Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ Fizik

Eulogy

Öne çıkan mesajlar

Tek gitmek istediğim bölüm fizik ve hangi üniversitede okuyacağıma karar vermeye çalışıyorum bu aralar. ODTÜ Fizik bölümünde okuyan biri varsa gerçekten sormak istediğim sorular var. ÖM ile ya da buradan yazarak yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim. Başka bir üniversitenin fizik öğrencisi de olabilir. Merak ettiklerim mezun olduktan sonra ya da okurken ne gibi olanaklarım olacak. Yani üniversitede kalmadığım takdirde işşiz biri mi olacağım? Yurt dışına gitmek ne kadar zor vb. Eğer '' Hacı gelme şöyle kötü böyle kötü'' ya da ''Gerçekten ilgileniyor musun?'' tarzı sorular olacaksa şimdiden söyleyeyim gerçekten ilgileniyorum ve yıllardır istediğim bir şey bu. Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Odtü fizik bölümü manyaklar ve allah belamı versin niye yazdım gruplarından oluşan nacizane bölümümüz.Ben fizikte deilim ama olan çok arkadaşım var sorularını tek tek yanıtlayabilirler.
Kendi açımdan söyleyebileceğim tek şey var yazacaksan 2 hatta 3 kere düşün.Şükürler olsun ben yazmadım mesela:D
Sosyal ağlarda paylaş

X says:
nano çalışcaksa bilkent
X says:
burslu girebiliosa
X says:
ama bi sürü garip tiple(mal) okicak.
X says:
odtüye gelirse de
X says:
dier tarafta rahat rahat geçer k*çı kalkar fizik biliorm die
X says:
advanced seçerse
X says:
fizikten soğur
X says:
yatay geçiş ister
X says:
bunalıma girer
X says:
advancedi yapabiliosa zaten harbi iyidir g*tü de kalkabilir rahat
X says:
yurtdışı imkanları çok iyi 3 üstü ortalamayla advanced bitirebilirsen
X says:
referansların çok sağlam
X says:
hocalar çok iyi çünkü

Yazılanlarla alakam yoktur böle bi fikir edin :D
Sosyal ağlarda paylaş

matematiksel/teorik fizik diyosan boğaziçi
ya da koç MATEMATİK, fizik değil onu belirtmek için büyük yazdım. orda da tek hoca var gerçi ama matematiksel fiziğin %90ı matematik öğrenme meselesi zaten o yüzden matematiğe girerek kendine iyilik etmiş olursun. ama yok ben önce görcem tüm alanları diyorsan sen bilirsin o zaman
Sosyal ağlarda paylaş

Matematik konusunda hak vermemek elde değil.Mesela odtüde mühendislere verilen 106 kodlu fizik dersini halledebilmek için calculus şart ama komik olan şey bu dersin önkoşulu değil calculus böle de garip bi okulumuz var :D geçmişe göre biraz daha bi gevşek.

yanlışlıkla alıntılamışım sdfsdf mesaj kasıyomuş gibi oldu

Ayrıca matematik fizik çift anadal gibi tatlı bi durumda var tabi :)
son olarak
Xsays:
hocaların bitanesi mesela bayram tekin sanırım eski olimpiyatçı meşur hayvanlar gibi okumuşbi adam
Xsays:
bizim hoca altu özpineci
Xsays:
caltech'e gidebilmiş bi adam
Xsays:
ama güvenini kırıolar insanın aşırı üstüne giderek
Xsays:
fırsatı warsa bilkent burslu gitsin

bunalmış biraz sanırım advanced fizik okuyo euhue
Sosyal ağlarda paylaş

benim matematik dediğim insanlık dışı bir matematik ama, matematik bölümü dışında bir yerde göremezsin. bence matematiksel fizikçi calculus kullanan, difereansiyel denklem çözen fizikçi değildir, o teorik fizikçidir. matematiksel fizikçi soyut cebir, symplectic geometri, analiz, topoloji gibi abuk subuk matematik dallarını fizik ile nasıl birleştirsem de eğlensem diye düşünen garip bir yaşam formudur
Sosyal ağlarda paylaş

Şu durumda biraz da hayal kurmak olduğunu biliyorum ama benim düşündüğüm (daha ders bile dinlemeden asd) ''üniyi bitiririm (kolay olduğunu ima etmiyorum ya da ben çok süperim yaparım her şeyi gibi bir durum da yok ortada) yüksek lisans ı yurtdışında yapmaya çalışırım bu sıralarda da karşıma çıkan her fırsata atlarım en azından yapmak istediğim hayal ettiğim meslek'' bu. Bu tabii ki en iyi durum seneryosu ve asıl beni bitiren ve ailemdeki herkesin de ısrarla tekrar ettiği ve pek cevap veremediğim soru şu ''Yurtdışında veya hatta özellikle Türkiye' de iş seçeneklerim neler?''
Sosyal ağlarda paylaş

matematikten dinamik sistemler, kısmi ve adi diferansiyel denklemler gibi konuların derinliklerine girip ordan hidrodinamik, aerodinamik gibi sistemlerde çalışmak üzere daha endüstriyel birşeyler yapabilirsin ama onun dışında aklıma gelen tek yol akademisyenlik.

şunu sana %90 garanti ile söyleyeyim, bölüme severek girer ve severek devam edersen Türkiyede akademisyen olman bence garanti. Yani mastera girmek o kadar büyük bir olay değil Türkiyede ama her yerde olduğu gibi zor, yani mastera girdikten sonra köpek gibi çalışman lazım. Garantisini veremeyeceğim tek şey girdiğin alanı sevmeye devam edeceğin, çünkü lisansta büyük matematik sevgisi ile gelip 1-2 senede vaz geçen çok oldu, hatta genelde çoğunlukta. Bu açıdan yine iyi bir okula girmen faydalı olur sana (odtü, boğaziçi, sabancı vs).

Yurt dışında yüksek lisans ise ayrı bir olay, iyi not ve sevgiden fazlasını istiyor. Artık bir proje mi olur, okul birinciliği mi olur :p Tabi tepedeki 20 üniversite için diyorum bunun. Yoksa çok iyi bir ortalama ile ilk 20-100deki bir üniversiteye girersin (burslu doktora olarak, burssuz master nispeten daha kolay o da Türkiyede kadar kolay olmasa bile).
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Maedhros said:
X says:
.....
X says:
advanced seçerse
X says:
fizikten soğur
X says:
yatay geçiş ister
X says:
bunalıma girer
X says:
advancedi yapabiliosa zaten harbi iyidir g*tü de kalkabilir rahat
X says:
yurtdışı imkanları çok iyi 3 üstü ortalamayla advanced bitirebilirsen
X says:
referansların çok sağlam
X says:
hocalar çok iyi çünkü

....

daha öncede birşeyler yazmışımdır bu sefer sadece şu üsttekilere karşılık yazıyim. Advanced dediği normal programa göre daha sıkı bir program ama abarttığı kadarda bunaltıcı, öldürücü birşey değil, zaten onu seçende bu işi ciddiye alması gereken biridir, Hatta program hafif gelipte matematikle çift anadal yapanlar gördüm. Adının zora çıkmasının sebebi sadece insanların ciddiye almaması, bende advanced denilen olaydan mezun oldum ama anlatıldığı gibi değil elbette. Birde iş meselesi konusunda fena değil aslında bu sene 13 tane asistan alındı fizik bölümüne, yani mezun olduğun gibi iş bulma şansın var bence ortalaman vs iyiyse. Fazla iş yüklemiyorlar asistan olarak sadece temel fiz labları,gözetmenlik falan var.

Birde şöyle birşey var adamlar CERN'e master,doktora gönderecek yetişmiş öğrenci bulamıyorlar durum vahim aslında. Dışardan insanlar belki CERN'e gitmek çok zordur, diye düşünüyo olabilir insanlar ama durum hiç öyle değil, master yapan biraz istekli bir öğrenci bulsalar hemen çöküyolar.

Ardeth bakarsa diye birde ona birşey sorayım. Kısaca Boğaziçi,Koç vs (İstanbul içinde) tanıdığın, adını duyduğun ciddi çalışan adamların (matematiksel,teorik) listesi :)
Sosyal ağlarda paylaş

PederRamirez said:

Ardeth bakarsa diye birde ona birşey sorayım. Kısaca Boğaziçi,Koç vs (İstanbul içinde) tanıdığın, adını duyduğun ciddi çalışan adamların (matematiksel,teorik) listesi :)

Ben daha matematik ağırlıklı olanları biliyorum. Teorik aslında var baya, teorik fiziğin merkezi bence istanbul (türkiyede tabi hehe yoksa dünya çağında solda sıfır).

Boğaziçi - Metin Artık (çok öğrencisi var)
Koç - Ali Mostafazed, Nihat berker
Sabancı - Cihan saçlıoğlu

daha da olabilir tabi bunlar benim bildiklerim ve çok yüksek ihtimalle istanbul içersinde bulabileceğin en iyiler

Ha tabi yani sadece isim olsun diye istiyorsan

Boğaziçi - Ali Kaya, İbrahim Semiz, Mühittin Mungan, Teoman Turgut, Meral Serdaroğlu var.

Ama bunlar iyi mi kötü mü emin değilim
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten teorik fizik düşünüyorsan ve türkiyeye döneceğim diyorsan bence akademisyenliğe hazırla kendini (tabi kadro bulursan heh) özel sektör zor. ha yapanlar var ama onlar ayrıca elektronikle falan ilgilenip ders alanlar. hardcore fizikçi olmayacağım diyorsan boğaziçi bu konuda kolaylık sağlıyor (bir nevi odtüdeki advanced ve değil ayrımı sanırım) seni bilgisayar, ekonomi vs derslerine yönlendiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Advanced fizik seçmeyince bilgisayar ekonomi gibi alanlara kayma pek ihtimali yok odtüde.Advancedin tek olayı daha az kişili sınıflarda daha lab ağırlıklı olması.Tabi ortalama baya düşüyor sınavları ayrı ve daha zor.

Odtü fizikteyim yardımcı olabilirim daha fazla sorun varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...