Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Şu son 1000 yıldır başımıza ne geldiyse zaten asimile etmemekten, serbest bırakmaktan geldi. Adam gibi asimilasyon uygulasaydık isyan edecek insan kalmayacaktı ortada işte, herkes mutlu mesuttu. Ne Yunanistan kalacaktı piyasada ne balkanlar, ne de kürt falan. herkes Türk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 DarKRideR said: http://img10.imageshack.us/img10/1045/picture0001s.jpg woahsahgkjas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Cuce said: Snefru said: Cuce said: Snefru said: Fransız ihtilalinden çıkan milliyetçilik akımı ile bölündüysek neden laz dediğiniz adamlar farklı bir milletden gördüğünüz adamlar da bölünmedi de hala o şekilde duruyorlar :) keşke onlarda haklarını talep etse. hata yapmışlar Sizin sandığınız gibi herkesi ayrı millet olarak görelim.Herkes sandığınız gibi hakkını talep etti diyelim Türkiye 20 ye bölündü diyelim bu çok mu hoşunuza gidicek?Bu çok doğru birşey neden avrupa birliği bize dayattığı bu dili kendi sınırları içinde konuşmuyor?Kendi devletleri için etnik siyaset tartışmaları yapmıyor madem bu çok iyi birşeyse? talep etseler, türkiyede bölünmezdi milletde bölünmezdi, hir bir sorunda yaşamazdık. üstüne karımız olurdu. laz kültürü dili "sana bir laz fıkrası anlatayım mı?" dan "uyyy" dıye konusun dizi karakterlerinden daha fazla olurdu, asimile edilmemiş olurdu. Haha git kumda oyna abi sen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 ulus devlet nedir, ne değildir cüce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 bu nasil bi kafadir yav ???? turkiye 20 ye bolunsun denmiyor turkiyedeki 20 farkli eknik kokenli group istediklerigibi konusup ozgurce yayin yapilsin deniliyor buna karsisiniz siz siz bu ulkede ozguryasamaya karsisiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Bana özgürlüğü açıklayabilirmisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 sen bana kardeşiliği acıkla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 bana hepiniz bence mutluluğun resmini yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 ben mühendisim abey, sadece teknik resim bilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Kardeşlik bir yaşamaktır, ortak değerlerin olmasıdır. Özgürlük nedir sorum halen geçerli ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî. 2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet. copy paste yaptim simcik goruldugu uzere kısıtlamasiz tv yayin yapma istendigi dilde ozgur birsey malesef pek yok ancak kapatilsin var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Ozgurlugun taniminda, sinirinin baska insanlarin ozgurlukleri oldugunun da belirtilmesi gerekli. Soz gelimi, en klasik ornek, senin ozgurlugun bana zarar verme noktasina kadardir. Eger ben senin yaptigindan zarar goreceksem, bu senin ozgurlugun kapsaminda degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 simdi ben kurtce tv acsam sen kurtce bilmiyosun nasil senin ozgurlugune mudahale verip zarar vercek? bide izlenme zorunluguda yok??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Açma diyen mi var?Devlet eliyle açamazsın ama,özel olarak aç bakalım zarar etmiyorsan devam da ettirirsin.Sonu dil kursları gibi olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Açıkcası gidip PKK'ya destek verilince ve PKK'da gidip haraçlarla, desteklerle Hollanda'larda Belçika'larda kanallar açınca ve propaganda yapınca doğal olarak bu halk kendini tedirgin hissediyor. O halde demek ki insanları tedirgin ettiğine göre özgürlük değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Tutturmuşsunuz da bi PKK. Bugün PKK olmasa Türk Silahlı Kuvvetleri neyi kullanarak silah satın alacak, silah satıcıları nasıl zengin olacak, paşaların cebine nasıl para girecek bunları konuşan yok. Gladyoları, Anti-Terör Timleri adı altında kurulan faşist örgütlenmeleri, orada yaşayan insanların ekonomik-sosyal ezilmişliklerini konuşmuyorsunuz, bir çocuğun Kürtçe konuşmasını yadırgıyorsunuz ve dövülmesini mantıklı görmeye çalışıyorsunuz. Asıl tedirgin eden şey budur. İnsan Haklarını anlamaya çalışın biraz. Sen başkasının anadilini konuşması nasıl engellersin bunu nasıl savunursun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 @firatram Kürtlerin ezilmişlik psikolojisinden bıktığını söylemişsin. Bu nasıl bir zalimliktir aklım almıyor. Devlet neden oradaki feodal sisteme karşı politikalar üretemedi zamanında? O insanlar boşu boşuna PKK'ya sempati duymuyorlar, devlete güvenemeyeceklerini biliyorlar çünkü. Bu sistem için tek önemli şey daha fazla kar elde etmektir. Sağlık, eğitim, ulaşım gibi alanlarda özelleştirmelerin sebebi budur, Neo-liberalizm budur. Şimdi sen büyük bir şirketin yöneticisi olsan özel okulunu nereye açarsın, hastaneni, otobanını nereye yaparsın? Oradaki halkın gelişmesi, insani şartlarda yaşamasının tek yolu kamusal hizmettir. Bu da artık olmayacağına göre birkaç iyiliksever insanın yapacağı hizmetlere bakar oradaki halkın gelişimi. Bu da hiçbir şeye yetmez, fitreyle zekatla insanlar eşitlenmez. Oradaki halk senden yoksul, senden sağlıksız olmaya mahkum, ezilmişlik budur. Umarım sen de ezilmişliklerinin farkına varırsın bir gün de isyan edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Ayrıca sadece Kürtler mi eziliyor, hayır. Ancak oradaki ezilmişlik bir ırk ve coğrafi temelde yaşandığı için daha belirgin ve bu oradaki halkın ayaklanmasını anlaşılır temellere dayandırıyor. Yoksa her halktan her şehirden işçiler, memurlar, öğrenciler de en az Kürtler kadar eziliyor yani. Ama harçların varlığını sorgulamak yerine kalkan üniversite burslarına tepki gösterecek kadar mal bir gençlik bu ezilmişliklerin ekonomik kökenlerini sorgulamak yerine ideolojik göz boyamalara kapılır gider tabi. yanıldığım konu ise bu mal güruhun paticik'te bu kadar çok olmadığını sanmam oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 dufrasne said: @firatram Kürtlerin ezilmişlik psikolojisinden bıktığını söylemişsin. Bu nasıl bir zalimliktir aklım almıyor. Devlet neden oradaki feodal sisteme karşı politikalar üretemedi zamanında? O insanlar boşu boşuna PKK'ya sempati duymuyorlar, devlete güvenemeyeceklerini biliyorlar çünkü. Bu sistem için tek önemli şey daha fazla kar elde etmektir. Sağlık, eğitim, ulaşım gibi alanlarda özelleştirmelerin sebebi budur, Neo-liberalizm budur. Şimdi sen büyük bir şirketin yöneticisi olsan özel okulunu nereye açarsın, hastaneni, otobanını nereye yaparsın? Oradaki halkın gelişmesi, insani şartlarda yaşamasının tek yolu kamusal hizmettir. Bu da artık olmayacağına göre birkaç iyiliksever insanın yapacağı hizmetlere bakar oradaki halkın gelişimi. Bu da hiçbir şeye yetmez, fitreyle zekatla insanlar eşitlenmez. Oradaki halk senden yoksul, senden sağlıksız olmaya mahkum, ezilmişlik budur. Umarım sen de ezilmişliklerinin farkına varırsın bir gün de isyan edersin. Kamusal hizmet alamaman gidip terör örgütü kurmanımı gerektiriyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 dünya'da hiç bir ülkede bölgelerin eşit gelişmişliği diye birşey yok. belki çok ufak bazı ülkelerde. doğu'da devlet okul, hastane, havaalanı vs açmıyor mu? demek ki kamu hizmeti var, yok değil. e sen tutup batı'daki gibi özel hastane de olsun, okul da olsun dersen o iş biraz yaş şu haliyle tabii. en önemli engel de devlet özel hastane ya da okul açamaz. bunları yapacak olan gene doğudaki insanlar. kısaca bal tutan parmağının yalar misali, ekonomiye katkısı fazla olan bölgeler haliyle daha zengin olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 pkk yi kurtler kurmadi onceki mesajlari okumadan konusuyorsunuz ama kurtlerin ustune kurulmus gibi gosteriliyor gercekte oyle deyil hem asiri sagci ne anlar gladio dan anlamaisnida bekliyemeyiz beklicemiz tek sey azcik sag duyudur valla abd olsun 150mi 200 mi ne yil once cok guzel esit gelismis rusya olsun hala icinde onlarca ulke oldugu falan filan iste bide su var tabi simdi her turk asker dogarsa biz turk olmadigimizdan ben askerlik yapmak istemiyorum niye zorla diretiyorlar? benim devlete bi borcum yok ama onun bana sayilmicak borclari var zaten orta asyadan gelip toprami ele gecirmisler dunyanin parasini alip internet i bi duzgun vermemisler kara yollari desen binlerce insani yok ediyo guvenlik desen zaten guvenligimizi devlet tehdit ediyo son olaylardan sonra istemiyom ben askerlik falan yapmak hadi imkaganim olsa anamida alir giderdim ama yok iste daha boyle busuru konu var hepsini konusamayiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 toprağımı ele geçirmişler derken? doğrudur, kürtler hemen herkesten önce mevcut yerlerindeydi hala da öyle. toprak gene kürtlerin ekip, biçiyorlar. gelip elimizden aldılar dediğin, türkler geldi topraklarımızın üstüne devlet kurduysa; ona benim diyecek bişeyim yok. dışardan her gelen zaten devleti kurmuş o toprakların üstüne. kürtler kabahati bizde bulmasın yani. kursaydınız güçlü devlet, savunsaydınız toprağınızı. hee bu dediklerim de abuk konuşmalarına yarı ciddi cevaplardır. şu anda konunun özü bu değil. ortadaki bir devlet, bir ülke ve içindeki vatandaşlar konunun özü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 ben kurt deyillim ve kastettigimde kurtluk deyil eskiden memleketim gurculerinmis tek kurtler sorunlari yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 ortaasyadan gelip elimizden aldılar dediğin topraklar tam olarak nereye tekabül ediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 coruh 305 yilindan basliyan bi kronojiye sahip de ne onemi var o kismi pek anlamadim... cok el deyistirmis herkezin eline gecmis nerdeyse neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar