Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say'dan Deniz Baykal'a Mektup

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

said:
Ve bizler ,atılım görmek istiyoruz...
Ötekileşmekten kurtulmak,
Ergenekon vs gibi paranoyalardan
ve şeriat gibi travmalardan çıkmak ,
normal bir ülkede mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz...
Türkiye'nin öteki yüzü de aynı şeyleri istiyor elbet...
Var mı ikisini toparlayacak gerçekçi bir iktisadi fikir???
Piyano ile "Ney" fevkalade güzel beraber müzik yapabilir Deniz bey...
Yeter ki beste iyi olsun...
Ve buradaki iyiden kasıt ,
iki enstrumanı da cok iyi tanımaktan geçer...
Piyano ile Ney beraber müzik yaparken,
nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmekten geçer...
Ortaya bir ilk çıkabilir
ve bu muhteşem olabilir...

okumadan sazanlama FAZIL SAY LULZ diye atliyanlar surayi okusun bari
Sosyal ağlarda paylaş

güzel yazı olmuş tespitleri gayet yerinde ülkenin durumu hakkında. muhtemelen yazıyı bile tamamen okumayan, fazıl say lulz diye yazıp kendi çapında dalga geçen buradaki bi kaç insanda diyecek pek sözüm yok. seversiniz sevmezsiniz fakat adam bu ülkenin bir aydını, memleketinde olup biten kaygı verici olaylara bir çeşit tepki göstermesi , kendi oy verdiği partiye açık mektupla öneri sunmasından doğal ne olabilir ?

her gün burada medya patronlarının istediği şekilde yazı yazan parayla kalemini satmış, kendilerine bu ülkenin aydını diyebilen malozların yazdığı yazılara itimat edip sırf bişeyler yazmış olmak için fazıl say lulz yazan tiplerede allah akıl fikir versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Of bu adamin piyano calmak harici bisey yapmasi yasaklansin.

önce şuna +1;

ayrı olarak öyle tespitler yapmışki sanırım ülkeyi gezdi fazıl say özellikle şu akpnin kazandığı yerleri tasfir edişi hürriyet gazetesinin haberciliğinden öteye gidememiş.

AKP'nin yoğun olduğu yerler özellikle...
Kadınlarımız etekle dolaşamıyor,
marketlerde bira bile satılmıyor,
bilim ve sanat zaten yok...
tarikatlar çoktan almış başını gitmiş,
dinci siyaset başa geçmiş...

Ülkeyi tümden gezmedim, gezdiğim yerleri gözümün önüne getirdiğimde şuranın çok saçma olduğunu söyleyebilirim. hayatı kendi ilçeme indireyim Kocaeli/Derince; muhafazakardır, uzun yıllardır bu siyasi akımdaki partiler seçimi kazanır. Nihat Ergün bizim belediye başkanıydı mesela. İyi bir belediye başkanı olduğu için seçildi partisi yüzünden değil. Bizim mahallede içki satan yerler var. Büyük marketlerde de bulunabiliyor diğer yerlerdede gördüm. Hiç etek giyme konusunda sıkıntısı olan birisiyle karşılaşmadım. Sanatsal faliyetler oluyor bilimsel faliyetlerse zor üniversite hastanesi sayılırsa oda var(şimdi taşındı) :P tarikata hiç rastlamadım. fln filan... bir önermede bulunurken kanıtlamak için çok şey gerekir ama koca önermeyi çürütmek için verdiğim tek örnek yetecektir.

İçki ruhsatı olmayan yerlerin içki satamamasını içki yasağı olarak gören zihniyetin sahte rakıyla komaya girip öteki tarafa uçuvermesi çok ironik olurdu. Mesele içki falan değil. Mesele bu tarz insanların kendilerini aydın sanması ve halkı küçük görmeleri. Bu yüzden akpnin seçildiği yerlerdeki insanları aptal/göbeğini kaşıyan adam diye küçük görmeye çalışıyorlar. Yaşadığım ilçeyi geçtim, memlekete giderim. Orası yıllardır chplidir. Ama gel gör ki şimdi akp kazandı. Eğitim seviyesi türkiyenin en yükseklerindedir öyle liseler var ki izmitte rastlamadım. Şimdi bu insanları küçük nasıl görebilirsiniz? var ki bir bildikleri akpyi seçmişler. bir yerde bir olay oluyor tüm ülkeyi kötü gösteriyorlar. yok böyle bişi ya. içkide satılıyor, mini eteklede geziliyor emolarda çoğalıyor bizde onlara bakıyoruz aksdkasdk
Sosyal ağlarda paylaş

akp bursada yoğun çünkü iyi hizmet sundular.

bursada marketlerde bira satılmıyormuş demekki. o sıra sıra gördüğümüz üstünde EFES yazan şeyler su olmalı.

veya hiçkimse etekle dolaşmıyomuş, biz yanlış görüyomuşuz.

....

fazıl say'ın lise yılları:

http://www.readthesmiths.com/articles/Images/Humor/Fail/15e7jnr.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmayın ama kristal kulesinden yazdığı duygusal bir yazı. Hani fazla karışmıyorum bu tartışmalara ama :

CHP = Laiklik = Sadece aydınlık insanlar

Çıkarımı bütünüyle saçma. Olaya bu açıdan baktıkça birşey değişmeyecek. Toplumun içine inin biraz.

Erzincan'da yaşıyorum. 2 AKP 1 CHP milletvekilimiz var. Bizim burda CHP formülü şöyle

CHP = Alevilik

Okuma yazma bilmeyen alevi teyzem oy kullanırken sesi geliyor: "6 oka bas" diye. Teyzem CHP'nin ismini bile bilmiyor.

Belediye seçimlerinde Erzincan'da AKP kazanmasın diye alevilerden ciddi bir kesim MHP'ye oy attı. İsteyen 2004-2007 Erzincan sonuçlarına bakabilir.

Şimdi yanlış anlaşılmasın maksadım alevilikle ilgili tartışma değil (ki bir tarafım alevi sayılır)

Körükörüne adını bilmeden AKP'ye oy atanla teyzemin farkı nedir?
Bu seçimde MHP'ye oy veren CHP'li kesim aydınlığını kaybetmiş midir?

Ya nedir bizlerdeki bu kutsallaştırma merakı? Akıllı görüneninden cahiline kadar aynı. Fazlı bey için CHP kutsal, bizim burdaki yan komşum içinde AKP kutsal. Ne farkı var ikisinin birbirinden? İkiside toplumu bölmüş kafasında.

İnsanlar birbirlerini daha en baştan kıstas olmayacak şeylerle yargılayıp ayırırsa biryere gidemeyeceğimiz. Her CHP'li uber aydın akıllı olmadığı gibi, her AKP'li aptal değil. Her CHP'li kafir olmadığı gibi her AKP'li müslüman değil.

Mektup yazana kadar beyefendi Sivas'a, Erzincan'a, Erzurum'a seçim haritasından bakmayıp, insanlar nasıl yaşıyorlar diye bir gelseymiş. Etrafı gezseymiş çok daha iyi olurmuş. Hatta söz veriyorum gelsin bu 3 ilden istediğinde kendisini içmeye götüreceğim :)

Umarım değneğin her iki ucundaki zihniyet birgün ölür ve ortada birleşirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
şu lafı ederken büyük ihtimalle masanın üzerinde bi türkiye haritası, oklar çizerek bi sanatçının da siyaset konuşabileceğinden filan dem vuruyodu

Belirtmek isterim ki bir sanatçının, sanatından sonra, öncelikli hakim olması gereken konu siyasettir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...