 elipsin çevresine ip dolarsın sonra ipi ölçersin[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 diyelim ki böyle bir olanağın yok karpuz :) ehe feci yarmıslar seni vala :P[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 bi formülü vardı heralde.onu soruyoum[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. [Bu mesaj Ra_d tarafından 23 April 2003 22:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 oranlı olması lazım fizban haklı...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trafalgar_manya? Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Karpuzu elipse sokmaya çalışıcaz geçerse o elips *!büyük* dür geçmesse o elips *!normal* boyuttadır:)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 hmm...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trafalgar_manya? Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 ilginç?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Elips yemek yerken[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...[Bu mesaj Deep-Night tarafından 23 April 2003 23:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 ]Yoksa koninin içine koyulup da mı bulunuyor[Bu mesaj Deep-Night tarafından 23 April 2003 23:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 delikanlı adam yuvarlak şeylerle uğraşmaz.... -hadi Yummy kardeş Muzzy kardeşle cs oynayalım -Tamam Bugs kardeş[hline]Isn't it funny? Let's try something else... ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 abi elips'de şöle bi durum var. her noktasının merkezlere olan uzaklıkları toplamı birbirne eşittir. (bilmeyenlere elipsin iki merkezi olur)[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trafalgar_manya? Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 mezura temiz iş![hline]Babacum yane Haydar:Öle aynı anda fazla msg atma lamer post kasıo derler... Ben:Kasarım alla allaa:) babacum:Olmaz ama ben:Olur babacum:ardı ardına atma bari ben:çakdırmadan atim dimi stealth modunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trafalgar_manya? Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: Deep-Night, 23 April 2003 23:02 tarihinde demiş ki: Elips yemek yerken[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...[Bu mesaj Deep-Night tarafından 23 April 2003 23:03 tarihinde değiştirilmiştir] Ulan alt tarafı bi elips ne abartıyorsunuz:)[hline]Babacum yane Haydar:Öle aynı anda fazla msg atma lamer post kasıo derler... Ben:Kasarım alla allaa:) babacum:Olmaz ama ben:Olur babacum:ardı ardına atma bari ben:çakdırmadan atim dimi stealth modunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 elipsin cevresini calculus le bulmaya kalktiginiz zaman integral(0,pi/2)[kok(1-e^2sin^2(t)]dt gibi bisey bulursunuz. burada e elipsin dismerkezliligidir. ( e = kok[1 - b^2/a^2]) buraya da x = acost , b = asint seklinde bi parametrik cevirim yaparak ve dl (arc uzunlugu) = kok[1 + (dy/dx)^2] yi zincir kurali ile t uzerinden turevlere donusturdukten sonra integrasyon ile geliniyor. ama maalesef yukarida yazdigim sonuc kapali formda yazilamayan bir eliptik integraldir. onun icin e=0 olan ozel elips (yani cember) haric kesin bir kapali celips cevresi formulu bulunamaz. ama tonla yaklasik formul var: *C = 2pi kok[(a^2+b^2)/2] (bu cok iyi degil ) *C = pi [ 3a+3b - kok[(a+3b)(b+3a)] ] (bu ilkine gore cok iyi)[hline]kingsofchaos [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 24 April 2003 09:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 quote ya basmisim edit yerine. [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 24 April 2003 09:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 ehe hoca keyif aliyorum bundan bilmiyorum yani bunlarla vakit gecirmek hosuma gidiyo[hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 gene ne demek istediğini anlamadım ya... bir gün tıpla ilgili şeyler yazıcam o gün de senin aklı karışsın os parietale imiş, xiphoid process imiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 ilk formulde yanlis var bi daha bak vede matlab kullan..... :)[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Evet ilk formul yanlis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 ikiside yanlis bi defa kapali ve kesin bi formul bulunamaz ikisi de yaklasim. ilki uyduruk zaten. ikincisi daha iyi bi yaklasim zaten ilkinde a ve b nin rms sini aliyor gibi bisey (2 faktoru haric)[hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 bisey yaziyosaniz destekli yazin bi de, yanlis sa niye yanlis oldugnu soyleyin. sanirim okumuyorsunuz bir de tam ne yazdigimi?[hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Daha kolay yolu var. Aç AutoCAD 2002'yi. Draw>Ellipse>Center/Axis Çiz elipsini. Command: aa Command: o Seç 'object'ini. Göstersin sana perimeter'ınıda area'sınıda :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 said: hella, 24 April 2003 15:57 tarihinde demiş ki: Daha kolay yolu var. Aç AutoCAD 2002'yi. Draw>Ellipse>Center/Axis Çiz elipsini. Command: aa Command: o Seç 'object'ini. Göstersin sana perimeter'ınıda area'sınıda :)) Command: aa'dan sonra Specify first corner or [Object/Add/Subtract]: dediği zaman O diyeceksin. Command: o dersen offset komutunu çalıştırır. Hani niyet eden olursa falan... edit: Ha birde konuşulan konu alan değil çevreymiş. Çevre için LI komutunu kullanabilirsin. Ama oda wanderer'in verdiği yaklaşım formulleri ile hesaplar. Çok hassas olarak tabi. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test [Bu mesaj GE-TA tarafından 24 April 2003 16:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 azmocum cikarinca gorucen ki bulunamiyomus cevre kesin olarak :) alan pi*a*b dir o ayri[hline]kingsofchaos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar