BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sinad said: Bone un dediği yalnız dünya sistemine tamamen karşı çıkmak. Sınava girmek istemiyorum.Sınavlar olmasın. vergi vermek istemiyorum vergi olmasın. ... Hmmm olmayan sistemden soz eden kim ki. Ortada olan yillardir calisan hatta dahada gelistirilmis bi sistem var. Ya sivil opsiyonlu zorunlu hizmet. Ya tamamen profesyonel ordu. Ikiside dunyada calisan gecerli sistemler.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @ Bone, Senin tek derdin tuvalet temizlememek mi ? O zaman çok basit, üniversite bitir, yedek subay olarak yap askerliğini. Ama bu tuvalet temizlemek, yemek yapmak, patates soymak vs.. işler niye bu kadar gücünüze gidiyor anlamıyorum, bu işleri yaparak hayat geçindiren insanlar var, onlar sizin kadar ağlayıp sızlanmıyor. Askeriye eline silah alıp savaşılan, nöbet tutulan bir yer değildir. Askeri yaşam sivil yaşama bir alternatiftir, yani daha Türkçesi sizin günlük hayatınızda neler var ise büyük oranda askeriyede de onlar vardır. Sonuç ; bedelli-bedelsiz, her Türk erkeği gidip bu görevi yerine getirecektir.
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 askerlik hacıya gitmek gibi.nasıl hacıda her türlü insan tek tip kıyafetle ayrım olmadan bir amaca yöneliyorsa askerlikte öyle.tek tip kıyafetin içinde okumuşu, zengini, zır cahili, fakiride oluyor.boğaza erimle beraber bakıyorduk.adaları işaret etti, odiflame abi bu adalar nasıl su üzerinde yüzüyor ve bir yerlere sürüklenmiyor diye sordu.türkiye cumhuriyeti halkının kimlerden oluştuğunu, anadili türkçe olmayan kişileri, türkçe konuşamayan okuma yazma bilmeyen kişileri tanıyorsunuz.güzel bir tecrübe deneyim.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Harry nasil bi hayal dunyasinda yasiyosan inatla su GIT YEDEK SUBAY YAP martavalina sariliyosunuz.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 BonePART said: Absolut said: Abi sivil hizmet dediğin aynı tuvaleti temizliyecen değişen birşey yok onu diyorum bende. Yani profesyonel asker WC temizlemeyecek siviz hizmet seçeneğini seçen temizlicek o WCyi. Egitimi yoksa onu yapicak. Egitimi vara gitcek tank dizayn etcek; elektrik hatti projesi cizicek; devlet malzeme ofisinde calisicak bilmemne. SIVIL olmasi onemli kismi zaten. Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Masquerade said: there's no escape bonepart. hah iste ozetle budur durum masquarade SECIM SANSI istiyoruz diyorum. Askeri duzene girmek istemeyenler icinde bi opsiyon olsun.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell said: BonePART said: Absolut said: Abi sivil hizmet dediğin aynı tuvaleti temizliyecen değişen birşey yok onu diyorum bende. Yani profesyonel asker WC temizlemeyecek siviz hizmet seçeneğini seçen temizlicek o WCyi. Egitimi yoksa onu yapicak. Egitimi vara gitcek tank dizayn etcek; elektrik hatti projesi cizicek; devlet malzeme ofisinde calisicak bilmemne. SIVIL olmasi onemli kismi zaten. Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır... ornek mesela internete girip foruma mesaj atabilcek seviyede bilgsayardan anlayan ama tartisma becerisinden yoksun essoluessekler cok bu forumda
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 askerlikten tırsıyorum demiyo da asfsdfs
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 BonePART said: Masquerade said: there's no escape bonepart. hah iste ozetle budur durum masquarade SECIM SANSI istiyoruz diyorum. Askeri duzene girmek istemeyenler icinde bi opsiyon olsun. pembe teskere, pembe teskereeeeee tümer metine pembe teskereeeee :)
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: askerlikten tırsıyorum demiyo da asfsdfs ee desem ne farkedicek ki yapmak istemiyorum diyorum su veya bu sebeblerde diyede durumu aciklamisim abi iste sizdeki sorun bu TSK ole guzel bi sekilde yerlestirmis ki kafaniza ASKERLIK=ERKEKLIK diye ozel bisi yapmasina bile gerek yok ulke kendi kendine baski kuruyor
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kilit geliyor kilit. xD bir topicin daha sonuna geldik. cya.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell said: BonePART said: Masquerade said: there's no escape bonepart. hah iste ozetle budur durum masquarade SECIM SANSI istiyoruz diyorum. Askeri duzene girmek istemeyenler icinde bi opsiyon olsun. pembe teskere, pembe teskereeeeee tümer metine pembe teskereeeee :) ahaha abicim bi mesaja bu kadar guzel ornek 2 saniye once nasil gelir ya
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 askerlikte seçim şartı olsa bir çok üniversite mezunu genç askere gitmemeyi tercih ederdi.bu da ordumuza büyük zarar verir.çünkü ıvır zıvır çoğu işi bedavadan kısa dönemler ile asteğmenler yapmaktadır.askerlik yaptığım birlikte denetelme gurubunun atış mangası tamamen kısa dönemden oluşmaktaydı.kısa dönemler silahı alınca 200 metre hedeflerini vuruyorlardı.fakat uzun dönemlerde bu başarı yoktu.
sinad Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bone bak bugun 10 asker şehit oldu. Fransa,Almanya,İsviçre ve o gösterdiğin mavi ülkelerin hangisinde hergün bir şehit haberi geliyor? Bugun 10 genç ya.Askere diye gittiler mayın patlıyor ölüyorlar. Ne günahları vardı? Vatan için öldüler.Vatan saolsun demekten başkada birşey denmiyor ne yazık ki. Ülkemizin her komşusuyla ayrı sorunu var.80 yıldır uğraştığı terör sorunu var.Kendi halinde yaşayan bi cumhuriyet olsak tamam. Biz savunmaya en yüksek payı ayırmak zorundayız.Çünkü biz 7düvelin savaştığı topraklardayız.Doğumuz kan gölü zaten. İsviçrenin doğusu? yeşillik adamlar tracking için kullanıyor. Güneyimiz cephanelik.Bomba üstüne bomba yağıyor. Fransanın güneyi? Fransa rivierası... Adam yatında sex partileri yapıyor. Bu ülkede bu kadar sorun varken nasıl olurda profesyonel orduya geçilmesini istersin aklım almıyor.Sanırım ülke siyasetine ve gündemine hakim değilsin. Ayrıca Ben şu saatten sonra gelicek sivil opsiyonu açıkcası vicdanım rahat bir şekilde kabul edemem.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @ Bone, askere gittiğin zaman bu güzel düşüncelerini mutlaka komutanlarınla paylaş :)
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 BonePART said: harrykewell said: BonePART said: Masquerade said: there's no escape bonepart. hah iste ozetle budur durum masquarade SECIM SANSI istiyoruz diyorum. Askeri duzene girmek istemeyenler icinde bi opsiyon olsun. pembe teskere, pembe teskereeeeee tümer metine pembe teskereeeee :) ahaha abicim bi mesaja bu kadar guzel ornek 2 saniye once nasil gelir ya bütün dünyada eşcinseller evlilik hakkı istemiyor mu ? niye tuhafına gitti ki ? al sana seçim şansı
sinad Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 OLM SEN ASKERDE ÇOK DAYAK YERSİN HEAA
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @sinad: cok onemli bi noktayi es geciyosun, adamlar bok yoluna olduler abi. catismada olmediler, bi mevkiyi savunurken falan olmediler bubi tuzagiyla olduler. yazik yani pisi pisine insnalar oluyor, allah kimseye vermesin 18+ yil buyutmus anasi babasi neler yasiyordur simdi yani. adam desen zaten gitti bitti. bu vatani falan savunmak degil pisi pisine olmek, vatan savunmak demeyin buna yani. Edit: Profesyonel orduda; 1- isi savasmak olan insanlar olacak, daha deneyimli, egitimli ve bu ise uygun fizikte olacaklar. zorunlu asker ile profesyonel asker arasindaki farki zaten tahmin edersin. 2- baska isleri olan insanlar ulkelerine baska sekillerde hizmet edebilecek, artik silah al git ol cagini gectik. olay o noktaya gelirse tabi ki o yapilir, ama cok sukur 1922'den beri yol aldi Turkiye, teknoloji falan bikac bisey var.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sinad said: Bone bak bugun 10 asker şehit oldu. Fransa,Almanya,İsviçre ve o gösterdiğin mavi ülkelerin hangisinde hergün bir şehit haberi geliyor? Bugun 10 genç ya.Askere diye gittiler mayın patlıyor ölüyorlar. Ne günahları vardı? Vatan için öldüler.Vatan saolsun demekten başkada birşey denmiyor ne yazık ki. Ülkemizin her komşusuyla ayrı sorunu var.80 yıldır uğraştığı terör sorunu var.Kendi halinde yaşayan bi cumhuriyet olsak tamam. Biz savunmaya en yüksek payı ayırmak zorundayız.Çünkü biz 7düvelin savaştığı topraklardayız.Doğumuz kan gölü zaten. İsviçrenin doğusu? yeşillik adamlar tracking için kullanıyor. Güneyimiz cephanelik.Bomba üstüne bomba yağıyor. Fransanın güneyi? Fransa rivierası... Adam yatında sex partileri yapıyor. Bu ülkede bu kadar sorun varken nasıl olurda profesyonel orduya geçilmesini istersin aklım almıyor.Sanırım ülke siyasetine ve gündemine hakim değilsin. Ayrıca Ben şu saatten sonra gelicek sivil opsiyonu açıkcası vicdanım rahat bir şekilde kabul edemem. alla alla profesyonel ordunun zararini bana aciklar misin daha iyi egitimli daha iyi techizatli bi ordunun gerilla taktikleriyle savasan bir grup capulcuya karsi cok daha basarili olacagi ortada
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell seni bana verseler nasıl güzel döverim var ya
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 erkeklikle felan alakası yok yav. o disiplini her bünye kaldıramaz, korkman normal yani. hele 3 aylık temel eğitimde (kısa dönemde 1 ay bu süre, hızlandırılmış, hatta jetleştirilmişi de var, 18 gün, meslek kurası asteklerinin eğitimi) adamın bi tarafından kan alırlar (üff daha da korkuttum adamı). yalnız opsiyon fikrine katılıyorum, kamu hizmeti olması gereken bişey, ama sivil olarak da yapılabilmeli, tuvalet temizlemek için illa kamuflaj giyiyor olmak gerekmemeli asfsdsf fakat, lakin, ancak daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell said: BonePART said: harrykewell said: BonePART said: Masquerade said: there's no escape bonepart. hah iste ozetle budur durum masquarade SECIM SANSI istiyoruz diyorum. Askeri duzene girmek istemeyenler icinde bi opsiyon olsun. pembe teskere, pembe teskereeeeee tümer metine pembe teskereeeee :) ahaha abicim bi mesaja bu kadar guzel ornek 2 saniye once nasil gelir ya bütün dünyada eşcinseller evlilik hakkı istemiyor mu ? niye tuhafına gitti ki ? al sana seçim şansı herry oncelikle sana iyi bi haberim war bundan sonra mesajlarimdaki zor kelimeleri sen anla diye senin anlayacagin dilde yazacagim senin homosexuel(IBNE) cinsel tercihlerin beni ilgilendirmemekte ben bir hetoresexuel olarak (ERKEK) gayet memnunum cinsel tercigimden ama sen inatla askerligin erkeklikle bagdastirildigi sacma bi mantalitedesin(KAFADASIN) bu sebeble senle tartismak azap verici(CAN YAKICI)
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 neden vatan sağolsun ki işte. bu tip ölümlerde bunu sorguluyorum ben. Çatışarak şehit olursa işte vatan sağolsun. Bu ara ama herkes şehit oluyor. Ölen her kişi şehit diye anılıyor filan, askerler dışında. Artık şehit olmakta ucuzlatıldı.
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 abi aslında gitmeme olayı var. gay rpsi yapıyorsun, gözetim altında tutuyorlar seni, yerlerse yırtıyon. sırf bunun için film çekip cd'sini bile veren varmış askeriyeye. sağlam rp olsun diye. hadi bakalım.
Öne çıkan mesajlar