Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Türk: Operasyon konferansı engellemez

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
Yargı siyasi konularda olmaz , toplumsal , vicdani, ahlaki sorunlarda olur . Sen gerizekalı demişsin tamam doğu toptan gerizekalı , ayrıca galeyana gelip bu vatan sahipsiz değil falan diyipte ucuz popülizm yapma sanki biz vatan hainiymişiz gibi

Yargı siyasi konularda olmaz diyorsan cahilsin.

Doğu toptan gerizekalı dediğimi iddia ediyorsan provokatifsin.

terörizme destek veren vatan hainleriyle aynı masaya oturmayınca "işlerin her zaman şiddette biteceğini" söylerken "vatan sahipsiz değil" dememe popülizm diyorsan cidden pes.

Bir şeyleri çözmenin ilk koşulu PKK'nın şerefsiz olduğunu kabul etmektir. Bence daha fazla uzatma.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
33 er olayı ile ilgili son günlerde gazetelerde çıkan haberleri bir araştırsanız, o zamanki erdal inönü iktidarı af çıkarmaya çok yakındı, teröristlerin dağdan inmesine yönelik en büyük adım atılacaktı. ve birden çok büyük ihmaller! yapılarak bu olayın ortaya çıkmasına izin verildi.

oooo bu da ergenekon yani.

zavallı pkk'nın üzerine kalmış.

oysa onlar o 33 eri öldürmeyi hiç istememişlerdi.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
evet sorunlar çözülmedikçe iş her zaman şiddete dönüşücek sen sorunları çözmek yerine kan akıtmayı tercih ediyorsan yakında ülke kalmıyacak

Türkiye bir avuç akıl hastasının uşağı olacak kadar aşağılık olmadı.

"Yakında ülke kalmıyacak" lafını PKK kampları bombalanırken söylemeni çok isterdim.

Şırnak'ta DTP'ye yönelik operasyonları protesto eden grup yasadışı slogan atıp yoldan geçen bir kadın sürücüyü taşladı, kadın yaralandı.

Buna terörizm deniyor.

Teröristi destekleyen halk da aynı hastalıklı kafa yapısındadır ve bu hastalıklı kafa yapısına terörizm deniyor.
Mesaj tarihi:
hala tutturmuşsun pkk pkk , ya yemişim pkkyı , sorunlar çözülmediği sürece pkk gider dhpc gelir o gider başkası gelir , halkın bu tür örgütlere destek vermesini engellemek zorundasın bununda tek yolu halkı muhattap almaktır, bölücü paranoyasına girmeden.hala bir avuç akıl hastası diyorsun ya , PKKyı değil halkı muhattap al , halk ppknın yaptığı şerefsizliklere inanmıyor , bilmiyor yada kendi içinde tepkisini veriyordur ama ben o dtp mitinglerinde toplananların hiçbirinin bebeğe kurşun sıkmaya seviniceğine İNANMIYORUM
Mesaj tarihi:
Sen inan ya da inanma bu bir şeyi değiştirmiyor. Bak yeni izledim haberde oku üst mesajımdaki editi.

Halk bu! PKK'ya destek veren halk varsa bunu yapar anlıyo musun? Bunu yapanın da yeri ev değil F tipidir. Sen gelmişsin hala sivillere saldıran gruplarla uzlaşmadan bahsediyosun. Hani deniyor ya güneydoğuya fabrika yapılsın iş verilsin. Güneydoğuya asıl cezaevi yapılması lazım bir sürü. Çünkü halk dediğin isyancı gruplar çoktan aşmış o ıslah noktasını. Durum düşündüğün kadar iyimser değil yani.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Şırnak'ta DTP'ye yönelik operasyonları protesto eden grup yasadışı slogan atıp yoldan geçen bir kadın sürücüyü taşladı, kadın yaralandı.

Buna terörizm deniyor.

Bak bu olay duygusal bir olaydır , grup holiganlaşmıştır işte toplumun böyle ıslah noktasına gelmemesi için onları bu noktaya getireni bulmak lazım ama ; bak tekrar söylüyorum hiçbir mesajımda doğru yanlış , vicdan yargısı yapmadım sadece realiteden bahsediyorum . Ayrıca sende sağlıklı düşünemiyorsun şu anda gördüğün olaylara verdiğin duygusal tepkiler zihnini gölgeliyor ama bunun sebepleri var , mesela hergün televizyonda gördüğün şehit haberleri, bebek fotoğrafları .. vs, işte bunlar gözardı etmeden sana manyak demek ne kadar mantıklıysa o insanlarında yaşadıklarını yok saymak o kadar mantıksız
Mesaj tarihi:
Holiganlık diyorsun terörizm demiyorsun nasıl bir inat varsa. Holiganlık dediğin şey işte terörizm. Holiganlık denmiyor ona. Vatan hainliği, vandalizm, isyan boyutu var. Sivil hedef alındığı için de terörizm boyutu var, holiganlık değil.

Benim olaylar sonucu getirdiğim tanımlamalar düşünce değil bak. Bilgi. Hele kişisel HİÇ değil. Sen tutup objektif bilgilere "kişisel duygusal patlamalar" diyorsun. Sende ya algıda ya da düşünce aşamasında bir problem var.

Adamlara tutup küfredersem işte bu kişisel duygusal patlamadır ve yasaktır. Şerefsiz dersem bu düşüncedir. Ama ben "buna terörizm deniyor" diyorum. Düşünce bile değil, bilgi aktarımı.

Fakat sen vatan hainlerinin yoldan çıkmış şerefsizlerin sömürüldükleri cahilliklerini ve siyasi isyanlarını göz ardı ederek uyguladıkları teröre "duygusal patlama" diyebiliyorsun. Emin ol o kadar basit ve masum değil. O yüzden kişisel yanlış anlamaların ve bilgi eksikliklerin, temel yanlışlıklarınla bence böyle can sıkıcı bir mevzuyu daha da uzatma, çünkü sen hata yapmaya devam ettikçe birileri sana uzun ters cevaplar verecek.

Baştaki ifadelerde duygu, hele hele kişisellik hiç yok bunu da unutma.
Mesaj tarihi:
benim duygusallık dediğim olay senin bana iyimsersin dediğin yerde senin aşırı kötümser olduğun nokta . .Terörizm demememin bir sebebi var çünkü ; terörist dediğin anda diyalog ve analiz şansı bitiyor bense diyorum ki önce karşındakinin sebeplerini muhattap al ve neden o noktaya geldiğini araştır, bunu anlamak bu kadar zor mu ya (sözüm dağa çıkanlar için değil)

emin ol o kadar basit ve masum değil demende kişisel duygusal bir yorumdur , yazdıklarımın hedeflerini iyi analiz et böylece karıştırıp bana herşeyi ayrıntılı anlattırma işkencesine sebep olmazsın
Mesaj tarihi:
Ya kardeşim bende bir alevi olarak baskı gördüm zaman zaman kimliğimi saklamak zorunda kaldım ama hiç bir zaman devletin askerine polisine kurşun sıkmak pusuya düşürmek aklımdan geçmedi.bunu yapan tek kelime ile aşağılıktır,teröristtir başka birşey değildir.kimse bana sosyo ekonomik şeylerden bahsetmesin.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:

emin ol o kadar basit ve masum değil demende kişisel duygusal bir yorumdur

-007- said:
Baştaki ifadelerde duygu, hele hele kişisellik hiç yok bunu da unutma.

Bunu görmemişsin/anlamamışsın.

kazımkarabekir said:
benim duygusallık dediğim olay senin bana iyimsersin dediğin yerde senin aşırı kötümser olduğun nokta . .Terörizm demememin bir sebebi var çünkü ; terörist dediğin anda diyalog ve analiz şansı bitiyor bense diyorum ki önce karşındakinin sebeplerini muhattap al ve neden o noktaya geldiğini araştır, bunu anlamak bu kadar zor mu ya (sözüm dağa çıkanlar için değil)

Bir gruba belli bir amaç için etiketleme yapılmaz! Sonucunda ne olacağına bakarak ne olduğuna karar vermek zeka ürünü olamaz. Eğer biri teröristse teröristtir sonucunda sorun da olsa. Bizim amacımız bir şeyi çözmekten önce doğru düşünebilmek. Sırf diyalog olsun diye teröriste terörist dememek gerizekalılık değildir de nedir? İyimserlik de demiyorum bak.

Benim ifadelerimde duygu yok. Gerçekçilik var. O yüzden iyimser kötümser diyemezsin çünkü duygu yok. Gerçekleri kabul edebilmek, hazmedebilmek önemlidir. Bunu yapamazsan hiçbir şeyi yapamaz ve her konuda çuvallarsın. Olayın özü bu.

Örnek: Kürtlerde mağdur olanlar varsa PKK'nın terörist olduğu gerçeğini hazmedemedikleri içindir. Açık ve net.

Teröristin neden o noktaya gelediğini anlamak tabii ki önemli, ancak çözümün akıl hastanesi ya da hapishane olduğu gerçeğini etkilemez! Buna karar veren de kişisel duygular değil bilim ve hukuk.
Mesaj tarihi:
ahah "savaşmadık" da iyiymiş, o kadar insan haybeye mi öldü?

bi de kürtler ne zaman yasal yönteme başvurmuş dendi di mi? bütün o kapatılan partiler, sivil toplum örgütleri falan zaten hiç kürtlerle alakası yoktu, kapatılmaları gerekiyodu.

"yanlış talep" diye bişey söz konusu değil. bu talep evrensel hukuk kurallarıyla, demokratik sistemle bağdaşıyorsa, bütün dünyada kabul edilen insan haklarının bir gereğiyse, yanlış addedilemez. bu hakların verilmemesi de mağduriyet doğurur. üzerine bir de baskılar-işkenceler-yargısız infazlar binerse o coğrafyada terörün oluşması kaçınılmazdır.

hiçbi ciddi ülke teröristle anlaşmaz? ispanya, ingiltere, güney afrika şaka gibi ülkeler zaten..
Mesaj tarihi:
Tekrar demin ki noktaya geliyoruz , sen bunların sorunlarını ortak çözüm bulmazsan her zaman olay eli silahlı bir gruba gelicektir.Sen diyorsun ki silah tutmasın onlarda diyor ki tamam o zaman bir çözüm üretin , yıllarca çözüm üretilmedi bu halkın bu kadar celallenmesi birden olan olay değil (pkknın doğruluğunu yanlışlığını , teröristliğini tartışmıyorum) , ama sen bütün dtpye , mitinglerdeki insanlara yerel seçimlerde iktidar olan belediyelere yani kısaca bütün bu insanlara terörist diyipte ne istediklerini dinlemeye bile tenezzül etmiyorsun arkadaşım . Böyle olunca şiddet kaçınılmaz . İlleği bir etiket arıyorsunuz ya ben buna terörizm değil isyan diyorum , sadece ben değil uluslararası bazı haber kaynaklarda da ''rebel'' olarak bazı yerlerde geçtiğini görebilirsiniz
Mesaj tarihi:
Ben de sana diyorum ki belli bir seviyeyi aşıp etrafa saldırmayı genlerine işlemiş gruplarla anlaşma yapmak polyannacılık=İmkansız. Öyle bir şey yok yani.

İspat: dil serbest bırakıldı, kanal açıldı.. ne oldu? Adamlar daha da azdı. Fazla söze gerek yok sen ister rebel falan de ister savun her şey ortada. Bu kafada gittikleri sürece istediklerini alamayacak her seferinde daha da yandan yiyecekler.

sir said:

bi de kürtler ne zaman yasal yönteme başvurmuş dendi di mi? bütün o kapatılan partiler, sivil toplum örgütleri falan zaten hiç kürtlerle alakası yoktu, kapatılmaları gerekiyodu.

"yanlış talep" diye bişey söz konusu değil. bu talep evrensel hukuk kurallarıyla, demokratik sistemle bağdaşıyorsa, bütün dünyada kabul edilen insan haklarının bir gereğiyse, yanlış addedilemez. bu hakların verilmemesi de mağduriyet doğurur. üzerine bir de baskılar-işkenceler-yargısız infazlar binerse o coğrafyada terörün oluşması kaçınılmazdır.

hiçbi ciddi ülke teröristle anlaşmaz? ispanya, ingiltere, güney afrika şaka gibi ülkeler zaten..

Savaşmadık evet, şerefsizce arkadan bıçaklandık sürekli, mayınlara pusulara kurban gittik. Operasyon yapmamız için bile bir sürü izin gerekiyorken ne zaman savaşmışız? Eğer PKK'yle bugüne kadar savaşmış olsaydık PKK biter başka isimde ayrı örgüt kurulurdu.

Eğer kürt partileri kapatıldıysa yasal yönteme başvurmak yerine yasadışı yönteme başvurmuş oldukları için olmasın? Yasal parti olsa zaten kapanmazdı lol.

Akıl hastası bir teröristbaşının cezasının iptalini istemek yanlıştır evet. İnsan hakları edebiyatları burda işlemez. Hala aynı traş laflar.. dilimizi konuşturmuyolarlar! Muhabbete bak! Sana şimdi kürtçe falan cevap vermek lazım o zaman ne dersin çok merak ediyorum.

Tekrar söylüyorum hiçbir durum terörizmi haklı çıkaramaz. Sen istediğin kadar işkenceler baskılar say adam gelip sivillere saldırıyorsa orda tüm hakkını kaybeder. Gelip onu savunursan da en az onun kadar şerefsizsin. Çünkü o adam yaptığının mantığını bilmeyen aciz biri olabilir. Ama onun yaptıklarını savunmak daha vatan haini bir durum. Teröristten daha vatan haini diyorum dikkatli oku.

Son kısımda yine çarpıtmışsın. Taviz vermek başka kendi çıkarına göre anlaşma yapmak başka. Çarpıt çarpıt nereye kadar? Zaten biz de güney afrikadaydık dimi..
Mesaj tarihi:
sivile sıkmak şerefsizliktir , sen diyorsun ki buna destek verende şerefsizdir , ama biliyor musun ki destek verenin hangi açıdan , hangi yönteme , hangi davranışa destek verdiğini ?. Halk olayın kültürel arz kısmına , refah ve özgürlük kısmına destek veriyor , o şerefsizliklere zaten kendileri de tepki koyuyor. Bütün doğuyu yaptınız gözü dönmüş psikopat cani
Mesaj tarihi:
sir said:

uğraşın, terörü haklı çıkarmak için çabalayın.

pkkcılar/dtpciler olarak gittikçe daha da ıssızlaşırsınız, orayı daha da marjinalleştirirsiniz, teklifiniz oraya asla hayır getirmez.

Hak aramanın yolu terör değildir, "ends do not justify the means" der o ingilizler, amaçlar araçları meşru kılmaz.

tekrar tekrar söylüyorum, pkk'ya hiçbir hükümet masaya oturamaz, pkk'ya destek verdikçe dtp'yle de oturamaz.

ergenekona terör örgütü deyip duruyorsunuz, madem öyle ergenekoncuları neden tutuluyorlar, devlet oturup onlarla anlaşmaya çalışsa ya, onlara güvenceler verse, onları darbe yapmamaya ikna etse ya.
Mesaj tarihi:
Dil konusunda yanlışların var,mesela seçim konuşmalarını Kürtçe yaptığı için problemler yaşadı bazı siyasetçiler,o konuda yasal düzenlemeler hala yapılmadı.
edit:007'ye idi mesaj.
Mesaj tarihi:
Milletvekili adı üzerinde Türk milletinin vekili kürtçe devlet metni okuyamaz. Yasal olarak da bu böyle mantık olarak da bu böyle. Onu kürtçe okursa devlete yabancı dil konuşturmuş olur bu da devletin bütünlüğüne zarar verir bu kadar basit.

Ama gider kendi hayatında istediği dili konuşur. Olması gereken de bu. Gidip mecliste konuşursa o yarayı kaşımaktır. İyi niyet ya da hak aramak falan değil. Bariz gereksiz inat o ve sonu iyi değil.

kazımkarabekir said:
sivile sıkmak şerefsizliktir , sen diyorsun ki buna destek verende şerefsizdir , ama biliyor musun ki destek verenin hangi açıdan , hangi yönteme , hangi davranışa destek verdiğini ?. Halk olayın kültürel arz kısmına , refah ve özgürlük kısmına destek veriyor , o şerefsizliklere zaten kendileri de tepki koyuyor. Bütün doğuyu yaptınız gözü dönmüş psikopat cani

Demin bana güneydoğuya git diyen sen: Haberleri izle sadece.

İsyandaki grupların sloganlarını izle. Gözlerini aç kısacası. Kimse kültür mültür istemiyor. Teröristbaşı şerefsizi istiyorlar. Ayrı devlet istiyorlar. Ülkemizi bölmek istiyorlar. İnsan hakları "evrensel hukuk" kelebeklerine sevgilerimle..
Mesaj tarihi:
sir said:

hayatında kaç kere öldün?

anlaşanlar da vardır karın ağrısı anlaşmıştır. ingiltere ingiltere olduğundan beri bir iskoçya, irlanda davası var mı?

bugün meclise gelmiş kürt partisini görmezden gelip, terör proparagandası yapanları önüme süreceksen sen hakkaten durumları gerektiği gibi değerlendiremiyorsun demektir.

aç başlık 1v1 tartışalım istiyorsan. çoğu konuda hem fikir olduğumuzu sen biliyorsun, nerede ayrıldığımızı da gene sen bil.

şu konu bile terör örgütüne sahip çıkanların lafları üstüne açılmış, tartışmalar da haliyle o yönde ilerliyor.
Mesaj tarihi:
yau sen gerçekten hiçbişey bilmiyosun galiba, güneydoğuda defalarca sınırötesi operasyon yapıldı, senelerce olağanüstü hal ilan edildi, adeta sıkıyönetim hakimdi bütün bölgeye, "güvenlik" nedeniyle yüzlerce köylü evinden yurdundan edildi ve göçe zorlandı, jitem'ler, özel harekat'lar cirit attı ve bunların hepsi de devlet eliyle oldu. hala diyosun ki savaşmadık. evet, savaşmak bu kadar uzun sürmezdi, bu çok daha kapsamlı, çok daha sistematik bişey ve sadece pkkya karşı değil bütün bölge halkına karşı yapılmış bir harekatlar bütünü. bunun açtığı yaraları da sarmayı reddettiğimiz için pkk varlığını sürdürüyo zaten.

yasal parti kapanmazdı ne ya ahah, dikkatini çekerim AİHM şu ülkede refah partisi hariç bütün parti kapatmalarını insan haklarına aykırı bulmuştur.

ortada haklı haksız yok diyoruz ısrarla, anlatamıyoruz. devlete düşen, hakkı gasp edilmiş olanın hakkını iade etmek. bu hak iade edildiğinde, terör zaten bitecek.

bak tavizle falan alakası yok, bütün bu ülkeler terör örgütleriyle doğrudan veya dolaylı "masaya oturmuş" ve böylelikle sorunlarını çözmüş ülkeler. "hiçbi ciddi devlet masaya oturmaz" falan diyenler bi oturup incelesin bi zahmet.

huun topiği ben açtım zaten =) sizin anlamadığını şu: burada affedelim, hoş görelim, haklı çıkaralım diye bi çabamız yok. ancak, gasp edilmiş haklar var, bölge halkının yaşadığı çok büyük sıkıntılar var. pkk çoğu yerde bahane edilerek bu hakların verilmesi ve yaraların sarılması, bilhassa geciktiriliyor devlet tarafından. benim şikayetçi olduğum bu. bu durum düzeltildiğindeyse terörün devam edeceğini düşünmüyorum. o yüzden çözüm önerisi olarak oradaki halkın temsilcileriyle-kayıtsız şartsız masaya oturulması gerektiğini düşünüyorum.

son olarak, bugün meclise girmiş kürt partisini hükumet veya iktidar partisi veya muhalefet partileri muhattap alıp görüşüyor mu?
Mesaj tarihi:
-007- said:
Milletvekili adı üzerinde Türk milletinin vekili kürtçe devlet metni okuyamaz. Yasal olarak da bu böyle mantık olarak da bu böyle. Onu kürtçe okursa devlete yabancı dil konuşturmuş olur bu da devletin bütünlüğüne zarar verir bu kadar basit.

Ama gider kendi hayatında istediği dili konuşur. Olması gereken de bu. Gidip mecliste konuşursa o yarayı kaşımaktır. İyi niyet ya da hak aramak falan değil. Bariz gereksiz inat o ve sonu iyi değil.

kazımkarabekir said:

Demin bana güneydoğuya git diyen sen: Haberleri izle sadece.

İsyandaki grupların sloganlarını izle. Gözlerini aç kısacası. Kimse kültür mültür istemiyor. Teröristbaşı şerefsizi istiyorlar. Ayrı devlet istiyorlar. Ülkemizi bölmek istiyorlar. İnsan hakları "evrensel hukuk" kelebeklerine sevgilerimle..
Ya kardeşim , demedik mi sana olay bu noktaya getirildi diye , olay şiddete dönüşücekse kimse masumlara zarar verilmesini savunmuyor ama bu iş toplumsal bunalıma ve krize dönüştü kimse bu saatten sonra vicdan yargısı yapmasın , hala aynı paranoyaklık bölücülük sakızı , kardeşim böyle bölücüler varsada halkın onlara prim vermesini sağlayan yine devlettir. Mutlu edemiyorsan halkını ayrılmak isterler
Mesaj tarihi:
sir said:

ortada haklı haksız yok diyoruz ısrarla, anlatamıyoruz. devlete düşen, hakkı gasp edilmiş olanın hakkını iade etmek. bu hak iade edildiğinde, terör zaten bitecek.

mi acaba? Bundan nasıl emin olabiliyorsun?

ki hak iadesinin sınırı nedir? "Sokakları dar ederiz" diyen adamlar bunlar. Nereye kadar ne hakkı vereceksin bunlara, hangi seviyeye geldiklerinde tatmin olacaklar, yarın yine tatminsizlik yaşamayacaklarının garantisi nedir?
Adam seni masaya şantajla çekiyor, farkında değil misin?

pkk orada varolduğu sürece, destek bulduğu sürece, üstelik türkiye devletiyle masaya oturmuş olmanın verdiği zafer hissiyle o masadan sonra işlerin nereye varabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
Mesaj tarihi:
sir said:
yau sen gerçekten hiçbişey bilmiyosun galiba, güneydoğuda defalarca sınırötesi operasyon yapıldı, senelerce olağanüstü hal ilan edildi, adeta sıkıyönetim hakimdi bütün bölgeye, "güvenlik" nedeniyle yüzlerce köylü evinden yurdundan edildi ve göçe zorlandı, jitem'ler, özel harekat'lar cirit attı ve bunların hepsi de devlet eliyle oldu. hala diyosun ki savaşmadık. evet, savaşmak bu kadar uzun sürmezdi, bu çok daha kapsamlı, çok daha sistematik bişey ve sadece pkkya karşı değil bütün bölge halkına karşı yapılmış bir harekatlar bütünü. bunun açtığı yaraları da sarmayı reddettiğimiz için pkk varlığını sürdürüyo zaten.

yasal parti kapanmazdı ne ya ahah, dikkatini çekerim AİHM şu ülkede refah partisi hariç bütün parti kapatmalarını insan haklarına aykırı bulmuştur.

bak tavizle falan alakası yok, bütün bu ülkeler terör örgütleriyle doğrudan veya dolaylı "masaya oturmuş" ve böylelikle sorunlarını çözmüş ülkeler. "hiçbi ciddi devlet masaya oturmaz" falan diyenler bi oturup incelesin bi zahmet.

O yapılan sınırötesi operasyonlar askeri anlamda çözüm değil. Biraz zeka kıvılcımı parlamış olsaydı "savaşmakla" sınırötesi operasyon arasındaki ayrımı yapabilirdin. Orda bi savaş olmadı şu ana kadar. Sadece bir takım operasyonlar yapıldı.

Şu ana kadar kapanmış partilerin mahkeme kararlarına "yasal parti kapanmazdı ne ya ahah" diyerek ülkenin yargı organının aldığı karara "yasal olduğu halde kapandı" göndermesini yaparak karşı çıkıyorsun. Bence bu kadar cahil cesareti yapma. AİHM her konuda bağlayıcı değildir bu ülkede hak var hukuk var.

Gelip apoya özgürlük isteyen şerefsizdir bu kadar basit. Hala "haklı haksız yok" gibi saçmalayabiliyorsun. Hakkı gasp edilmiş olanın hakkı iade ediliyor bugünlerde, hem de fazlasıyla. Ama görüyoruz ki bahsettiğin çakma teoriler gerçek olmuyor. Hiçbir zaman da olmayacak, çünkü taviz verdikçe azıyorlar. Her şeyi olduğu gibi bunu da suistimal ediyorlar çünkü asıl amaçları hak talebi değil. Bölücülük!

Bir de utanmadan "bu hak iade edildiğinde terör bitecek" falan demişsin sevgi pıtırcığı gibi. Gerek yok. Gayet de hak veridkçe azalmıyor. Bunu anlamak için geçmişe bak. Tüm iyi niyetler suistimal edildi. Asıl bunun sebeplerini ara genlere işlemiş sebeplere falan bak. Güncel olaylarda arama sebepleri, çünkü göründüğü gibi basit değil.

PKK bir takım hakları aramak istemek için kurulmuş bir örgüt değil ki istekleri araştırılsın. PKK kuruluşunu bile bilmeyen birisin.

Herkes şunu bilsin: Terör örgütlerini bitirmenin tek yolu onlarla masaya oturmak değildir. Liderleri tek tek temizlenip tarihe gömülmüş terör örgütleri var. Koskoca Türkiye gerekli koşulları sağlasa PKK'nın başını rahatça ezip tarihe gömer. Bitmemiş olmasının sebebi askeri değil, siyasi.
Mesaj tarihi:
hala takılmışsın pkkya, sen bir çocuğun elinden şekerini alsan ağlar biz diyoruz ki verde sussun sen diyorsun ki verirsem bir şeker daha ister , bu mu mantığın
PKK bir takım hakları aramak istemek için kurulmuş bir örgüt değil ki istekleri araştırılsın. PKK kuruluşunu bile bilmeyen birisin.

Bunlara prim veren halkı devlet provoke ediyor
Mesaj tarihi:
sir said:
huun topiği ben açtım zaten =) sizin anlamadığını şu: burada affedelim, hoş görelim, haklı çıkaralım diye bi çabamız yok. ancak, gasp edilmiş haklar var, bölge halkının yaşadığı çok büyük sıkıntılar var

hakkın en büyüğü ne? yaşama hakkı. bitti. bu hakka her ne sebeple olursa olsun kastedenle ben birşey tartışmam.

senin bahsettiğin haklar daha sonra gelir. ayrıldığımız noktada budur.

evet ortada bir sıkıntı olduğunu ben biliyorum. biliyorum ama ölmüş olanlarla bunları tartışamazsın. ölü adam bir tek şeyi bilir, yaşıyor olmak daha iyidir.

var mı güzel kardeşim bunun üstüne ekleyeceğin birşey? varsa da baştan söyleyeyim, sıçarım öyle hakka.

tevrat ne diyor? öldürmeyeceksin. siz öldürmeyi iyi bilirsiniz hehehe
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
hala takılmışsın pkkya, sen bir çocuğun elinden şekerini alsan ağlar biz diyoruz ki verde sussun sen diyorsun ki verirsem bir şeker daha ister , bu mu mantığın

Evet şeker için seni döven bi çocuğun varsa ve şeker verirsen ilerde senden paranı almak için kafanı keser. Hastalığı büyütmenin anlamı yok.

o çocuğu öyle bir terbiye edersin ki bir daha şeker isteyemez ve böylece çocuğundan dayak yememiş olursun, herkes mutlu olur.
  • Yeni Oluştur...