Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 MSN'deki tartışmada da karşıt fikri savunan kişiler teker teker bahane uydurarak konuşmayı terk etti. Özellikle bir arkadaşımızın sonlara doğru hakarete varan sözleri gözden kaçmadı. Sonuç olarak, acımadı ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 O bir arkadaş diye benden bahsediyorsan anama babama kültürsüz diyecek kadar sığılaşmadan önce düşünseydiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ki öyle niye kullanılamasın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Osso said: olumsuz cumlelerde ve soru cumlelerinde kullanilir ki osman hep haklı. olumsuz cümlelerde kullanılıyo, verdiğim örnekte de öyle mesela. olmaz ki! yapılmaz ki! falan hep olumsuz işte. aferin osman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Osso said: olumsuz cumlelerde ve soru cumlelerinde kullanilir ki Bu cümle ne olumsuz cümle, ne de soru cümlesi :(:(:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ki seviyorum ki deki gibi kullanılmaz +1.. saatlerdir açıklamaya uğraşıyorlarmış daha da ne anlatayım sdf. ali eve geldi mi ki? (soru cümlesinde pek bi şükela durdu) ali eve gelmeden sen eve git ki yemeği hazırlayacak vaktin olsun (niye böyle bi cümle kurdum bilmiyorum ama bence burda da güzel çünkü cümleyi amaç açısından bağlıyor falan) -kapuska'nı bitireceksin! -ama ben kapuska sevmiyorum ki! (burda da negatif olduğu için güzel güzel ki mizi kullanabiliriz.) ben aliyi çok seviyorum ki dediğimiz zaman o ki orda olmaz. çünkü ki öyle kullanılmaz ki (bakın negatif oldu yine oldu) aliyi çok sevdiğimiz örneğe dönersek de aliyi çok seviyorsun ki napıyorsun? diye sorarlar adama dolayısıyla orta yolu bulmak adına aliyi çok seviyorum ki dedikten sonra ... koyup ali o hususta haklı ki ben de ona hak veriyorum örneğinde olduğu gibi imkanımız varsa da cümlemizi mümkün mertebe tamamlayarak bitirmemiz gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Werewolf said: Osso said: olumsuz cumlelerde ve soru cumlelerinde kullanilir ki Bu cümle ne olumsuz cümle, ne de soru cümlesi :(:(:( olumsuz cumlelerde ve soru cumlelerinde kullanilir ki baglaci yapayim senin icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Aww pardon :( <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Değiştiriyorum Osso'yla Estel haklı. Savunanlara bakıyorum Biri ingilterede yaşıyo, biri kör cahil, öbürü de arap. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ki bağlaç Farsça ki 1 . Anlam bakımından birbirleriyle ilgili cümleleri birbirine bağlayan bir söz: "Uzun değneklerine dayanmış çobanlar iddia ederler ki memba sularının her biri bir ayrı derde devadır."- R. H. Karay. 2 . Özneyi, tümleci güçlendirerek cümlenin temel bölümüne bağlayan bir söz: "Siz ki beni tanırsınız, niçin böyle düşünüyorsunuz?"- . 3 . "Öyle, o kadar, o denli" vb.nden sonra, kullanıldığı cümleye güç katan bir söz. 4 . İkinci cümledeki yargının birincideki hareketin yapılışı sırasında görülerek şaşıldığını bildiren bir söz: "Kapağı kaldırmış ki sandık bomboş. Bir de ağzıma aldım ki şeker gibi tadı var."- . 5 . İki cümlede anlatılan durumların uyuşmazlığını bildiren bir söz: "Ama o bir şey yapmamıştı ki onun hiç kabahati yoktu."- O. C. Kaygılı. 6 . Yakınma, kınama vb. duygular anlatmak için bir cümlenin sonuna getirilen bir söz: "O beni sevmez ki! Sana güvenilmez ki!"- . 7 . Bir soru cümlesinin sonuna getirildiğinde şüphe veya endişe anlatan bir söz: "Acaba gelmez mi ki? Bunu bana bırakırlar mı ki? Acaba ceza verirler mi ki?"- . 8 . Bazı kelimelerin sonuna bir ek gibi eklenerek birtakım zarflar, yeni edatlar oluşturan bir söz: Belki, çünkü, hâlbuki, mademki, sanki gibi. kaynak: Türk Dil Kurumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Sly-One said: Değiştiriyorum Osso'yla Estel haklı. Savunanlara bakıyorum Biri ingilterede yaşıyo, biri kör cahil, öbürü de arap. Saygılar. Bu yetesiz argümanları da bırakın lütfen, ana dilimiz Türkçe değil sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 6. ve 7. maddelere bakarsanız anlarsınız. ayrıca sesu said: Bir de ağzıma aldım ki şeker gibi tadı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Bir de ağzıma aldım ki şeker gibi tadı var. Gayet aciklayici olmus ki HAHAHAHAHAHA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 oh, artık kimse bişey yazmasın. tartışma bitmiştir. sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Estel_Anorien said: ali eve geldi mi ki? (soru cümlesinde pek bi şükela durdu) ali eve gelmeden sen eve git ki yemeği hazırlayacak vaktin olsun (niye böyle bi cümle kurdum bilmiyorum ama bence burda da güzel çünkü cümleyi amaç açısından bağlıyor falan) -kapuska'nı bitireceksin! -ama ben kapuska sevmiyorum ki! (burda da negatif olduğu için güzel güzel ki mizi kullanabiliriz.) ben aliyi çok seviyorum ki dediğimiz zaman o ki orda olmaz. çünkü ki öyle kullanılmaz ki (bakın negatif oldu yine oldu) aliyi çok sevdiğimiz örneğe dönersek de aliyi çok seviyorsun ki napıyorsun? diye sorarlar adama dolayısıyla orta yolu bulmak adına aliyi çok seviyorum ki dedikten sonra ... koyup ali o hususta haklı ki ben de ona hak veriyorum örneğinde olduğu gibi imkanımız varsa da cümlemizi mümkün mertebe tamamlayarak bitirmemiz gerekir. Diğer iki örnekte soruya cevap verilirken kullanılıyor da, "Olmaz" denilirken niye tek başına cümle içinde kullanılıyor bu -ki? Mesela; - Ya Ali'yi biraz olsun sevsen böyle yapmazsın! + Ben Ali'yi seviyorum ki örneğinde "Yanlışın var, ben Ali'yi aslında seviyorum da, sebeplerini sana açıklamak da istemiyorum pek" anlamı vardır mesela. Konuşma dilinde yaygın olarak kullanılır, ses tonlaması ve vurgu da bu kullanımı kolaylaştırır. Yazı dilinde böyle bir şans olmadığından yanlış olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama maalesef haksızsınız. Sadece Türkçe daha o kadar gelişemedi o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 TDK yetmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Ağza alma kısmını görmemiştim ben ya, büyük yara aldık şimdi bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 selam kimi seviyosun emre ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 bi sen ilerisin biz geriyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Ama o bir şey yapmamıştı ki onun hiç kabahati yoktu."- O. C. Kaygılı. VAY ADAŞIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Arkadaşlar bu konu çöp için fazla önemli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 olmaz diyen herkes gerizekalı veya aptal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Şu kültürsüzleri herkes görsün diye sticky yaptırdık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Bilgilendirici mesajından dolayı Orçun'a teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 çok fena kafam karıştı, neyi savunacağımı şaşırdım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar