yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bi notebook almayı düşünüyorum. ayırabileceğim bütçe max 2500TL (o kadar da ayırmak istemiyorum aslında ama max sınır bu olsun dedim, belki biraz daha zorlayabilirim duruma göre) oyun da oynamak istiyorum bu laptopta. nasıl bir şey önerirsiniz? T serisi ve P serisi işlemciler var (t75000, p8400 vs), bunların farkı nedir hangisi daha iyidir/makuldur? ekran kartı olarak hangi ekran kartları ihtiyaca ne kadar cevap verir? bi de ekran çözünürlüğü 1280*800 istemiyorum. daha yüksek çözünürlüklü bişe arıyorum. var mıdır tavsiyeniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 forumda kimse notebook kullanmıyor mu arkadaş :S monster aletler hakkında fikri olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 İşlemcilerde T ile P serisinin farkı şöyle, yanındaki sayı 9000'e kadar olanlarda P serisi bakman lazım, T8400 değil de P8400 gibi mesela. Bus hızı daha yüksek, Montevina denen işlemcilerden oluyor o zaman, RAM de genelde 800 MHz oluyor öyle olunca. Bu birinci şart, madem bütçen düşük değil ve oyun oynama amacın var. İkincisi ekran kartı olmalı, onlarda da sırf DX10 desteği veya paylaşımsız belleğin şişkinliğine kanmaman lazım. Atıyorum 512 MB bellekli bir GF 8800, yüzbin GB bellekli bir GF 9200'den iyi olacaktır her zaman :p Birinci rakam genel serileri, ikinci (ATI için üçüncü de) rakamlar hız vs'yi niteliyor genelde. Amacın oyunsa 15.4" bakacağını farzediyorum. İsteğe göre 7200rpm HDD de bakabilir veya sonradan taktırabilirsin, ama bütün bunlar birleşince pil ömrü pek uzun olmayacaktır, dolayısıyla mobility olarak zayıf bir laptop olacak nispeten. 15.4" olmanın vereceği bir ağırlık da olacak zaten. Kullanım tarzına, oyun oynama ve sağa sola götürme sıklıklarına göre karar vermen lazım. Biraz alternatif verirsen aradan seçmemiz daha kolay olabilir, tercih ettiğin bir marka var mı mesela en azından? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 intelin mobil islemcilerinde isimlendirmede belli bi bus hizina gore veya clock hizina gore bi duzen mevcut degil, genelde seri ve nesile gore isimlendiriliyorlar. Bununla alakali olarak korax daha once sormustu bu baslik altinda cevaplamistim. bunlara gore baggio nunda dedigi gibi biraz daha spesifik isteklerin ve arastirdigin modelleri gosterirsen ne gibi bisey istedigin hakkinda daha rahat oneriler gelir. Bu sekilde haftada 4 konu acildigi icin insanlar ayni seyleri yazmak istemiyorlar galiba =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=160715 İşlemci : Intel Centrino 2 İşlemci Teknolojisi Intel Core 2 Duo İşlemci P8600 İşlemci Hızı 2.40 GHz 3 MB L2 Cache 1066 MHz FSB İşletim Sistemi : Orijinal Microsoft Windows Vista Home Premium Bellek (Ram) : 4 GB DDR2 800 MHz FSB Harddisk : 320 GB SATA Ekran Kartı : 1024 MB GeForce 9600GS Turbocache Ekran Kartı-512 MB Ayrılmış Bellek Ekran : 15.4" WXGA 1280x800 TFT Parlak Renkli Ana Kart : Intel PM45 Chipset Optik Sürücü : DVD±RW DUAL Bluetooth : Bluetooth Kablosuz Ağ Bağlantısı : Intel Pro-Wireless 5100 Kablosuz Ağ Bağlantısı Card Reader : Multi Card Reader Ethernet kartı : Var Ses Kartı : High definition audio mikrofon USB Port : 2 x USB 2.0 port TV - DVI - OUT : 1X eSATA 1X HDMI Batarya : Li-ON smart battery Kamera : 2.0 MP Web Camera bunu düşünüyorum. Asus m50 serisi kalkmış bu nedenle bulamıyorum onun yerine bunu alsam nasıl olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 HDMI çıkışı önemli bir de bu devirde evet bak, aklıma gelmemişti. eSATA tercih meselesi de HDMI bulunsun, elbet gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Casper lar hakkinda guzel yorumlar okuyorum ama hangi kullanici kitlesi yaziyor bunlari o muamma. Acikcasi ne olursa olsun asus un hicbir makinesi bi casper i degismezdim isin gercegi. x59 lara bakmani oneririm. Guclu ekran karti istiyorsan illa o baska ama tabii. edit: Hdmi farz evet, kesin biyere baglayacagi geliyor insanin luzumlu luzumsuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 valla aklımda marka olarak ASUS almak var. bir de Monster laptopları gördüm. Monster ın sağlamlığı nasıldır sorun yaratır mı, teknik servisi ne derece iyi? ASUS ların çok sağlam aletler olduğunu biliyorum. arkadaşımda bi modeli var ama onu aradım satan yer bulamadım stokta kalmamış mı nolmuşsa. ge force 9650 ekran kartı, t9600 işlemcisi falan vardı. Monster ın bi kaç modeline baktım gayet güzel istediğim özellikler açısından. 9 hücreli batarya var ayrıca. ama taşınabilirliği öldürüyo dediğiniz gibi böyle bi laptop. büyük ihtimalle de çok mobil olmayacak alacağım cihaz. zaten sırt çantası falan alırım o şekilde taşınması daha rahat oluyo notebookların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 taksit seçenekleride çok güzel. asus x61 serisinden daha iyi bir ekran kartıda var fiyat aynı ama kalite sanki daha yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 hakikaten nasıl bu monster'lar? bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 noname makina işte. özelliği her parçası değişebiliyor olmasıymış. şahsen kullanmadm. Ancak Casper sanki daha iyi gözüküyor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ben kullanan görmedim de, güvenmem açıkçası. Artık notebook üretmek mesele değil çünkü, her büyük firma bi tedarikçiyle falan anlaşıp fason bile üretebiliyor. (Misal, şu an kullandığım MSI EX600. Kendisinin malzeme kalitesi yerlerde, ama ilginç şekilde performansı gayet güzel, soğutması da öyle. 13 inçlik mi ne bi versiyonu var babamda ayrıca, onda ise malzeme kalitesi falan, herşey dört dörtlük; hatta fiyatı da 700-800 dolar arası bişeydi.) Parçaları bir araya getirmekten ibaret oluyor yani çoğu marka için üretim. Asıl sorun, donanımda markaya özgü kontroller bulunması, kasada kullanılan malzeme kalitesi ve en önemlisi; kasanın ergonomi ve soğutma hava akımı vs. gibi unsurlarında adam akıllı mühendislik çalışması olması. Kaldı ki başka bi nokta da, böyle bir mühendislik harcamasını yapmayan üreticiler, ıncık cıncık bi sürü özellik yüklüyo notebooka. Bi de üretici için maliyeti olabildiğince düşük olduğundan, diğer "marka" notebooklardan daha avantajlı görünüyo. bunları göz önünde bulundurunca, "monster ne lan?" diyo insan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Hand tam düşüncelerimi yazmış. Laptop toplamak artık zor bir iş değil, ben de çin den bir üreticiyle anlaşıp roket adam marka laptoplar ürettirebilirim istediğim özellikte. Sabit bir kasaya değişen farklı parçalar takılıyor yalnızca. Ama dediği gibi masaüstü bilgisayar gibi değil laptoplar, biraz daha hassas bir mühendislik gerektiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cocostar Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 samsung'a ne dersiniz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Evet öneri yapmayı unutmuşum. Samsumg R560 çok başarılı bir ürün, kesinlikle tavsiye ediyorum. http://www.thgtr.com/mobile/20090219/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Casper nirvana serisi de güzel diye okudum bi kaç yerde ama çok detaylı araştırmadım. güvenesim gelmiyor nedense casper markasına :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 O kadar komik bir olay varki şu an. P8xxx serilerine 200 usd civarı zam yapmışlar, T5xxx veya T6xxx serilerini P8xxx serisi fiyatına kaktırıyolar. Casper nirvana zam yapmamış tek firma diyebilirim. galiba seve seve alınacak bir durum var ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cocostar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 dinleyin samsung r560 alın eğer beğenmezseniz paranızı ben vericem yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 lan her hafta en az 5 tane notebook tavsiyesi plx konusu aciliyo, kimse mi okumuyo digerlerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 aga sorun okumamak değil. açılıyo konu da. o muhabbetin üzerinden 2 hafta geçiyo 10 yeni notebook çıkıyo. aslında bi de Notebook tavsiyeleri diye bi sticky konu açsak çok güzel olur. Samsung da aklımda, Casper da. 1 hafta içinde napacağıma karar verecem. Casperın hangi modellerini önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Cocostar said: dinleyin samsung r560 alın eğer beğenmezseniz paranızı ben vericem yahu T**** serisi almak için daha uygun fiyatlı asus veya acerlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Fiyatı konusunda bir şey diyemem ama Samsung gerçekten çok iyi onlara göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 roket adam said: Fiyatı konusunda bir şey diyemem ama Samsung gerçekten çok iyi onlara göre. Txxxx serisi samsung, Aynı Txxxx serisi Asustan iyi olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ayni seri dahi olsa x asus un da y asus dan daha iyi olacaginin da ispati yok ayni mantikda dusunursek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 KHaRoN said: ayni seri dahi olsa x asus un da y asus dan daha iyi olacaginin da ispati yok ayni mantikda dusunursek. Performans/fiyat olarak düşünüyorum. yoksa donanımı denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar