firatram Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Okul önlerine gelip öğrencilere jopla saldıran polis, kürtçe pas istedi diye birinide rahatça dövebilir. Gittikçe ortaçağ rejimine dönüyoruz hadi hayırlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Burada küfür etmesi, etmemesi falan değil ki sorun gördüğüm kadarıyla. 'Kürtçe' batmış adama çok bariz. Günlerce 'Atsızcılar' diye bir site trolledi insanlar, olay oldu falan, onların %0.1'i gerçekse bu polis o genci çekip vururdu bile. Adamın yaptığı nedir isimlendiremiyorum da, bu adam polis molis; cahil, vasatın altında bir zekaya sahip bir adam sonuçta. Asıl bunun böyle beynini yıkayan, dolduran ve bu toplumun içine salan bir *şahsa ağır hakaret içeren bir takım sözler* var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Nessarien said: Kürtçe pas demesi yüzünden dayak yiyeceğini sanmıyorum. Bu adamlar böyle bir maç oynuyorsa onlara zaten ılımlı yaklaşmışlardır dolayısıyla kürtçe laf duyunca cihad ilan eden tiplerden değillerdir. İnandırıcı gelmedi halkların kardeşliği için otobüs yakan tipler bunlar. Bana da böyle gibi geldi. Dövecek polis maç falan yapmaya kalkışmaz yani, ne gerek var. Bence de farklı bir durum var ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bence çocukları dövmek için maç bahane olmuş sanki.. bkz. The Longest Yard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trigger Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 polis ezilmiş hazmedememiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Greeny said: Rahmetli dedem emekli başkomser, ona rağmen evet iğrenç bir kurum polis teşkilatı. En azından memurları öyle, amirleri bilemicem pek. Hele trafik polisleri, çok başka birşey... Aynen katılıyorum,benim rahmetli dedem de emekli başkomserdi,bu polis teşkilatı hakkında fikirlerimi olumlu yapmıyor maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Bende polisleri pek sevmem, hatta para karşılığı satın alındıklarının canlı şahidiyim. Zaten ondan diyorum. Durduk yerde çıkarı yokken kürtçe konuştu diye kavga çıkarmazlar. Mutlaka küfür yemişlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 toplumun buyuk bir kesimi yaninda huzur hissetmesi gereken polisten tedirgin oluyorsa ters giden birseyler vardir polis giderek sertlesiyor turk polisine isim dusucegine yargic dredd e isim dussun cok daha insafli adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 anadilinde herif pas istemiş, bunun neresi yanlış, ingilizle oynasan pas at lan teyo emmi diye mi bağıracaktı,ingilizce ve pası çakiim golü diyecekti haliyle,lan bu memleketin çivisi çıktı dicem onu bile elalemin gavuru üretiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 birçok polisin yüzüne karşı ana avrat küfredildiğini ve kendisinin mecrubiyetten ses çıkar(a)madığını bilirim. üç beş vatan millet sakarya, güç bende diyen polisin yaptığını genelleme yapıp herkese yormak gerçekten hoş değil. elbette teşkilatın yozlaştığı ve sorumsuzlaştığı açıktır. ama en azından damdan düşer cevaplarla bu sürece yardım etmek yerine, az adam akıllı düsünüp seviyeli yorumlar yazalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 genel olrak herkes fanatizmden vazgeçse bunların hiç biri yaşanmayacak ps:fanatizm sadece futbolda değil her konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 b1vRiP said: genel olrak herkes fanatizmden vazgeçse bunların hiç biri yaşanmayacak ps:fanatizm sadece futbolda değil her konuda. Çok şey istiyorsun :D Sen fanatizm üzerinden kaç kişinin ekmek yediğini biliyor musun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Xaenin said: Normal vatandaş polise küfür ederse, polis ben polisim benden güçlü yok der girer bu kadar basit. Hala neyini savunuyorsunuz ki. Küfür eden adam dayağı hakediyor diye bişey yok, polis polis olduğu için dayak atmayı en büyük hakkı sanıyor. Budur bence de. Adama sen bir güç veriyorsun ve adamın gerçek kimliği ortaya çıkıyor işte. Herif için polis olmakla kara kuşak karateci olmak arasında fark yok ikisi de karşısındakini dövmek için araç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 superwiz said: anadilinde herif pas istemiş, bunun neresi yanlış, ingilizle oynasan pas at lan teyo emmi diye mi bağıracaktı,ingilizce ve pası çakiim golü diyecekti haliyle,lan bu memleketin çivisi çıktı dicem onu bile elalemin gavuru üretiyor anadilinde pas istemiş? algı bozukluğun var galiba. Kürtçe konuşulmasına gıcık polis dostluk maçı düzenlemez. işin içinde tahrik vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Tam tahrik sayılmaz. Ama anadilide kesinlikle değil. Bugün kürtlerde aslında bir "ezilmişlik" havasına girip, federatif yapıya kadar ilerlemek istiyorlarki federal yönetimler hep bölünme tehlikesi içindedir veya bölünmüştür. Misal bask bölgesi-ispanya. Burası Türkiye cumhuriyeti. Resmi ve anadili Türkçe. Ve bir ulusun en temel değeri dilidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 tam tahrik sayılmaz ama biraz sayılır diyosun. ben sokaklarda öyle bir şeyden tahrik olan polis istemiyorum açıkçası. herkes görevini iyi yapsın önce onu becermeden başka kurumların işine karışmak ayrıca komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 firatram said: Tam tahrik sayılmaz. Ama anadilide kesinlikle değil. Bugün kürtlerde aslında bir "ezilmişlik" havasına girip, federatif yapıya kadar ilerlemek istiyorlarki federal yönetimler hep bölünme tehlikesi içindedir veya bölünmüştür. Misal bask bölgesi-ispanya. Burası Türkiye cumhuriyeti. Resmi ve anadili Türkçe. Ve bir ulusun en temel değeri dilidir. e iyi de, kimse burası Nikaragua demedi sanırım.. Sadece Anadili'ni konuşmak istemiş çocuklar aralarında. Yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Arkadaşım ana dil eğer bu ülkenin vatandaşlığını kabul ediyorsan Türkçe'dir. Ne demek anadili kürtçe ? Kürtçeye izin versen, yarın lazca çıkar. Sonra Türkçe'ni zor bulursun. Özgürlük sevdası bölmeye dönüşmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Hayır. Türkiye vatandaşı olup anadili kürtçe olan insanlar da olmalı onlar da rahatça konuşabilmeli. Şimdi ben lazca konuşmak istersem ülke bölünmüş mü olacak yani? E kolaymış bu iş o zaman. Öyle silah, bomba falan pek de etkili değilmiş. Bu insanları sadece tek dile zorlamak zorbacılıktan, baskı kurmaktan başka birşey de değildir. Ki bunun örnekleri de azdır dünyada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Anadil mevzusu biraz karışık, zira insan oğlu herşeyi saçma sapan çıkar kavgalarına alet ettiği gibi ana dil kavramını da edebiliyor. Dolayısıyla olsun 2. 3. dil ne olacak kadar basit bir mevzu değil. Birden fazla dili olan modern ülkeleri örnek vereceksiniz misal Kanada ama onların başına bu dilden doğan ayrımcılık bela (bkz: quebec). Öte yandan ülkede gerek devlet işleri olsun, gerek özel sektör olsun bir çok resmi işi kolaylaştıracaktır. Bu arada anadil derken ben ülkenin resmi dilini kast ettim daha ziyade. Amma velakin bir ülkede tek bir resmi dil olması diğer dillere karşı ayrımcılık yapılmasını gerektirmiyor. İnsanlar her kürtçe konuşmak isteyenin Türkiyede resmi dil olarak kürtçe olması gerektiğini savunan bir kişi olduğunu düşünüyor bu doğru değil. Öte yandan zaten kürtçe konuşan birinin bölücü propaganda yapıp yapmadığına (yapanlar yok diyemeyiz, dediğim gibi din üzerinden olduğu gibi dil ve ırk üzerinden de bölücü politika yapanlar var) karar verecek olan polis değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Abi bırakın bu lafları artık ya. Terör örgütünün siyasallaşmış versiyonları habire bu lafları kullanarak "mağduriyet" psikolojisine bağlıyor, sonrada AB yasalarıyla görüşmeleriyle şunla bunla amaçlarına ulaşıyor. Gerçekten bu ülkede bir etnik sorun olsa idi; Kürt insanları dışlanır, şiddete maruz kalırdı. Irklarına göre kamplaşırdı. Türk'lerin şehirlerine alınmazlardı. Şimdi diyeceksinki doğu halkının ekonomik durumu, bu polis olayı vs.. Doğu halkının ekonomik durumu bir tek doğu halkı içinmi geçerli ? Yani bunu 68 kuşağı teorisyenlerinin sözlerini okuyarakda anlayabilirsiniz. Onlar ege'deki tütün işçilerini vs.'de örnek vermişlerdir. Ve bugün birazda olsa gelişen batı küçük şehirlerinin doğudaki şehirlerden tek farkı, ekonomiyi ve eğitimi engelleyen terör diye bir şeyin olmamasından kaynaklanıyor. Bugün İstanbul'da milyonun üstünde kürt insan yaşıyor. Kim ne diyor Allah aşkına. Diyende zaten radikal çıkıyor. İşte PKK hep mağduriyet psikolojisi ile hem aydınları hemde zavallı doğu halkını kullanıyor. AB'nin gözünde haklı konuma gelmeye çalışıyor. Ben sokakta insanların kürtçe konuşmasına karşı değilim. Hatta bir ayrıntı vereyim, baba tarafım zaza'dır. Yani alevi kürdü. O halde ben neden desteklemiyorum ? Ama anadili asla olamaz. Bu dünyada devrimler, kurtuluş savaşları, mücadelelerin hepsinin temelinde edebiyat vardır. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı ne için önemlidir sence ? Veya Atatürk neden Türk dil kurumunu kurmuştur ? Bu nedenle dil önemli bir araçtır ve ulusun egemenliğinin temelini oluşturur. Türkiye Cumhuriyetinin resmi ve ana dilide Türkçe'dir. Ek olarak dillerin kullanılması mümkün değildir. Güney doğuda yapılan araştırmaya göre, insanlar "çocuğunuzun hangi dilde eğitim görmesini isterdiniz" sorusuna % 60 "ingilizce" diyor. Yani dil onlar içinde önemli değil. Onların tek sorunu ekmek kavgası. Bugün dil, yarın federasyon bölge olmak, öbürsü gün ekonomik özgürlük isterler. İnan bana bunu yaparlar, başımızda böyle hırsızlar olduğu sürece. Sokakta konuşsunlar, ama ana dil olarak asla kabul edilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 said: Amma velakin bir ülkede tek bir anadil olması diğer dillere karşı ayrım yapılmasını gerekmiyor. İnsanlar her kürtçe konuşmak isteyenin Türkiyede anadil olarak kürtçe olması gerektiğini savunan bir kişi olduğunu düşünüyor bu doğru değil. Öte yandan zaten kürtçe konuşan birinin bölücü propaganda yapıp yapmadığına (yapmayanlar yok diyemeyiz, dediğim gibi din üzerinden olduğu gibi dil ve ırk üzerinden de bölücü politika yapanlar var) karar verecek olan polis değildir. boldlara tamamen katılıyorum. Yani ben Kürtçe konuşmak istiyorsam anayasada "yaz bakiim oraya devletin anadili türkçedir yerine anadili türkçe ve kürtçedir." demiyorum.. Bunu baştan bi bilmek gerek kanımca. Ayrıcalık değil, hak isteyen büyük bir kesim var karşımızda. Ama sürekli susturulmuş. Sürekli hor görülmüş.. Ama onlar da kanatsız melektir demek biraz anlamsız kalır. Karşılıksız demek hata olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Biz burda Kürtlerin bir sorunu olup olmadığını savunmuyoruz zaten, kürtçe konuştu diye bir adamı dövebilecek mentalitede birinin polis olmasının korkunçluğundan bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 firatram said: Gerçekten bu ülkede bir etnik sorun olsa idi; Kürt insanları dışlanır, şiddete maruz kalırdı. Irklarına göre kamplaşırdı. Türk'lerin şehirlerine alınmazlardı. komik olmuş biraz komik yanı, "cumhuriyet devriminin özünde turkce yatar türk edebiyatı yatar" diye kouşmayı biliyosunda, türkiye sınırları ıcersınde türkce bilmiyen vatandaşlarımız olduğunu bilmiyor musun? maksat herkeze ulaşmak hermeze paylaşmöak değilmi? kültürel zenginlik değilmi? eşilik değilmi? al mis gibi dışlama sana. kürtler görmezdende gelindi, "öle bir ırk yoktur"a kadar geldi mesele. ekonomikmiş, ne okenomiği bu insanlar 65 yıldır toktuda son 25 yıldırmı aclar? sen acık acık "onların anadilir türkce" diyorsun, sonrada "ezmiyoruz dışlamıyoruz" diye bık bık konusuyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Cuce said: kürtler görmezdende gelindi, "öle bir ırk yoktur"a kadar geldi mesele. ekonomikmiş, ne okenomiği bu insanlar 65 yıldır toktuda son 25 yıldırmı aclar? sen acık acık "onların anadilir türkce" diyorsun, sonrada "ezmiyoruz dışlamıyoruz" diye bık bık konusuyosun. İçimden geçenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar