sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 said: Satılmıyorsa değerine üretme yani bu bu kadar zor mu? ahaha ağaç la bu, makine değil ki fişini çekince dursun ehüehe tek çare var, fındık için ciddi bir tarım yasası çıkacak, kalitesiz marmara fındığının yetiştirilmesi engellenecek, çiftçi başka ürünleri yetiştirmeye teşvik edilecek, fındık sadece dünyada en kalitelisi yetişen giresun ve civarında üretilecek. bunun dışındaki hiçbir çözüm fındığa çare olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stalin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 DeathLord said: Yazalım biraz. Fındık üreticisinin canı yanmış neden? Taban fiyatı düşük vermiş hükümet yani en kalitesiz fındığı bile aldığı fiyatı düşük tutmuş. Bu ne demek Türkiye genelinde fındık fiyatlarında düşüş demek insanların fındık yiyebilmesi demek. YAŞASIN UCUZ FINDIK YİYEBİLCEZ! CHP zamanında fındık karneyle dağıtılıyordu; şimdi o kadar ucuzladı ki; sağolasın AKAPE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 fındıktaki sorun taban fiyat ve korunma değil fındığa pazar daima bulunur merak etme dünyadaki fındık üretiminin %70 bizde işlenmiş fındkta son derece pahalı bir ürün fındığın kendiside pahalı ürünlerde kullanılıyor fındıktaki sorunu bilmeden yazmışsın fındıktaki sorun plansızlıktır fiskobirliğin borçlarını ödememesidir rekolte ve talepte bir değişiklik yokken bir yıl 7 ytl bir yıl 4 ytl bir yıl 5 ytlden alım yapmasıdır dünyanın en büyük fınık üreticisiyken az çoku bırak sabit bir fiyat belirmekten aciz olmak sorun tarım,tahmin edebilirsinizki,ileriye dönük yatırımlar gerektirir,bu yılın ekimini yaparken gelecek yılki fındık fiyatları hakkıdna hiçbir fikrin olamıyorsa,mağdur olmak çok kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 DeathLord said: Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak. uç noktalardan bakacak olursak aynı devlet dünyanın en kaliteli fındığınıda aynı fiyattan alıyor. Zaten türkiye de ki fındık rezervinin %40ına yakınını Nutella kullanıyor.Yakılacak diye tabir edilen fındığıda alıyor. Fiyat politikası yapılmalı.Marmara fındığı ile karadeniz fındığı bir tutulmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 rabbime sordum gunde bir avuc findik iyi gelir aganigi naganigi dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Farinal Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 yersen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki 5.sayfa (Toplam 5 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 fındıktaki sorun taban fiyat ve korunma değil fındığa pazar daima bulunur merak etme dünyadaki fındık üretiminin %70 bizde işlenmiş fındkta son derece pahalı bir ürün fındığın kendiside pahalı ürünlerde kullanılıyor fındıktaki sorunu bilmeden yazmışsın fındıktaki sorun plansızlıktır fiskobirliğin borçlarını ödememesidir rekolte ve talepte bir değişiklik yokken bir yıl 7 ytl bir yıl 4 ytl bir yıl 5 ytlden alım yapmasıdır dünyanın en büyük fınık üreticisiyken az çoku bırak sabit bir fiyat belirmekten aciz olmak sorun tarım,tahmin edebilirsinizki,ileriye dönük yatırımlar gerektirir,bu yılın ekimini yaparken gelecek yılki fındık fiyatları hakkıdna hiçbir fikrin olamıyorsa,mağdur olmak çok kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 DeathLord said: Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak. uç noktalardan bakacak olursak aynı devlet dünyanın en kaliteli fındığınıda aynı fiyattan alıyor. Zaten türkiye de ki fındık rezervinin %40ına yakınını Nutella kullanıyor.Yakılacak diye tabir edilen fındığıda alıyor. Fiyat politikası yapılmalı.Marmara fındığı ile karadeniz fındığı bir tutulmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 rabbime sordum gunde bir avuc findik iyi gelir aganigi naganigi dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 yersen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar