NeroWarden Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Selamlar. Dün akşam itibari ile bilgisayarıma 2 adet virus olarak tahmin ettiğim dosyayı indirdim. Sorun şu ki dosyaları ne yaptı isem silemedim. Silemememin sebebi dosyaların kullanımda olması değil delete tuşunun çalışmaması ve sağ tıklamamla ne sil tuşu nede özelliklerine girememem. Güvenli kip i denedim orda da aynı sorunu yaşadım. Bu iki dosyayı ne yaptı isem silemedim. Komut sistemini bile kullandım. İşin dahada ilginci bu sabah bilgisayarımı tekrar açtığımda dosyaların yerinde yeller esiyordu. Evet silinmişlerdi kendi kendine. Fakat tahmin ediyorumki bu dosyaların kendi kendilerine silinmesi hayra alamet değil. Başka bir uygulamanın kabuk dosyaları gibime geldi. Böyle bir virus deneyimi olan varsa bu sorunu nasıl atlatabileceğim konusunda yardımcı olabilirmi. Dipper Not: Nod32 iki dosyayıda virus olarak gördü fakat silemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 dosya isimlerini google da aratıp sorunun ne olduğunu öğrenebilirsin, virüsün ne olduğunu ve nasıl kurtalacağını mutlaka bulursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 virüs hakkında bilgim yok ama unlocker diye bir program var, belki bu silme işine yarayabilirdi. antivirüs virüsü bulup temizlemiş ve sen bunu bir şekilde restarttan sonra görmüş olabilirsin diyicem ama nod böyle birşey yapar mı orasını bilmiyorum. yalnız hiç alakasız yerde birşeyi silip sistemin açılmadığı da oluyor. silmeden önce mutlak bilgi almakta fayda var. edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Avant'ın sanırım sistem açılmadan önce tarama gibi bir geyiği vardı, NOD da öyle bir şeye sahipse dosyalar kullanıma geçmeden önce tarayıp silmiş olabileceği gibi makinenin bir anlık aptallığı yüzünden silinmiş bir şeyi varmış gibi göstermesi de olabilir. Bazen sonraki açılışta sildiği oluyor falan filan.. Şahsi fikrim bir kaç gün bekleyip o arada gözlemen. Baktın sorun var gibi o zaman çaresine bakılır, şu an ne olduğunu bile tespit etmeden zilyonlarca dosyayı kurcalayacak değilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Doğru söylüyosun Spyro. Benim korkum net alışverişini sıklıklıkla kullanıyor olmam. Yani kredi kartı bilgilerim :) Gerçi 400 ytl sınır var kredi kartında. Sürekli nod32 taraması ve hijackthis taraması yapıyorum. Şu anda anormal bir durum gözükmüyor. Umarım olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar