Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hastanenin Tuvaletinin Musluğunda Ayağını Yıkayan Adam

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

O diilde ben aleviyim ve yasal olarak ibadethane dahi sayılmıyor cem evlerimiz. Kendi imkanlarımızla açmaya kalksak denk gelirse seçim zamanı belediye başkanı lütfederse imar izni veriyor cem evi için. Kaldı ki biz aleviler bu ülkede azınlık falan da değiliz (eğer öyleysekte 15 milyonun üstünde bir azınlığız).

Şimdi devletimiz sosyal bir devlet mi? Devletin sosyal devlet olduğunu söyleyip ihtiyaç var diyip hastanelere mescit açtırmak isteyenler cem evi olayına nasıl bakıyor çok merak ediyorum?

Eğer o sosyal devlet herkesin inancına bu kadar saygılıysa, hastanelere mescit açmak mümkünse, bunu savunan arkadaşlardan rica ediyorum o sosyal devletimizden rica edin bizi de görsünler zira biz kendilerine derdimizi tam anlatamıyoruz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
cem evlerinin ibadethane kabul edilmesi taraftarıyım. hastanelerde ibadet için özel mekanların olmasını istemem cem evlerinin de ibadethane olarak kabul edilmesini istememe engel değil.

peki şimdi siz şeye karşı mısınız peki

müslümana mescit
yahudi ye havra
sataniste ayin yeri
sokolopa 3x3x3 lük oda
hastaneye açılsın
Sosyal ağlarda paylaş

bir jedi olarak turkiyede yasamak cok zor

bugun gene ankarada eylemdeydik isin kiliclarimizla, belediye israrla jedi tapinagimizin kurulmasina izin vermiyor "fason din sizinki" diyip duruyor

biz jedi larin kendini ifade etme hakki ve din ve vicdan ozgurlugumuz yok sayiliyor

Melihe kadar gittik ama herifin lvl 90 stih lord oldugundan supheleniyoruz, Master Yoga mind trick atmayi denedi islemiyor herife o derece force a adami kendini melih, her an lightnin atip surati birdenbire bulusabilir korkusuyla yolda Mace Windu yu hatirliyip belediye binasindan kosar adimlarla uzaklastik, arkamiza baktigimizda Melih camdan o meshur siritisiyla bizi ugurluyordu

korkuyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
cem evlerinin ibadethane kabul edilmesi taraftarıyım. hastanelerde ibadet için özel mekanların olmasını istemem cem evlerinin de ibadethane olarak kabul edilmesini istememe engel değil.

yazdım mı hatırlamıyorum ama hastanelerde ölen vatandaşlarımız içim imam odası mevcuttur. camiye yakın olmayan hastanelerde bu oda ibadet amaçlı da kullanılmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Buyse said:

yazdım mı hatırlamıyorum ama hastanelerde ölen vatandaşlarımız içim imam odası mevcuttur. camiye yakın olmayan hastanelerde bu oda ibadet amaçlı da kullanılmaktadır.

bunu baştan yazaymışın, yazdıysanda okusaymışız bu topic çok çok 3 sayfa sürermiş...
Sosyal ağlarda paylaş

nakerebanarimasen said:
Buyse said:

müslümana mescit
yahudi ye havra
sataniste ayin yeri
sokolopa 3x3x3 lük oda
hastaneye açılsın

kardeşim canım benim eğer imkan varsa hava bükücü tapınağı bile açılsın. neden gocunayım diğer dinlerin varlığından?
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
nakerebanarimasen said:
Buyse said:

müslümana mescit
yahudi ye havra
sataniste ayin yeri
sokolopa 3x3x3 lük oda
hastaneye açılsın

kardeşim canım benim eğer imkan varsa hava bükücü tapınağı bile açılsın. neden gocunayım diğer dinlerin varlığından?

tamam o zaman onu açalım bunu açalım şunu açalım oraya oda buraya inşaat kocaman bir iabdethane olsun hastane topaç olsun. herşeyin bir amacı var abi hastane hastaya hizmet etçek o kadar. ben de açılmasından gocunmam ama yeri değil, hastane yeri değil. zaten süper zengin bir devlet olarak hepsini karşılıyabiliyoruz ya
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Buyse said:

Sabırla tüm topiği okudum, okudum. Kimse yazmamış ben yazayım bari dedim ama :D

Evet efendim Askeri hastanelerde bile kadrolu imam vardır o derece yani.

Ayrıca

Namaz kılmasanızda olur Allah günah yazmaz gibi fetvaları sallamayınız. Yok öyle birşey yanlış biliyorsunuz. İslamiyete göre namaz kaçarı olmayan bir ibadettir. İslama göre kafadan sallamak yoktur. İster seyahat edin, ister hasta olun ister refakatçi.

Peki ne vardır efendim?

Namaz illaki mescidde yapılması gereken bir ibadet değildir. Oturarak, parmağınızla gerekirse gözünüzle ima ederek kılabilirsiniz. Yattığınız yerden bile kılabilirsiniz. Demekki kaçarı yok ama çaresi çok. Kılmak isteyen adam sandalyede de kılar.

Ayak yıkamaya gelince evet çirkin davranış. İllaki yakınlarda cami vardır. Hijyen olarak problem değil ama genel görüntü çok hoş değil. Peki bunun çözümü var mı? Bazılarınız yaşlılardan görmüş olabilirler. Ayağa çorabın üstüne giyelen mesh denilen bir aparat vardır. Bununla (yada benzer bir aparatla) abdest alırsanız bir sonraki abdest almanızda ayaklarınızı yeniden yıkamaya gerek kalmaz. Günde bir kere sağlam abdest alsanız bu şekilde yeterli olur. Günde bir kerede camiye gitmek yada atıyorum evden gelirken bir kere almak zor olmasa gerek.

Keşke hastanelerde her inanç için bir ibadethane olsa ama bu çok kolay değil.

Şimdi birileri bu yazıyı okuyup yanlış anlamasın. Bu yazının ana fikri ibadetini yapmak isteyenler için islamiyet bir sürü yol ve yöntem barındırır. Efendice kimseyi rahatsız etmeden yapabilirsiniz ibadeti. Ama bunu şova dönüştürmemek lazım. Ve bu işi şov olarak yapan insanlarla tartışmanız sizi ve karşıdakini keskinleştirmekten başka bir işe yaramaz. Büyük ihtimalle o amca da kendi çevresine "aklınca" bir dinsize nasıl haddini bildirdiği anlatıp duracak ve şovu başarıya ulaştığı için mutlu olacaktır. Aslında bu topiğin açılma fikriyle nerdeyse aynı biçimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Poser said:
penth, hastane tuvaletinde ayagını yıkamanın ne gibi anti-hijyenik olayları oldugunu açıklayabilirmisin?
yavrum annen baban sana hic ogretmedi mi bunlari
http://www.youtube.com/watch?v=SUswgo_2sRM

yavrum,ele daha pis şeyler bulaşıyor, yalınayak gezmiyorsan, adam ayagını suratına kafana sokmuyor,lavaboda yıkıyor, bunun ne gibi anti hijyenik problemleri olabilir kuzum?

demagoji yapmasaydın da açıklasaydın, sonuçta orası tuvalet ve lavabo, yemek masası degil.

sen tuvalete de sıçmıyorsundur dimi anti hijyenik çünkü?

lavaboda balgamda çıkarılır,burunda sümkürülür,burun da temizlenir, yüzde yıkanır,el de yıkanır.

Ayak yıkanırmı? Fiziksel açıdan zorlayıcı bir olay, + olarak sadece adab-ı muaşeret e aykırı biraz, yoksa el yıkamaktan daha temizdir ayak yıkamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...