Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düz tabanlık+Kondisyon yapma ve koşma isteği

Drall

Öne çıkan mesajlar

düztabanım, ancak şöyle yaza kadar evdeki koşu bandını değerlendiriyim her gün, olmadı iki güne bi, olmadı salı-perşembe-pazar(dersane olmayan günler) koşayım diyorum. kondisyonu geliştirmek için aklıma başka bir şey gelmiyor. yazın bisiklet almayı planladığımdan dolayı kondisyonu geliştirmeliyim gibi bir istek oluştu içimde. biskiletle 10km gidip tıkanmak yazık olur gibi çünkü =D

gelelim nası bi program izlemem gerektiğine. nası bi program izlemem gerekiyor? bir dünya konu var ancak düztaban olduğumdan dolayı yeni konu açayım dedim, 10larca dakika koşmak falan beni yere serer öldürür =/ boyum 175-180 arası bişeydir herhalde, kilom 63-65 civarı, kondisyonum sıfır. kelimenin tam anlamıyla bir spor özürlüyüm. şöyle bana kolay kolay başlayıp koştuktan sonra hala halimin dermanımın kalacağı(malumunuz öss =/ ) bir koşu programı çıkartmamda yardımcı olabilirmisiniz acep? teşekkürler şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

7-8 yıl önce bende de sorun olmuştu. spor ayakkabı için olan tabanlıklardan almıştım. sorunu çözmüştü. şu an ihtiyaç duymuyorum tabanlığa.

normal ayakkabıda da kullanıyordum o zamanlar. şimdi onda da kullanmıyorum.

bu arada aldım dediğim o sıralar onun için tedavi görüyordum. yani işte iki üç ayda bir gidip tabanlığın seviyesi yükseltiliyordu filan. "spor yapıyorum" deyince normal ayakkabı için olnadan ayrı elastik bi tane vermişlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende duz tabanim ve bazi cok zorladigim zamanlar disinda hic bahsedildigi gibi acilar cekmedim. Ilk baslarken bir iki defa problem cekersin belki ama daha sonra herhangi bir problem yasayacagini dusunmuyorum.

Tabanini esnetmek vede parmak ucu kosularda aci cekmemek icin egim yukari yuruyus ve tirmanislarin baya bi faydasini gordum ben zamaninda. merdivenler yokuslar bence alismak icin cok uygun ortamlar.

Onun disinda topuk kosusunda ztn problem cekmezsin.

Duzgun pedallama ve oturus pozisyonuylaysa bisiklette ztn bi problem yok, 10km kondisyonun yoksa dahi hicbirsey =]
Sosyal ağlarda paylaş

tabanlık olayını ben bi soriyim en iyisi. peki ayakkabıcıya mı sormam lazım yoksa böyle bi doktor çeşidi varmı ne biliyim ortopedikçi mi olur artık ne olursa =D şimdi durduk yere para vermiyim tabana pahalı bişeydir muhtemelen, reçeteyle satılıyomu =P

bi de geçen gün koşuyim dedim, koşu bandının programları varmış onlardan birini seçtim, koştururken sürekli burnumdan nefes almaya çalıştım, ama burnum yandı adeta böyle soğuk soğuk. böyle normal dururken de çok derin nefes aldığımda kaburgalarımla boğazımın kesiştiği bölümde biyerde bi acı oluyo böyle, herkeste oluyomu acaba öyle bişey merak ettim, yoksa benim ciğerlerin kapasitesi mi az =D yüzerken de oluyo çünkü böyle tam o bölgede bi acı. allahım kocaman ayaklarım var palet gibi yüzerken de zorlanıyorum, ne derece spor özürlüyüm yav üzüldüm bak şimdi =/ sdfsdg

@khalon
yokuş merdiven falan derken bildiğimiz merdiven mi çıkıp incem koşarak? bi de topuk koşusu dediğin bildiğin düz yol koşusu mu koşu bandında koşabileceğim şekilde?

şimdi stiflerin ikinci linke bakmaya başladım, kendimi baya bahaneci hissetmeye başladım yav =D

buarada ayakkabı meselesine gelirsek: bende ne koşu ayakkabısı var ne bişey. bi tane adidas special mı ne var bu superstara benziyen ama o olmayan, bi tane de eskilerden kalma yarı patlak bi basket ayakkabısı var. bu adidası da annemle geçen hafta aldık, 90 milyon mu neydi yeni ayakkabıya para veremem oyüzden şuaralar, ama acıyorum verdiğim paraya bu ayakkabıya resmen. 46 numara bide, 45i küçük geldi 46sı büyük, garip bişey oldu =D antalyada böyle ucuza bulabileceğim kendi harçlığımı biriktirip gidip deneyip alabileceğim bir koşu ayakkabısı biliyormusunuz? yada varolan ayakkabıma taban alsam koşu ayakkabısı gibi ayrı bi ayakkabı almama gerek kalmadan halledebilirmiyim? yada hepsini bırakıyim normal ayakkabıyla koşuyim 3 gün değil 10 gün sürsün koştuktan sonra belimin ağrımamaya başlaması? sonuçta öyle müthiş bi harçlığım yok yani =D
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:
tabanlık olayını ben bi soriyim en iyisi. peki ayakkabıcıya mı sormam lazım yoksa böyle bi doktor çeşidi varmı ne biliyim ortopedikçi mi olur artık ne olursa =D şimdi durduk yere para vermiyim tabana pahalı bişeydir muhtemelen, reçeteyle satılıyomu =P
ya ben o zamanlar isveç ayak sağlığı merkezi(nasıl absürd bi isim :P) diye bi yere gidiyodum. 2-3 ayda bir muayne filan... böyle yeni doğan bebeklerin ayaklarının mürekkep baskılarını alırlar ya onun gibi baskı alıyolar (bebek gibi mürekkebe batırmıyolar kağıda basıyosun. mürekkep onun altında :P) işte ona göre bi tabanlık veriyolar, alt kısmı metal. onun seviyesini bi kaç ayda bir yükseltiyorlar.

bunların siteleri filan genelde fetiş sitelere benziyo, ayağını gözüne gözüne sokan hatunlar filan :)

bi de ortopedikçi diye bişey olduğunu sanmıyorum, ortopedist diyolar sanırım asdad :P

çok oldu bilmiyorum fiyat filan. kullanmıyorum uzun zamandır. düzeldi gibi.

ayakkabıcıyla filan alakası yok. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Osmanbey'de bir yere gidiyordum tedavi için, tabanlığa iki üç ayda bir 250 300 lira para vermek, 100 liraya terlik almak falan çok üzücü şeyler. Ama değiyor.

Düz tabansan ve koşmak istiyorsan genellikle bileğini çok fazla burkarsın, topukların ağrır. Bir de ne kadar çökük olduğuna bağlı olarak ayağının altı ayrılcakmış gibi olabilir bir süre sonra.

Metal tabanlık kullanma koşacaksan, oksitleniyorlar bir süre sonra, ayrıca ağırlar. Ayağın yara olabilir kalitesiz bir tabanlıkla ya da kaliteli de olsa metal bir tabanlıkla. Özel silikon-mika arası sertlikte hafif bir maddeden yaptıkları tabanlıklar en ideali ve ne yazıkki bildiğim kadarıyla en pahalıları.

Ayakkabı tavsiyesi vermek gerekirse, nike'ın ve adidasın özel modelleri var, çok fiyat farkı da yok herkesin giydikleriyle. Yalnız ben bileğimi burktuğum için sürekli bir dönem yüksek yakalı (konç mu ne diyorlar bilmiyorum) spor ayakkabı giyiyordum spor yaparken.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Metal tabanlık kullanma koşacaksan, oksitleniyorlar bir süre sonra, ayrıca ağırlar. Ayağın yara olabilir kalitesiz bir tabanlıkla ya da kaliteli de olsa metal bir tabanlıkla. Özel silikon-mika arası sertlikte hafif bir maddeden yaptıkları tabanlıklar en ideali ve ne yazıkki bildiğim kadarıyla en pahalıları.

spor ayakkabı için zaten metal vermiyolar. koyamazsın onu içine.
bu arada benim metal dediğimim sadece alt kısmı metal üstü silikon gibi bişey. ağır veya yara yapan bişey değildi.
Sosyal ağlarda paylaş

@fenris, o metal olanları 2 sene kullandım ben de botla giyiyordum, üstündeki kaplama aşınıyor bir süre sonra (özellikle rutubetli zamanlarda (yaz hariç her ay neredeyse) giydiğinde oksitleniyor ve kaplamasını da bozuyor, ayağa ulaşıyor. Tabii tabanlıklar genelde en geç 6 ay 1 sene gibi bir sürede değiştirildiğinden başına gelmemiş olabilir, benim topuğum yara olmuştu metal tabanlık yüzünden.

Ağır dediğim de bahsettiğim maddeden yapılan tabanlıkları taktıktan sonra ağır yani :P , yoksa o tabanlıklar yapılırken hedef kullananın tabanlığı hissetmemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...