Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankarada Kendo Kursu

Jarlaxle

Öne çıkan mesajlar

Matsumura Sensei (Kendo 7.dan) Ankara Üniversitesinde kendo dersi vermeye başlamıştır.Kendisi şu an İstanbulda ama sanıyorum pazartesi Ankarada olucaktır.İlgilenenler , izlemek isteyenler yada ciddi düşünenler biran önce gidip başlamalı , çünkü kendisi 1 yıl kadar bir süre için orada kalıcak, ve bu süre kendo için çok az bir zaman ama genede iyi bir başlangıç.İaido ne yazıkki yok....şimdilik.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

efenım kendo bambu kılıclarla yapılan bır savunma sporudur japonya kokenlıdır meıjı donemınde samuraı yasası cıktıktan sonra ve katana ıle gezmek yasaklandıktan sonra savaşçı ruhuna sahıp pek cok japın kendo ya yonelmiştir cunkı kendo kılıclarını taşımak serbesttır ve cok agır yaralıyabılıcek turden bır spor degıldır (yanı katana kadar) zaten egrı kalan samuraılar ıse bambunun ıcıne saklamıştır gercek kılıclarını :D
kokenı eskı olmasıyla beraber 1890 lardan ıtıbaren japonyada dojo ları mantar gıbı turemiştir yenı cagda bushi takılmak ıstıyen mılletın gozbebegıdır felsefesı bushıdo nun hafıfletilmişidir (harakırı,seppuku fılan yoktu galıba :D)
kısaca ıyı bır olaydır tek - yanı eger kendını savunmak ıcın ogrenıceksen yanında bır bambu kılıcla gezmek zorundasın yanı bırısı senı sıkıştırdıgında sopaya benzer bişiler bulmadan master kendocu olsan bıle işin zor tabi kendonun yanında jujitsu da ogretıyorlarsa başka bazı kendo teknıklerı jujıtsuyu kendıelrıne bu yuzden uyarlamışlardır[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 22 Mayıs 2004 00:07 tarihinde demiş ki:
bambu kılıçlarla (sopa gibi) eskrim diye düşün..

ben de iaido (sahte veya gerçek katanalarla eskrim) kursu arıyordum ama bulamadım ankarada..

aynısından ıstanbulda arıyorum iaido varsa bana haber verın plz :D[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Sosyal ağlarda paylaş

viktor iaido yapmak istiyosan bizim klupte çalışabilirsin, pazar gel izle istiyosan (beyoglu spor klubu) hatta gözünü karart eşortmanla gel direk başla haha ,denemek için hemen eşya alman yada klube uye olman , ücret ödemen gerekmiyor , ben sana kılıç getiririm =) , geyik yapıyosan daha konuşturma beni, ciddiysen haber ver yardımcı olurum,hocaylada konuşursun.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

Harbiden başlamak ıstıyorum şaka fılan degıl ama ayın 20 sınde onumde OSS enegelı var onu aşıyım yuzde yuz ya kendo yada iaido kursuna gıtcem tabı ekonomık olarak tutturabılırsem :D[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

iaido (yaydo) klüpleri üzerine araştırma yapmıştım..
istanbulda deli gibi iaido klüpleri mevcut. ancak onlar bile ankarada tek bir iaido klubü bilmiyorlardı..
köşe başında vardır bi iaido yeri istanbulda :-P

en iyi savunma sporu (ya da felsefesi de diyebilirsin) aikido.
spastik midir yaksa sakat mıdır tam anlamadığım bir adamın videosunu bulmuştum kazaa'da..
adam o sakat kollarıyla bile, rakibi tutup ters çevirip yere yapıştırıyordu. teknikte, senin kas gücünden çok, rakibin momentumunu, ağırlığını hede hödösünü, kendisine karşı kullanıyorsun, böylece, sana doğru koşup, bıçak saplamak isteyen bir adamı, kolunu azcık hareket ettirerek, havada ters çevirirek yere düşürebiliyorsun..

katanaya karşı kendo teknikleri de bulmuştum, adam öndeki rakibinin kolunu büküyor, katanası düşüyor elinden, bi de yapacak başka bişiyi kalmıyor..

hatta karate vs aikido diye bi video bulmuştum. Adam uçan tekme felan atıyor, aikidocu basit manevralarla bu tekmelerden kurtuluyor, kaçıyordu ehehehe.

Yine de tabii, ne kadar iyi olursan ol, 3-4 kişi sana dalınca en iyi yol kaçmaktır :D valla aikidocular söylüyor bunu..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 22 Mayıs 2004 01:16 tarihinde demiş ki:
Yine de tabii, ne kadar iyi olursan ol, 3-4 kişi sana dalınca en iyi yol kaçmaktır :D valla aikidocular söylüyor bunu..

buda kendını matrıx sanıp bır kung fu ya gıdınce bruce lee olucagını sanan genclere kapak olsun :D[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

ya da last samurai'daki tom cruise
veya kill bill'deki beatrix kiddo :-P

kenshin de görmüştük, hani samurai, bir grup saldırınca kaçmaya başlar, biraz sonra düşmanların koşma hızı farklı olduğundan, rakipler grup halinde değil sıra halinde olur ve samurai'miz geri dönüp hepsiyle tek tek savaşıp yenermiş..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 22 Mayıs 2004 02:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaw zaten kenshın anlatıyodu bı bolumde bız Bakumatsu da (devrımde) kalabalık guruplarla kaçarak savaşırdık dıye ılk kaçardık onalrda en hızlı koşan gelırdı onu donup keserdık sonra koşamaya devam ederdık sıra sıra hallederdık boyle dıye :D
bone gel senle Patıcık Samuraı lar bırlıgını kuralım olmıycak bole :P[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Viktor tarafından 22 Mayıs 2004 02:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla cıllop olurdu bole alırdık aramıza Samuraı ları ehue unoffıcal oalrak kendımı patıcık samuraı ı ılan edıyorum eheh :D[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

iaido nun da kendo nunda eskrimle uzaktan yakından alakası yok.artı bunlar spor diil zaten budo,olimpiyatlarda bunları göremezsiniz, he sporla budo nun farkı ne derseniz 2 lafla anlatılıcak birşey diil ama kısaca şöyle söyliyim 50 yaşında birisi eskrim yapamaz,yada basket futbol takımlarında 40-60 yaşında insanlar olmaz, kendoda 70 yaşında bir adam o eskrimde gördüğünüz tiplerden daha seri hareket edebilir.

heralde ben yanlış hatırladım ,forumda daha önceden gitmek isteyen ama yer bulamayan birileri vardı ankarada ben o yüzden yazdım.iki dakkada bilgisayar oyununa ,animeye ,savunma sanatına vurulmuş iş , en iyisi uplamıyayım da gömülsün bu iyice 3-4 sayfa geriye,sonra merak eden olursa aratır bulur nasıl olsa.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

iaido'nun da kendo'nun da eskrim olmadığını biliyorum.
ama iaido bilmeyen birine "bak böyle böyle felsefesi var, sonra şöyle yapıyorsun, katanın tahta olanına şu denir, sonracıma dan diye kademeler var, 4. dan olunca süper felsefe oluyor, aşıyorsun..." gibi şeyler söylemek yerine, kısaca, benzetebileceği birşeyi örnek vermek istedim.
yoksa iaido = eskrim diyecek kadar aptal değilim..

ha bi de çok ilginç, geyik yapmasan "çok ciddisin"
geyik yapsam "çok laubali oldu bu topic" derler.

ne yapacağımı şaşırdım valla..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

bone ben sana birşey demiyorum, sadece üstte aryuken çeken Ken e kıl kaptım,ayrıca burda laubali dencek bir olay yok,komik bi şeyde yok sadece bir haber var, tartışılcak açıklancak birşeyde yok,uzatcak birşeyde.Ankarada kendo yapmak isteyen insanevladı varsa artık Ankara üniverstesinde yapabilir.Bu kadar ,sağolun varolun.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu ıstanbuldakı hakkında bır bılgı versen bana lutfen şaka maka ciddi anlamda başlamak ıstıyorum misal
haftada kaç gun gıdılır
ne ekıpmanlar lazım
ucret ne kadar tutar aylık felan
benı kabul ederlermı hemen
temel felsefesı kendınemı ozgu yoksa bushido dan mı alıyor
bunalrı cevaplarsan cok sevınırım[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...