Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçim yorumları

Apis

Öne çıkan mesajlar

said:
Satılmıyorsa değerine üretme yani bu bu kadar zor mu?

ahaha ağaç la bu, makine değil ki fişini çekince dursun ehüehe

tek çare var, fındık için ciddi bir tarım yasası çıkacak, kalitesiz marmara fındığının yetiştirilmesi engellenecek, çiftçi başka ürünleri yetiştirmeye teşvik edilecek, fındık sadece dünyada en kalitelisi yetişen giresun ve civarında üretilecek.

bunun dışındaki hiçbir çözüm fındığa çare olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
Yazalım biraz.
Fındık üreticisinin canı yanmış neden? Taban fiyatı düşük vermiş hükümet yani en kalitesiz fındığı bile aldığı fiyatı düşük tutmuş. Bu ne demek Türkiye genelinde fındık fiyatlarında düşüş demek insanların fındık yiyebilmesi demek.

YAŞASIN UCUZ FINDIK YİYEBİLCEZ! CHP zamanında fındık karneyle dağıtılıyordu; şimdi o kadar ucuzladı ki; sağolasın AKAPE
Sosyal ağlarda paylaş

Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

fındıktaki sorun taban fiyat ve korunma değil
fındığa pazar daima bulunur merak etme
dünyadaki fındık üretiminin %70 bizde
işlenmiş fındkta son derece pahalı bir ürün
fındığın kendiside pahalı ürünlerde kullanılıyor
fındıktaki sorunu bilmeden yazmışsın
fındıktaki sorun plansızlıktır
fiskobirliğin borçlarını ödememesidir
rekolte ve talepte bir değişiklik yokken bir yıl 7 ytl bir yıl 4 ytl bir yıl 5 ytlden alım yapmasıdır
dünyanın en büyük fınık üreticisiyken az çoku bırak sabit bir fiyat belirmekten aciz olmak sorun
tarım,tahmin edebilirsinizki,ileriye dönük yatırımlar gerektirir,bu yılın ekimini yaparken gelecek yılki fındık fiyatları hakkıdna hiçbir fikrin olamıyorsa,mağdur olmak çok kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
Ya neden lafı oraya buraya çekmeye çalışıyorsun ki? Ben fındık ucuzladı yaşasın mı dedim? Ben olayın farklı yönleri olduğunu söylüyorum evet fındık üreticisi zarar gördü ama devlet yakıcağı fındığa para vermiyor artık. Sen ben de daha ucuza yiyoruz fındığı doğal olarak.

uç noktalardan bakacak olursak aynı devlet dünyanın en kaliteli fındığınıda aynı fiyattan alıyor.
Zaten türkiye de ki fındık rezervinin %40ına yakınını Nutella kullanıyor.Yakılacak diye tabir edilen fındığıda alıyor.
Fiyat politikası yapılmalı.Marmara fındığı ile karadeniz fındığı bir tutulmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...