Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dostluk, Polis, Kürtçe

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

cengizhan66 said:
pkk yi kurtler kurmadi onceki mesajlari okumadan konusuyorsunuz
ama kurtlerin ustune kurulmus gibi gosteriliyor gercekte oyle deyil
hem asiri sagci ne anlar gladio dan anlamaisnida bekliyemeyiz beklicemiz tek sey azcik sag duyudur
valla abd olsun 150mi 200 mi ne yil once cok guzel esit gelismis
rusya olsun hala icinde onlarca ulke oldugu falan filan iste
bide su var tabi simdi her turk asker dogarsa biz turk olmadigimizdan ben askerlik yapmak istemiyorum niye zorla diretiyorlar?
benim devlete bi borcum yok ama onun bana sayilmicak borclari var zaten orta asyadan gelip toprami ele gecirmisler dunyanin parasini alip internet i bi duzgun vermemisler kara yollari desen binlerce insani yok ediyo
guvenlik desen zaten guvenligimizi devlet tehdit ediyo son olaylardan sonra
istemiyom ben askerlik falan yapmak hadi imkaganim olsa anamida alir giderdim ama yok iste
daha boyle busuru konu var hepsini konusamayiz

Ne salağız abi biz taa Orta Asyadan gelmişiz internetimiz bile 100mbit olmadıktan sonra boşuna gelmişiz hadi hep birlikte dağıtalım ülkeyi.Internetimiz 100mbit olunca geri toplarız.Viktorun dediği cifors olayı böyle oluyo demekki :)
Ayrıca büyük balık küçük balığı yutarken hiçbir problem olmuyor nerdeyse 1000 yıl önce aldığımız vatan yaptığımız yerde işgalci durumuna düşüyoruz.Amerika gider dünyanın ucundan gelir ortadoğuda işgalci olur ona laf yok biz kaç sene önce gelmişiz yastık yorgan gitmiş kavga bitmiş biz işgalci oluyoruz eee avuva goyin

Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:
hem asiri sagci ne anlar gladio dan anlamaisnida bekliyemeyiz beklicemiz tek sey azcik sag duyudur
bide su var tabi simdi her turk asker dogarsa biz turk olmadigimizdan ben askerlik yapmak istemiyorum niye zorla diretiyorlar?
benim devlete bi borcum yok ama onun bana sayilmicak borclari var zaten orta asyadan gelip toprami ele gecirmisler dunyanin parasini alip internet i bi duzgun vermemisler kara yollari desen binlerce insani yok ediyo
istemiyom ben askerlik falan yapmak hadi imkaganim olsa anamida alir giderdim ama yok iste

bu ülkede sen nasıl yaşıyorsan bende bir Türk olarak öyle yaşıyorum. Sana farklı tuvaletler lavabolar, yeme içme yerlerine farklı kapılar konmamış. Bu ülkede benim haklarım olduğu kadar seninde var. Kimse sana şusun busun bunu haketmiyorsun demiyor(resmi makamlarda). Askerlik yapmak isteyip istememek kişisel bir düşüncedir. Bende bir Türk olarak yapmak istemiyorum, ancak bunun Türklükle Kürtlükle vs ile ilgisi yok.

Her Türk asker doğar ben türk değilim hehe demekle olmuyor. Bunlar yıllardır duyduğumuz DTP söylemleri açıkcası.

Ayrıca bu ülkenin gelişememesindeki en büyük etkenler 1.si ABD yanlısı iktidarlar, 2.si PKK ve onun destekcileridir.
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
@firatram

Kürtlerin ezilmişlik psikolojisinden bıktığını söylemişsin. Bu nasıl bir zalimliktir aklım almıyor. Devlet neden oradaki feodal sisteme karşı politikalar üretemedi zamanında? O insanlar boşu boşuna PKK'ya sempati duymuyorlar, devlete güvenemeyeceklerini biliyorlar çünkü. Bu sistem için tek önemli şey daha fazla kar elde etmektir. Sağlık, eğitim, ulaşım gibi alanlarda özelleştirmelerin sebebi budur, Neo-liberalizm budur. Şimdi sen büyük bir şirketin yöneticisi olsan özel okulunu nereye açarsın, hastaneni, otobanını nereye yaparsın? Oradaki halkın gelişmesi, insani şartlarda yaşamasının tek yolu kamusal hizmettir. Bu da artık olmayacağına göre birkaç iyiliksever insanın yapacağı hizmetlere bakar oradaki halkın gelişimi. Bu da hiçbir şeye yetmez, fitreyle zekatla insanlar eşitlenmez. Oradaki halk senden yoksul, senden sağlıksız olmaya mahkum, ezilmişlik budur. Umarım sen de ezilmişliklerinin farkına varırsın bir gün de isyan edersin.

Doğru, isyan ederiz. Ama bombaları çöpkutularına atıp çolup çocuğu katletmeyiz.
Sempatim olan millet vekillerine zorla oy kullandırmayız. "vermeyenin tavuklarına kadar öldürün" talimatı vermeyiz.
Gecenin köründe milletin arabasını ateşe vermeyiz.
Çocukları panzerlerin önüne yollayıp taş attırmayız.
30.000 den fazla şehitin katili olmayız.
Yüzlerce bebeğin katili olmayız.
Onlarca köyü göç ettirmek zorunda bırakmayız.
Arkamıza emperyalist güçleri alıp milliyetçilik taslamayız.

Bukadar şeyi yapsakda yakalanınca "Ben Türk evladıyım, emrinizdeyim" demezdik..
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
Ayrıca sadece Kürtler mi eziliyor, hayır. Ancak oradaki ezilmişlik bir ırk ve coğrafi temelde yaşandığı için daha belirgin ve bu oradaki halkın ayaklanmasını anlaşılır temellere dayandırıyor. Yoksa her halktan her şehirden işçiler, memurlar, öğrenciler de en az Kürtler kadar eziliyor yani. Ama harçların varlığını sorgulamak yerine kalkan üniversite burslarına tepki gösterecek kadar mal bir gençlik bu ezilmişliklerin ekonomik kökenlerini sorgulamak yerine ideolojik göz boyamalara kapılır gider tabi. yanıldığım konu ise bu mal güruhun paticik'te bu kadar çok olmadığını sanmam oldu.

Oradaki ezilmislik bir irk temelli mi? Biraz daha acar misin bu kismi?
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

bu ülkede sen nasıl yaşıyorsan bende bir Türk olarak öyle yaşıyorum. Sana farklı tuvaletler lavabolar, yeme içme yerlerine farklı kapılar konmamış. Bu ülkede benim haklarım olduğu kadar seninde var. Kimse sana şusun busun bunu haketmiyorsun demiyor(resmi makamlarda). Askerlik yapmak isteyip istememek kişisel bir düşüncedir. Bende bir Türk olarak yapmak istemiyorum, ancak bunun Türklükle Kürtlükle vs ile ilgisi yok.

Her Türk asker doğar ben türk değilim hehe demekle olmuyor. Bunlar yıllardır duyduğumuz DTP söylemleri açıkcası.

Ayrıca bu ülkenin gelişememesindeki en büyük etkenler 1.si ABD yanlısı iktidarlar, 2.si PKK ve onun destekcileridir.

iste senin dilinde eytim ve yayin var ama benim dilimde yok sen kendi dilini konusuyon ben konusamiyom (resmi falan yerlerde) konusursam kiyametmi kopar o kismida anlamadim
bu arada bu ulkenin gelismemesi disa alimda bagimli olusudur pkk yi kurtler kurmadi bu devletin miti kurmustur oda heralde nato isteyiyle olmustur yani hepsinin sonu batiya usa ya nato ya cikiyor
askerlik evet kisisel olmali aslinda istiyen yapsin istemeyen yapmasin
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
yenı bi din duyd, zorlandı diye buyun kültüründen yaşam şeklidnen vazgecen bi milleti neden ciddiye alıyoruz o zaman?

ha soylediğin zaten yalan yanlış ama olsun.

cunki o bahsettiğin millet bugun cok onemli bir cografyada cok onemli bir yerde bulunuyor. onun için malasef, seninde bildigini bazı kurallara göre ciddiye alacaksın.

Kurtler amerikanın piyonu olmak dısında hic bir varlık gosterememiş, benliği olmayan Irak, Türkiye, İran nerede olursa olsun, azınlık olarak kalan, çünki birlik beraberlik yerine birilerinin piyonu olmayı kabul eden, bulundukları heryerde çözüm değil yıkım için uğraşan bir grup olma görüntüsünden ileri gidememiştir. Bir arkadaşında dediği gibi Saddam'dan kaçarlerken T.C. bütün şartlarını kabul eden bu grup bugün Amerikanın pohpohlamasıyla hak iddaa etmeye başlamıştır. Unutulmaması gereklidir ki, Talibanı, El-Fetihi yaratan Amerika, bu gruplarla işi bittiğinde, kendi kazançları uğruna bunları düşman ilan etmiştir.

İstisnalar kaideyi bozmaz,bunu bir sorun olarak görmeyip, ben Türk'üm diyebilen, çoluğuna çocuguna Türkçe de öğreten, yıkım yerine ülke ekonomisine katkıda bulunan, Kürt kökenli tanıdıklarım / arkadaşlarımda var. Onlar zaten yukarıda tarif ettiğimiz gruba dahil değil çünki Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Türkler olarak yaşıyorlar.

İşin komiğide şu bu bahsettiğimiz silaha eğilimli, siyasi kanadı silahı destekleyen bu grup, bir gün bir şekilde herhangi bir coğrafyada bagımsız bir oluşum kurabilse, herhalde yapabildikleri tek şey silahlanma olduğundan, can sıkıntısından birbirlerini boğazlarlar.

cengizhan66 said:

rusyada cecenistana bakin suan cecenlerin cumhur bas. gibi yerleri var ama rusyaya bagimli ve bagimsiz olmak istemiyolar

lol şakamısın sen, git biraz haber oku.

cengizhan66 said:
simdi ben kurtce tv acsam sen kurtce bilmiyosun nasil senin ozgurlugune mudahale verip zarar vercek? bide izlenme zorunluguda yok???

siyasi kanadin silahli eylemleri savunmasi gibi bu kanalinda bu dogrultuda yayın yapması durumunda, aynen bizim ozgurlugumuze mudahele eder. bu durumdada senin ozgurlugun bu noktaya kadardır.

dufrasne said:
Sen başkasının anadilini konuşması nasıl engellersin bunu nasıl savunursun lan?
sen o anadilini evinde konusacaksın, benim ülkemin millet meclisinde, okulunda, hastanesinde ve televizyonunda konuşamazsın.

cengizhan66 said:

peki demokratik ve barışcıl çözüm amaçladığını iddaa eden bu malum parti, PKK adlı silahlı oluşumu destekliyor? kanlarımı ısınmış?

amerikan tarihini önce bir oku, sonrada eyaletlerin şu anki isteklerini bi araştır, amerika öyle senin haritadan baktığın gibi birşey değil.

Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsan, bu devletin koruduğu topraklarda yaşıyorsan, bu devlete borcunda var askerliğinide yapacaksın. senin ne ayrıcalığın var pardon? he şu var, ayrıcalık değil ayrıcılık var sende. ha şartlar sana uymuyorsa, şartları uygun olan bir yer bulursun kendine mesela.

Mümkün mertebe tum quotelara da aynı mesaj içinde cevap vermeye çalışalım 6 adet ardarda mesaj atmayalım /Estel
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
dufrasne said:
Ayrıca sadece Kürtler mi eziliyor, hayır. Ancak oradaki ezilmişlik bir ırk ve coğrafi temelde yaşandığı için daha belirgin ve bu oradaki halkın ayaklanmasını anlaşılır temellere dayandırıyor. Yoksa her halktan her şehirden işçiler, memurlar, öğrenciler de en az Kürtler kadar eziliyor yani. Ama harçların varlığını sorgulamak yerine kalkan üniversite burslarına tepki gösterecek kadar mal bir gençlik bu ezilmişliklerin ekonomik kökenlerini sorgulamak yerine ideolojik göz boyamalara kapılır gider tabi. yanıldığım konu ise bu mal güruhun paticik'te bu kadar çok olmadığını sanmam oldu.

Oradaki ezilmislik bir irk temelli mi? Biraz daha acar misin bu kismi?

Bir örnek. Paticik'e bir sansür uygulansa buradaki insanlar tepki verebilir fakat tüm forumlara sansür uygulansa tüm forumların birleşip tepki vermesi daha büyük bir kollektif bilinç gerektirir. Oradaki insanlar da yaşadıkları coğrafya ve kürtlük temelinde daha kolay biraraya geliyor. Ezilenler sadece onlar olmasa da, daha kalabalık bir grup olmalarının sebebi bu. (PKK'dan bahsetmiyorum, bürokratik ya da dernekler yoluyla oradaki politikaları iyileştirmeye çalışanlardan bahsediyorum.)

@bonesoul; Benim ülkemin meclisinde, hastanesinde, okulunda Kürtçe konuşamazsın, evinde konuşursun demişsin. Birincisi burası senin ülken değil, Kürtler de çoğu diğer azınlık gibi bu topraklarda Türkler kadar eski. Ayrıca hepimizin soy ağacını sorgulasak çok çeşitli halk ve mezheplerle karıştığımızı buluruz. Yani Türkler, Çinliler gibi içe kapalı bir halk değil ki 1000 yıl göç etmişler. Hal böyleyken "benim ülkem" diyebiliyorsun ve 15 milyon insanı ikinci sınıf vatandaş ilan ediyorsun. Ne demek allah aşkına "benim ülkemin televizyonunda Kürtçe konuşamazlar" böyle bir mantık var mı :D İngilizce, Almanca eğitim veren okulları da kapatalım o zaman? Ticaret, Dış ilişkiler vs. için önemli dillerde eğitime bir kulp takamıyorsan Kürtçe eğitime de takamazsın. Oradaki insanların kendi anadilinde eğitim, kamu hizmetleri ve televizyonlar istemesi en doğal hakları.
Sosyal ağlarda paylaş

benim ülkem çünkü ben bu ülkenin bölünmesini, parçalara ayrılmasını değil, ülkemin kalkınmasını gelişmesini istiyorum. Bunu isteyenlerde hangi ırk veya kültürden gelirse gelsin kendilerine Türk diyorlar ve bu ülkenin yasalarını, meclisini kutsal kabul edip, benim bu ülkeye borcum yok, ben askere gitmem demiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bölücü herif,adam orda ben derken herkesi kastediyor anladın mı?Irkçılık yapanın önde gideni sensin.Ortada safkan türk isteriz diye dolaşan salaklarda yok.Ama siz burada ırkları baz alarak düşündüğünüz için ırkçılığın kralını yapıyorsunuz.Bu toprağın kardeşliğini çekemeyen içine sindiremeyen batı çıkarları için milliyetçilik yapanlar da amaçları gerçekten böyleyse kürdistan kuruldu işte çekip giderler oraya.Tabi doğumuzdan bir kum tanesi bile alamazlar orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

evet okuma ozurlugu bu olsa gerek sundan basliyalim
bonesoul said:
cengizhan66 said:

rusyada cecenistana bakin suan cecenlerin cumhur bas. gibi yerleri var ama rusyaya bagimli ve bagimsiz olmak istemiyolar

lol şakamısın sen, git biraz haber oku.

demissin evet git azcik haber oku ama sen okumassin zaten yazilarindan belli ne oldugun ben sana ozet geceyim
Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov ayni zamanda putin in en yakin arkadasidir ve her yerde cecenistanin ayrilmicagini bagimsiz olmak istemedigini soylemektedir

simdi dtp pkk yi destekliyo olabilir ama soyle bi gercek varki oda 5-8% oy almakta(tabi sen olsan hepsini toplama kamplarina atar sorun cozulur dersin) ve kendileri soyle soylemekte
biz meclisteyiz cunku insanimiz bir takim sorunlar oldugunu dusunuyor ve bizi demokratik bi cozum icin seciyor diyorlar
ve cogu kisi bi problem oldugunu dusunuyor bunlarin disinda
sen problemleri kaparsan asla olmaz dersen ee o zaman izin verde adamlar haklarini soke soke alsin
simdi almanya yi dusunun 3-4m turkmu ne var bu kisilerin ev harici turkce konusmalari yasak olsa disarda dovulup linc edilip sarkicilar ulkeden atilsa ve butun turkce yayinlar yasaklansa o zaman kesin sen almanyaya dusman kesilirsin
iste boyle birsey empati demiyorum hic supesizki uzak birsey
suan diyer kulturer veye farkli kokenliler ses cikartmasada er yada gec baskalarinin pravokasyonuyla ses cikartacak ve o zaman kim odicek bunun hesabini ???
basbakanin oglumu =???
hayir zaten sapasaglam gemi kaptani curuk raporu verilmis
cumhur baskani falanmi ??
tabiki hayir
o zaman kim?
simdi benim ayricaligim ne demissin basbaknin oglunun bu devlet karsisindaki ayricaligi ne ?
Sosyal ağlarda paylaş

@bonesoul (Snefru sen de oku.) "Askerler ne uğruna savaştıklarını bilselerdi, hayat bambaşka olurdu" diye bir lafı var Andre Gide'ın. Silah satıcılarının daha fazla kar etmek istemesinin, başka ülkelerdeki yeraltı kaynaklarına egemen olmanın bile bir savaş nedeni olduğu dünyada askerliği reddetmek o kadar kötü bir şey değil. Biz onurumuz için yaptığımız son savaşı 1922'de kazandık.

Sen ülkenin gelişmesini, kalkınmasını istiyorsun, ama bu da içi boş bir söylem. Emperyalist ülkelerin işbirlikçisi olarak ne kadar kalkınabilirsin? Bu ülkelerin piyonu haline gelirsin ve verdiğin imtiyaz/özelleştirmelerle onlara daha fazla bağlanırsın. İşsizlik yüzde 15.5 (ki gerçek değerler bundan çok daha fazla). Krizden çıkma yönteminin karından ödül vermek değil de işçileri işten atmak olduğu bir sistemde bu kaçınılmaz sondur zaten. Zenginin zenginleştiği fakirin daha fakirleştiği bir sistem bu. Ha ben zenginlerden olcam kürtmüş işçiymiş takmam diyorsan no problemo.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Bölücü herif,adam orda ben derken herkesi kastediyor anladın mı?Irkçılık yapanın önde gideni sensin.Ortada safkan türk isteriz diye dolaşan salaklarda yok.Ama siz burada ırkları baz alarak düşündüğünüz için ırkçılığın kralını yapıyorsunuz.Bu toprağın kardeşliğini çekemeyen içine sindiremeyen batı çıkarları için milliyetçilik yapanlar da amaçları gerçekten böyleyse kürdistan kuruldu işte çekip giderler oraya.Tabi doğumuzdan bir kum tanesi bile alamazlar orası ayrı.

15 yaşında değilsen oturup ağlayacağım yemin ederim. Bölücü demişsin bana ya. Ben ne yaptım da bölücü oldum;

1) Kürtlerin anadilde eğitim ve kamu hizmetleri almalarını savundum. Yani bunun konuşulmasının sebebi bir polisin Kürtçe pas istediği diye bir çocuğu dövmesi!
2) Oradaki şehirlerin (bak Kürt demiyorum) ekonomik anlamda iyileştirilmesi gerektiğini savundum.

Bu bölücülükse tamam bölücüyüm. Şimdi biri çıkıp konu nereden nereye geldi diyecek, ama konu buralara boşa gelmedi. Bir polisin Kürtçe konuşuyor diye bir çocuğu dövmesini makul gören zihniyetin kökenleri bir çok şeye dayanır.
Sosyal ağlarda paylaş

bonesoul said:
benim ülkem çünkü ben bu ülkenin bölünmesini, parçalara ayrılmasını değil, ülkemin kalkınmasını gelişmesini istiyorum. Bunu isteyenlerde hangi ırk veya kültürden gelirse gelsin kendilerine Türk diyorlar ve bu ülkenin yasalarını, meclisini kutsal kabul edip, benim bu ülkeye borcum yok, ben askere gitmem demiyorlar.

yanlış,

dahada yanlış
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:
Benim ülkemin meclisinde, hastanesinde, okulunda Kürtçe konuşamazsın, evinde konuşursun demişsin. Birincisi burası senin ülken değil, Kürtler de çoğu diğer azınlık gibi bu topraklarda Türkler kadar eski. Ayrıca hepimizin soy ağacını sorgulasak çok çeşitli halk ve mezheplerle karıştığımızı buluruz. Yani Türkler, Çinliler gibi içe kapalı bir halk değil ki 1000 yıl göç etmişler. Hal böyleyken "benim ülkem" diyebiliyorsun ve 15 milyon insanı ikinci sınıf vatandaş ilan ediyorsun. Ne demek allah aşkına "benim ülkemin televizyonunda Kürtçe konuşamazlar" böyle bir mantık var mı grinning smiley İngilizce, Almanca eğitim veren okulları da kapatalım o zaman? Ticaret, Dış ilişkiler vs. için önemli dillerde eğitime bir kulp takamıyorsan Kürtçe eğitime de takamazsın. Oradaki insanların kendi anadilinde eğitim, kamu hizmetleri ve televizyonlar istemesi en doğal hakları.

Ben bu yazının içinde hiçbir çocuğun kürtçe pas istedi diye dövüldüğünü ve doğu için ekonomik kalkınmayı savunduğunu göremiyorum.Zira bu mesaja hitaben yazdım.Pas olayı veya ekonomik kalkınma ile ilgili hiçbirşey söylememişsin burada.Sonuç olarak çarpıtma yaparak sonuç alabileceğini mi sanıyorsun çok mu zekisin dufrasne :)
Sosyal ağlarda paylaş

şu paradoksa hastayım; devlet bütün gücüyle kürtlerin milli benliğini seneler boyu asimile etmeye uğraşmış, gelip burada "millet bilinci yok onların" falan diyosunuz. kültürel haklarını tehlike olarak görüyosunuz. izin verdiniz mi de millet bilinci oluşsun? tey gidi ya..

sg-1; lozan anlaşmasının imzalandığı yıldan günümüze kadar hiç mi başını kaşıyacak vakti olmaz devletin? kürt kimliğinin 60ların sonu ve 70lerin başında oturduğu ve kültürel hak talebinin bu yıllarda başladığı doğru. ancak bu talepler öyle pat diye ortaya çıkmadı, geçmişte yaşanan acı ve baskıların da kürt kimliğinin ve milliyetçiliğinin ortaya çıkışında çok önemli rolü var. bunun yanısıra gittikçe demokratlaşan ve çoksesliliğe yönelen bir dünyada elbette kürtlerin de devlet-vatandaş ilişkisine bakış açıları değişiyor ve siyasette kendilerine bir yer arıyorlar. tabi sonrasında 12 eylül geliyor ve her türlü hak talebini vahşi bi şekilde bastırıyor. sonrası malum.

firatram: elbette kendi okulları da olacak, münazaraları da olacak. sen okullarda 100% ideolojik eğitim verirsen, kitaplara kürtlüğün k'sini sokmazsan, yöredeki dağa taşa ve okullara "ne mutlu türküm diyene" yazdırırsan e haliyle insanlar o eğitime sıcak bakmazlar.

evinde kürtçe konuşmayla kültürünü koruyamazsın işte. kürdoloji enstitüsü olacak, anadilde eğitim olacak ki gelecek kuşaklara aktarabilesin, makaleler yayınlayıp araştırmalar yapabilesin. bir de anayasal güvence olacak ki kürtçe konuştun diye linç edilmeyesin.

neyse yoruldum ben artık bu meselede laf anlatmaktan. dufrasne bence hiç yorma kendini, anlamayacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:

demissin evet git azcik haber oku ama sen okumassin zaten yazilarindan belli ne oldugun ben sana ozet geceyim
Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov ayni zamanda putin in en yakin arkadasidir ve her yerde cecenistanin ayrilmicagini bagimsiz olmak istemedigini soylemektedir

vay bea bizim 40 yıllık okul basan, gemi kaçıran Çeçenler Başkan, putinin kankası diye, Rusyayı artık kardeş ülke olarak görüyorlar.

cengizhan66 said:

simdi dtp pkk yi destekliyo olabilir ama soyle bi gercek varki oda 5-8% oy almakta(tabi sen olsan hepsini toplama kamplarina atar sorun cozulur dersin) ve kendileri soyle soylemekte
biz meclisteyiz cunku insanimiz bir takim sorunlar oldugunu dusunuyor ve bizi demokratik bi cozum icin seciyor diyorlar
ve cogu kisi bi problem oldugunu dusunuyor bunlarin disinda
sen problemleri kaparsan asla olmaz dersen ee o zaman izin verde adamlar haklarini soke soke alsin
simdi almanya yi dusunun 3-4m turkmu ne var bu kisilerin ev harici turkce konusmalari yasak olsa disarda dovulup linc edilip sarkicilar ulkeden atilsa ve butun turkce yayinlar yasaklansa o zaman kesin sen almanyaya dusman kesilirsin
iste boyle birsey empati demiyorum hic supesizki uzak birsey
suan diyer kulturer veye farkli kokenliler ses cikartmasada er yada gec baskalarinin pravokasyonuyla ses cikartacak ve o zaman kim odicek bunun hesabini ???
basbakanin oglumu =???
hayir zaten sapasaglam gemi kaptani curuk raporu verilmis
cumhur baskani falanmi ??
tabiki hayir
o zaman kim?
simdi benim ayricaligim ne demissin basbaknin oglunun bu devlet karsisindaki ayricaligi ne ?

şimdi öncelikle derdiniz, başbakanın oğlunun gemiciği mi yoksa sizin etnik kimliğinizmi? başbakanın oğlunun gemiciği yüzünden silahlanıyorsa bu grup, ozaman silahlı eylemlerden halkan zarar görmemeli.

bu fikir ayrılığınızı, Türkiye'de yanlış giden başka konulardan destek alarak kanıtlayabileceğiniz bir durum mevcut değil. mağduriyet mevcutsa etnik kimliğinize ilgili, sırf size özel olan durumlardan bahsetmelisiniz. bütün ülkenin mağdur olduğu durumlar sizin savunduğunuz fikirlere kanıt değildir.

ikinci olarak, hakaret olayına girme. zaten düzgün bir şekilde konuşamıyorsan, savunduğun ideolojinin neden konuşarak değilde silahlanarak çözüm aradığını kanıtlamış oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kusra bakmayında, siyasi oluşum dağdaki silahlı çapulcuları meclis çatısı altında desteklerken, kimse anadili vs hakkında mantıklı yaklaşımlar beklemesin.

almanya örneği ise çok komik, Türkler almanyada silahlanıp, halka zarar vermeye kalksaydı, bırakın ana dilde konuşmasını, topunu almayadan kovarlardı.

"söke söke", çok tahrik edici bir söz, alsınlarda görelim bakalım söke söke nasıl oluyormuş. şiddetle, silahlanmayla, yıkımla alabilecek en fazla şey, tepki.

hakkını almak istiyorsa kürtler, önce bu dağdaki çapulculardan desteğini çekecek. bu terör bitmeden alınabilecek hiçbir şey yok.

bugün Kürtlerin bir federasyonu veya bağımsız bir yapılanması olsa, ve herhangi bir etnik köken, bir şekilde "söke söke" hak iddaa edip, silahlanmaya başlasa ve o yapının halkına zarar verse ne hissederler?

bir kere, şu kadar dtp oyu var bu kadar Kürt değil olay. Bugün bu silahlı eylemlere Türk halkının verdiği şehitler arasında canını seve seve vermiş Kürt kökenli vatandaşlarımızda var. Askerlik yaptığım yerde benle birlikte vatanı için nöbet tutan Kürt kökenli arkadaşlarımda oldu. Benim onlardan bir artım veya eksikliğim yok. Onlarda vatanını seviyor bende, ikimizde aynı vatan uğruna nöbet tuttuk. Kimileri can verdi.

Demekki burda bir sorun var, bu silahlı kanadın ve siyasi oluşumun savunduğu fikirler, bütün Kürt kesimin fikirleri değil. Sadece bir kısmın. Ama bu kısım oyunlarını öyle iyi oynuorki sanki bütün Kürt asıllı insanlar, bu fikirlerin arkadasındaymış gibi gösteriliyor bu kesimce.

Kimse 10 yaşında çoçukların kalabalık yaptığı mitinglerden eylemlerden örnek vermesin. 10 yaşında çoçuğa en boktan mp3 playeri verseniz Amerika,İran,Irak yahut herhangi birşeyin propogandasını yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
şu paradoksa hastayım; devlet bütün gücüyle kürtlerin milli benliğini seneler boyu asimile etmeye uğraşmış, gelip burada "millet bilinci yok onların" falan diyosunuz. kültürel haklarını tehlike olarak görüyosunuz. izin verdiniz mi de millet bilinci oluşsun? tey gidi ya..

sg-1; lozan anlaşmasının imzalandığı yıldan günümüze kadar hiç mi başını kaşıyacak vakti olmaz devletin? kürt kimliğinin 60ların sonu ve 70lerin başında oturduğu ve kültürel hak talebinin bu yıllarda başladığı doğru. ancak bu talepler öyle pat diye ortaya çıkmadı, geçmişte yaşanan acı ve baskıların da kürt kimliğinin ve milliyetçiliğinin ortaya çıkışında çok önemli rolü var. bunun yanısıra gittikçe demokratlaşan ve çoksesliliğe yönelen bir dünyada elbette kürtlerin de devlet-vatandaş ilişkisine bakış açıları değişiyor ve siyasette kendilerine bir yer arıyorlar. tabi sonrasında 12 eylül geliyor ve her türlü hak talebini vahşi bi şekilde bastırıyor. sonrası malum.

firatram: elbette kendi okulları da olacak, münazaraları da olacak. sen okullarda 100% ideolojik eğitim verirsen, kitaplara kürtlüğün k'sini sokmazsan, yöredeki dağa taşa ve okullara "ne mutlu türküm diyene" yazdırırsan e haliyle insanlar o eğitime sıcak bakmazlar.

evinde kürtçe konuşmayla kültürünü koruyamazsın işte. kürdoloji enstitüsü olacak, anadilde eğitim olacak ki gelecek kuşaklara aktarabilesin, makaleler yayınlayıp araştırmalar yapabilesin. bir de anayasal güvence olacak ki kürtçe konuştun diye linç edilmeyesin.

neyse yoruldum ben artık bu meselede laf anlatmaktan. dufrasne bence hiç yorma kendini, anlamayacaklar.

İnsanları asimile etmek isteseydik ve böyle bir politika yürürlükte olsaydı sizin ayrı gördüğünüz bizim vatandaşımız olarak gördüğümüz insanlar orada nasıl yaşıyor olurlardı?Madem asimile etmek istiyorduk elimizde birsürü fırsat vardı 10 kere öldürürdük 10 kere dillerini değiştirirdik.Bizler aldığımız topraklardaki halkın değerlerine saldırmamakla tanınırız.

Ayrıca bir adamda 2 tane kafa olmaz.Sizin yapmak istediğiniz budur.Ben direk eylemin sonucuna bakarım ülkemizde herkes doğru veya yanlış tutanağı var veya yok bir etnik kimlik sayesinde isyan etse ve kendini ayrı bir ırk olarak görse ve ülkemiz parçalara bölünse her kafadan ayrı bir ses çıksa bunun kime faydası var?

-Bize faydası olduğunu düşünelim bir demokrasi kelebeği olarak?
Ülkemiz için faydası neler olacaktır?Bu işi destekleyenlerden bunun cevabını istiyorum.

-Ben ise bunun bize bir faydası olmayacağını ülkemizi bölünmeye götüreceğini batılı güçlerin bunu istediğini savunuyorum.Bu tasarının zararı olarak zaman ile birlikte anadoludan atılırız.Zararı budur.Kaldı ki bunun bize zararı olmakla birlikte bu iş bizi anadoludan atmak isteyenlere yarar sağlar.

Herşeyden öte bir etnik kökeni neden ırk olarak tanıyayım da üniversitede birsürü bölüm açayım?Kaldı ki çok açmak istiyorlarsa gitsinler kürdistanda açsınlar.Diyelim bu insanlar ırktı acaba hiç devlet kurmuşlarmı zamanında onu bana anlatın?Yoksa bizimde sınırlarımız içinde kardeşçe yaşamaya çalıştığımız ayrının gayrının olmadığı bu vatandaşlarımızın sadece etnik köken anlamında çeşitli farklılıklarımı var?

Sizin papağan gibi satılık yazarlardan öğrendikleriniz dışında gerçekler var oradaki vatandaşlarımız aç ve işsiz.Karınları doymadıktan sonra cehalet ve ağa sistemi yenilmedikten sonra oradan çok zararlar gelicek.Batı günlük olarak kendi çıkarları için bir örgüt oluşturmuş bu örgüt sayesinde bizim yapamadığımızı yapıp kilometrelerce öteden gelip yöredeki insanların temel ihtiyaçlarını sağlayarak kendi güdümüne sokup kendi çıkarları için çalıştırmaktadır.Kendi çıkarlarını örtbas etmek için ortaya olmayan bir ırkın milliyetçiliğini koyarlar ve bunu yaparken kendi tarzları olan demokratik ağzı kullanırlar.Sizde burada papağan gibi bunları tekrar edersiniz.Başka birşeye kafanız ermez zaten.Sorunun çözümü ile ilgili görüş vermezsiniz anca bildiğiniz özgürlük özgürlük.İnsanlarıda iğrendirttiniz artık bu özgürlük ve demokrasi kelimelerinden.

Adamın orda karnı aç.Karnı aç adam ne kadar özgür olabilir?Önüne atılan et sayesinde bizlere havlayanlarla işimiz yok biz kendi etini kendisi kazanmak isteyenleri bağrımıza basarız.Şerefsizlik,eşkiyalık gibi kolay yoldan karın doyurma metodları varken kim uğraşır adam gibi ekmek derdine düşmek ile?Düşenlerde şehirlerimizi onurlandırıyorlar zaten kimsede ağzını açıp tek kelime söyleyemez bu insanlara.Söyleyende yok.
Sosyal ağlarda paylaş

asimilasyon illa fiziksel olacak diye bi kaide yok zaten.

devlet bir "adam" falan değildir, devlet devlettir, insan da insandır. herkesin kendi anadilini özgürce konuşabildiği ve gelecek kuşaklara aktarabildiği bir devlet, daha demokratik bir devlettir. tek seslileştirmeye çalışan devletlere ne dendiğini de biliyoruz gayet.

bu asimilasyon politikası yürütüldüğünde yaşadığımız bilanço sanırım ortada. binlerce şehit, binlerce parçalanmış aile, binlerce ortada kalmış çocuk. harcanan milyar-dolar mertebesindeki para. toplumsal ve siyasal gerginlik. dış politikada elimizin zayıflaması. AB sürecinin aksaması. devletin meşruiyetini yitirmesi. JİTEM tarzı örgütlenmeler. daha saymalı mıyım?

anadoluya 1071'de gelmişiz, bizi anadoludan mı atıcaklar? bizi anadoludan atmanın kime ne faydası var?

etnik kökeni ırk olarak görmek nedir ya ahah..türkler ırk, kürtler etnik köken mi? bu mudur ayrım? valla harikalar yaratıyosunuz bazen..

devlet ayrı bişey. her etnik köken veya ırk devlet kuracak diye bi kaide yok. bir dili konuşmanın serbest olmasının, veya bir kültürün devamlılığını sağlamanın olmazsa olmaz koşulu devlet kurmuş olmak mıdır? yoo. ee ne alaka?

kürt meselesiyle ilgili hemen her postumda çözümün adresini söylüyorum. daha demokratik bir devlet, karşılıklı diyalog ve anayasal güvence. başka bi yoldan çözülemeyeceğini de anlamış olmalısınız artık, netekim devlet katında hemen herkes anladı bunu.

kimlik meselesi kürtler için açlık-tokluk meselesinden önce geliyor artık bunu da görmüş olmanız gerekirdi son seçimlerde. dolayısıyla bu sorunla hiçbi alakası yok.

bilindik hamasi söylemlerle de hiçbi çözüm üretmiş olmuyosun ayriyeten =) o yüzden, başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

kürt meselesiyle ilgili hemen her postumda çözümün adresini söylüyorum. daha demokratik bir devlet, karşılıklı diyalog ve anayasal güvence. başka bi yoldan çözülemeyeceğini de anlamış olmalısınız artık, netekim devlet katında hemen herkes anladı bunu.

madem kimsenin göremediği çözümü sen görüyorsun, dağdaki silahlı kanadın bu çözümdeki yerinide anlatda bizde bilgilenelim. özellikle karşılıklı diyalog boyutu mumkunse.
Sosyal ağlarda paylaş

dağdaki lider kadrosu mümkünse zimbabweye falan yollanacak, kuzey ıraktan uzaklaştırılacak. silahlı eyleme katılmamış olanlar için de af tasarısı düşünülüyo zaten.

bunlar sanırım hazirandaki kürt konferansında konuşulacak olan şartlar. bütün bölge ülkeleri bu sorunu çözmek için kolları sıvamış gözüküyor, hayırlısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sanki dilinizi konuşmanız yasak. Doğudan bahsetmiyorum, istanbulda bile herkes dilediği gibi konuşuyor. Bi kişininde dönüp ters baktığını görmedim.

Kamusal alanda kullanılmasının saçmalığını hiç mi anlayamıyorsunuz? Onu kim okuyacak? Bi düşünün. Devlet makamlarında vs yazışmalar Türkçe yapılır ve Türkçe okunur. Bende ingilterede yaşıyor olsaydım Türkçe yazıyım veriyim diyemezdim heralde.

Bu devlet kürtçe okullar açsın kürtçe üniversiteler açsın. Daha? 37 etnik grup varmış Türkiye'de. Hepsine bir okulmu açalım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...