cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 bonesoul sana anca guluyorum kendi kendini tekrar edip duruyosun ben neden daga ciktiklarini soyluyorum sen diyorsunki madem sorun var o zaman insinler yav zaten demokrasiyle cozemediklerinden daga cikmislar gelsen konussan bi iki cay icsen hic biri olmicakti anca ayni seyleri tekrarliyorsun aha almanyada sorun yok sorun olmadigindan oyle silahli mucadelede yok bu arada zaten butun kurtlerin oyunu alsa 15-20% civari oyu olurdu ama 8% zaten ordada yazmisim nesini anlamadiginida anlamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 cengizhan66 said: bonesoul sana anca guluyorum kendi kendini tekrar edip duruyosun ben neden daga ciktiklarini soyluyorum sen diyorsunki madem sorun var o zaman insinler yav zaten demokrasiyle cozemediklerinden daga cikmislar gelsen konussan bi iki cay icsen hic biri olmicakti anca ayni seyleri tekrarliyorsun aha almanyada sorun yok sorun olmadigindan oyle silahli mucadelede yok bu arada zaten butun kurtlerin oyunu alsa 15-20% civari oyu olurdu ama 8% zaten ordada yazmisim nesini anlamadiginida anlamadim bence gülmen gereken kişi kendinsin. dağa çıkmalarını anadilini kullanamamalarına bağlıyorsun yani? her ana dilini kullanamayan dağa çıksın ozaman, en meşru haktır dağa çıkmak, silahla köy basmak, 3 aylık bebekleri delik deşik etmek. yazık senin gibi zihniyetler artık şu forumda bile varya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 bunada cok guldumu soylemeliyim eskiden olsa sasirirrdim ama akp dan sonra boyle seyler artik komik geliyor he he tuvaletleri geldikleri icin daga ciktilar ve dedigin gibi bebekleri cok sevdikleri ve gelecekte issiz kalcaklari aci cekceklerini dusundukleri icin vurmuslardir. dogrudur yani mitten emekli olduklarindan para cekmek icin bile daga cikmis olaiblirler asf zaten ezilen ulusun daga cikma hakki yoktur o kesin kurtulus savasinda bile ezildigmiz icin deyil ayfon icin savasmisiz(victordan bana bulasti goruyonuzmu) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 dufrasne said: riglous said: dufrasne said: Ayrıca sadece Kürtler mi eziliyor, hayır. Ancak oradaki ezilmişlik bir ırk ve coğrafi temelde yaşandığı için daha belirgin ve bu oradaki halkın ayaklanmasını anlaşılır temellere dayandırıyor. Yoksa her halktan her şehirden işçiler, memurlar, öğrenciler de en az Kürtler kadar eziliyor yani. Ama harçların varlığını sorgulamak yerine kalkan üniversite burslarına tepki gösterecek kadar mal bir gençlik bu ezilmişliklerin ekonomik kökenlerini sorgulamak yerine ideolojik göz boyamalara kapılır gider tabi. yanıldığım konu ise bu mal güruhun paticik'te bu kadar çok olmadığını sanmam oldu. Oradaki ezilmislik bir irk temelli mi? Biraz daha acar misin bu kismi? Bir örnek. Paticik'e bir sansür uygulansa buradaki insanlar tepki verebilir fakat tüm forumlara sansür uygulansa tüm forumların birleşip tepki vermesi daha büyük bir kollektif bilinç gerektirir. Oradaki insanlar da yaşadıkları coğrafya ve kürtlük temelinde daha kolay biraraya geliyor. Ezilenler sadece onlar olmasa da, daha kalabalık bir grup olmalarının sebebi bu. (PKK'dan bahsetmiyorum, bürokratik ya da dernekler yoluyla oradaki politikaları iyileştirmeye çalışanlardan bahsediyorum.) Iyide ben burda irk olarak ezilmislik gormedim. Yani ezilmelerinin sonucu, irklarini on plana cikararak birlik olduklarini soyluyorsun; irk olarak ezildiklerini degil. Irk temelli bir ezilmislik kismini dusunerek biraz daha acarsan sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 sir said: asimilasyon illa fiziksel olacak diye bi kaide yok zaten. devlet bir "adam" falan değildir, devlet devlettir, insan da insandır. herkesin kendi anadilini özgürce konuşabildiği ve gelecek kuşaklara aktarabildiği bir devlet, daha demokratik bir devlettir. tek seslileştirmeye çalışan devletlere ne dendiğini de biliyoruz gayet. bu asimilasyon politikası yürütüldüğünde yaşadığımız bilanço sanırım ortada. binlerce şehit, binlerce parçalanmış aile, binlerce ortada kalmış çocuk. harcanan milyar-dolar mertebesindeki para. toplumsal ve siyasal gerginlik. dış politikada elimizin zayıflaması. AB sürecinin aksaması. devletin meşruiyetini yitirmesi. JİTEM tarzı örgütlenmeler. daha saymalı mıyım? anadoluya 1071'de gelmişiz, bizi anadoludan mı atıcaklar? bizi anadoludan atmanın kime ne faydası var? etnik kökeni ırk olarak görmek nedir ya ahah..türkler ırk, kürtler etnik köken mi? bu mudur ayrım? valla harikalar yaratıyosunuz bazen.. devlet ayrı bişey. her etnik köken veya ırk devlet kuracak diye bi kaide yok. bir dili konuşmanın serbest olmasının, veya bir kültürün devamlılığını sağlamanın olmazsa olmaz koşulu devlet kurmuş olmak mıdır? yoo. ee ne alaka? kürt meselesiyle ilgili hemen her postumda çözümün adresini söylüyorum. daha demokratik bir devlet, karşılıklı diyalog ve anayasal güvence. başka bi yoldan çözülemeyeceğini de anlamış olmalısınız artık, netekim devlet katında hemen herkes anladı bunu. kimlik meselesi kürtler için açlık-tokluk meselesinden önce geliyor artık bunu da görmüş olmanız gerekirdi son seçimlerde. dolayısıyla bu sorunla hiçbi alakası yok. bilindik hamasi söylemlerle de hiçbi çözüm üretmiş olmuyosun ayriyeten =) o yüzden, başarılar. Sir bana sadece bu olayın faydasını söyle sandığın gibi çok sesli olduğunda o ülkeye ne fayda geliyor bunu bana tane tane izah et.Ayrıca dünyadaki her ülkedeki insanlar hangi etnik kökenden gelirse gelsin ortak bir paydada buluşmuşlardır.Senin bu söylediklerini çok modern gördüğün avrupada söylemeye kalk direk biryernden kan alırlar. Asimilasyon politikası yürüttüğümüzden dolayı değil batı kendi çıkarları için kurduğu örgütü üstümüze musallat ettiği için şehirlerimize saldırıyorlar insanlarımızın aklını çeliyor ve çatışma çıkarıyor.Mehmetçikde ülkemizi korumak için şehit oluyor.PKK nın mottosundada bizi asimile etmeye çalışıyorlar hadi eşkiyalık yapalım diye bir olay mı var.Gösterdiği hedefe saldırmayacaksa sahibi tarafından zehirlenecek bir köpekten farkı yoktur PKK nın.Ayrıca Asimilasyon politikasından ne anlıyorsun bana tane tane izah etmeni isterim. Anadoludan bizim atılmamızın batı medeniyetine faydası var Haçlı seferleri düzenlemişlerdir neticede ve türkleri balkanlardan ve anadoludan atma projesinin adı Şark projesidir balkanlardan atmışlardır sırada anadoludan atma aşaması vardır.Kurtuluş savaşında gereken cevabı vermişizdir bunun üzerine bizim kurtuluş savaşını kazanmamızı sağlayan ruhumuzu kimliğimizi ve coşkumuzu dejenere nesiller yetiştirerek kırmak istemektedirler.Soğuk savaş tarzı uzun vadeli bir plan. Irk etnik köken için ise şunu diyebiliriz mesela türklerin birsürü boyu vardır tutupda oğuzlara "işte oğuz ırkı" nasıl diyemiyorsa kuzey iranlıların bir boyu olan şu anda ırklaştırılmaya çalışılan bu insanlarada ırk diyemezsin. Bir kültürün devamlılığını sağlamak istiyorsan zahmet edip devlet kuracaksın arkadaşım yoksa mevcut devletlerin içinde ana yapıyı bozmaya çalışarak parazit gibi yaşamını sürdüremezsin.Tepki görürsün ve görüyorlarda. Kürt meselesinin çözümü ile ilgili öngördüğün şartları bana + ları ve - leri ile açıklarmısın.Şunun sonucunda bu olursa bize bu getirisi oluacak şöyle böyle filan gibisinden. DTP nin oy aldığı yerler doğu kesimidir yani insanların karnının aç olduğu ve bu durumun siyasi ranta dönüştürülmesinin müsait olduğu yerdir doğu.Kimlik meselesi önce geliyor olsaydı büyük şehirlerde DTP muazzam oy alırdı.DTP nin 100 oyu varsa bunun 90 ı direk doğudan.Çocuk mu kandırıyosun :) Ayrıca Hamasi söylemin ne olduğunu bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 @Riglous; Aslında kilit cümlem şuydu; "Oradaki insanlar da yaşadıkları coğrafya ve kürtlük temelinde daha kolay biraraya geliyor". Örneğin orada Kürtler çoğunluk olmasaydı; Ermeni, Laz ve Kürt halklar sayıca eşit olsaydı bir birlik kurmaları daha büyük bir bilinç gerektirirdi. Daha anti-milliyetçi bir tutum gerekirdi örgütlenebilmek için. Aynı töreden, kültürden gelmek insanları daha kolay biraraya getiriyor demek istiyorum. Peki oradaki insanlar Kürt oldukları için mi eziliyor? Sosyal anlamda evet, ekonomik anlamda hayır. Sosyal anlamda neden evet? Çünkü tektipleşen halkı yönetmek daha kolaydır. Fransız İhtilali'nden sonra görülen o "milliyetçi tip" ayaklanmaları doğrudan engellemiş olursunuz. Aslında bugün Kürtlerin ezilmişliği ateistlerin, sosyalistlerin, (hatta bunda da takiye yapmıyorum; başörtülü öğrencilerin) ezilmişliğiyle pek farklı değildir. Hepsinin aleyhine bir sürü uygulama var ülkede. (Hemen örnek verelim laf yemeyelim zorunlu bir din dersleri, iki miting hakkının çok sınırlı tutulması ve bu yüzden illegal mitingler düzenleyen solcuların muhakkak dayak yemesi üç malumunuz üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmaması) Ancak Kürtlerin ortalama eğitim seviyesi çok düşük olmasına rağmen bunun farkına daha iyi varıyorlar. Bunun sebebi de ezilmişliklerini ırksal -yani etnik demek istiyorum- ve coğrafi temellere dayandırabilmeleri; doğru ya da yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Snefru said: Bir kültürün devamlılığını sağlamak istiyorsan zahmet edip devlet kuracaksın arkadaşım yoksa mevcut devletlerin içinde ana yapıyı bozmaya çalışarak parazit gibi yaşamını sürdüremezsin.Tepki görürsün ve görüyorlarda. Hastasın sen. Türkler Anadolu'da mı ortaya çıktı? Sen "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti" cümlesinden rahatsız oluyor musun? Devletler nasıl kuruluyor, başka devletlerle savaşarak. Senin bu dediğin neyi gerektirir biliyor musun? Kürtlerin çoğunlukta olduğu illeri istemesiyle. Ama bunun sözü bile geçince Misak-ı Milliyeci kesilen sen değil misin? Adamların istediği şey Türkiye çatısı altında kültürlerini yaşatabilmek, sen buna da olmaz diyorsun devlet kursunlar diyorsun. Devleti de gitsinler başka yerde kursunlar diyorsun. Çoğunluk olduğu topraklardan kovacaksın yani. Ne kadar kendine müslüman, onursuz bir laf bu. Bu kadar kafasız olunur mu offff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 sadece şunu söyleyeceğim sanki dilinizi dininizi rahatça konuşamıyorsunuz, yaşıyamıyorsunuz diyen arkadaşlara; kaçınız 3 yaşında taşlandınız ailenizin dini ve etnik kökeni yüzünden. ha ben yaşadım, yaşamıyan adam gelmesin bana yok abi çok rahat yaşıyorsunuz, ne yaptılar size diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Ulan hepiniz trollsünüz yeni yeni nicklerde acclar açmışsınız buradan kendi çapınızda beyin fırtınası yapıyorsunuz lamer herifler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Benim 533 adamın 600 küsür mesajı var. Sir'in 1000'i geçmiş. Cevab Veremedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 naraso said: sadece şunu söyleyeceğim sanki dilinizi dininizi rahatça konuşamıyorsunuz, yaşıyamıyorsunuz diyen arkadaşlara; kaçınız 3 yaşında taşlandınız ailenizin dini ve etnik kökeni yüzünden. ha ben yaşadım, yaşamıyan adam gelmesin bana yok abi çok rahat yaşıyorsunuz, ne yaptılar size diye. Türk demek Müslüman olmak demek mi? Bir ülkenin eğitimsiz olması, yobaz bir kitlesinin olması vb bir çok nedeni içine alıp böyle bir savunmamı çıkarıyorsun. Bende Fatih'e gidip "Tanri var mı" muhabbeti yapsam, buna benzer bi sonuçla karşılaşabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 dufrasne said: Benim 533 adamın 600 küsür mesajı var. Sir'in 1000'i geçmiş. Cevab Veremedi. Sana cevap vermek için dünyaya gönderildim zaten bu önemli görevi bana verdiler diğer bir değişle ÇOKTA LÜLÜ ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 ahah nereye kan alıyolar ya? fransada 70 küsur dilde eğitim veriliyo, AB ülkelerinin tamamında 200 adet tanınmış dil var, bunlar anayasal güvence altında olan diller yani. almanyada okullarda hem türkçe hem kürtçe eğitim görmek mümkün. AB'de 200 devlet mi var? yoo.. belçikada ve italyada açık açık bölünmeyi savunan partiler var, bu insanlar serbestçe siyaset yapma hakkına sahip. evet ortak paydada buluştular, o ortak payda demokrasi zaten. kimse "benim dilimde buluşulsun, benim kültürümde buluşulsun" diye diretmiyo. asimilasyondan ne anladığım basit: dilin konuşulmasının yasaklanması, bir bayram tebriği mesajına dahi yazılamaması, çocuğuna kendi anadilinde bir ad koyamamak, kendi dilindeki harflerle yazmanın yasak olması, kendi dilinde şarkı-türkü söyleyememek, kendi dilini araştıramamak, yayınlayamamak, öğretememek, öğrenememek. bir kültür, dil olmadan nasıl gelişir? pkk, bir sonuçtur ve bu kadar uzun süre bitirilememesinin nedeni de işte bu asimilasyondur, oradaki kürtlerle devlet arasında bir türlü bitmeyen çatışmadır. dediğin tarzda çok basit bir örgüt olsaydı TSK'nın onu bitirmek için 25 yıl uğraşması gerekmezdi. hala haçlı seferlerinde kalmışsın, artık kimse toprak fethetmeye bakmıyo, eskidendi onlar. sahiden 70 milyon insanın şu topraklardan sürülebileceğine veya başka bi devletin bu kadar insanı kendi himayesine almak isteyeceğine inanıyo musun? hah, yine türkler > kürtler denklemi. işte hamasi söylem tam olarak bu. kürtleri küçük gören, hor gören, adam yerine koymayan söylem. üzgünüm, istediğin terminolojiyle konuş, demokrasinin ve insan haklarının gereği olarak kürtlere kültürel hakları iade edilmelidir. kürt sorunu bu ülkenin en büyük sorunudur ve kültürel haklar verildiğinde, anayasal güvence sağlandığında bu sorun büyük oranda çözülecektir. daha nasıl bir + istiyosun merak ediyorum, barışın sağlanması, bölgedeki çatışmaların ve siyasi gerginliğin son bulması, oradaki insanların devletle barışması ve topluma kazandırılması yetmiyo mu? dtp istanbulda 200.000den fazla oy almış, az mı? bi de madem karınları aç, niye onlara zenginlik vaadeden akp'ye vermiyolar da devlet tarafından özellikle dışlanmış olan dtpye oy veriyolar? burada maddi bi kazanç mı var, yoksa manevi bir bağ mı söz konusu? neyse önemli değil bunlar, hepimiz trolüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Ya bırakalım artık bu hiç bir hakları yok ezikliğini yaşamayı. Kendi dillerini konuşamıyorlar mı?, Kendi dillerinde şarkı söyleyemiyorlar mı? Zannediyor musun bu dediklerin yapıldığında Türkiyedeki insanlar kardeş kardeş yaşasın. DTP daha bugün bölünmüş haritanın yanında, PKKlı asker resimlerinin önünde konuşmalar yapmıyor mu? Senin amacın açık açık, Kürt milliyetçiliği ile bu ülkeyi bölmekse, kusura bakılmasın hiçbir Türk buna izin vermez. Bende istiyorum bazı sorunlar çözülsün, ancak Avrupada bak böyle tavırlarıyla olmuyor. Sen(ülke bakımından) Avrupa seviyesine ulaşmış bir ülkemisinde Avrupayı örnek gösteriyorsun? Bu Türban olayı gibi. "Aa ne niye genç kızlar Türbansız giremiyor Üniye?" Sen üniversitesine sokarsın, sonrası nolucak? Öbürkü buda benim diyince nolucak? Bugün o bölgenin gelişememesinin en büyük sebebi PKK dır. Ordaki fabrikaları zorla kapattıran onlar. Eğer sen iyi eğitim alamıyorsan bunun sebebi PKK. Hangi öğretmen terör bölgesinde görev almak ister? Hangi doktor ister? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 sir said: ahah nereye kan alıyolar ya? fransada 70 küsur dilde eğitim veriliyo, AB ülkelerinin tamamında 200 adet tanınmış dil var, bunlar anayasal güvence altında olan diller yani. almanyada okullarda hem türkçe hem kürtçe eğitim görmek mümkün. AB'de 200 devlet mi var? yoo.. belçikada ve italyada açık açık bölünmeyi savunan partiler var, bu insanlar serbestçe siyaset yapma hakkına sahip. evet ortak paydada buluştular, o ortak payda demokrasi zaten. kimse "benim dilimde buluşulsun, benim kültürümde buluşulsun" diye diretmiyo. asimilasyondan ne anladığım basit: dilin konuşulmasının yasaklanması, bir bayram tebriği mesajına dahi yazılamaması, çocuğuna kendi anadilinde bir ad koyamamak, kendi dilindeki harflerle yazmanın yasak olması, kendi dilinde şarkı-türkü söyleyememek, kendi dilini araştıramamak, yayınlayamamak, öğretememek, öğrenememek. bir kültür, dil olmadan nasıl gelişir? pkk, bir sonuçtur ve bu kadar uzun süre bitirilememesinin nedeni de işte bu asimilasyondur, oradaki kürtlerle devlet arasında bir türlü bitmeyen çatışmadır. dediğin tarzda çok basit bir örgüt olsaydı TSK'nın onu bitirmek için 25 yıl uğraşması gerekmezdi. hala haçlı seferlerinde kalmışsın, artık kimse toprak fethetmeye bakmıyo, eskidendi onlar. sahiden 70 milyon insanın şu topraklardan sürülebileceğine veya başka bi devletin bu kadar insanı kendi himayesine almak isteyeceğine inanıyo musun? hah, yine türkler > kürtler denklemi. işte hamasi söylem tam olarak bu. kürtleri küçük gören, hor gören, adam yerine koymayan söylem. üzgünüm, istediğin terminolojiyle konuş, demokrasinin ve insan haklarının gereği olarak kürtlere kültürel hakları iade edilmelidir. kürt sorunu bu ülkenin en büyük sorunudur ve kültürel haklar verildiğinde, anayasal güvence sağlandığında bu sorun büyük oranda çözülecektir. daha nasıl bir + istiyosun merak ediyorum, barışın sağlanması, bölgedeki çatışmaların ve siyasi gerginliğin son bulması, oradaki insanların devletle barışması ve topluma kazandırılması yetmiyo mu? dtp istanbulda 200.000den fazla oy almış, az mı? bi de madem karınları aç, niye onlara zenginlik vaadeden akp'ye vermiyolar da devlet tarafından özellikle dışlanmış olan dtpye oy veriyolar? burada maddi bi kazanç mı var, yoksa manevi bir bağ mı söz konusu? neyse önemli değil bunlar, hepimiz trolüz. Bizim ülkemizde de birsürü dilde eğitim veriliyor.Eğitim verilmesin diyemez kimse zaten dedikleri de yok.Fakat hiçbir avrupa ülkesinde mevcut otoriteyi ülkemizdeki gibi değiştirmeye kalkamazsın.Dil birliği denen birşey vardır sonuçta.Dil eğitim öğretim alanında her zaman yerini alır fakat ülke işlerinde 2 dil kullanamazsın. Demokrasi buluşulacak tek ortak payda değildir bunuda öğrenmek gerek. Günlük yaşamda kürtçe nerede yasak?Kim kime bayram tebriği atamıyor kürtçe olarak?Paşa paşa da isim koyuyorlar yok öyle bir saçmalık.Kendi dilindeki harflerle yazmaması ne kadar güzel bir tabir kendi devletleri olursa kendi dillerinide kullanabilirler mevcut bir devletin içinde bunu yapamazlar.Kimsede yapamaz böyle bir saçmalık olamaz.Biz almanyada yapabiliyormuyuz aynısını :) Kendi dilinde paşa paşada türkü okuyorlar bkz İbrahim Tatlıses milyonlara seslendiği programında kürtçe türküde okuyo herkesde kalkıp oynuyo kimsenin birşey dediğide yok.Kendi dillerini öğretemiyorlarsa nasıl hala kürtçe konuşabiliyorlar.Ayrıca kendi dillerini araştırmak için kültürel zemine sahip kişiler olsalar çoktan araştırırlardı. PKK nın çökertilmesi sadece TSK ile olacak iş değil.Erdal Sarızeybek bu konuyu çok güzel işledi vaktin varsa araştır. Bölgedeki insanlarla elbette barış mümkündür ancak bu sadece Terör örgütünü savunmayı bıraktıklarında olacaktır.Kimse bu konuda türkiyeden taviz filan istememelidir. 13 milyonluk bir şehirde 200 bin oyun alınması çok mu hey allahım ya haha :)O 200 bin oy veren insanlarda yeni göç etmiş insanlardır.Karnı doyan şehirleşen doğulu vatandaşlarımızın DTP ye prim vermediği çok açıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 sir said: pkk, bir sonuçtur ve bu kadar uzun süre bitirilememesinin nedeni de işte bu asimilasyondur, oradaki kürtlerle devlet arasında bir türlü bitmeyen çatışmadır. dediğin tarzda çok basit bir örgüt olsaydı TSK'nın onu bitirmek için 25 yıl uğraşması gerekmezdi. bunun nedeni orgutun kendi gucu veya kurtler tarafından desteklenmesi değil, türkiye alehtarı 3. parti gücler. o dış destek gelmezse hiçbir halt yiyemez, 3 ayda kökü kurur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Loxias said: Ya bırakalım artık bu hiç bir hakları yok ezikliğini yaşamayı. Kendi dillerini konuşamıyorlar mı?, Kendi dillerinde şarkı söyleyemiyorlar mı? Zannediyor musun bu dediklerin yapıldığında Türkiyedeki insanlar kardeş kardeş yaşasın. DTP daha bugün bölünmüş haritanın yanında, PKKlı asker resimlerinin önünde konuşmalar yapmıyor mu? sayfalarca anlatıldı anlayamıyo arkadaşlar, loxias çok iyi özetlemiş. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 demokrasi buluşulacak tek ortak payda değildir? öeh artık. suya yazı yazmak gibi seni sevmeeeek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Bazı arkadaşlarda flip flop zekası oldugu için çok seçeneğe açık değiller işin ironisi de burda demokrasiyi savunuyorlar çok sesliliği savunuyorlar ama insanların demokrasiden başka ortak bir noktada buluşabileceğini başka ortak değerlerinde olduğunu kendilerinin ifadesiyle zenginliği çok sesliliği görmezden geliyorlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 nedir abi söyle o zaman orada buluşulsun yani..AB ülkelerinin ortak paydası demokrasi olmuş, birbirinden bu kadar farklı ve geçmişte bu kadar çok savaşmış 16 ülke "birlik" olabildi. senin önerin nedir, kürtlerle başka hangi ortak değer(ler)de buluşabiliriz? ama şunu söyliyim "siz etnik kökensiniz, ırk değilsiniz, kültür yaşatmak için devlet kursaydınız" diyerek uzlaşman biraz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 polislerle mac yaparken kurtce pas istemek dupeduz provokasyondur, insallah polisler iyice agızlarını burunlarını dökmüslerdir. ps: polis teskilatını zerre kadar sevmesem de iyi etmisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paticik'in sevmedigim yonlerinden birisi, zamani geriden takip etmesidir. Kurt meseleside ayni minvalde oyle.. Devlet bile ozelestiri yapmaya baslamisken, patilerin halen 12 Eylul argumanlariyla konusmasi cok uzucu. Yarin obursu gun kurt sorununa kart kurtsal bir aciklama getirilse hic sasmam. Yani Kurt sorununa cozumlerin tartisilacagi bir alanda, Kurt un adini koyaya calisiyoruz once bu forumda. Dunya degisiyor, Turkiye degisiyor, Paticik degismiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 dufrasne said: @Riglous; Aslında kilit cümlem şuydu; "Oradaki insanlar da yaşadıkları coğrafya ve kürtlük temelinde daha kolay biraraya geliyor". Örneğin orada Kürtler çoğunluk olmasaydı; Ermeni, Laz ve Kürt halklar sayıca eşit olsaydı bir birlik kurmaları daha büyük bir bilinç gerektirirdi. Daha anti-milliyetçi bir tutum gerekirdi örgütlenebilmek için. Aynı töreden, kültürden gelmek insanları daha kolay biraraya getiriyor demek istiyorum. Peki oradaki insanlar Kürt oldukları için mi eziliyor? Sosyal anlamda evet, ekonomik anlamda hayır. Sosyal anlamda neden evet? Çünkü tektipleşen halkı yönetmek daha kolaydır. Fransız İhtilali'nden sonra görülen o "milliyetçi tip" ayaklanmaları doğrudan engellemiş olursunuz. Bunun 'cunku'su olmamis. Tektiplesen halki yonetmek daha kolaydir belki ama benim sordugum sorunun ve "Peki oradaki insanlar Kürt oldukları için mi eziliyor?" su sorunun yaniti bu degil. said: Aslında bugün Kürtlerin ezilmişliği ateistlerin, sosyalistlerin, (hatta bunda da takiye yapmıyorum; başörtülü öğrencilerin) ezilmişliğiyle pek farklı değildir. Hepsinin aleyhine bir sürü uygulama var ülkede. (Hemen örnek verelim laf yemeyelim zorunlu bir din dersleri, iki miting hakkının çok sınırlı tutulması ve bu yüzden illegal mitingler düzenleyen solcuların muhakkak dayak yemesi üç malumunuz üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmaması) Ancak Kürtlerin ortalama eğitim seviyesi çok düşük olmasına rağmen bunun farkına daha iyi varıyorlar. Bunun sebebi de ezilmişliklerini ırksal -yani etnik demek istiyorum- ve coğrafi temellere dayandırabilmeleri; doğru ya da yanlış. Egitimin dusuk olmasinin sebebi, cografi temellere dayandirilir, "insanlar doguya zorunlu olarak yollanmazlarsa gitmeyi tercih etmiyorlar" dersin inanirim. Ama irksal nedenler dersen, bu sefer isin icine bir ogretmenin "Sen Kurtsun, sana abakus yok" demesi girer mesela. Bu ikisinin ayrimini biliyorsun diye tahmin ediyorum. Bu farki gozeterek 3.ye soruyorum, Kurt'ler irksal olarak nasil eziliyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 KART KURTÇU PATİLERİ BANLAYALIM !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Robert_Poche said: polislerle mac yaparken kurtce pas istemek dupeduz provokasyondur, insallah polisler iyice agızlarını burunlarını dökmüslerdir. ps: polis teskilatını zerre kadar sevmesem de iyi etmisler canım benim <3 nasıl da çıktı içindeki pölat abimiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar