Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rapidshare hakkında önemli !!


KillerLord

Öne çıkan mesajlar

Ünlü çevrimiçi dosya paylaşım servisi Rapidshare, Almanya'da telif haklarını çiğnedikleri belirlenen kullanıcılarının bilgilerini büyük yapımcı şirketlere verdi. Haklarında yasal işlem başlatılacak kullanıcılardan birinin evine de polis baskın yaptı.


Çoğu yeni albümde olduğu gibi Metallica'nın yeni albümü "Death Magnetic" albümü de piyasaya çıkmadan bir gün önce Rapidshare'e yüklendi. Ama bu kullanıcılardan birinin evine polis geçtiğimiz haftalarda baskın düzenledi. Peki, kullanıcıların paylaşımda IP adreslerini vermedikleri ve paylaşımı doğrudan kendileri yapmadıkları Rapidshare paylaşım sisteminde bu nasıl gerçekleşti?

İlk önce telif haklı materyali yükleyenin kimliğinin nasıl bulunduğu açıklanmamıştı. Ama geçen günlerde ortaya çıkan bir haberde, kullanıcının alman telif hakkı yasalarındaki bir maddenin tekrar yorumlanması sonucu Rapidshare'den elde edildiği açıklandı.

Aslında bu madde daha önce de doğrudan paylaşım yapılan ağlarda kullanıcı bilgilerinin edinilmesi için kullanılmıştı. Madde, yapımcı şirketlere hâkimlerden izin alarak internet servis sağlayıcılarına IP adreslerinin sahiplerini sorma hakkı tanıyordu. Şimdi ise aynı madde tekrar yorumlanarak Almanya'daki Rapidshare gibi dosya paylaşım hizmeti veren çevrimiçi şirketlerde uygulanıyor.

Bu yeni yorum, yapımcı şirketlere çevrimiçi hizmet veren birçok dosya paylaşım servisine ve hatta BitTorrent sitelerine aynı soruyu sormalarına olanak tanıyabilir. Artık Almanya'da bulunan bir siteye bir torrent dosyası yükleyen herkes bu tehdit altında. Her ne kadar torrent dosyasını yükleyenin asıl telif haklı materyali doğrudan dağıttığı kanıtlanamayacak olsa da bu telif haklarına saldırıya yardım olarak görülebilir.



bir yerden aldım ama nereden aldım bilmiyorum o an lazım olur diye kopyaladım not defterine şimdi buraya paste ettim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eger bu isi ticarete dokmediyseniz bir halt olmaz her eve bir polis yollasalar bile icinden cikamazlar bu islerin sacma otesi, ben uydudan offline download ile indiriyorum gelsinler bulsunlar :D nah bulurlar. ( Ofline download : baskalarinin indirdiklerini havadan somurmek:) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rapid gibi siteler milyonlarca dolarlik operasyonlar, sirketler. warez-bb gibi siteler ise geek/nerd siteleri, gidip ermenistan gibi bilisim teknolojileri ile ilgili cok fazla kanunun/yaptirimin olmadigi yerlerde tutuyolar bilgileri, kayitlarini bazende sunucularini.. ondan birsey olmuyor pek onlara..


birde sorunun kaynagini yoketmek herzaman caziptir, onlara cok bisi yapamayinca, kullanicilari korkutmaya calisiyolar. hepsi bi tiyatro yani, her iste oyle genelde, bir iki tane yakalarlar 42 tane haber yapilir, ama 420 tanesi gezer vs vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
"ticarete dokmediyseniz bir halt olmaz" ile "beni bulamazlar" farkli seyler. yani ticarete dokmediyseniz de bir halt olur, yine telif haklarini ihlal ediyorsunuzdur ve bir cezaya carptirilirsiniz. fakat sizi bulma ihtimalleri dusuktur, orasi ayri.
Bulunuyorsunuzda prosedur cok farkli evi aramak sizi almak icin mahkeme karari cikariyorlar v.s:) kimin evinde mp3 yok kim divx izlemiyor iceri alinanlar ceza alanlar hep ticarete dokenler ben hic ev kullanicisinin kolpa isletim sistemi kulladigi icin evine bsa geldigini duymadim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vimpir said:
ozur dilerim ama ne alaka vpn farki protokolmu kullaniyor:) tcp/ip...


benim kullandığım vpn evet :) almanya üzerinden bir vpn sunucusu 5 farklı ip ile aynı anda değiştirip değiştirip rapidden her zaman kesintisiz dosya çekiyorum :) aynı zamanda kullandığım vpn sunucusu hiç bir log tutmuyor sisteme bağlandığım zaman ttnet dahil hiç kimse nerelere girdiğimi bulamaz yani bulunur belki ama çook üzerlerine düşmeleri lazım ama türkiyeden bağlandığım halde almayadan giriyormuş gibiyim ip bazında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...