Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kan verme

kermit

Öne çıkan mesajlar

Dynun said:
Selam, daha bugün gittim aradılar kızılaydan acil kan lazım bebeğe gel vs. gittim verdim. dana gibiymişim zaten.

kan verme konusunda, babamın bir arkadaşı varmış, zamanında çok sık kan veriyomuş. kan verdikçe de biliyosunuz daha çok üretiliyor daha çok üretiliyor.

Kan vermeden yaşayamaz duruma gelmiş adam. Krize girip titremeye falan başlıyomuş bazen. kesiyomuş biyerini eğer yakında hastane yoksa, akıtıyomuş kanı vs vs. Yuh dedim, ne kadar kan veriyodu bu ? 2ayda bir düzenli vermiş zamanında zoru neyse..

arkadaşının babasının altta yatan bir hastalığı olabilir, düzenli kan vermeyle böyle bir durum oluşmaz. tahminen polisistemiye (alyuvarların çok artması, kansızlığın tersi) sebep olan bir durumu var, kan vermek alyuvar üretimini bu kadar tetikleyemez, insan vücudu hep eksik olanı yerine koyar ve durur.
Ayrıca katılıyorum, çok korkunç gözükse de, dediğin gibi bazı insanlar düzenli olarak kan vermek zorunda veya kendilerini yaralayarak kanlarını akıtmaları gerekebiliyor, polisistemisi olan hastaların tedavisi de böyle sürekli kan vermek.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sık kan verme ihtiyacı ve kan verme sonrası rahatlama oluşması altta yatan miyeloproliferatif bir hastalık sonucu olabilir.yani kan hücrelerinin eksikliği ne kadar sorunsa fazlalığı da o derece sorun yaratır..gelelim normal insan ne kadar sürede kan vermeli sorusuna yılda bir kac kez vermede sorun yok ama bunnların arasında en az 2-3 ay olmalı,yuvarlak konusuyorum cunku bu kişinin metabolizbasına bağlıdır.kan verilmeden önce genelde yapılan testler,tetkikler sizin kan verici olup olamayacağınızı belirler ve sizin için sorun oluşturacaksa zaten alınmaz..kendinizi halsiz,yorgun hissediyorsanız vermeyin ancak tabi kan bankalarının yetersizliğini ve ülkemizin ihtiycını düşünürsek kan vermek gerekli ve önemlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...