eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 riglous said: Krizden dolayi issizlik artti ki bu zaten beklenen bir seydi. AKP hukumetinin almadigi onlemler yuzunden bu gun bu rakamlara gelinecegi zaten belliydi ve bunu Ekim ayinda soyluyorduk zaten. Ama issizlik TR'de yeni bir sey degil. Ecevit doneminde de, ondan once de vardi ve diger ulkelerin oranlarindan yukaridaydi. Bunun sebebi de insanlarin calismamaya megilli olmasi. Bu yazdıkların doğru da gelip bütün sebebi insanların çalışmamaya meğilli olmasına bağlaman tek başına doğru değil. Bu argümanı da nerden okudun, duydun merak ettim gösterirsen ben de bakayım. İşsizliğin yüksek olmasında tek başına tarım istihdamının azalması insanşarın çalışmamasından daha büyük bir sebeptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paul Krugman Tayyip kadar iyi ekonomik bilgisi olmasada birşeyler analiz etmeye çalışıyor kendi çapında. Haber'de şu. Zaman vakit yeni şafaktan başınızı kaldırsanız belki sizde görürdünüz. 2008 yılı Nobel İktisat ödülü sahibi ve ‘krizi bilen adam’ olarak tanınan Ekonomist Paul Krugman, Türkiye’yi iflas etme potansiyeline sahip ülkeler arasında saydı. Princeton Üniversitesi profesörlerinden ve New York Times gazetesi yazarlarından Krugman, New York’ta basın toplantısı düzenledi. İzlanda ve İrlanda’dan sonra, krizden en çok etkilenecek ülkenin Avusturya olacağı tahmininde bulunan Krugman, “İzlanda ve İrlanda da işler kötü gidiyor. Onlara büyük ihtimalle Avusturya da eklenecek” dedi. Krugman, Avusturya’nın Doğu Avrupa ülkelerine verdiği krediler nedeniyle mali istikrarsızlık içine girdiğini belirtti. Doğu Avrupa ülkeleri hükümetlerinin mali krizi aşmak için yeterli önlem almamaları nedeniyle, dış borçlarını ödeyemez hale geldiklerini, bunun da doğrudan borç veren ülke olarak Avusturya’yı etkilediğini söyledi. Krugman’a göre, iflas etme potansiyeli bulunan ülkeler listesinde şu ülkeler yer alıyor: "Macaristan, Letonya, Arjantin, Ekvator, Filipinler, Malezya, Tayland, Kolombiya, Türkiye ve Ukrayna." 2008 Ekim ayında sıkıntıya düşen Pakistan’da da ödeme güçlüğü yaşanmaya başladı. Krugman’a göre, “potansiyel iflas listesinde” yer alan ülkelerden, Ekvator, Filipinler, Tayland, Kolombiya, Türkiye ve Ukrayna, “ciddi risk grubunu” oluşturuyor. Krugman, ‘Krizi bilen adam olarak’ tanınıyor. New York borsasındaki çöküşü ve ABD ekonomisindeki durgunluğu önceden görmüş ve dile getirmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, sıkıysa alın ergenekondan içeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: Poser said: "tüyü bitmemiş" deyince daha çok etkili oluyorsun karagöz sağol ben küçük yaşta yetim kaldığım için bilirim o kelimenin anlamını, darısı senin başına. Q Q , beddua ediyorsun, o bedduan seni çok önceden bulmuş zaten yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Bakin, basma kalip AKP yandasi kivamina sokmaya calisiyosunuz beni de. Alakasi yok bunun. Ben AKP'nin sucu yok demedim. AKP hicbir halt yemedi, boyle olacagi cok onceden belliydi dedim. Bu yuzden sasirilacak bir sey yok. TR'nin batma yolunda oldugunu soyleyen nobel odullu ekonomist kimmis merak ediyorum ama bunu soylemek icin nobel odulune gerek yok; para isleriyle az cok ugrasan herkes gorur bunu zaten. Konuyu AKP'ye laf sokma duvarina cevirmekten vazgecip, "issizlik" hakkinda konusmak istediginizde devam edelim. @Cuce, kriz doneminde oyle oldugunu ben de soyluyorum zaten. Ama krizden once de issizlik vardi. Yeni fabrikalar acilirken de issizlik vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 AKP ye laf sokulur tabiki. Dünya bangır bangır kriz geliyor derken. Bizde sorun yok dersen, sonrada millet bu hale gelirse akp ye lafta sokulur başka şeylerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 sinad said: Paul Krugman Tayyip kadar iyi ekonomik bilgisi olmasada birşeyler analiz etmeye çalışıyor kendi çapında. Haber'de şu. Zaman vakit yeni şafaktan başınızı kaldırsanız belki sizde görürdünüz. 2008 yılı Nobel İktisat ödülü sahibi ve ‘krizi bilen adam’ olarak tanınan Ekonomist Paul Krugman, Türkiye’yi iflas etme potansiyeline sahip ülkeler arasında saydı. Princeton Üniversitesi profesörlerinden ve New York Times gazetesi yazarlarından Krugman, New York’ta basın toplantısı düzenledi. İzlanda ve İrlanda’dan sonra, krizden en çok etkilenecek ülkenin Avusturya olacağı tahmininde bulunan Krugman, “İzlanda ve İrlanda da işler kötü gidiyor. Onlara büyük ihtimalle Avusturya da eklenecek” dedi. Krugman, Avusturya’nın Doğu Avrupa ülkelerine verdiği krediler nedeniyle mali istikrarsızlık içine girdiğini belirtti. Doğu Avrupa ülkeleri hükümetlerinin mali krizi aşmak için yeterli önlem almamaları nedeniyle, dış borçlarını ödeyemez hale geldiklerini, bunun da doğrudan borç veren ülke olarak Avusturya’yı etkilediğini söyledi. Krugman’a göre, iflas etme potansiyeli bulunan ülkeler listesinde şu ülkeler yer alıyor: "Macaristan, Letonya, Arjantin, Ekvator, Filipinler, Malezya, Tayland, Kolombiya, Türkiye ve Ukrayna." 2008 Ekim ayında sıkıntıya düşen Pakistan’da da ödeme güçlüğü yaşanmaya başladı. Krugman’a göre, “potansiyel iflas listesinde” yer alan ülkelerden, Ekvator, Filipinler, Tayland, Kolombiya, Türkiye ve Ukrayna, “ciddi risk grubunu” oluşturuyor. Krugman, ‘Krizi bilen adam olarak’ tanınıyor. New York borsasındaki çöküşü ve ABD ekonomisindeki durgunluğu önceden görmüş ve dile getirmişti. Ukrayna'nin su anki durumunu falan biliyo musun? TR ile alakasi yok. Onlarla ayni kategoride degiliz bile. O ayrim bundan 3 ay once olustu. Burdan yolacikarak sunu cok rahatlikla soyleyebilirim, eski haber. O zamandan bu gune cok sey degisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 yine yeni yeniden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 riglous said: @Cuce, kriz doneminde oyle oldugunu ben de soyluyorum zaten. Ama krizden once de issizlik vardi. Yeni fabrikalar acilirken de issizlik vardi. e yetmiyo cunku, bizim osman abi dukkan actı diye kasaya eleman aldı diye işsizlik nasıl bimiyosa, %12 işsizlikte fabrika acıldı diye bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 eldar said: riglous said: Krizden dolayi issizlik artti ki bu zaten beklenen bir seydi. AKP hukumetinin almadigi onlemler yuzunden bu gun bu rakamlara gelinecegi zaten belliydi ve bunu Ekim ayinda soyluyorduk zaten. Ama issizlik TR'de yeni bir sey degil. Ecevit doneminde de, ondan once de vardi ve diger ulkelerin oranlarindan yukaridaydi. Bunun sebebi de insanlarin calismamaya megilli olmasi. Bu yazdıkların doğru da gelip bütün sebebi insanların çalışmamaya meğilli olmasına bağlaman tek başına doğru değil. Bu argümanı da nerden okudun, duydun merak ettim gösterirsen ben de bakayım. İşsizliğin yüksek olmasında tek başına tarım istihdamının azalması insanşarın çalışmamasından daha büyük bir sebeptir. Az kaldi, ekrana baka baka aglayacam yakinda. Ergenekon 1, siz 2. Ben nerede butun sebebi yukarida soyledigime baglamisim. Vallahi goster, susacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 İyide bu ülkede AKP nedir o zaman? Bu millet AKP yi başa gelsin adam gibi icraatlar yapsın diye seçmedi mi? Madem ilk ekonomik krizde biz dibe vurucaktık nyie geldi AKP? Sen iktidarsın.Gelecek krizi göremiyorsan ekonomistlerin fikirlerini önemsemiyorsan işin ne o koltukta? Bak adam diyorki "teğet geçti" o kadar cahil o kadar bilgisiz işte.Yahu yanında danışmanın var hadi sen kendin irdeleyemiyorsun birşeyleri sor adama kriz ne alemde diye. Çık meydana kriz en çok bizi vurucak ama böyle böyle yapıp etkisini azaltıcaz de. O kadar saçmalmaya başladınız ki ekonomistlerin görüşlerine bile önem vermiyorsunuz artık. Sen dibine kadar özelleştirme yapıp sıcak parayla ülke geçindirir yatırım yapmassan olan yatırımcıyı kaçırırsan hal bu olur. Kriz türkiye de AKP seçildiğinden beri var arkadaşlar.Ekonomi büyüdü palavralarına inanmayın.Müthiş bir sıcak para girdi ülkeye satışlarla bu sayede büyüdü ekonomi.Yani balondu.Al patladı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 gönüllü işsizlik diye bir kavram var. adam çalışmak istemiyor ya da istediği işi bulana kadar çalışmama kararında. riglous'un söylediği bu tipteki işsizlerin türkiye'de fazla olduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Cuce said: riglous said: @Cuce, kriz doneminde oyle oldugunu ben de soyluyorum zaten. Ama krizden once de issizlik vardi. Yeni fabrikalar acilirken de issizlik vardi. e yetmiyo cunku, bizim osman abi dukkan actı diye kasaya eleman aldı diye işsizlik nasıl bimiyosa, %12 işsizlikte fabrika acıldı diye bitmez. Hah iste ben de bunu soyluyorum. Bu %12 niye var? Tum sebep fabrika yetmezligi mi? O %12'nin ne kadari gercekten is bulamiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 cunku işyerleri kapanıyor, ihracat yapılamıyor. dolar bi inip bı cıkıyor, enflasyon dengesiz, krediler faizler dengesiz. bunlarda hukumetin sucu. sanki "hükümet yeterince fabrika acmıyooo" demişim gibi konuşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 penguenin o başlığı görmemişim ya asdasd.Selçuk Erdem yardırmış resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Türkiyedeki işşizliğin en büyük etkenlerinden birisi, Özelleştirmelerin futursuzca iş güvenliği konuları ele alınmadan yapılmasıdır. hala neyi savunuyorsunuz rte sevenler derneği olarak merak ediyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 2.ye krizden oncesini on plana cikarmaya calisiyorum. 2.ye kriz doneminde kapanan is yerlerinden bahsediyosun. Bosver abi. Issiziz hepimiz. Issiziz hakliyiz kazanacagiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Bu ülkede işssizlik herzaman var ve varolacaktır. 7-8 tane çocuk yaparsan dahada var olur. AKP döneminden önce işssizlik daha düşüktü.Şimdi rekor seviyede. Yalnız şuda var. Nüfus artış hızımız azalıyor.Çalışabilecek insan sayısı ortalama bir hal alıyor.Ama işssizlik hala artıyor. Çünkü yatırımcılar vergilerden dem vuruyor, kaçıyor. Büyük ölçekli şirketler krizden dolayı işçi çıkartıyor. Sen devlet olarak hiçbir yatırım yapmazsan bugun için işssizlik %30 bile olur. Yani riglous senin argümanların açıkcası çok saçma.AKP yi hedef almayın diyorsun.Kim hedef olucak işssizliğin sorumlusu kim olucak? Japon teyzeler mi ? Nede olsa onlarla başladı ekonomik kriz. Hep onların suçu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: Özelleştirmelerin futursuzca iş güvenliği konuları ele alınmadan yapılmasıdır. 1 kişinin yapabileceği iş için 3 kişi çalıştırıyorsan hala ortada bir işsizlik vardır. kamu kuruluşlarında gereksiz kadro yığılmasının ortadan kalkması işsizliği arttırmaz, maaşlı sayısını azaltır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 huun said: Karag8z said: Özelleştirmelerin futursuzca iş güvenliği konuları ele alınmadan yapılmasıdır. 1 kişinin yapabileceği iş için 3 kişi çalıştırıyorsan hala ortada bir işsizlik vardır. kamu kuruluşlarında gereksiz kadro yığılmasının ortadan kalkması işsizliği arttırmaz, maaşlı sayısını azaltır. İşin komiği o kadrolaşma bakanlıklarda, rte sevenler derneğine ait belediye bitlerinde devam etmekte. kriz onları pas geçmekte. Telekom gibi para makinasını, milli piyango gibi para makinasını özelleştirmenin TC ye sağlayacağı hiç bir fayda yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Özelleştirilmesi gereken bir kurum var şu an. thy ama kimse kılını kıpırdatmıyor. güzel çiftlik çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 sinad said: İyide bu ülkede AKP nedir o zaman? Bu millet AKP yi başa gelsin adam gibi icraatlar yapsın diye seçmedi mi? Madem ilk ekonomik krizde biz dibe vurucaktık nyie geldi AKP? Sen iktidarsın.Gelecek krizi göremiyorsan ekonomistlerin fikirlerini önemsemiyorsan işin ne o koltukta? Bak adam diyorki "teğet geçti" o kadar cahil o kadar bilgisiz işte.Yahu yanında danışmanın var hadi sen kendin irdeleyemiyorsun birşeyleri sor adama kriz ne alemde diye. Çık meydana kriz en çok bizi vurucak ama böyle böyle yapıp etkisini azaltıcaz de. O kadar saçmalmaya başladınız ki ekonomistlerin görüşlerine bile önem vermiyorsunuz artık. Sen dibine kadar özelleştirme yapıp sıcak parayla ülke geçindirir yatırım yapmassan olan yatırımcıyı kaçırırsan hal bu olur. Kriz türkiye de AKP seçildiğinden beri var arkadaşlar.Ekonomi büyüdü palavralarına inanmayın.Müthiş bir sıcak para girdi ülkeye satışlarla bu sayede büyüdü ekonomi.Yani balondu.Al patladı işte. bu adam bide " biz aydınız , uyanın" diyen bir adam. Sen olsan olsan en fazla lise mezunu olursun,normalde böyle saçma mesajlara cevap vermem ama bu yazı "bu kadarına da pes" dedirtti. Sen marstamı yaşıyorsun arkadaşım,bu ne cahilliktir bu ne kendini bilmezliktir bu ne yalancılıktır? acı olan şu ki kendi söyledigin yalanlara kendin bile inanmışsın. birinci kapak şu olsun sana ABD de işssizlik oranı 8.5 rekor düzeyde birde pişkin pişkin " saçmalamaya başladınız vs" gibisinden laflar ediyorsun.bu ne rezillik ne kepazeliktir bir insan bu kadar yalan yanlış durum yapsa kendinden utanır.senin kendinden utanman da mı yok? Ekonomi büyüdü palavraları? Evet ekonomi büyüdü, sıcak parayla ,istikrarla , yabancı sermayelerle büyüdü, neyle büyüyecekti? -Japonyanın üstün teknolijisini mi geçicektik? -Çinin ucuz işciligini geçerekmi? -zengin yer altı kaynaklarımızlamı? (bor madenleri adojasıdj) -Dünyada tarım sektöründe lider olarakmı? İlk krizde biz mi dibe vurduk? Senin dünyada kapanan bankalardan,şirketlerden, Crysler,General motors gibi otomotiv devlerinden haberin yok. Niye? Tipik "AKP karşıtlıgı yaparak siyasi kültür edinme,Ulusalcılık yaparak "politikadan anlıyorum,akp ye sallıyorum her birşeyi" mottosuyla burda anandan babandan ,kahveden duyduklarını sallıyorsun. Egitim düzeyi yüksek olması gereken bu forumda da, elaidi ve rigous hariç, ki elaidi de gördügüm kadarıyla akpyi zerre kadar seven biri degil,ama adam en azından bu igrenç yorumlara karşılık verebiliyor, her ne kadar bu sinad gibilerinin sığ saldırıları karşısında.Kimse de çıkıp yuh artık o kadar da degil demiyor. Sanırsın dünyada ekonomi süper,türkiye batıyor bitek. Bu ülkenin ekonomik büyümesi ne kadar artmış bir bakın, Dış Ticaretin ne kadar büyüdügüne bir bakın, Enflasyonun %150 lerden nerelere düştügüne bir bakın? bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır. Elaidinin de dedigi gibi bir tane batan bankamız yok, bu çok önemli birşey. Başbakanın dedigi "Teget geçti" geyigine gelelim. Ekonomik Kriz öyle gökten vahiy iner gibi gelmez.Ekonomik Krizin önemli bir bölümünü "insan psikolojisi" oluşturur. Bu ülkenin başbakanı çıkıp da " kriz bizi fena vurdu " derse, bu yangına körükle gitmektir.bunu duyacak vatandaş parasını saklar,harcamaz,korkar, markette para dönmez, ekonomi daralır. bu çok temel ekonomik bilgiden yoksunsun tabi, ne işin olur senin bilimle,bilgiyle, AKP ye 2 salla,2 Atatürkçüyüm de kültür sahibi ol, aydın ol. Ben bu dediklerim de kesin dogrudur demiyorum, fikir yürütüyorum, bunlar tartışılabilinecek şeyler. Diger arkadaşlar da birşey söylemeden önce biraz saksıyı çalıştırsınlar, bu kadar uzun yazı yazdırmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: Diger arkadaşlar da birşey söylemeden önce biraz saksıyı çalıştırsınlar, bu kadar uzun yazı yazdırmasınlar. biz mi, sen mi? Kriz teğet geçti dediği gün ABD de kaç banka batmıştı. Paracıkları ucuz kurtardı tayyip ağa. Edit: yazmadan edemedim. Derviş zamanında alınan önlemlerin kaymağını yemekle, ekonomi süper yönetiliyor kanısındaysan bilmediğin konular hakkında konuşmamamı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 adamın asabını bozma, sulandırma, ben dervişin zamanında alınan önlemlerin etkisi yoktur diye birşey demedim,o planı AKP başarıyla sürdürdü,uygulayan akp, ki üstüne de dedim ki, bunlar tartışılınabilecek konular" ben dogruyum diye birşey demedim.O uzun yazımda, parmak bastıgım konu dünyadaki kriz konusu, bu kadar da açık ve net,bas ve git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar