Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafası çalışanlara beyin cimnastiği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İki sayfa okudum da, ne gereksiz hava atma girişimlerine girmişsiniz abi ya. "Yerçekimini 10 alın" diyen adama yok hava sürtünmesi, yok havanın yoğunluğuna göre değişken ses hızı bilmemne soruyorsunuz :p
Mesaj tarihi:
Baggio said:
İki sayfa okudum da, ne gereksiz hava atma girişimlerine girmişsiniz abi ya. "Yerçekimini 10 alın" diyen adama yok hava sürtünmesi, yok havanın yoğunluğuna göre değişken ses hızı bilmemne soruyorsunuz :p

abi bunu yapan adam zaten sorunun düz halini çözemeyip kılıf uyduran adam :)
Mesaj tarihi:
Baggio said:

hehe şurdaki iki gıdım fiziğe artizlik dedin ya baya geride kalmışın sen sdf
Mesaj tarihi:
soyle bir durum var bombanında ucagında horizontal vektorleri esit oldugu icin bomba dusdugu zaman ucak tam bombanın ustunde olacak. ses ucaga giderken ucak yol almıyor kabul edersen bu sekilde cok rahat cıkıyor. ben 4783m buldum . ucak gidiyor kabul edersen de yine bulunur da kasamıycam :D dunya yuzeyinin duz deil dairesel oldugunu da katalım tam olsun :D gerci o zmn bombayı attıgı enlemi soylemesi lazım ucagın gittigi yon fln :D
Mesaj tarihi:
45 saniye içersinde bombanın yere düşme süresi de var onu da hesaba katman lazım soruyu çözmek için (en azından benim aklıma gelen çözüm öyle). Bir de cevabı 4500 bulmuşlardı sanırım (arkadaki sayfalarda var)
  • Yeni Oluştur...