Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oha abi su çiçeği geçiriom

DonCorleone

Öne çıkan mesajlar

Çok korkuyosanız aşısını olun! :)

Eskiden bunların aşısı yapılmıyordu. Artık hepsi rutin olarak yapılıyor neredeyse. Sağlık bakalnlığı; Kızamıkçık, kabakulak, hepatit, tetanoz, çocuk felcini ücretsiz olarak yapıyor. Bunun dışında diğer çocuk hastalıklarının da aşıları var. O kadar korkuyorsanız gidin bir sağlık ocağına :)

Mesela su çiçeği ile temastan sonra 3 gün içersinde açısını olursan koruyucu olabiliyormuş. Tabii temas etmeden olmak en güzeli ya :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.

[Bu mesaj Qui tarafından 22 Mayıs 2004 00:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de Qui doğduktan sonra zorunlu kevgirlik döneminde o aşıların hepsini yapıyorlar zaten amma ve lakin o hastalığı yine de geçiriyorsun.

Ehe aklıma south park geldi, Kenny su çiçeği çıkarırken ağıza tükürme oyunu oynuyorlardı. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Saydıklarımı yapıyorlar sadece. Eğer ailen özellikle istemediyse yada hastanenin özel bir politikası yoksa yapılmıyor diğerleri. Bazende aşıların devamı gerekiyor onlar eksik kalıyor. En az 5-6 kere hastaneye gitmek gerekiyor bunlar için ilk sene. Genelde aileler üşendiği için eksik kalıyor aşılarda :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

bende 7 yasindayken gecirmistim,ben sadece kasiniyordum ama 16 yasindaki abime bulastirdim..onda feci oldu 3 hafta rapor aldi falan filan =P Zaten su cicegi gecirdigim gun kalktigimda tepkim; "Aaaa bi suru sinek isirmiisss" oldu hueh.. Ayrica kabakulak falan gecirmedim ondan bende tirsiyom[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Mesela su çiçeği ile temastan sonra 3 gün içersinde açısını olursan koruyucu olabiliyormuş. Tabii temas etmeden olmak en güzeli ya :)
aşı mikrobun zayıflatılarak verilmişi değilmiydi yav3 gün içerisinde nasıl faydası oluyor o süre içerisinde mikroplar daha kuluçkadamı oluyor vücudun içinde doktorcuğum?[signature][hline]İki tarafta saldırıyorsa bu taaruzdur;biri saldırıyor öteki savunuyorsa bu kuşatmadır;ama biri saldırıyor öteki birşey yapamıyorsa,işte o zaman katliam olur

A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle çok geçmiş olsun sonralıklada diyeceğim şudur ki eğer 17-18 yaşınızı geçtiyseniz ve hala kabakulak ve su çiçeği geçirmediyseniz hemen geçirmenizi tavsiye ederim, çünkü bu hastalıklar ileriki yaşlarda geçirildiğinde büyük ihtimalle kısır yapıyo diye biliyorum, hatta bizim komşunun kızı 19 yaşındayken hala geçirmemişti diğer komşunun küçük oğlunun kabakulak olduğunu duyunca hemen götürdüler çocuğun yanına, öksürük falan bi şekilde kızı hasta ettiler.
benden söylemesi şöyle boş bi haftanız olursa tatilde falan gidin bi hastaneye kapın güzel güzel kabakulak olun derim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilverSurfer, 22 Mayıs 2004 18:25 tarihinde demiş ki:
yani aşı falan yaş 40 yaşında olupta geberen bile oluyomuş, üf bu ne ya felaket tellalı oldum, hiyayt hepiniz gebereceksiniz!!!

*!kollarini saga sola savurarak kosar* HEPIMIZ OLECEEEZZ!![signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş oLsun.[signature][hline][b]-Asitin üstüne baz döktüm; maksat PH oLsun..
-Ana gibi yar oLmaz,Bağdat gibi diyar oLmaz ama BAĞDAT BOMBALANIR...
-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...