Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Çözemedim olayı bir türlü xpress ati olarak taniyor güzel. ama compizi açınca malesef bir kasmalar ekranda anlamıyorum olayı. Compiz açıkken zaten film falan izlenemiyor. Delirecem hiç mi çözümü olmaz. Ati bu kadar mı uyuşuk doğru düzgün bir driver çıkartmadı. Delirecem bak delirdim zaten ondan içimi döküyorum. Merak ediyorum rahatlıkla ati sürücülerini kullanabilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 ben kullanmistim laptopta rahatca.. ubuntu'nun cok guzel dokumantasyonu var o konuda. adim adim takip edersen cozebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Çok güzel destektiyor ama xpress desteği kötü olabilir. Radeon 8500 sonrası kartlar destekleniyor resmi sürücü ile. Ati resmi sürücüsü yerine opensource sürücüyü dene, daha iyi bence. Onu kullanıyorum şu an efektlerle birlikte çok rahat film izliyorum XVideo ile. Opensource sürücü: http://packages.ubuntu.com/intrepid/xserver-xorg-video-ati sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg komutu ile yeniden yaratabilmen lazım xorg'u. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 bariz gözle görülür bir kasma var ya. Birazdan Xorg'u yedekleyip envy ile bide bu kaynak kodlu olarak denicem size cevabını yazarım yalnız. glxinfo | grep render komutunun çıktısı direct rendering: Yes OpenGL renderer string: ATI Radeon Xpress Series aslında sürücüyü tanıyor ama sorunlu abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Opensource sürücüyü dene bir de... Daha iyi çalışıyor o dedim ya. http://r300.sourceforge.net/R300.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Seni kırmayıp önce opensource denicem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 bu arada benim makina dell vostro 1000 amd64 ve ati 1150 kart var. acaba amd64 içinde bir uyumsuzluk falan yaşıyor olabilir miyim? yoksa xpresslere mi bu gıcıklığı. Acerin 5100 laptopuna kurdum mükemmel çalışıyordu compiz vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Bilmiyorum onu ama 1100 ise radeon driverı kuracağın, radeonhd değil. radeonhd de destekliyor ama compiz çalıştırmıyor daha. Ayrıca Jaunty Beta'ya upgrade edersen daha iyi çalışır. Xorg ile de uğraşmazsın. Şuanda Jaunty ile kullandığım xorg bu: Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "ServerFlags" Option "DontZap" "False" EndSection Yeni versiyonu Xserver'in tüm donanımı otomatk algılıyor. Türkçe klavye, touchpad, ekran kartı, hepsi otomatik ayarlanıyor. Opensource driver da out-of-the-box çalışıyor ati ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 hakikaten iyi akıl ettin :D dur bi upgrade edeyim ondan sonra bir daha bakacam. 29 nisana kadar test etmiş oluruz hem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 of off bombaya bak :D Yükseltme masaüstü efektlerini, oyunların ve diğer grafik yoğun uygulamaların başarımını düşürebilir. Bilgisayarınız şu an AMD 'fglrx' grafik sürücüsünü kullanıyor. Ubuntu 9.04'te donanımınız ile çalışabilir bir sürücü sürümü yok. Devam etmek istiyor musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 ServerFlags normalde yok, ama koymayınca Ctrl+Alt+Backscape çalışmıyor. Gıcık oldum, bir saat kurcaladım niye yok bu diye, bir sürü insan yanlışlıkla basıp logoff oluyormuş, onlarda kaldırmışlar. Söylendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Var abi, değişmiş sadece. Ama denemedim daha onu, gerek duymadım işte. Fglrx'de performans daha düşüktü. Zaten geçen ay Arch Linux'de fglrx'i desteklemeyi bırakıp opensource'a geçti. Ubuntu'da bu versiyonda geçti gibi. Default yüklü opensource ile geliyor LiveCD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 İşte, buldum: http://packages.ubuntu.com/jaunty/xorg-driver-fglrx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 şimdilik 8.10'dan devam edeyim ben. Open Sourceu yükleyecem vazgeçtim biraz araştırdım. Betada ufak tefek eksiklikler varmış. Stabil versiyonda kalmak en iyisi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar