Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etli biber dolması tutosu [Resimli]


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Malzemeler;
*Yarım kg dolmalık biber
*400 gr yemeklik kıyma
*Bi avuç pirinç
*1 soğan
*1 domates
*karabiber tuz
*bir tatlı kaşığı salça

*önce biberlerimizin kafalarını kopartıp bi güzel yıkıyoruz.


*bu arada soğanımızı soyduk


*kıymamızın üstüne bi güzel küçük küçük doğradık.



*pirinçleri ayıklayıp yıkadık onuda kıymamızın üstüne attık


*kara biber tuz ve salçayıda kıymamıza ekledik


*avucumuza biraz su aldık ve başladık kıymamızı yoğurmaya



*malzemeler güzel karıştıktan sonra dolmacık biberlerimizi yanımıza aldık ve başladık içlerini kıymayla doldurmaya.



*dolmalarımızı tencerimize aldıktan sonra domateslerimize geldi sıra(normal domates yoktu ben çeri kullanmak zorunda kaldım)


*dolmalarımızın üstüne birer dilim domatesle süsledik


*ocağımıza aldık ve üstüne cıkıcak kadar su koyduk (kıyma yağlı olduğu için yemeği kendi yağıyla pişirdim ben extra bir yağ koymadım. ama arzu ederseniz biraz sıvıyağ koyabilirsin.)


*kapağınıda kapatıp kendi haline pişmeye bırakıyoruz. 30 40 dakika yeterli olucaktır.


*benim en sevdiğim çok hafif ve en kolay yemeklerden bitanesidir. küçükken annemiz önümüze koyduğunda biberlerini ayıklar sadece kıymasını yerdik =P

bol yoğurtla afiyetle yiyoruz


Mesaj tarihi:
(tu)

ben normal domates kullanınca (çeriyle olmas tabi), kapak yapmak için kullandığım domateslerin içini de iyice mıncıklayıp kıymaya ekliyorum, güsel oluyor.
Mesaj tarihi:
Maydonoz + sarimsak yok.
Salcayi su ile karistirarak tencereye ilave etsen tam bandirmalik bir sos olurdu.
Olmamis bence (td) tatsiz tuzsuz gibi duruyor burdan. Herkesin damak tadi farkli tabii.
Mesaj tarihi:
bol pirinçli daha az kıymalı memur dolması daha güzel göründü bundan gözüme, ne biliyim bu çok "okul yemekhanesinde verilen dolmanın içinde gerçek anlamda kıyma olanı" gibi geldi, anne dolması olmamış yani =/ sry dude =/
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:
Maydonoz + sarimsak yok.
Salcayi su ile karistirarak tencereye ilave etsen tam bandirmalik bir sos olurdu.
Olmamis bence (td) tatsiz tuzsuz gibi duruyor burdan. Herkesin damak tadi farkli tabii.


maydonoz olabilirde sarimsak olmaz onun içine.
(google da sor hiç bi tarifte sarımsak geçmiyo)
dolmalık biber zaten çok baskın bi tat.
artı içinde soğan ve karabiber var. tabi zevk meselesi.
illa ben böle yaptım diye sizde böyle yapcaksınız demiyorum.
ağız tadınıza göre bişeyler katarsınız.
mesela ben hiç yağ da eklemedim içine.
hafif bi yemek olsun kendi suyuyla hede hödö olsun diye sosda eklemedim.

Drall said:
bol pirinçli daha az kıymalı memur dolması daha güzel göründü bundan gözüme, ne biliyim bu çok "okul yemekhanesinde verilen dolmanın içinde gerçek anlamda kıyma olanı" gibi geldi, anne dolması olmamış yani =/ sry dude =/


memur dolması :D
kalabalık aileler de kıyma biberin içine yetmediğinde kıymayı çoğaltmak amaçlı daha cok pirinç atılır. içi, kıymalı pilav gibi oluyo o zaman. az pirinç makuldur. hiç kıyma koymadan zeytinyağlı anne dolmasıdır*

Llama said:
vay bi erkek neler yapıyor böyle :P

Llama bıyıklarımı burktum burdan sana bakıyorum :P
Mesaj tarihi:
said:
maydonoz olabilirde sarimsak olmaz onun içine.
(google da sor hiç bi tarifte sarımsak geçmiyo)

rabbime sordum sarimsak dedi.
evet

tab

benim bildigim de sarimsaksiz yapilmaz. iste herkes annesinden gördügü gibi yapiyor sanirsam sdf.

said:
mesela ben hiç yağ da eklemedim içine.
hafif bi yemek olsun kendi suyuyla hede hödö olsun diye sosda eklemedim.

evet kepek ekmek gözlerden kacmadi =)
normalde o sosa beyaz ekmek bandirilinca lezzetli olur baya ama gercekten insan caninin cektigi her yemegi hafif bir sekilde yapabilir.hem daha saglikli olur hem de kalori derdinden kurtulunur.kendimden biliyorum, zamaninda az yapmadik. belirli taktikler de var tabi. mesela tavaya yag koycagin zaman, yagi dökmek yerine bi fircayla tüm tavayi yaglamak gibi.
tasvip ettigimiz bir husus ailecek.

neyse afiyet ossun efendim.
cenem düstü sdf
Mesaj tarihi:
evet galiba herkes annesinden gördüğü gibi yapıyo. ama sarımsak ilk defa duydum dolmanın içinde diyebilirim. artı alışıkta değilim. soğanı sarmısağı bir arada yiyemem.

ama içimden geçmedi değil beyaz ekmek bandırmak :P
kalori hede hödüsü var işte.
diyetizmen yimek köşesi gibin oldu. adsaddsada.
Mesaj tarihi:
bibere değil de kabak dolmasına koyarım benm sarmısak, ama içine değil. adana usulü bir püf noktası olarak yazayım size, bi köşede dursun:
efenim kabak dolmamızın pişmesine 5 dakika kala bir diş sarmısağı ezip yarım limonun suyuyla karıştırınız. tencerenin içine nane serpip, üstüne de bu karışımı gezdiriniz. 5 dakika daha tıkırdasın.
KAN ÇIKMAZSA PARA YOK!
o derece...
Mesaj tarihi:
evet evet kesinlikle. suyunun icine koyyosun zaten 3-4 dis sarimsak, o sadece tadini veriyor yemege.
kaldi ki ben onlari da yiyorum. sarimsak müthis birsey. her yemege koyabilirim, o derece.
Mesaj tarihi:
Ne kadar karabiber ne kara tuz bi de ne kadar pişicek bu arkadaşlar?

Peşinen ezmeyin,bayan olmama rağmen yemek konusundaki bilgi ve becerim hazır çorba & makarnadan öteye gitmiyo da =) ama denemek istiyorum bunu çok özendim :D
Mesaj tarihi:
Afush said:
Ne kadar karabiber ne kara tuz bi de ne kadar pişicek bu arkadaşlar?


kararınca.

fransız sarayına gönderilip, 3 ay sonra kovulan osmanlı ahçısının hikayesini duymadıysan bilemem. her yemeğe, herşey kararınca.
Mesaj tarihi:
Kabak çiçeği dolması kadar über bişiy olamaz.Hele güneş doğarken kalkıp tek tek toplayıp hemen doldurduysan muhteşem olur.
Babanemle ne toplardık,ne yapardık be.Üşeniyoruz galiba artık =p

Bu arada hadi kulak memesi kıvamı bi şekil kendini elliyip anlıyosun da,bu kararınca, aldığı kadar,bi taşımlık falan ne illet ölçü birimleridir öyle.Anlamadım anlamıycam heralde hiç bi zaman.

Bi de aklıma Yiğit Özgür'ün kol gibi sıçıyomuş karikatürü geldi,koyucaktım ama bulamadım.Neyse..
×
×
  • Yeni Oluştur...