Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağ click'e öğe eklemek

Befounder

Öne çıkan mesajlar

Bunun için Windows kayıt defterini (Registry) açıp içinde bazı değişiklikler yapmalısınız. Bulduğum örneği aktarıyorum:

Örneğin Explorer' da sağ tıkladığımız sürücüde bir Komut Satırı açmak istiyoruz. Registry' e şu değerleri eklememiz gerekiyor:

anahtar adı: [HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellcmd]
Varsayılan değer: Bu dizinde komut satırı aç

anahtar adı: [HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellcmdcommand]
varsayılan değer . C:WINDOWSSystem32cmd.exe /k cd "%1"

Ekledikten sonra yeniden başlatın ve tamamdır. Bunun gibi bir çok öğe sağ tıklamaya eklenebilir. Yanlız neye sağ tıklandığında bunun geçerli olacağını nasıl bileceksiniz? Kolay: HKEY_CLASSES_ROOT içindeki her alt anahtar bir dosya türü veya yeri ifade ediyor. Oraya dilediğiniz değeri atayabilir, hali hazırda olanları değiştirebilirsiniz. Verdiğim örnekte "shell" program içinden program çağırmak için kullanılmış(explorer içinden komut satırını, "cmd.exe")

--------------------

Eğer Gönder veya Yeni... menülerinde değişiklik yapmak isterseniz Windows klasörü içinde sırasıyla, "Send to" ve "templates" klasörlerine; yine sırayla "kısayol" ve "boş dosya" ekleyebilirsiniz.

--------------------

UYARI: Bu anlattıklarımın için hiç bir garanti vermiyorum. Ben denedim, oldu. Sizde olmayabilir. Bütün risk size aittir. Ayarlarla oynadıktan sonra işletim sisteminizin çalışmaya devam edemeyeceği gibi bir riski kendi üzerinize alarak devam etmekte serbestsiniz..![hline]HeadShot..!
Sosyal ağlarda paylaş

ahah
arkadaş baya kasmış uraşmış ama
gidip benim a4tech5butmouse için kullandığım bi programcik war onu çekseniz o her bi haltı yapıyor mouse için ( elinden gelse overclock edicek hahay)
sizde kendi mouseunuza göre birini çekin işte
yaptırın yada a4tech in sitesinden dediimi çekin[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Befounder, 28 Şubat 2003 20:13 tarihinde demiş ki:
maalesef bu dediklerini winxp'de bulamadım.

Başlat Menüsü > Çalıştır > "regedit" yaz ve çalıştır. Orada karşına çıkacak düzenleyicide bu anahtarları bulabilirsin. Yeni olmasa ben de yapamazdım değil mi? Çaktırma, anlayana kadar bayağı bi uğraştım; Kayıt Defterinin yabancısıyım da biraz.[:) Eğer özel olarak eklemek istediğin birşey olursa sana bir reg dosyası yazıp yollayabilirim becerebilirsem.

said:
baaluo, 28 Şubat 2003 21:57 tarihinde demiş ki:
ahah
arkadaş baya kasmış uraşmış ama
gidip benim a4tech5butmouse için kullandığım bi programcik war onu çekseniz o her bi haltı yapıyor mouse için ( elinden gelse overclock edicek hahay)
sizde kendi mouseunuza göre birini çekin işte
yaptırın yada a4tech in sitesinden dediimi çekin[hline]

A4Tech gerçekten de fena olmayan yazılımlar üretiyor; fakat burada daha ince bir iş sözkonusu. O program istediğin şeyi kendi reklamını göstererek yapıyor, ama dediğim gibi ince şeyler yapamıyorsun (örneğin sadece bir tür dosyaya sağ tıklayınca görünebilecek bir menü elemanı gibi) Bir de fazladan bir programın arkada çalışması rahatsız edici veya performans düşürücü olabiliyor.[hline]HeadShot..!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
Catscratch, 12 Mart 2003 20:48 tarihinde demiş ki:
Yaw ben sağ tuş menüsüne bişi ekleyemedim yaw win2k'da ühühü.

Mesela mp3 dosyalarına işte mp3 dizinime kopyalama olayı yapcam.

.mp3 olana deilde mp3file olana eklicem dimi o cmd ve cmd/command 'ı =?
komutta "%1" yerine %1 olması bişi değiştirirmi acep :P[hline]This Cat Scratches Free.

oha abi
bi uo da "vendor buy bank" makrosu yapanlara delirirdim üşengeçlikleri yüzünden de
sen hat safhaya ulaştırmışsın[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Ishinotsuyoihito nun dediğini bilmiyom denemedim ama biraz önce şansa xp de şöle bişiye rastladım belki ordan yapılıyodur
C:Documents and SettingsusernameSendTo
die bi yer buldum buraya bişiler ekleyip yapılıyo olabilir

[Bu mesaj WaNTeD tarafından 24 April 2003 22:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...