Krmz Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Geziyo buralarda bolca, genelde 2 kişilik, felaket derecede hafif ve ufak. Insanların hız yapmadığı bir memlekette pek de sağlamlığı farketmiyor.
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 nosfe, içten yanmalı motorun tungsten telli klasik ampullerden pek farkı yok verim olarak, enerjinin çoğu ısıya dönüşerek resmen buharlaşıyor. elektrik ise sadece petrolden değil, çok daha verimli ya da doğrudan daha ucuz kaynaklardan elde edilebiliyor. denizdeki gelgit bile arabanı hareket ettiren elektriği sağlayabilir.
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 ölümsüzlük ne zaman bulunuyorsa o zaman doğalım yeter. (:P)
Mortis Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 vardı bulmuşlardı ölümsüzlüü bi topic vardı öle DAS!
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Sam said: nosfe, içten yanmalı motorun tungsten telli klasik ampullerden pek farkı yok verim olarak, enerjinin çoğu ısıya dönüşerek resmen buharlaşıyor. elektrik ise sadece petrolden değil, çok daha verimli ya da doğrudan daha ucuz kaynaklardan elde edilebiliyor. denizdeki gelgit bile arabanı hareket ettiren elektriği sağlayabilir. Tamam işte sorun o, elektriği gelgitle değil kömür ve doğal gaz yakarak üretiyoruz. Doğalgazı bilmiyorum ama özellikle linyit kullananan termik santrallerde verim çok düşük. Orda kimyasal enerjiyi kinetik enerjiye ondan da elektriğe çeviriyoruz. İkisinde de ısı kaybı var, elektrikte çevrim daha fazla olduğu için enerji kaybı daha fazla.
Sam Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 iyi de kömür petrolden çok daha ucuz ki? hatta petrol fiyatları yüksek devam etseydi kömürü sıvılaştırıp petrol elde etme olayını yaygınlaştırma projeleri vardı.
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Kömür daha ucuz ama kalori değeri daha düşük. Petrolun yerini tutacak özelliği yok çünkü sonuçta o da yenilenebilir kaynak değil. Kömürden petrol üretme olayını bilmiyorum, büyük ihtimalle bizim linyitten üretilemiyordur. İçinde hem nem var hem de yüksek miktarda sülfür. Edit: Verimlilikten kastettiğim enerji verimliliği, ucuz olabilir ama 100km 61cent kadar değil.
AMO Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 yalnız elektrikli arabanın verimliligine bakılırken elektrik uretilirken ki kayıpları saymazlar .arabada harcanan enerjinin(elektrik enerjisi , yada petrolun kimyasal enerjisi) yuzde kacı kinetik enerjiye dönüşüyor buna bakarlar. Bu konuda da benim bildiğim kadarıyla ( elektronik muh. okuyorum ) elektrik motorları benzinli motorlara göre cok daha verimli oluyorlar
Joker Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Nosfe said: Kömür daha ucuz ama kalori değeri daha düşük. kömürün kalorisi düşükse demekki sağlıklı bi enerji kaynağıdır. aristo beni andı
Öne çıkan mesajlar