Archie_81 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 ya beyler avi dosyası nedir tam olarak ya? aviden dvd ye çeviri olmuyor mu anladmadım.hiç bir program yapmıyor.oysa mpeg dosyasından dvd yapıyor...anlamadım şimdi divx ten dvd ye dönüş olduğunu düşünürsek avi divx olmuyor dimi ? şu dosyalar hakkında bilgisi olan varmı yaw? bide Divx den dvd ye dönüş yapmış olan değerli dostalrım:) catscratch yada elma bak size güveniyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 mpeg film formatı avi de film formatı halk arasında "divx" denilen hadise, divx metoduyla sıkıştırılmış avi uzantılı film dosyası.. yani mp3 nasıl wav'ları sıkıştırıyorsa, bu da avi'leri sıkıştırır, ama uzantısı hala avi kalır. ancak sıkıştırma metodu yüzünden kalitesi az da olsa düşer, ve uygun codec lazımdır. mp3 ses sıkıştırma metodudur, divx ise video sıkıştırma metodurur. bu yüzden sadece mp3 (winamp mesela ya da media player) yüklüyse, filmi izlerken görüntü gelmez, onun yerine ses gelir. divx codec'i de yüklersen (ya da filmi sıkıştırmada kullanılmış hede) görüntüyü de görmen mümkün. böylece hem ses hem görüntü çıkar, filmi mutlu mesut izlersin. http://www.divx-digest.com sitesini inceleyebilirsin. gereken codeclerin çoğu nimo codec pack'te mevcuttur. divx, xvid gibi yaygın codecler vardır. eğer bi film dosyası açılmassa, gspot programıyla açıp, gereken codecleri, sende yüklü olup olmadığını görebilirsin. ayrıca "render" ederek, film dosyasının hatalarını görebilme imkanına sahipsin. codecleri yüklediğinde, herhangi bir windows media player versiyonuyla açabilmen mümkün. yalnız "başlat -> çalıştır -> mplayer2" yazdığında çıkan mplayer2 (eski media player) daha stabil bir program. yeni media player'ların çalıştıramadıklarını bu çalıştırma imkanına sahip.. bsplayer deniyebilirsin ikinci olarak. ben pek kullanmıyorum ama bu da güzel programdır. ben media player'ları tercih ediyorum.. http://www.videolan.org sitesinden çekebileceğin vlc programı, emule gibi programları kullanırken, bitmemiş film dosyalarını önizleme yapabilmeni sağlar. ayrıca görüntünün yeşil olduğu filmlerde bir tek vlc'nin düzgün çalıştığını gördüm. 3. tercihin (diğer iki program açamassa - codecleri yüklemene rağmen) bu program olsun.. geriye ne kaldı? ha, divx-digest ve google'da arama yapıp, divx2dvd, divx 2 dvd, divx to dvd, avi2dvd... programlar bulabilmen mümkün. yani dvd'den divx yapmanı sağlıyan dvd-rip programları ve divx'ten dvd yapmanı sağlayan programlar mevcut.. ekleme: türkçe makaleler what is divx? bir de paticikte divx ile ilgili arama yaparsan birçok şey bulman mümkün..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 22 Mayıs 2004 03:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archie_81 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2004 eyvallah bonecrusher:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archie_81 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 ya divx le ilgili bi sorum daha olcak da başka başlık altında toplamıyım dedim. imeshten fln divx indiriyorum bazıları harbi 5.1 ses veriyor bazıları stereo ne alaka anlamadım.stereo olanları 5.1 yapma imkanı yokmudur:)? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar