Black_Lupin Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 artık ankara'da yaşanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 puhahaha alçakgönüllü açıklama ahahah çok gördük biz bu alçakgönüllü balkon konuşmalarını, tayyibi tanımasak kandıracanız bizi ha Gerçeğe dönüp baktığınızda %40 iyi sonuç, çünkü türkiye'de normal şartlarda merkez sağ bir partinin alabileceği en fazla oydur, daha fazlası emanettir, çünkü türkiyede her siyasi görüşün aşağı yukarı kemikleşmiş bir oy oranı vardır, chp tipi merkez sol %20-25, mhp tipi milliyetçi sağ %10-15, milli görüş %8-12 (ki bu seçimde bile alamadı o kadar oy sp, yine de kendi çapında iyi atılım yaptı, eskisi kadar milli görüş çizgisinde olsalar yokolup gitmelerini dilerdim, ama şu an daha çok muhafazakar sol modunda takılıyorlar, şu halleri iyi), dtp %8-10, bir sürü ıvır zıvır tabel partisi %5, eh işte geri kalan da her yöne eğilim gösteren tipik anap modeli merkez sağın toplayabileceği maksimum oydur, o nedenle %40 başarıdır, normal şartlarda olması gereken yer %30-35 çizgisidir. ama çıta olarak kendilerine %50'leri 60'ları koyanlar, şimdi "%40 aldık iyi sonuç" diyorlar. Onlar açısından büyük bir başarısızlık aslında, büyük hazımsızlık, evet. "ne oldum" demeyeceksin, "ne olacağım" diyeceksin. diğerlerine birşey söylemiyorum zaten, alabilecekleri range'ler içerisinde dolanıyorlar. başarı veya başarısızlık diye tabir edilebilecek miktarlarda oy oranına sahip değiller. ha bi de "akp her yerde var, akp türkiye partisi" geyiği var ki, inanılmaz. bu memlekette herkes okumuş değil, herkes kürt değil, herkes milliyetçi değil, ama herkes bi şekilde ucundan kıyısından müslüman. sürekli müslümanlığa oynayan, hele bir de merkez sağ partisi olunca, akpnin türkiyenin her yerinde olması çok da şaşırtıcı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 genel secimlerle yerel secimleri karistirmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 belediye başkanlığı üzerinden değil, il genel meclisi seçimleri üzerinden konuşuyorum. kaldı ki, şu tablodan sonra akpnin bugün genel seçim olsa yine %47 alabileceğini iddia etmek saflık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 hayır olmaz. bak chp bir kaç ili aldı, laikler, zenginler seviniyor diyerek futbol taraftarı misali holiganca akp'ye oy basacak olan saadet partisi seçmeni ve kararsızlar olacaktır. halkın ne olup ne olmadığına dikkat edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 47 alırmı bilmiyorum ama 40ın altında almayacağı kesin AKPnin yeni bir genel seçimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 2 sene sonra yapılırsa çok daha düşük bir oy alır.bu düşüşü, ekonomiyi frenleyemecekleri için önleyemecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 2 seneye ekonominin ne olacağı belli olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 ekonominin kritik yılı 2009 olacak gibi. 2010 için bir yükseliş başlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 2 sene içinde toparlanma beklemek biraz iyimserlik olur.kriz dibi gördü lafları palavradan öteye geçmiyor.biraz okuyalım bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 yaptığım yorum direkt benim fikrim değil yalnız. okuduğum, dinlediğim, danıştığım ve sonucunda derlediğim bir nihai çıkarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Absolut said: 47 alırmı bilmiyorum ama 40ın altında almayacağı kesin AKPnin yeni bir genel seçimde. zannetmiyorum, yerel yönetimler esasen akpnin en güçlü olduğu yer, orda bile bu kadar oy kaybettiyse genel seçimde daha da düşük alırdı diye tahmin ediyorum. burada kilit nokta, halkımızın aslında yolsuzluklara hiç de duyarsız olmadığının belli olması, muhalefet doğru yerden vurunca ses getirebiliyor demek ki. tabi bir de aydın doğan'ın meclis dışı muhalefeti var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 sg-1 said: burada kilit nokta, halkımızın aslında yolsuzluklara hiç de duyarsız olmadığının belli olması, bu seçimlerin en kısa özeti bu olaiblir belki. cahil halk işini biliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Bırak bulguru , kömürü beyaz eşyaya bile oy vermediğini gördük insanların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 sg-1 said: Absolut said: 47 alırmı bilmiyorum ama 40ın altında almayacağı kesin AKPnin yeni bir genel seçimde. zannetmiyorum, yerel yönetimler esasen akpnin en güçlü olduğu yer, orda bile bu kadar oy kaybettiyse genel seçimde daha da düşük alırdı diye tahmin ediyorum. burada kilit nokta, halkımızın aslında yolsuzluklara hiç de duyarsız olmadığının belli olması, muhalefet doğru yerden vurunca ses getirebiliyor demek ki. tabi bir de aydın doğan'ın meclis dışı muhalefeti var. Aydin Dogan hala adam gibi muhalefet yapmiyor, yapamaz da. O adam muhalefet yaptiginda ortalik birbirine girer, ama yapmiyor. Muhalefet bi yerden vurunca ses getirir zaten ama bunun icin vurmasi gerekli. "Seriat gelecek" gibi varsayimlar vurmak olmuyor. 20 yildir ilk defa adam gibi bir seyler soylediler. Boyle de devam etmesi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 huun said: sg-1 said: burada kilit nokta, halkımızın aslında yolsuzluklara hiç de duyarsız olmadığının belli olması, bu seçimlerin en kısa özeti bu olaiblir belki. cahil halk işini biliyor. 47 verirken de biliyordu işini. diğerleri biz nerde hata yaptık diye düşüneceklerine göbeğini kaşıyan adam amele sümüğü odun öküz cahil diye alay ettiler adamlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 urfada cekete oy veren %30 kusur adam direk amele odun gobegini kasiyan adam vs vs dir ceket assak sectiririz oy aliriz lafindan sonra urfada akp ye oy verenler harbi cok komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 öğrenecek herkes, yavaş yavaş. yani son 3 seferdir gayet gergin bir ortamda giriliyor seçimlere; ama aslında herşeyin kendi mecrasında akmaya devam ettiğini öğreniyoruz netekim. cahil de, olsa sığır da; demokrasi ve seçimler halkı kendine odak almak zorunda. seçimlere halkı yönetmek için giriyorken, her ne sebepten olursa olsun halkı dışlamak zaten komik birşey. herkesin çeşitli endişeleri olabilir; esas olan bu seçimlerin düzgün şekilde işlemesine devam etmesidir. nokta bitti bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Viktor said: urfada cekete oy veren %30 kusur adam direk amele odun gobegini kasiyan adam vs vs dir ceket assak sectiririz oy aliriz lafindan sonra urfada akp ye oy verenler harbi cok komik o bölgelerde aşiretler çok etkili. başkan adayı bi aşiretle anlaşıyor silme o aşiret x partisine oy veriyor. kazananlar da kaybedenler de farklı değil. kendi özgür iradesi ile oy veren çok az adam vardır güneydoğuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 sg-1 said: puhahaha alçakgönüllü açıklama ahahah çok gördük biz bu alçakgönüllü balkon konuşmalarını, tayyibi tanımasak kandıracanız bizi ha Gerçeğe dönüp baktığınızda %40 iyi sonuç, çünkü türkiye'de normal şartlarda merkez sağ bir partinin alabileceği en fazla oydur, daha fazlası emanettir, çünkü türkiyede her siyasi görüşün aşağı yukarı kemikleşmiş bir oy oranı vardır, chp tipi merkez sol %20-25, mhp tipi milliyetçi sağ %10-15, milli görüş %8-12 (ki bu seçimde bile alamadı o kadar oy sp, yine de kendi çapında iyi atılım yaptı, eskisi kadar milli görüş çizgisinde olsalar yokolup gitmelerini dilerdim, ama şu an daha çok muhafazakar sol modunda takılıyorlar, şu halleri iyi), dtp %8-10, bir sürü ıvır zıvır tabel partisi %5, eh işte geri kalan da her yöne eğilim gösteren tipik anap modeli merkez sağın toplayabileceği maksimum oydur, o nedenle %40 başarıdır, normal şartlarda olması gereken yer %30-35 çizgisidir. ama çıta olarak kendilerine %50'leri 60'ları koyanlar, şimdi "%40 aldık iyi sonuç" diyorlar. Onlar açısından büyük bir başarısızlık aslında, büyük hazımsızlık, evet. "ne oldum" demeyeceksin, "ne olacağım" diyeceksin. diğerlerine birşey söylemiyorum zaten, alabilecekleri range'ler içerisinde dolanıyorlar. başarı veya başarısızlık diye tabir edilebilecek miktarlarda oy oranına sahip değiller. dtp'de %10 u hiçbizaman bulmadı bulamaz da yok çünkü o kadar oy potansiyelleri. Ha bu rakamları nasıl gördük Türkiye'de her zaman herhangi bir partiye gönülden bağlı olmayıp o gün güne göre oy veren ciddi bi kesim var.Genellikle bu oylar DP,Anap,DYP gibi merkez sağ partilere veriliyordu ve mecliste oluyordu bunlar.ama bugünlerde o partilerin ciddi güç kaybetmesi o oyları dağıttı bir kısmı CHP'ye gitti Cumhuriyet elden gidiyor diye.Bir kısmı sol görüşe Ergenekona,Askerin darbe tehditine tepki olarak AKP'ye gitti vs. Yoksa Türkiye'nin politik yapısı hiçbir zaman %50 lere müsait bir yapı olmadı.Bakarsanız tek parti iktidar dönemlerine hep öncesinde bişeyler olmuştur halk tepki olarak yok edilmeye çalışılan partiyi tek başına iktidar olarak getirip kafamıza koymuştur. Bende burdan aslında Türk halkının iddia edildiği gibi cahil değil tam aksine olayları farklı açılardan görebilen ve tepkisini çok net ortaya koyabilen bi halk olarak görüyorum. ha bi de "akp her yerde var, akp türkiye partisi" geyiği var ki, inanılmaz. bu memlekette herkes okumuş değil, herkes kürt değil, herkes milliyetçi değil, ama herkes bi şekilde ucundan kıyısından müslüman. sürekli müslümanlığa oynayan, hele bir de merkez sağ partisi olunca, akpnin türkiyenin her yerinde olması çok da şaşırtıcı değil. kalınlaştırdığım oranların hepsinde abartı var :) merkez solun oyu asla o kadar olmadı muhtemelen de hiçbirzaman olmayacak şuan sol'da başka bir lider olmaması ve özellikle cumhuriyet elden gidiyor politikalarıyla arttırılan oylar sonucu CHP %20-25 arasını kovalıyor. Milli Görüş zaten asla %10 değil. Olmadı olamaz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Viktor said: urfada cekete oy veren %30 kusur adam direk amele odun gobegini kasiyan adam vs vs dir ceket assak sectiririz oy aliriz lafindan sonra urfada akp ye oy verenler harbi cok komik Haklısın, bence aynı şekilde gavur izmir lafı üstüne hala izmir'den akpye oy veren 10% luk kesimde acizdir biraz. AKP gerçi İzmir'den 1% de almış olabilir emin değilim pek kaç,bakmadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 gayet net bir seçimdi. akp %35 civarı alsaydı keşke. akp aklını başına toplarsa genel seçimde düzelir oy oranları. düzelmezse %30-25lere düşebilir bilem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 huun said: sg-1 said: burada kilit nokta, halkımızın aslında yolsuzluklara hiç de duyarsız olmadığının belli olması, bu seçimlerin en kısa özeti bu olaiblir belki. cahil halk işini biliyor. ben bunu türkiye geneli için değil, 3 büyük il için söyledim. ankara ve istanbul ile ilgili yolsuzluk haberleri bir anda chp-akp makasının kapanmasına neden olurken, izmir'de hakkında hiç bir yolsuzluk iddiası ortaya atılmayan aziz kocaoğlu priştinadan bile yüksek oy alarak (ki arsenikli su gibi baş ağrıtan, metro gibi yıllardır bir türlü çözülemeyen iki sorunla başetmesine rağmen) tekrar seçildi. ha bu demek değildir ki, halkımız artık sadece dürüstlüğe oy veriyor. ankarada gökçek'in, istanbul'da topbaş'ın kazanması aslında yolsuzlukların yine de halkın büyük bir kısmı tarafından cezalandırılmadığını gösterir. "Duyarsız değiliz, ama önceliğimiz de değil" mesajı çıkmış oluyor desek yanlış olmaz. Önceliğin ne olduğunun da muhtelif açıklamaları var, ama bunları söyleyince hemen "halka cahil diyorsunuz" diyorsunuz. Bunu böyle açık açık yazma ihtiyacı hissettim, çünkü büyük gazetelerdeki köşelerde olsun, patide olsun bazıları "vatandaş dürüstlüğe oy vermez, kurnazı sever, kendi işine çomak sokmayana oy verir" gibi birşeyler saçmalamıştı. Bu seçim buna güzel bir cevaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 antalya ve balıkesir gitmiş istanbul ve ankara da oylar düşmüş milliyetçi cepheye oylar verilmiş güney doğu toptan dağılmış demekki /cahil halk /ordu göreve gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Apis'in yorumuna son derece katılıyorum.Eklemek istediğim bir kaç şeyi sıralayacak olursam , 1-Başbakan kurmaylarının ne kadar koftileştiğini , nerde çokluk orda .luk sözünü idrak ederekten öğrendi ki çoğu ili kaybetmesine bürokratları neden oldu.Kesinlikle bir revizyona gidecektir. 2-Bu seçimde akp'yi gerileten 2 önemli şey vardır .Biri aşırı fazla yiyen belediyeleri ki akıbeti hüsran olmuştur.Diğeri de son derece halktan kopuk bürokratlarıdır ki başbakanı yanlış yönlendirmiştir . Her şeye rağmen yine de bu akp'nin çöküşü değildir .En az 10 tane büyükşehir kazanmış partidir hala . Chp ile ilgili yorumlara da katılıyorum .Bu ülkenin daha düzgün yönetilmesi için adam gibi bir mualefete de ihtiyacı var.Bu da partilerin ideolojik kimliklerinden sıyrılıp halka inebilmesine , halkın dikkat ettiği noktalara eğilmesine bağlı.Chp'nin acil sosyal demokrat bir kimliğe girebilmesi gerekiyor .Ben chp'li olsaydım Haberal'ın dediği gibi kılıçdaroğlu ve sarıgül'ü seçtirmek için her puştluğu yapardım . (ironi , anlamayan falan olur şimdi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar