Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Malzemeler; *Yarım kg dolmalık biber *400 gr yemeklik kıyma *Bi avuç pirinç *1 soğan *1 domates *karabiber tuz *bir tatlı kaşığı salça *önce biberlerimizin kafalarını kopartıp bi güzel yıkıyoruz. *bu arada soğanımızı soyduk *kıymamızın üstüne bi güzel küçük küçük doğradık. *pirinçleri ayıklayıp yıkadık onuda kıymamızın üstüne attık *kara biber tuz ve salçayıda kıymamıza ekledik *avucumuza biraz su aldık ve başladık kıymamızı yoğurmaya *malzemeler güzel karıştıktan sonra dolmacık biberlerimizi yanımıza aldık ve başladık içlerini kıymayla doldurmaya. *dolmalarımızı tencerimize aldıktan sonra domateslerimize geldi sıra(normal domates yoktu ben çeri kullanmak zorunda kaldım) *dolmalarımızın üstüne birer dilim domatesle süsledik *ocağımıza aldık ve üstüne cıkıcak kadar su koyduk (kıyma yağlı olduğu için yemeği kendi yağıyla pişirdim ben extra bir yağ koymadım. ama arzu ederseniz biraz sıvıyağ koyabilirsin.) *kapağınıda kapatıp kendi haline pişmeye bırakıyoruz. 30 40 dakika yeterli olucaktır. *benim en sevdiğim çok hafif ve en kolay yemeklerden bitanesidir. küçükken annemiz önümüze koyduğunda biberlerini ayıklar sadece kıymasını yerdik =P bol yoğurtla afiyetle yiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 (tu) ben normal domates kullanınca (çeriyle olmas tabi), kapak yapmak için kullandığım domateslerin içini de iyice mıncıklayıp kıymaya ekliyorum, güsel oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 evet ama son anda fark ettim evde yoktu o yüzden salça koydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Maydonoz + sarimsak yok. Salcayi su ile karistirarak tencereye ilave etsen tam bandirmalik bir sos olurdu. Olmamis bence (td) tatsiz tuzsuz gibi duruyor burdan. Herkesin damak tadi farkli tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 bol pirinçli daha az kıymalı memur dolması daha güzel göründü bundan gözüme, ne biliyim bu çok "okul yemekhanesinde verilen dolmanın içinde gerçek anlamda kıyma olanı" gibi geldi, anne dolması olmamış yani =/ sry dude =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Ben hala sadece kıymayı yiyorum:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 vay bi erkek neler yapıyor böyle :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 hastasıyım.hergun yiyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 yarın yapıcam kafaya koydum(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 bibere koyup ziyan etmeyin o içleri lop "thekabaksevici" eth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tripling Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 etsizi daha makul benca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 vaniLLe said: Maydonoz + sarimsak yok. Salcayi su ile karistirarak tencereye ilave etsen tam bandirmalik bir sos olurdu. Olmamis bence (td) tatsiz tuzsuz gibi duruyor burdan. Herkesin damak tadi farkli tabii. maydonoz olabilirde sarimsak olmaz onun içine. (google da sor hiç bi tarifte sarımsak geçmiyo) dolmalık biber zaten çok baskın bi tat. artı içinde soğan ve karabiber var. tabi zevk meselesi. illa ben böle yaptım diye sizde böyle yapcaksınız demiyorum. ağız tadınıza göre bişeyler katarsınız. mesela ben hiç yağ da eklemedim içine. hafif bi yemek olsun kendi suyuyla hede hödö olsun diye sosda eklemedim. Drall said: bol pirinçli daha az kıymalı memur dolması daha güzel göründü bundan gözüme, ne biliyim bu çok "okul yemekhanesinde verilen dolmanın içinde gerçek anlamda kıyma olanı" gibi geldi, anne dolması olmamış yani =/ sry dude =/ memur dolması :D kalabalık aileler de kıyma biberin içine yetmediğinde kıymayı çoğaltmak amaçlı daha cok pirinç atılır. içi, kıymalı pilav gibi oluyo o zaman. az pirinç makuldur. hiç kıyma koymadan zeytinyağlı anne dolmasıdır* Llama said: vay bi erkek neler yapıyor böyle :P Llama bıyıklarımı burktum burdan sana bakıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 said: maydonoz olabilirde sarimsak olmaz onun içine. (google da sor hiç bi tarifte sarımsak geçmiyo) rabbime sordum sarimsak dedi. evet tab benim bildigim de sarimsaksiz yapilmaz. iste herkes annesinden gördügü gibi yapiyor sanirsam sdf. said: mesela ben hiç yağ da eklemedim içine. hafif bi yemek olsun kendi suyuyla hede hödö olsun diye sosda eklemedim. evet kepek ekmek gözlerden kacmadi =) normalde o sosa beyaz ekmek bandirilinca lezzetli olur baya ama gercekten insan caninin cektigi her yemegi hafif bir sekilde yapabilir.hem daha saglikli olur hem de kalori derdinden kurtulunur.kendimden biliyorum, zamaninda az yapmadik. belirli taktikler de var tabi. mesela tavaya yag koycagin zaman, yagi dökmek yerine bi fircayla tüm tavayi yaglamak gibi. tasvip ettigimiz bir husus ailecek. neyse afiyet ossun efendim. cenem düstü sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 evet galiba herkes annesinden gördüğü gibi yapıyo. ama sarımsak ilk defa duydum dolmanın içinde diyebilirim. artı alışıkta değilim. soğanı sarmısağı bir arada yiyemem. ama içimden geçmedi değil beyaz ekmek bandırmak :P kalori hede hödüsü var işte. diyetizmen yimek köşesi gibin oldu. adsaddsada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bana tam pişmemiş gibi geldi ama afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 bibere değil de kabak dolmasına koyarım benm sarmısak, ama içine değil. adana usulü bir püf noktası olarak yazayım size, bi köşede dursun: efenim kabak dolmamızın pişmesine 5 dakika kala bir diş sarmısağı ezip yarım limonun suyuyla karıştırınız. tencerenin içine nane serpip, üstüne de bu karışımı gezdiriniz. 5 dakika daha tıkırdasın. KAN ÇIKMAZSA PARA YOK! o derece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 evet evet kesinlikle. suyunun icine koyyosun zaten 3-4 dis sarimsak, o sadece tadini veriyor yemege. kaldi ki ben onlari da yiyorum. sarimsak müthis birsey. her yemege koyabilirim, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 dolma diyince insan zor birsey sanıyor . cok kolaymıs bende yapıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 güzel olmuş eline sağlık . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 allahım sana geliyorum,ne guzel ne guzel mis yım yum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ne kadar karabiber ne kara tuz bi de ne kadar pişicek bu arkadaşlar? Peşinen ezmeyin,bayan olmama rağmen yemek konusundaki bilgi ve becerim hazır çorba & makarnadan öteye gitmiyo da =) ama denemek istiyorum bunu çok özendim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Afush said: Ne kadar karabiber ne kara tuz bi de ne kadar pişicek bu arkadaşlar? kararınca. fransız sarayına gönderilip, 3 ay sonra kovulan osmanlı ahçısının hikayesini duymadıysan bilemem. her yemeğe, herşey kararınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 bu arada dolma diyince mevsimi geliyor bakın. kabak çiçeği dolması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Kabak çiçeği dolması kadar über bişiy olamaz.Hele güneş doğarken kalkıp tek tek toplayıp hemen doldurduysan muhteşem olur. Babanemle ne toplardık,ne yapardık be.Üşeniyoruz galiba artık =p Bu arada hadi kulak memesi kıvamı bi şekil kendini elliyip anlıyosun da,bu kararınca, aldığı kadar,bi taşımlık falan ne illet ölçü birimleridir öyle.Anlamadım anlamıycam heralde hiç bi zaman. Bi de aklıma Yiğit Özgür'ün kol gibi sıçıyomuş karikatürü geldi,koyucaktım ama bulamadım.Neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar